Gattuso broni Zambrottę
- swiergot
- Juventino
Pomocnik Milanu, Gennaro Gattuso, skrytykował włoską piłkę i stanął w obronie Gianluki Zambrotty, który został napiętnowany za rzekome symulowanie faulu, aby zyskać rzut karny w niedzielnym meczu z Bologną.
Po zakończeniu meczu każą ci powtarzać te same stare teksty, "świetny mecz, graliśmy dobrze, mogło być lepiej", zwyczajowa gadka. Podziwiam więc Zambrottę, że miał odwagę powiedzieć prawdę.
Powinien się przyznać w trakcie gry? Oczywiście, ale to nie jest łatwe. Koledzy z drużyny mieli by mu to za złe. Powiedzieliby mu, żeby się zamknął.
Tutaj we Włoszech widzę wiele piłek wykopywanych na aut, aby pomóc kontuzjowanemu przeciwnikowi.
Mam wrażenie, że wielu trenerów rozpatruje to z taktycznego punktu widzenia: widziałem tak wiele groźnych ataków zatrzymywanych nagle dlatego, że przeciwnik leży na boisku.
To zdarza się tylko we Włoszech. Popatrzmy na ligi zagraniczne, choćby Anglię, gdzie nie udają ani nie oszukują.
Tu wszyscy narzekają: Gaucci (prezydent Perugii) mowi, że należą mu się trzy karne, napastnicy że są faulowani zbyt często.
Jeżeli mają rację, powinni być chronieni. Ale jeżeli nie i jeżeli oszukują, powinni być ukarani.
Źródło: www.soccerage.com
No mądrala się zrobił z tego Gattuso. Dla mnie ta jego mowa nie trzyma się za bardzo kupy, ale niech mu będzie, jakiś cel musi w tym mieć.
Po zakończeniu meczu każą ci powtarzać te same stare teksty, "świetny mecz, graliśmy dobrze, mogło być lepiej", zwyczajowa gadka. Podziwiam więc Zambrottę, że miał odwagę powiedzieć prawdę.
Powinien się przyznać w trakcie gry? Oczywiście, ale to nie jest łatwe. Koledzy z drużyny mieli by mu to za złe. Powiedzieliby mu, żeby się zamknął.
Tutaj we Włoszech widzę wiele piłek wykopywanych na aut, aby pomóc kontuzjowanemu przeciwnikowi.
Mam wrażenie, że wielu trenerów rozpatruje to z taktycznego punktu widzenia: widziałem tak wiele groźnych ataków zatrzymywanych nagle dlatego, że przeciwnik leży na boisku.
To zdarza się tylko we Włoszech. Popatrzmy na ligi zagraniczne, choćby Anglię, gdzie nie udają ani nie oszukują.
Tu wszyscy narzekają: Gaucci (prezydent Perugii) mowi, że należą mu się trzy karne, napastnicy że są faulowani zbyt często.
Jeżeli mają rację, powinni być chronieni. Ale jeżeli nie i jeżeli oszukują, powinni być ukarani.
Źródło: www.soccerage.com
No mądrala się zrobił z tego Gattuso. Dla mnie ta jego mowa nie trzyma się za bardzo kupy, ale niech mu będzie, jakiś cel musi w tym mieć.

- Yari
- Juventino
Gattuso ma w sumie racje. Ale przesadza troche z tak dużą ilością fauli i symulowań. Tak jest przecież w każdej lidze. Serie A nie jest wyjątkiem. Natomiast również bardzo podziwiam decyzje zambrotty do przyznania się do symulowania faulu i bardzo mu za to dziękuje:):)

- nookie
- Juventino
No w sumie mnie zamotal troche..ma racje ze we Wloszech troche bardziej cwaniactwo kroluje ale w innych ligach tez jest..i tak chyba juz niestety bedzie..

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
- RadeKas
- Juventino
Gattuso zbiera u mnie ostatnio plusy :-D. To w sprawei bronienia Zambro.
A z tym ze Serie A jest bardziej oszukancza to zgodzic sie oczywiscie nie mozna. Tak sie dzialo, dzieje i bedzie dziac w kazdej lidze. Chocby w Polsce takie sytuacje sa na porzadku dziennym.
A z tym ze Serie A jest bardziej oszukancza to zgodzic sie oczywiscie nie mozna. Tak sie dzialo, dzieje i bedzie dziac w kazdej lidze. Chocby w Polsce takie sytuacje sa na porzadku dziennym.
srali muszki będzie wiosna
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
No no Gatusso robi dobre wrażenie
A to lizus
Swoją drogą powiedział prawdę z punktu widzenia zawodnika a nie dziennikarzy. W sumie to smieszy mnie ta cała sytuacja, cholera jak można robić taką aferę o 1 faulu! :shock: Już wogóle z 6 takic htematów jest :shock:

- Shadow_Alex
- Juventino
Widac kto tu jest najlepszy, mam nadzieje ze nigdu mu woda sodowa do tej jego diabelkowatej glowki nie uderzy
A ja sie tam zgadzam z Gattuso co do tego ze we wloszech za duzo sie sciemnia, cholernie tego nie lubie i jak widze zaraz mi sie krew zaczyna gotowac :evil: ... Ale chyba wloscy to maja to w genach (np. Inzaghi - mistrz nad mistrzami w przwracaniu sie, takie jest moje zdanie:P)

A ja sie tam zgadzam z Gattuso co do tego ze we wloszech za duzo sie sciemnia, cholernie tego nie lubie i jak widze zaraz mi sie krew zaczyna gotowac :evil: ... Ale chyba wloscy to maja to w genach (np. Inzaghi - mistrz nad mistrzami w przwracaniu sie, takie jest moje zdanie:P)
- ADAMJUVENTUSPL
- Juventino
Gattuso widocznie ma jakiś cel w tym co mówi. A może jego marzeniem jest gra w Juve, i chce się przypodobać działaczom Juve???
Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
- Juverulez!
- Juventino
- K@A
- Juventino
Moje zdanie jast takie iż Gattuso dobrz że broni Zambrotte ale z tym żeby powiedzial i sie przyznal na boisku to naprawde zły pomysł. Napewno kibice byli by żli na Zambrotte a takto są szczęśliwi że dzieki niemu JUVE zdobyło jagże 3 ważne punkty. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
JUVE KING :] !!! FORZA LA JUVE LA JUVE LA JUVE ALE
- FORZA MILAN
- Milanista
Wy chyba nie wiecie co mówicie.Gattuso w Juve?? Na sama mysl mnie to rozsmiesza.Ale pomarzyc mozna
- mariokit
- Juventino
To ze nawet pilkarze zaczynaja o tym mowic i tak wiele sie o tym pisze utwierdza mnie w przekonaniu ze zambrotta jeszcze moze załować swojej"szczerości" a Gattuso to sam sie tak zamotał że szkoda gadać.Może chce dobrze ale ta cała sprawa jest już dość pogięta.