Liga Mistrzów 24/25 (7) Club Brugge 0-0 JUVENTUS FC
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Mecz 7 kolejki Ligi Mistrzów
Club Brugge - JUVENTUS FC
MIEJSCE:
Bruggia / Belgia - Jan Breydel Stadion (29 062)
CZAS:
21.01.2025 (wtorek), godzina 21:00
O PRZECIWNIKU
LIGOWA FORMA
Zwycięstw: 14
Remisów: 5
Przegranych: 3
Forma w Lidze Mistrzów
Zwycięstw: 3
Remisów: 1
Przegranych: 2
OSTATNIE MECZE

OSTATNIE MECZE w LM

NAJLEPSZY STRZELEC - Andreas Skov Olsen

NAJLEPSZY ASYSTENT - Hans Vanaken

JUVENTUS
LIGOWA FORMA
Zwycięstw: 8
Remisów: 13
Przegranych: 0
Forma w Lidze Mistrzów
Zwycięstw: 3
Remisów: 2
Przegranych: 1
OSTATNIE MECZE

OSTATNIE MECZE w LM

NAJLEPSZY STRZELEC - Dusan Vlahovic, Timothy Weah

NAJLEPSZY ASYSTENT - Francisco Conceicao

PRZEWIDYWANE SKŁADY
BRUGES (4-2-3-1): Jackers; Sabbe, Ordonez, Mechele, De Cuyper; Nwadicke, Jasari; Talbi, Vanaken, Tzolis; Jutglà. All. Hayen.
JUVENTUS (4-2-3-1): Di Gregorio; Savona, Gatti, Kalulu, McKennie; Locatelli, Thuram; Yildiz, Koopmeiners, Nico Gonzalez; Vlahovic.
SYTUACJA W TABELI:

SĘDZIA: Bastien B. (Fra)
MECZ NA ŻYWO W TV
CANAL+ 360 (Pol)
Ostatnio zmieniony 22 stycznia 2025, 18:13 przez Sila Spokoju, łącznie zmieniany 1 raz.

- Maplu90
- Juventino
- Podziekował: 138 razy
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Ten mecz to nie będzie spacerek. Obie drużyny wiedzą o co graja. A idzie tutaj o pewny awans bez baraży i 2 mecze mniej na wiosnę co przy napiętym grafiku jest jak zbawienie.
Jesteśmy rozochoceni i pełni nadziei po wygranej z 8 druzyna SerieA.
Jednak taki Club Brugge ma np serie 18 meczy bez porażek.
Ostatnio graliśmy z nimi 20 lat temu wygrywając 1-2(W) i 1-0(D).
Co do składu to Kenan i Mckennie mają być ocenieni z powodu ich problemów w meczu z Milanem. Szkoda, bo burger robi dobra robote. Więc pewnie będziemy mogli spodziewać się na bokach obrony Savone i Cambiaso.
Obrona bez zmian. Defensywi pomocnicy także. Możliwe że w napadzie od początku wystąpi Dusan a Nico dostanie zadania Kenana jeśli miałby odpocząć.
Bruggia to ciezki teren o czym przekonali się w Milanjw, BvB i Sportingu. Bukmacherzy największe szanse dają tu na remis. Ja jak zwykle mam nadzieję że zgarniemy 3pkt chociaż będzie piekielnie ciężko.
Co do składu to Kenan i Mckennie mają być ocenieni z powodu ich problemów w meczu z Milanem. Szkoda, bo burger robi dobra robote. Więc pewnie będziemy mogli spodziewać się na bokach obrony Savone i Cambiaso.
Obrona bez zmian. Defensywi pomocnicy także. Możliwe że w napadzie od początku wystąpi Dusan a Nico dostanie zadania Kenana jeśli miałby odpocząć.
Bruggia to ciezki teren o czym przekonali się w Milanjw, BvB i Sportingu. Bukmacherzy największe szanse dają tu na remis. Ja jak zwykle mam nadzieję że zgarniemy 3pkt chociaż będzie piekielnie ciężko.
"Sono un ultrà bianconero,
E amo soltanto due color,
Girando per lo stivale Intero,
La Juve per sempre Sosterrò,
Ale' ale' ale' oh, ale' ale' ale' Oh,
Ale' ale' ale' ale' ale' ooh..."

- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
Biorąc pod uwagę jaki poziom prezentuje nasza pomoc Locatelli-Thuram, jestem spokojny o wynik.
Kluczowe będą szybkie ataki z naszej połowy. Skrzydła mamy coraz groźniejsze, wspomniana pomoc też dobrze funkcjonuje. Byle Vlahović nie był hamulcowym.
Kluczowe będą szybkie ataki z naszej połowy. Skrzydła mamy coraz groźniejsze, wspomniana pomoc też dobrze funkcjonuje. Byle Vlahović nie był hamulcowym.
- Maplu90
- Juventino
https://www.tuttosport.com/news/calcio/ ... o_capitano
Yildiz, Mckennie i Conceicao są zdrowi. W brakach tylko Bremer, Cabal i Arek.
Yildiz, Mckennie i Conceicao są zdrowi. W brakach tylko Bremer, Cabal i Arek.

