Najlepszy Defensor w Juve
- bblackk
- Juventino
Teraz każdy mówi o słabaszej postawie lini obrony Juve, jak wy uważacie? A który z obrońców Juve jest wg. was DE BEST ?!
Ja oddaje swój głos na Thurama. Ten obrońca jak narazie nie ma sobie równych w Juve. Pokazał że zna sie na rzeczy w ostatnim sezonie w Lidze Mistrzów gdzie nie raz uratował Juve, przed straceniem gola (no nie licząc ręki z Barceloną, ale kto by tam patrzył ;). Jak narazie to on jest wg. mnie DE BEST !
Ja oddaje swój głos na Thurama. Ten obrońca jak narazie nie ma sobie równych w Juve. Pokazał że zna sie na rzeczy w ostatnim sezonie w Lidze Mistrzów gdzie nie raz uratował Juve, przed straceniem gola (no nie licząc ręki z Barceloną, ale kto by tam patrzył ;). Jak narazie to on jest wg. mnie DE BEST !
- Yari
- Juventino
porównywanie kto jest najlepszy jest troche nie na miejscu. W Juve są sami the best defensorzy:):). Ale perełkami zdecydowanie jak narazie są Thuram i Zambrotta. Gianluca może sie nie angażuje w obrone aż tak jak Lilian , ale te jego rajdy są cud miód. Chociaż Thuram też potrafi porządnie zaatakować:):) ( w poprzednim sezonie w meczu z milanem , genialne wyjście z kontrą Juve i wspaniały sprint Thurama który w polu karnym dostaje piłke pod nogi i gooool:):):):)).
- Juve1983
- Juventino
Moim zdaniem w obronie bryluje trzech zawodników ale każdy z nich w innym stopniu!Thuram gra jak na jego przystało z iście profesorską precyzja,Zambrotta gra przebojowo w ataku i coraz lepiej w odbioże piłki,a Legrottaglie gra dobże nawet strzela bramki ale niestety zdażaja mu się głupie kiksy.Trudno jest mi ocenić drugiego
- juve21
- Juventino
Thuram jest może najlepszy ,ale ja najbardziej szanuje Montero.To facet od czarnej roboty i nie raz ratował skore Juve. zawsze jak gra ,to jestem spokojny o nasz blok obronny.Lubie też Tudora ,bo jest bramkostrzelny 

Zawsze i wszędzie Juve w moim sercu będzie
- x_men_1988
- Juventino
Moim zdaniem ze znakomitej obrony Juve , można wyróżnić dwóch piłkarzy : Thurama i Montero .
Thuram znakomicie gra w obronie ale także potrafi dobrze zatakować bramkę przeciwnika , w namięci utkwił mi mecz z zeszłego sezonu z Barcą , był to rewanż . Juve grało w dziesiątkę bo czerwoną kartke ujrzał Davids , przez co w zasadzie cały czas juve się broniło , no i właśnie Thuram wibijał ciągle piłki głową , co minute powtarzało się dośrodkowanie - wybicie Thurama głową , aż w koncu po jednym z takich wybić i paru podaniach padła bramka dla Juve .
Montero - trochę nie doceniany , ale jest obrońcą klasowej światy . Można powiedzieć że przeszedł on metamorfoze gdyż jeszcze 4 sezony temu dostawał najwięcej kartek w Serie A , a w zeszłym sezonie nie ujrzał wcale lub bardzo mało . Dobrze nie pamiętam , lae chyba było to w dwumeczu z Realem , kiedy w pierwszym meczu nie wystąpił Figo robił z prawej strony co chciał , ale kiedy w drugim meczu już grał Figo nie był w stanie nic zrobić . Trochę się rozpisałem :-D :-D
Thuram znakomicie gra w obronie ale także potrafi dobrze zatakować bramkę przeciwnika , w namięci utkwił mi mecz z zeszłego sezonu z Barcą , był to rewanż . Juve grało w dziesiątkę bo czerwoną kartke ujrzał Davids , przez co w zasadzie cały czas juve się broniło , no i właśnie Thuram wibijał ciągle piłki głową , co minute powtarzało się dośrodkowanie - wybicie Thurama głową , aż w koncu po jednym z takich wybić i paru podaniach padła bramka dla Juve .
Montero - trochę nie doceniany , ale jest obrońcą klasowej światy . Można powiedzieć że przeszedł on metamorfoze gdyż jeszcze 4 sezony temu dostawał najwięcej kartek w Serie A , a w zeszłym sezonie nie ujrzał wcale lub bardzo mało . Dobrze nie pamiętam , lae chyba było to w dwumeczu z Realem , kiedy w pierwszym meczu nie wystąpił Figo robił z prawej strony co chciał , ale kiedy w drugim meczu już grał Figo nie był w stanie nic zrobić . Trochę się rozpisałem :-D :-D

- sutnevuj
- Juventino
JUVENTUS MA REWELACYJNA OBRONE. FAKT ZE SREDNIO W KAZDYM MECZU TRACIMY GOLA NIE ZNACZY ZE OBRONA JEST SLABA. DLA MNIE NAJLEPSZYMI OBRONCAMI NA DZIS DZIEN SA THURAM I MONTERO. ALE ZAWSZE MARZENIEM MOIM BYLO ZOBACZYC FABIO CANNAVARO :-D W BARWACH JUVENTUSU!!!
FORZA JUVE
28 SCUDETTO CZEKA
28 SCUDETTO CZEKA
- nookie
- Juventino
Obrona to specyficzna formacja..tutaj nie strzela sie bramek a interwencji jest tyle ze juz nikt ich nie liczy...nie posob jednak zauwazyc iz Thuram i Zambrotta sa naprawde swietni na swoich pozycjach :twisted: :twisted:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
- Risk
- Juventino
Ja najbardziej cenie za umiejetnosci Paolo Montero. Za czesto nie widac, zeby gral jakos genialnie, bo nie ma zbyt wielu pojednykow jeden na jeden, a to za sprawa fantastycznego krycia napastnikow druzyn przeciwnych, ktorzy sa w sumie odcieci od reszty druzyny. Poza tym gosc naprawde bardzo dobrze gra gowa i tez strzela bramki...jeden z najbardziej skocznych zawodnikow: mimo braku oszalamiajacych warunkow fizycznych nie raz wygrywal pojedynki glowkowe z sporo wyzszymi od siebie. Poza tym pelen profesjonalizm (kiedys balem sie za kazdym razem jak byl na boisku, ze z niego zaraz zejdzie, ale nauczyl sie "czysto" faulowac
) i opanowanie.
It's diesel power!
- ADAMJUVENTUSPL
- Juventino
Najleprzym obrońcą Juve jest Thuram, a pozatym on umie grać tak samo w pomocy jak i w obronie, bardzo mi się podobała jego asysta w meczu z Udinese kiedy to był blisko środka boiska i podał piłkę idealnie chyba do Di Vaio. Zaraz po nim są Legrottaglie i Zambrotta. Tego drugiego cenię za to samo co Thurama. Gianluca jest leprzy od Liliana w ofensywie ale w obronie jest słabszy. Najsłabsi (z najleprzych) to Montero, Tudor i Iuliano
Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
- Przemyś(L)ak
- Juventino
Thuram nie ma sobie równych!!!