Serie A: Przed 7. kolejką

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ

Czy Juve po tej kolejce bedzie samodzielnym liderem?

Czas głosowania minął 27 października 2003, 16:07

Tak
14
64%
Nie
8
36%
Spadnie z pierwszego miejsca
0
Brak głosów

Liczba głosów: 22
Alexxxxx

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 października 2003, 17:07

W najciekawszych spotkaniu 6. kolejki, Inter Mediolan z nowym szkoleniowcem Alberto Zaccheronim, zmierzy się na San Siro z zajmującą trzecie miejsce w tabeli Romą. Dotychczasowy szkoleniowiec Hector Cuper został zwolniony po remisie 2:2 w ostatniej kolejce z Brescią. Tym samym Inter zajmuje dopiero ósme miejsce z siedmioma punktami straty do prowadzącego Juventusu.

Atmosferę w zespole Interu z pewnością mogła popsuć dodatkowo, wysoka porażka 0:3 z Lokomotiwem Moskwa w Lidze Mistrzów oraz przyłapanie na stosowaniu dopingu napastnika Interu Mohameda Kallona. Zaccheroni nie będzie mógł w spotkaniu z Romą skorzystać z usług pomocników Emre Belozoglu i Cristiano Zanettiego, którzy w meczu z Lokomotiwem doznali kontuzji.
Tymczasem Roma jest jednym z trzech zespołów, które w tym sezonie nie zaznały jeszcze goryczy porażki. W meczu z Interem nadal nie będzie mógł wystąpił napastnik reprezentacji Włoch Marco Delvecchio. Szkoleniowiec Fabio Capello może jednak liczyć na niebezpieczny ofensywny duet: Francesco Totti - Antonio Cassano. Roma zagra również prawdopodobnie bez 20-letniego pomocnika Daniele De Rossiego, który jest chory na grypę.

Lider tabeli, Juventus Turyn zmierzy się na własnym stadionie z trzynastą w tabeli Brescią. W poprzedniej kolejce, podopieczni Marcello Lippiego pokonali 3:2 Anconę. Dwie bramki w tym spotkaniu zdobył napastnik Fabrizio Miccoli i to właśnie on prawdopodobnie wybiegnie w pierwszej jedenastce Juventusu. W środku tygodnia Miccoli zasiadł na ławce rezerwowych podczas spotkania z Realem Sociedad, a bardzo dobry występ zaliczył Marco Di Vaio. Napastnik Brescii, Roberto Baggio ma nadzieję, że jego zespół zdobędzie chociaż jeden punkt w starciu ze swoim byłym klubem.

Bardzo ciekawie zapowiada się rywalizacji Sampdorii Genua z AC Milanem. Zespół prowadzony przez Carlo Ancelottiego z pewnością będzie chciał się zrehabilitować za porażkę w Lidze Mistrzów z belgijskim FC Brugge. Sampdoria obecnie plasuje się 12. miejscu, w dotychczasowych sześciu spotkaniach piłkarzom tego klubu udało się zdobyć sześć bramek. Dobrą wiadomością dla sztabu szkoleniowego tego zespołu jest powrót do zdrowia napastnika Massimo Marazziny.

Plan gier 7. kolejki włoskiej Serie A:

sobota:
AC Siena - US Lecce
FC Empoli - Chievo Werona

niedziela:
Inter Mediolan - AS Roma
Juventus Turyn - Brescia Calcio
Lazio Rzym - FC Bologna
AC Parma - FC Modena
AC Perugia - Udinese Calcio
Reggina Calcio - Ancona Calcio
Sampdoria Genua - AC Milan

Źródło: pilkanozna.pl

Ja tam myśle, ze najciekawszy mecz Juve, jak zwykle... :D :D :D

Juve jest miłością całego mojego życia.
Gianni Agnelli
ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 października 2003, 17:10

Mam nadzieję że Sampdoria pokaż co umie w meczu z Milanem, a Juve wygra z Brescią (tego jestem pewien) i Juve obejmie przewodnictwo w tabeli.