No mimo wszystko, chyba jednak łatwiej tu o 3 pkt niż z Benfica. Jeśli wyjdziemy z podobną energia i nastawieniem, co w meczu z Milanem, to będzie dobrze.Maplu90 pisze: ↑20 stycznia 2025, 13:53 Ten mecz to nie będzie spacerek. Obie drużyny wiedzą o co graja. A idzie tutaj o pewny awans bez baraży i 2 mecze mniej na wiosnę co przy napiętym grafiku jest jak zbawienie.
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- woe
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Z przedmeczowej konferencji, w której udział brali Teun Koopmeiners i Thiago Motta:
TK:
TK:
- Myślę, że ostatni mecz poszedł dobrze. Zawsze można było zrobić coś lepiej, ale ogólnie jesteśmy zadowoleni. Chcemy osiągać lepsze wyniki, a po meczu z Milanem zyskaliśmy pewność siebie na jutro. To będzie wspaniała noc.
- W pierwszej połowie sezonu mieliśmy mnóstwo kontuzji. Byliśmy także drużyną z 10 nowymi zawodnikami. W każdym meczu musimy się uczyć. Przez ostatnie kilka miesięcy uczymy się każdego dnia, a ja także uczę się grać z Locatellim, Douglasem, Thuramem, Westonem i Fagiolim.
- Chcę dobrze grać dla zespołu, również poza bramkami i asystami. Nie skupiam się na statystykach. Liczą się wygrane mecze.
- Zawsze oglądamy filmy [z meczów], aby się przygotować. Przyjrzeliśmy się Brugii i jej indywidualnym zawodnikom. Oni zawsze grają, żeby wygrać. To będzie trudny mecz, ale my chcemy grać piłką i wygrać.
- Do pierwszego miejsca w tabeli tracą jeden punkt i walczą o tytuł. To świetny zespół, który gra dobrze i ma mnóstwo energii. Będzie trudno i musimy włożyć w to dużo energii.
- Jestem jednym z najbardziej doświadczonych graczy [w drużynie]. Może dlatego, że jestem jednym z najstarszych. Rozegrałem wiele meczów i ważne jest dla mnie, aby rozmawiać z młodszymi chłopakami.
- Cieszę się, że wszyscy są dostępni, ponieważ pomoże to zespołowi od samego początku, w trakcie gry i zapewni nam ciągłość w rozwoju.
- [nasi przeciwnicy] Są znakomitym zespołem, biorąc pod uwagę wyniki, jakie osiągnęli. Jesteśmy gotowi na wszystko i chcemy dobrze się zaprezentować, aby odnieść zwycięstwo.
- To, jak ustawimy się w ataku, zależy od meczów i formy zawodników. Rozwijamy się, ale nie tylko w ciągu ostatnich kilku meczów. Oczywiście zwycięstwo w lidze dodaje nam jeszcze więcej energii.
- Staramy się dostosować do każdego meczu. Do tej pory zaliczyliśmy wiele dobrych występów bez nagród. Dusan również potrafi być mobilny w ataku. Wie, jak grać, wie, jak się poruszać i grać z kolegami z drużyny. Może zrobić to, co widzieliśmy przeciwko Milanowi.
- Widzę rozwój, ale nie tylko w ciągu ostatnich kilku meczów. Widzę rozwój od samego początku, pomimo kontuzji, transformacji składu i posiadania młodego zespołu. Zwycięstwo dodało nam więcej entuzjazmu i energii, aby przygotować się na tak trudny mecz, jak ten jutro. Musimy dać z siebie wszystko, aby odnieść zwycięstwo.
- Mamy jeszcze do rozegrania w Lidze Mistrzów dwa mecze z dobrymi zespołami. Skupiamy się całkowicie na jutrzejszym meczu, a potem pomyślimy o następnym meczu.
- Zobaczymy jutro. Francisco [Conceicao] nie grał przez jakiś czas. Zdjęliśmy Kenana [Yildiza], aby nie ryzykować. Weston był trochę zmęczony w pierwszej połowie, ale i tak dokończył mecz. Jutro na boisko wyjdzie najlepszy możliwy zespół.

- Mati.B
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Expected XI vs Bruges
GK: Di Gregorio
DEF: Savona - Gatti - Kalulu - Cambiaso
MID: Douglas Luiz - Thuram
ATT: Weah - Koopmeiners - Mbangula - Nico Gonzalez
@DiMarzio
GK: Di Gregorio
DEF: Savona - Gatti - Kalulu - Cambiaso
MID: Douglas Luiz - Thuram
ATT: Weah - Koopmeiners - Mbangula - Nico Gonzalez
@DiMarzio
- Distant Dreamer
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 80 razy
No właśnie takich to liderów nam zrobił Giuntoli, a z takimi liderami Juve nic nie osiągniewoe pisze: ↑20 stycznia 2025, 20:10 Z przedmeczowej konferencji, w której udział brali Teun Koopmeiners i Thiago Motta:
TK:
Jestem jednym z najbardziej doświadczonych graczy [w drużynie]. Może dlatego, że jestem jednym z najstarszych. Rozegrałem wiele meczów i ważne jest dla mnie, aby rozmawiać z młodszymi chłopakami.

Co proszę ?

Co widzieliśmy przeciwko Milanowi ? On zagrał 7 minut

Jakie dobre mecze bez wyników ? Chyba raczej słabe mecze przegrywane przez Calmeńskie cofanie do tyłu po zdobytej bramce

Jeszcze raz napiszę że klub powinien już od powrotu Maksia zarządzić ciszę medialną bo to sama kompromitacja słuchać tych dwóch betonów.
- Maplu90
- Juventino
Gdzie nasz capitano czyli Loca?

- Anelson
- Juventino
- Podziekował: 16 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
No nasz trenejro gada głupoty. Od gadania Teuna warto się odczepić, nie rozumiem co złego powiedział? Widać, że próbuje się odnaleźć i w sumie z Milanem już było okej. Wraca jakaś tam wiara, że za Motty jeszcze coś się uda w miarę dograć. Spadajcie mi z Tudorami. Może zatrybi. Niech dogra i podsumujemy. