Deschamps zastąpi Lippiego?
- Qba13
- Juventino
Dider Deschamps ma największe szanse zostać następnym trenerem Juventusu. Według francuskiej prasy były pomocnik biało-czarnych obecnie dyrektor techniczny w AS Monaco miałby przejąć stanowisko po odejściu Lippiego w 2005 r.
Francuz, zachwycony taką ewentualnością, przyznał, że kontaktował się z włoskim klubem, jednak nie prowadzono żadnych konkretnych rozmów na ten temat. Wiele zależy również od planów obecnego trenera, którego kontrakt z Juve wygaśnie za dwa lata. Lippi nie ukrywa zainteresowania prowadzeniem drużyny narodowej. Stanowisko selekcjonera "Azzurich" prawdopodobnie zwolni się po przyszłorocznych Mistrzostwach Europy i o ile włoska federacja piłkarska nie zatrzyma Giovanniego Trapatonniego, Lippi będzie miał duże szanse na otrzymanie oferty prowadzenia reprezentacji Włoch.
Źródło: juventus.wz.cz
Chyba szkoda by było, żeby Lippi odszedł, bo on przecież debeściak jest
Francuz, zachwycony taką ewentualnością, przyznał, że kontaktował się z włoskim klubem, jednak nie prowadzono żadnych konkretnych rozmów na ten temat. Wiele zależy również od planów obecnego trenera, którego kontrakt z Juve wygaśnie za dwa lata. Lippi nie ukrywa zainteresowania prowadzeniem drużyny narodowej. Stanowisko selekcjonera "Azzurich" prawdopodobnie zwolni się po przyszłorocznych Mistrzostwach Europy i o ile włoska federacja piłkarska nie zatrzyma Giovanniego Trapatonniego, Lippi będzie miał duże szanse na otrzymanie oferty prowadzenia reprezentacji Włoch.
Źródło: juventus.wz.cz
Chyba szkoda by było, żeby Lippi odszedł, bo on przecież debeściak jest

- Forza_Juve
- Juventino
Lippi nie odejdzie przed rokiem 2035 - potem Didi może zostać trenerem Juve (do tego czasu chyba czegoś się nauczy
)

