Juventus - Chisola
- swiergot
- Juventino
W czwartkowe popułudnie Juventus rozegrał w Vinovo towarzyski mecz z zespołem Chisola. Juventus pokonał rywali 7-0. Cały dochód z meczu został przeznaczony na białoruskie dzieci - ofiary promieniowania z elektrowni w Czernobylu - które w tych dniach przebywały w Vinovo.
W zepole Juventusu nie zagrali zawodnicy powołani na mecze eliminacyjne swoich reprezentacji narodowych oraz ci kontuzjowani, jak Del Piero czy Tacchinardi. Lippi miał za to okazję sprawdzić formę piłkarzy wracających do gry po kontuzji - Conte, Pessotto, Fresi oraz Zalayety.
W pierwszej połowie Bianconeri strzelili trzy gole - raz trafił Benjamin, dwa razy Zalayeta. W drugiej połowie pozostałe gole zdobyli Maresca (z rzutu karnego), Scicchitano (dwie bramki) oraz Luci.
Źródło: www.juventus.com
Hmm... znowu ten Benjamin. Lippi nie mógł go nie zauważyć :!:
W zepole Juventusu nie zagrali zawodnicy powołani na mecze eliminacyjne swoich reprezentacji narodowych oraz ci kontuzjowani, jak Del Piero czy Tacchinardi. Lippi miał za to okazję sprawdzić formę piłkarzy wracających do gry po kontuzji - Conte, Pessotto, Fresi oraz Zalayety.
W pierwszej połowie Bianconeri strzelili trzy gole - raz trafił Benjamin, dwa razy Zalayeta. W drugiej połowie pozostałe gole zdobyli Maresca (z rzutu karnego), Scicchitano (dwie bramki) oraz Luci.
Źródło: www.juventus.com
Hmm... znowu ten Benjamin. Lippi nie mógł go nie zauważyć :!:

- DeeJay
- Juventino
Zobacz w temacie: "wielki talent?". Tam dałem krótką notkę o nim.PABLO pisze:ile Benjamin ma lat ??
No bardzo cieszy kolejny dobry występ Benjamina. Naprawdę widać, że ten chłopak nie ma żadnych kompleksów. Teraz Moggi musi dopilnować, żeby jego kariera przebiegała we właciwy sposób. Żeby nie zmarnować takiego talentu!!!
- juveluck
- Juventino
Chcial bym zobaczyc Benjamina w jakims pozadnym meczu(dajmy na to ligowym czy choc by o Puchar Wloch) chlopak sobie naprawde niezle poczyna. Moze byc klasowym graczem. A wracajac do meczu fajnie ze zagralo tylu graczy Primavery

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
- juve21
- Juventino
Nie gorączkuj się tak.JAk będzie gotowy do gry to na pewno go wystawimy.W serie A nie grają drużyny primavery więc nie wynoście go od razu na piedestał tylko dlatego że strzelił kilka bramek.Na początek można dać mu szansę w Pucharze Wloch.Jak się sprawdzi to można pomyśleć o większym wyzwaniu.Marcin-IRONEK pisze:Chyba 19. On będzie naprawdę wielki. Panie LIPPI prosimy o wystawienie go w meczu z anconą!!!!!!!!!PABLO pisze:ile Benjamin ma lat ??
Zawsze i wszędzie Juve w moim sercu będzie
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Zgadzam się z większością co do osoby Benjamina. To naprawdę zaczyna isę rodzić nowy talent...ciekawe tylko jakby dał radę w jakimś ważniejszym meczu. Na PW Lippi mógłby go wystrawić chociaż na końcówkę.
Co do wyniku, wiadomo każda wygrana cieszy, jedna mniej druga bardziej. Ta spowodowala tylko uśmiech na mojej twarzy :-D wiadmo rywal z najniższej półki
W wiekszości też grali zawodnicy Primavery, jak widać nieźle sobie poczynali.
Co do wyniku, wiadomo każda wygrana cieszy, jedna mniej druga bardziej. Ta spowodowala tylko uśmiech na mojej twarzy :-D wiadmo rywal z najniższej półki

- RadeKas
- Juventino
No on po prostu musi dostac szanse zagrac w Pucharze Wloch. Takiego zawodnika nie wolno nam zmarnowac. Jesli tak dalej pojdzie to moze nawet powinien dostac szanse wystepu w Serie A. Albo na przyklad kiedy juz sobie zapewnimy awans do 2 fazy LM (mam nadzieje ze to juz po nastepnych 2 kolejkach
) to mozna by bylo mu dac szanse. W kazdym razie Lippi musi zaczac go juz szlifowac jesli ma zamiar zrobic z niego wielka gwiazde.

srali muszki będzie wiosna
- BianconeriFan
- Juventino
Czyżby kolejna perełka? mam nadzieję, że tak...
Swoją drogą ładny wynik - 7:0... żeby się powtórzył z Anconą...
Swoją drogą ładny wynik - 7:0... żeby się powtórzył z Anconą...