Serie A: Przed 7. kolejką
- Alexxxxx
- Juventino
W najciekawszych spotkaniu 6. kolejki, Inter Mediolan z nowym szkoleniowcem Alberto Zaccheronim, zmierzy się na San Siro z zajmującą trzecie miejsce w tabeli Romą. Dotychczasowy szkoleniowiec Hector Cuper został zwolniony po remisie 2:2 w ostatniej kolejce z Brescią. Tym samym Inter zajmuje dopiero ósme miejsce z siedmioma punktami straty do prowadzącego Juventusu.
Atmosferę w zespole Interu z pewnością mogła popsuć dodatkowo, wysoka porażka 0:3 z Lokomotiwem Moskwa w Lidze Mistrzów oraz przyłapanie na stosowaniu dopingu napastnika Interu Mohameda Kallona. Zaccheroni nie będzie mógł w spotkaniu z Romą skorzystać z usług pomocników Emre Belozoglu i Cristiano Zanettiego, którzy w meczu z Lokomotiwem doznali kontuzji.
Tymczasem Roma jest jednym z trzech zespołów, które w tym sezonie nie zaznały jeszcze goryczy porażki. W meczu z Interem nadal nie będzie mógł wystąpił napastnik reprezentacji Włoch Marco Delvecchio. Szkoleniowiec Fabio Capello może jednak liczyć na niebezpieczny ofensywny duet: Francesco Totti - Antonio Cassano. Roma zagra również prawdopodobnie bez 20-letniego pomocnika Daniele De Rossiego, który jest chory na grypę.
Lider tabeli, Juventus Turyn zmierzy się na własnym stadionie z trzynastą w tabeli Brescią. W poprzedniej kolejce, podopieczni Marcello Lippiego pokonali 3:2 Anconę. Dwie bramki w tym spotkaniu zdobył napastnik Fabrizio Miccoli i to właśnie on prawdopodobnie wybiegnie w pierwszej jedenastce Juventusu. W środku tygodnia Miccoli zasiadł na ławce rezerwowych podczas spotkania z Realem Sociedad, a bardzo dobry występ zaliczył Marco Di Vaio. Napastnik Brescii, Roberto Baggio ma nadzieję, że jego zespół zdobędzie chociaż jeden punkt w starciu ze swoim byłym klubem.
Bardzo ciekawie zapowiada się rywalizacji Sampdorii Genua z AC Milanem. Zespół prowadzony przez Carlo Ancelottiego z pewnością będzie chciał się zrehabilitować za porażkę w Lidze Mistrzów z belgijskim FC Brugge. Sampdoria obecnie plasuje się 12. miejscu, w dotychczasowych sześciu spotkaniach piłkarzom tego klubu udało się zdobyć sześć bramek. Dobrą wiadomością dla sztabu szkoleniowego tego zespołu jest powrót do zdrowia napastnika Massimo Marazziny.
Plan gier 7. kolejki włoskiej Serie A:
sobota:
AC Siena - US Lecce
FC Empoli - Chievo Werona
niedziela:
Inter Mediolan - AS Roma
Juventus Turyn - Brescia Calcio
Lazio Rzym - FC Bologna
AC Parma - FC Modena
AC Perugia - Udinese Calcio
Reggina Calcio - Ancona Calcio
Sampdoria Genua - AC Milan
Źródło: pilkanozna.pl
Ja tam myśle, ze najciekawszy mecz Juve, jak zwykle...

Atmosferę w zespole Interu z pewnością mogła popsuć dodatkowo, wysoka porażka 0:3 z Lokomotiwem Moskwa w Lidze Mistrzów oraz przyłapanie na stosowaniu dopingu napastnika Interu Mohameda Kallona. Zaccheroni nie będzie mógł w spotkaniu z Romą skorzystać z usług pomocników Emre Belozoglu i Cristiano Zanettiego, którzy w meczu z Lokomotiwem doznali kontuzji.
Tymczasem Roma jest jednym z trzech zespołów, które w tym sezonie nie zaznały jeszcze goryczy porażki. W meczu z Interem nadal nie będzie mógł wystąpił napastnik reprezentacji Włoch Marco Delvecchio. Szkoleniowiec Fabio Capello może jednak liczyć na niebezpieczny ofensywny duet: Francesco Totti - Antonio Cassano. Roma zagra również prawdopodobnie bez 20-letniego pomocnika Daniele De Rossiego, który jest chory na grypę.
Lider tabeli, Juventus Turyn zmierzy się na własnym stadionie z trzynastą w tabeli Brescią. W poprzedniej kolejce, podopieczni Marcello Lippiego pokonali 3:2 Anconę. Dwie bramki w tym spotkaniu zdobył napastnik Fabrizio Miccoli i to właśnie on prawdopodobnie wybiegnie w pierwszej jedenastce Juventusu. W środku tygodnia Miccoli zasiadł na ławce rezerwowych podczas spotkania z Realem Sociedad, a bardzo dobry występ zaliczył Marco Di Vaio. Napastnik Brescii, Roberto Baggio ma nadzieję, że jego zespół zdobędzie chociaż jeden punkt w starciu ze swoim byłym klubem.
Bardzo ciekawie zapowiada się rywalizacji Sampdorii Genua z AC Milanem. Zespół prowadzony przez Carlo Ancelottiego z pewnością będzie chciał się zrehabilitować za porażkę w Lidze Mistrzów z belgijskim FC Brugge. Sampdoria obecnie plasuje się 12. miejscu, w dotychczasowych sześciu spotkaniach piłkarzom tego klubu udało się zdobyć sześć bramek. Dobrą wiadomością dla sztabu szkoleniowego tego zespołu jest powrót do zdrowia napastnika Massimo Marazziny.
Plan gier 7. kolejki włoskiej Serie A:
sobota:
AC Siena - US Lecce
FC Empoli - Chievo Werona
niedziela:
Inter Mediolan - AS Roma
Juventus Turyn - Brescia Calcio
Lazio Rzym - FC Bologna
AC Parma - FC Modena
AC Perugia - Udinese Calcio
Reggina Calcio - Ancona Calcio
Sampdoria Genua - AC Milan
Źródło: pilkanozna.pl
Ja tam myśle, ze najciekawszy mecz Juve, jak zwykle...

