Piłkarz roku FIFA: Ronaldo, Zidane lub Henry - a gdzie Pavel
- BIGGI
- Qualità Juventino
Piłkarz roku FIFA: Ronaldo, Zidane lub Henry
Brazylijczyk Ronaldo oraz Francuzi Zinedine Zidane i Thierry Henry zostali nominowani do nagrody Międzynarodowej Federacji Piłkarskiej (FIFA) dla najlepszego piłkarza roku 2003 roku.
FIFA ogłosiła również trzy pretendentki do zdobycia podobnej nagrody wśród kobiet. W gronie tym są: Amerykanka Mia Hamm, Szwedka Hanna Ljungberg i Niemka Birgit Prinz.
Ogłoszenie wyników nastąpi 15 grudnia w Bazylei podczas gali FIFA.
Ronaldo, który występuje w Realu Madryt, wyróżnienie FIFA otrzymywał już trzykrotnie - w latach 1996, 1997 i przed rokiem.
Zinedine Zidane, klubowy kolega Brazylijczyka, był laureatem nagrody FIFA w 1998 i 2000 roku.
Najmniej utytułowany w gronie kandydatów jest Thierry Henry. Zawodnik Arsenalu Londyn po raz pierwszy znalazł się w gronie nominowanych.
Przed rokiem Ronaldo w głosowaniu 142 trenerów drużyn narodowych uzyskał 387 punktów i wyprzedził Niemca Olivera Kahna (171) oraz Zidane'a (148). W ten sam sposób plebiscyt zostanie rozstrzygnięty w tym roku
No nie....Ronaldo, Zidane hehehe......znowu Realek szepnął słówko FIFIE :evil:
Brazylijczyk Ronaldo oraz Francuzi Zinedine Zidane i Thierry Henry zostali nominowani do nagrody Międzynarodowej Federacji Piłkarskiej (FIFA) dla najlepszego piłkarza roku 2003 roku.
FIFA ogłosiła również trzy pretendentki do zdobycia podobnej nagrody wśród kobiet. W gronie tym są: Amerykanka Mia Hamm, Szwedka Hanna Ljungberg i Niemka Birgit Prinz.
Ogłoszenie wyników nastąpi 15 grudnia w Bazylei podczas gali FIFA.
Ronaldo, który występuje w Realu Madryt, wyróżnienie FIFA otrzymywał już trzykrotnie - w latach 1996, 1997 i przed rokiem.
Zinedine Zidane, klubowy kolega Brazylijczyka, był laureatem nagrody FIFA w 1998 i 2000 roku.
Najmniej utytułowany w gronie kandydatów jest Thierry Henry. Zawodnik Arsenalu Londyn po raz pierwszy znalazł się w gronie nominowanych.
Przed rokiem Ronaldo w głosowaniu 142 trenerów drużyn narodowych uzyskał 387 punktów i wyprzedził Niemca Olivera Kahna (171) oraz Zidane'a (148). W ten sam sposób plebiscyt zostanie rozstrzygnięty w tym roku
No nie....Ronaldo, Zidane hehehe......znowu Realek szepnął słówko FIFIE :evil:
- juve21
- Juventino
To nie fair.W tego rodaju plebiscycie powinni brać udział kibice na całym świecie ,oni są miarodajni i docenią prawdziwe gwiazdy.A w tym roku taka była tylko jedna -PAVEL NEDVED
Zawsze i wszędzie Juve w moim sercu będzie
- Yari
- Juventino
blech , korupcja to korupcja , nie wiem za co został nominowany Ronaldo . On by sie nadawał tylko do czyszczenia butów. Ale że nie ma Pavla to już skandal. Fifa przesadziła. A nie wie ktos może czy UEFA też ogłasza taki konkurs???.