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
gregor_g4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 października 2003, 17:27

Postawilem na Milan wiec chce zeby wygral. Postawilem tez na Juve Chievo i Parme wiec chce aby te druzyny wygraly. Ciekawy bedzie macz Interu z Roma, bo bedzie to pierwszy mecz Zaccheronmiego jako trenra Interu. Mysle ze bedzie remis

Peja48

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 października 2003, 17:41

My wygramy 3-1 a Milan gra z SG która rozczarowywuje myśle że się podniosą i będzie remis 2-2

Solo Grazie Grande Forza Juve :D :8
kouba

Qualità Juventino
Qualità Juventino

Nieprzeczytany post 25 października 2003, 17:49

troche tu mowy o zakładach, więc też sie pochwale, postawiłem na min. juve i milan, że wygraja, ale nie byłbym zły gdybym przegrał przez np. remis milanu albo Lazio, bo też na wygraną Lazio postawiłem :D

Ironek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 października 2003, 17:58

Mam nadzieję, że Sampdoria pokaże na co ją stać i odbierze milanistom przynajmniej 2 pkt. A JUVE oczywiście wygra bez problemu. :D

Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 października 2003, 21:18

Nie moge sie doczekac meczu interu z Roma. Jak zagra Inter pod wodza Zaca? Ciekawe czy mr. Alberto sprosta oczekiwaniom kibicow i Morattiego? Mam nadzieje, zobaczyc ofensywny futbol w ich wykonaniu.

Yari

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 października 2003, 21:26

Ja licze na zwycięstwa sampdorii i interu:):). Wtedy byśmy mieli przewage 3 punktową. Ale znając życie milan wygra i stawiam że wygra 1-0:(:(. Lazio może przegrać z bolgną,:):)

Olszan

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 października 2003, 21:42

Dla mnie to Inter ..... nie będe przeklinał ale nie mają szans moim zdaniem z Romą Mimo iż u bukmachera była stawka na Rome 3,25 to i tak się zdecydowałem własnie na nich obstawić i zaryzykowac swoje 2zł :wink: i myśle że wygraja 8)

Zawsze Wierni ! ! !
ballack13

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 października 2003, 22:00

Inter Mediolan - AS Roma 1-2
Juventus Turyn - Brescia Calcio 3-1
Lazio Rzym - FC Bologna 2-1
AC Parma - FC Modena 3-0
Sampdoria Genua - AC Milan 2-3

Juventinha

Qualità Juventina
Qualità Juventina
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 października 2003, 01:07

juventus oczywiscie ma wygrac. a co do milanu to widzialam dzis takie expo na rai w ktorym typowano remis :) ciekawe czy sie sprawdzi:) w koncu milan nie jest w najlepszej formie.:) po porazce w lm. byle by przegral za tydzien. to jest najwazniejsze!!!!!!

BIGGI

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 października 2003, 01:11

Juventinha pisze:juventus oczywiscie ma wygrac. a co do milanu to widzialam dzis takie expo na rai w ktorym typowano remis :) ciekawe czy sie sprawdzi:) w koncu milan nie jest w najlepszej formie.:) po porazce w lm. byle by przegral za tydzien. to jest najwazniejsze!!!!!!
No ja tez mam nadzieje ze Milan zremisuje. No skoro z Brugią przegrał to niezaszkodzi teraz zremisować heh.

Johnny777

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 października 2003, 01:55

Inter Mediolan - AS Roma - oby remis
Juventus Turyn - Brescia Calcio - tylko zwycięstwo Juve wchodzi w rachubę
Lazio Rzym - FC Bologna - kciuki za Lazio (3d_man :wink: )
AC Parma - FC Modena - wisi mi wynik
Sampdoria Genua - AC Milan - wygrywa Sampdoria....ech, pomażyć... czasem się jednak spełnia :wink: Jeśli Martin postawił na ACM to mozemy spać spokojnie.. :wink: :twisted:

3d_man

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 października 2003, 13:30

wydaje mi sie ze calkiem realny jest wynik 0:0 /1:1 w meczu Samp-Milan
Inter-asromamerda - tu moze byc wszystko - ale pierwszego meczu Zac na pewno nie bedzie chcial przegrac (chociaz to jego 3-4-3...)
reszta raczej bez niespodzianek

la Lazio é il rifugio di noi sognatori...
di noi innamorati, poeti, cantori...
di noi che incendiamo e spegnamo la sete...
per quell'esplosione all'ennesima rete...
_Jag_

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 października 2003, 13:46

Jesli inter zagra systemem 3-4-3 to moze nawet przegrac. Nielatwo jest sie przestawic na styl gry w tak krotkim czasie. Milan mimo wszystko chyba jednak wygra:( Beda chcieli pokazac ze porazka w LM byla przypadkiem. A Juve powinno wygrac chociaz tak naprawde nie bedzie latwo stawiam na 2:1.

ODPOWIEDZ