Serie A 25/26 (15): Bologna - JUVENTUS FC
- Distant Dreamer
- Juventino

- Podziekował: 41 razy
- Otrzymał podziękowanie: 137 razy
Edit: Warto nadmienić dobre wejście Cabala i Opendy i dobry mecz Yildiza i Burgera.
Najgorszy zdecydowanie Cambiaso.
Oby opatrzność miała w opiece Bremera
Edit2:
Ostatnio zmieniony 14 grudnia 2025, 23:02 przez Distant Dreamer, łącznie zmieniany 2 razy.
- Garreat
- Juventino

- Podziekował: 49 razy
- Otrzymał podziękowanie: 16 razy
Z biegiem czasu wychodziła (o dziwo) wyższość Juve, ostatecznie Bologna się posypała, aż w końcówce ich postawa miała niewiele wspólnego ze sportem.
Można być zbudowanym po tym meczu, poza błędami indywidualnymi nie ma wiele żeby się przyczepić.
Szkoda że Cambiaso jest takim petem, praktycznie każdy w kadrze wykazuje mniejsze/większe oznaki życia, tylko nasz krzywonosy chłopaczek ciągle nie wie po co żyje.
Dobre zmiany Spala.
Jutro Roma Como - czekam na remis, potem klepiemy ich u siebie i Święta w top4
.
Koopmeiners nie zagra, niby wrócił Bremer ale nie wiem kto ma grać piłką w takiej formacji. Może Spal zaskoczy i od startu wyjdziemy czwórką (ta...
).
Nie ma się czym podniecać ale trudny mecz jest wygrany i nie jakimś fartem błyskiem, a zwykłą boiskową przewagą.
Można być zbudowanym po tym meczu, poza błędami indywidualnymi nie ma wiele żeby się przyczepić.
Szkoda że Cambiaso jest takim petem, praktycznie każdy w kadrze wykazuje mniejsze/większe oznaki życia, tylko nasz krzywonosy chłopaczek ciągle nie wie po co żyje.
Dobre zmiany Spala.
Jutro Roma Como - czekam na remis, potem klepiemy ich u siebie i Święta w top4
Koopmeiners nie zagra, niby wrócił Bremer ale nie wiem kto ma grać piłką w takiej formacji. Może Spal zaskoczy i od startu wyjdziemy czwórką (ta...
Nie ma się czym podniecać ale trudny mecz jest wygrany i nie jakimś fartem błyskiem, a zwykłą boiskową przewagą.
- MRN
- Juventino

- Podziekował: 18 razy
- Otrzymał podziękowanie: 217 razy
A to Ci niespodzianka
Ale forumowe Towarzystwo Wzajemnej Adoracji szaleje za nim, wieszczyli koniec Juve gdybyśmy go sprzedali do City za 60 mln. Ech, sprzedali wszystkich ale na szczęście zostawili tego topa , który kocha Juve i utożsamia się z nim. To nic, że od dwóch lat jest największym memem tego klubu, ważne że zarabia niewiele

- Anelson
- Juventino

- Podziekował: 30 razy
- Otrzymał podziękowanie: 26 razy
Jest optymizm bo naprawdę nieźle to wyglądało. Szkoda, że osłabionego rywala nie dajemy rady dobić ale było blisko.
Wg mnie zasłużone zwycięstwo na ciężkim terenie. Niech oni złapią jakiś mental na dłużej..
Na litość boską niech choć raz druga część sezonu będzie stokroć lepsza niż pierwsza.
Burger jaki mental Pana piłkarza i Yildiz. Thuram bardzo spoko.
Ja czekam aż wyjdziemy Burgerem i Thuramem, a na bokach postawimy co najlepsze. I z przodu też. A Tył Spal niech zabezpieczy solidnie z najlepszymi środkowymi i to może chodzić dobrze.
Coś Ala Capello 2005/06 środek. Będąc na Pafos jak był i loca i miretti. Brakowało mi jaj. Brakowało ostrych, solidnych jak brzytwa ludzi w typie Emersona czy Vieiry. Mckeenie i Thuram mogliby być ich rozwinięciami. Obaj mogą uderzyć, podać, walczą i mają jaja w odbiorze.
Locatelli np. w mojej ocenie wiecznie bezjajowy taki lata. Dać chłopom grać co umieją ładować bramy, odebrać piłkę i podać ja progresywnie. A nie imitować pressing jak loca, imitować odbiór, imitować walkę i imitować wiecznie progresję z piłką.
Wydaje mi się, że mamy kogo dać na skrzydło i na atak. Oraz , że powiedzmy mniej więcej mamy kim grać na środku obrony. Natomiast ten środek pola to dla mnie taki punkt który musi się koniecznie zmienić i coś innego koniecznie musi się wytworzyć. Za mało przejmujemy kontrolę tam . W wielu meczach.
Wg mnie zasłużone zwycięstwo na ciężkim terenie. Niech oni złapią jakiś mental na dłużej..
Na litość boską niech choć raz druga część sezonu będzie stokroć lepsza niż pierwsza.
Burger jaki mental Pana piłkarza i Yildiz. Thuram bardzo spoko.
Ja czekam aż wyjdziemy Burgerem i Thuramem, a na bokach postawimy co najlepsze. I z przodu też. A Tył Spal niech zabezpieczy solidnie z najlepszymi środkowymi i to może chodzić dobrze.
Coś Ala Capello 2005/06 środek. Będąc na Pafos jak był i loca i miretti. Brakowało mi jaj. Brakowało ostrych, solidnych jak brzytwa ludzi w typie Emersona czy Vieiry. Mckeenie i Thuram mogliby być ich rozwinięciami. Obaj mogą uderzyć, podać, walczą i mają jaja w odbiorze.
Locatelli np. w mojej ocenie wiecznie bezjajowy taki lata. Dać chłopom grać co umieją ładować bramy, odebrać piłkę i podać ja progresywnie. A nie imitować pressing jak loca, imitować odbiór, imitować walkę i imitować wiecznie progresję z piłką.
Wydaje mi się, że mamy kogo dać na skrzydło i na atak. Oraz , że powiedzmy mniej więcej mamy kim grać na środku obrony. Natomiast ten środek pola to dla mnie taki punkt który musi się koniecznie zmienić i coś innego koniecznie musi się wytworzyć. Za mało przejmujemy kontrolę tam . W wielu meczach.
- fazzi
- Juventino

- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Co ja paczęAnelson pisze: ↑15 grudnia 2025, 00:16 Coś Ala Capello 2005/06 środek. Będąc na Pafos jak był i loca i miretti. Brakowało mi jaj. Brakowało ostrych, solidnych jak brzytwa ludzi w typie Emersona czy Vieiry. Mckeenie i Thuram mogliby być ich rozwinięciami. Obaj mogą uderzyć, podać, walczą i mają jaja w odbiorze.
A mecz całkiem przyjemny w odbiorze. Oprócz 3 pkt. cieszy, że w miarę na równym poziomie obie połowy zagrane. Oby tak dalej, powoli do przodu
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Anelson
- Juventino

- Podziekował: 30 razy
- Otrzymał podziękowanie: 26 razy
Podważasz fakt, że Milan był outsiderem jak wygrywał Ligę Mistrzów bo miał 3 lokatę Serie A czyli wyniki jak My. Pewnie myśląc, że lokata kiedyś się obecnej lokacie nie równa bo nie wiem czemu. Milan za najlepszych czasów w Europie wcale ligi włoskiej nie wygrywał.fazzi pisze: ↑15 grudnia 2025, 08:28Co ja paczęAnelson pisze: ↑15 grudnia 2025, 00:16 Coś Ala Capello 2005/06 środek. Będąc na Pafos jak był i loca i miretti. Brakowało mi jaj. Brakowało ostrych, solidnych jak brzytwa ludzi w typie Emersona czy Vieiry. Mckeenie i Thuram mogliby być ich rozwinięciami. Obaj mogą uderzyć, podać, walczą i mają jaja w odbiorze.![]()
![]()
![]()
A mecz całkiem przyjemny w odbiorze. Oprócz 3 pkt. cieszy, że w miarę na równym poziomie obie połowy zagrane. Oby tak dalej, powoli do przodu![]()
Dodatkowo próbujesz się śmiać z prób wymyślenia czegoś w tej drużynie co by działało. Może jeszcze powiesz, że lepiej mimo wszystko cisnąć Locatellego bo to drugi Pirlo albo dawać grać więcej Mirettiemu.
Tak - Vieira i Emerson to podobno w typie piłkarze do tych wyżej wymienionych. I tak - uważam, że mckeenie i Thuram mają nieco więcej techniki od nich. Bo są inne czasy, są inaczej szkoleni. Mogliby być, a nie są. Czego nie rozumiesz.
Wedle tutaj panującego trendu najlepiej się okopać, płakać, że Juventus słaby i musimy tylko top 4 bo jesteśmy ciency. I osrać zbroje. Genialni kibice.
Czemu nikt nie zaproponował rozwiązań które mogą podziałać oprócz tego co już jest powielane i nie działa. ?
- fazzi
- Juventino

- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Anelson pisze: Dodatkowo próbujesz się śmiać z prób wymyślenia czegoś w tej drużynie co by działało. Może jeszcze powiesz, że lepiej mimo wszystko cisnąć Locatellego bo to drugi Pirlo albo dawać grać więcej Mirettiemu.
Tak - Vieira i Emerson to podobno w typie piłkarze do tych wyżej wymienionych. I tak - uważam, że mckeenie i Thuram mają nieco więcej techniki od nich. Bo są inne czasy, są inaczej szkoleni. Mogliby być, a nie są. Czego nie rozumiesz.
Śmieje się z Ciebie i durnego porównania, zawodników którzy byli gigantami na swoich pozycjach, do obecnych średniaków. Ty sobie możesz wymyślać i tak nic to nie zmieni.
Anelson pisze:
Wedle tutaj panującego trendu najlepiej się okopać, płakać, że Juventus słaby i musimy tylko top 4 bo jesteśmy ciency. I osrać zbroje. Genialni kibice.
Czemu nikt nie zaproponował rozwiązań które mogą podziałać oprócz tego co już jest powielane i nie działa. ?
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"