- Forza_Juve
- Juventino
olać FIFE - jak ktoś sądzi że Ronaldo był najlepszy na świecie w tym roku to tylko trepanacja czaszki może go uratować - żal mi Blattera bo po prostu się ośmieszył
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
szkoda że nie dali Świerczewskiego, Seamana i Buathiliego Dżentopa
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
szkoda że nie dali Świerczewskiego, Seamana i Buathiliego Dżentopa
- Chmura
- Juventino
I tak wiadomo kto jest najlepszy, a te nominacje to tylko dowód ze ta nagroda coraz bardziej traci na znaczeniu i zdobycie jej nie juz takim zaszcytem jak kiedys. Dla mnie żenada, jedynym kandydatem z którym sie zgadzam jest Zidan, który rzeczywiscie miał spory wkład w zeszłoroczne sukcesy realu jak i repry Francji. Ronaldo to tu jest chyba za nazwisko, a Henry miczego poza premiership nie osiagnał. Dla mnie powinno byc tak : Nedved , Zidane i Buffon.
Juve Rulezzzzzzzzzzzzzz!!!!!!!!!!!
East Side Is The Best !!!
- Chmura
- Juventino
Nie zgodze sie z tobą, gdyż nie wszyscy kibice mogliby brac udział z róznych powodow i byloby to niesprawiedliwe a poza tym wygrywał by zawsze ten który ma najwiecej kibiców niezaleznie od tego jaki miał sezon.juve20 pisze:To nie fair.W tego rodaju plebiscycie powinni brać udział kibice na całym świecie ,oni są miarodajni i docenią prawdziwe gwiazdy.A w tym roku taka była tylko jedna -PAVEL NEDVED
Juve Rulezzzzzzzzzzzzzz!!!!!!!!!!!
- x_men_1988
- Juventino
Nagroda Ffify się nie liczy , bo oni chyba patrzą na tych którzy są najbardziej popularni . Ja czekam na Nagrodę France Football , tam nie wybierają goście z Fify więc może Nagroda trafi do odpowiedniej osoby czyli ... Nedveda .
Wogóle to co związane z Fifą (rankingi) to jest nie wymowne .
Wogóle to co związane z Fifą (rankingi) to jest nie wymowne .
- Forza_Juve
- Juventino
##############################################
- tyle mam do powiedzenia (no trochę skruciłem wypowiedź) - dobrze że Pavel ma to i tak w... głębokim poważaniu - i tak wszyscy oprócz tego dupka Blattera wiedzą że jest najlepszy
- tyle mam do powiedzenia (no trochę skruciłem wypowiedź) - dobrze że Pavel ma to i tak w... głębokim poważaniu - i tak wszyscy oprócz tego dupka Blattera wiedzą że jest najlepszy
- Johnny777
- Juventino
No krew mnie zalewa strasznie! :evil: Znowu zaczyna się lizanie po tyłku gardłowego klubu :evil: A co oni takiego osiągnęli w zeszłym sezonie?? Świstak i Zizou ledwo co mistrza Hiszpanii bo w LM to wiadomo co... :twisted: A Arsenal?? No coments... Choć z trojga złego wolałbym Henry`ego... :?
- Shadow_Alex
- Juventino
Ja pierdziele, co za glupota.... Moze ktos mi wytlumaczyc co w tym roku osiagnela ta trojka
Jak ktos wie to niech mi wytlumaczy bo ja zaczynam powoli dolowac sie z tego powodu :twisted: :evil: :evil: :evil: :evil: :twisted: :twisted:
Zaplace

Zaplace

- RadeKas
- Juventino
Skur..... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Po prostu cos sie we mnie gotuje, po prostu zaraz wyuchne :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x. Swiat jest pelen kretynow ale to to...to przechodzi ludzkie pojecie.....NIe wytrzymam. AAAAAAAAAAAAAAAARRRRRRRRRGGGGGGGHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!
Nienawidze FIFA
ps. Sory ale jak cos takiego widze to po prostu nie moge wytrzymac :evil:
Po prostu cos sie we mnie gotuje, po prostu zaraz wyuchne :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x. Swiat jest pelen kretynow ale to to...to przechodzi ludzkie pojecie.....NIe wytrzymam. AAAAAAAAAAAAAAAARRRRRRRRRGGGGGGGHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!
Nienawidze FIFA
ps. Sory ale jak cos takiego widze to po prostu nie moge wytrzymac :evil:
srali muszki będzie wiosna