- DeeJay
- Juventino
Deschamps trenując Monaco pokazał, że ma aspiracje na dobrego trenera. O tym, że chciałbym trenowac w przyszłości Juve Dider mówił już kilka miesięcy temu w formie żartu. Żarty żartami, ale uważam, że on ma naprawdę bardzo duże szanse by zostać trenerem Juventusu. Co prawda, na dzien dzisiejszy, to dla niego za wysokie progi i obawiam się, że do roku 2005 nadal będą. Ale nie sądze, żeby Lippi odszedł z Juve w 2005 roku. Z resztą wszystko zależy od jego sukcesów z bianconerimi. Teraz Lippiego wszyscy kochają, ale przyjdzie nieco słabszy okres i podobnie jak w 1999 roku może on stracić posade, czego absolutnie mu nie życze. Jak ostatnio w jednym temacie doszliśmy - to najlepszy trener w historii Juve, który przerósł samego Trapa!
- Yari
- Juventino
Ja niewyobrażam sobie odejście Macello z Juve. Lippi jest dla mnie tym trenerem jakim jest dla fanów manchesteru Sir Alex Ferguson .Wątpie jak koledzy żeby w 2005 roku nie podpisał nowej umowy z Juve. Ale gdy w końcu Lippi opuści Juve ( za kilkanaście/dziesiąt:)lat)), to tylko Deschampa widziałbym na Jego miejscu., Mam do Didiera sentyment.
- KwiAtek
- Juventino
w moim odczuciu Deschamps nadawalby sie na nastepce Lippi'ego, zna przeciez bardzo dobrze wloski styl gry i widac, ze ma ogromny sentyment do starej Damy, sadze ze bez problemu dogadalby sie z pilkarzami i prawidlowo nimi pokierowal
chce jednak, aby Lippi trenowal Juventus jak najdluzej, nie ma drugiego takiego trenera, Didier musi zaczekac kilka/kilkanascie (niepotrzebne skreslic
) lat, poki posada szkoleniowca w Turynie bedzie wolna
chce jednak, aby Lippi trenowal Juventus jak najdluzej, nie ma drugiego takiego trenera, Didier musi zaczekac kilka/kilkanascie (niepotrzebne skreslic
"Gypsy, give me your tears. If you will not give them to me, I will take them from you!"
- KowalFromStolica
- Juventino
Deschamps będzie dobrym trenerem ale jeszcze nie teraz.Lippi jest najlepszym szkoleniowcem JUVE i chcę by został jak najdłużej.Potem się pomyśli.
Oby twój miecz nigdy się nie złamał.
Oby twoja Zbroja nigdy nie zardzewiała.
Oby Trzy Księżyce były przewodnikami twej Magii.
Oby twój Życiowy Cel nigdy nie wybuchł ci w twarz.
Oby twoja Zbroja nigdy nie zardzewiała.
Oby Trzy Księżyce były przewodnikami twej Magii.
Oby twój Życiowy Cel nigdy nie wybuchł ci w twarz.
- bblackk
- Juventino
Narazie jeszcze sie 2003 rok nie skończył a tu juz debata nad nastepnym trenerm... Lippi ma ważny do tego roku kontrakt z klubem i do tego roku pozostanie chyba że Juve nie zdobędzie Scudetto lu chociaż LM, wtedy kotś może pożegnac się z Bianconeri. Co będzie zobaczymy, ale jeżeli Deschamp miałby zastąpić Lippiego, to nie bede ucieszony, bo narazie z niego dobry trener nie jest... Troche czasu panie Deschamp a fuche w Juve może dostaniesz ... :D
- nookie
- Juventino
On bym sie bardzo dobrze nadawal do tej roli..ale mam nadzieje ze ne w 2005 roku i ze Lippi przedluzy kontrakt..chociaz jesli ne wygramy CL w tym roku to moze byc roznie..sam Lippi zapowiadal w tamtym sezonie odejscie jesli porazka sie spelni...

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
- wErOn
- Juventino
Przecierz Lippi deklarował, że jeśli nie wygramy w tym roku LM to odejdzie !
(..)z każdą godziną, z każdą minutą uczę się ciebie człowieku.. z każdą sekundą i z każdą chwilą jestem głupszy(..)
Wolność i kapitalizm!
Wolność i kapitalizm!
- kouba
- Qualità Juventino
Jeszcze nikt nie dochodzi, więc po co mamy sie zastanawiać kiedy i czy przyjdzie
Narazie to Lippiemu dobrze idzie i jest dobrze, mimo 3 porazek z rzędu to nie możemy Go od razu wyrzucać, bo to by było beszczelne :!: za duzo dla Nas zrobił. Jak po zakączeniu sezonu, uznają, że Juve pokazało sie zbyt słabo, to wtedy można myśleć o jakich kolwiek zmianach.

- juve21
- Juventino
Ja myslę że Deshamps nie byłby złym trenerem.On zna świetnie juve,klub i kibicow.A że był jednym z ulubienców kibicow podczas gry w juve myślę że szybko by się zaaklimatyzował.Deshamps preferuje ofensywny styl gry i sądze że swietnie by się nadawał.Osobiście jestem na TAK.
Zawsze i wszędzie Juve w moim sercu będzie
- Walo
- Juventino
Ja sądze że Juventus nie jest jeszcze w tak dużym kryzysie żeby wyrzucać Lippiego !! Ja sam mam do iego wielki szacunek!! Mam nadzieje że zostanie z nami jeszcze kilka lat , ale pamiętam że w czerwcu tego roku mówił że odejdzie jeśli nie zdąbedzie z Juventusem w tym sezonie pucharu LM. Mam nadzieje że Juve wyjdze z dołka i jeszcze wygra LM .
:-D
:-D