Juve jest miłością całego mojego życia.
Gianni Agnelli
Gianni Agnelli
- ADAMJUVENTUSPL
- Juventino
Mam nadzieję że Sampdoria pokaż co umie w meczu z Milanem, a Juve wygra z Brescią (tego jestem pewien) i Juve obejmie przewodnictwo w tabeli.
Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
- gregor_g4
- Juventino
Postawilem na Milan wiec chce zeby wygral. Postawilem tez na Juve Chievo i Parme wiec chce aby te druzyny wygraly. Ciekawy bedzie macz Interu z Roma, bo bedzie to pierwszy mecz Zaccheronmiego jako trenra Interu. Mysle ze bedzie remis
- kouba
- Qualità Juventino
troche tu mowy o zakładach, więc też sie pochwale, postawiłem na min. juve i milan, że wygraja, ale nie byłbym zły gdybym przegrał przez np. remis milanu albo Lazio, bo też na wygraną Lazio postawiłem 

- Olszan
- Juventino
Dla mnie to Inter ..... nie będe przeklinał ale nie mają szans moim zdaniem z Romą Mimo iż u bukmachera była stawka na Rome 3,25 to i tak się zdecydowałem własnie na nich obstawić i zaryzykowac swoje 2zł
i myśle że wygraja 8)
Zawsze Wierni ! ! !
- ballack13
- Juventino
Inter Mediolan - AS Roma 1-2
Juventus Turyn - Brescia Calcio 3-1
Lazio Rzym - FC Bologna 2-1
AC Parma - FC Modena 3-0
Sampdoria Genua - AC Milan 2-3
Juventus Turyn - Brescia Calcio 3-1
Lazio Rzym - FC Bologna 2-1
AC Parma - FC Modena 3-0
Sampdoria Genua - AC Milan 2-3
- Juventinha
- Qualità Juventina
juventus oczywiscie ma wygrac. a co do milanu to widzialam dzis takie expo na rai w ktorym typowano remis
ciekawe czy sie sprawdzi:) w koncu milan nie jest w najlepszej formie.
po porazce w lm. byle by przegral za tydzien. to jest najwazniejsze!!!!!!

- BIGGI
- Qualità Juventino
No ja tez mam nadzieje ze Milan zremisuje. No skoro z Brugią przegrał to niezaszkodzi teraz zremisować heh.Juventinha pisze:juventus oczywiscie ma wygrac. a co do milanu to widzialam dzis takie expo na rai w ktorym typowano remisciekawe czy sie sprawdzi:) w koncu milan nie jest w najlepszej formie.
po porazce w lm. byle by przegral za tydzien. to jest najwazniejsze!!!!!!
- Johnny777
- Juventino
Inter Mediolan - AS Roma - oby remis
Juventus Turyn - Brescia Calcio - tylko zwycięstwo Juve wchodzi w rachubę
Lazio Rzym - FC Bologna - kciuki za Lazio (3d_man
)
AC Parma - FC Modena - wisi mi wynik
Sampdoria Genua - AC Milan - wygrywa Sampdoria....ech, pomażyć... czasem się jednak spełnia
Jeśli Martin postawił na ACM to mozemy spać spokojnie..
:twisted:
Juventus Turyn - Brescia Calcio - tylko zwycięstwo Juve wchodzi w rachubę
Lazio Rzym - FC Bologna - kciuki za Lazio (3d_man
AC Parma - FC Modena - wisi mi wynik
Sampdoria Genua - AC Milan - wygrywa Sampdoria....ech, pomażyć... czasem się jednak spełnia
- 3d_man
- Juventino
wydaje mi sie ze calkiem realny jest wynik 0:0 /1:1 w meczu Samp-Milan
Inter-asromamerda - tu moze byc wszystko - ale pierwszego meczu Zac na pewno nie bedzie chcial przegrac (chociaz to jego 3-4-3...)
reszta raczej bez niespodzianek
Inter-asromamerda - tu moze byc wszystko - ale pierwszego meczu Zac na pewno nie bedzie chcial przegrac (chociaz to jego 3-4-3...)
reszta raczej bez niespodzianek
la Lazio é il rifugio di noi sognatori...
di noi innamorati, poeti, cantori...
di noi che incendiamo e spegnamo la sete...
per quell'esplosione all'ennesima rete...
di noi innamorati, poeti, cantori...
di noi che incendiamo e spegnamo la sete...
per quell'esplosione all'ennesima rete...
- _Jag_
- Juventino
Jesli inter zagra systemem 3-4-3 to moze nawet przegrac. Nielatwo jest sie przestawic na styl gry w tak krotkim czasie. Milan mimo wszystko chyba jednak wygra:( Beda chcieli pokazac ze porazka w LM byla przypadkiem. A Juve powinno wygrac chociaz tak naprawde nie bedzie latwo stawiam na 2:1.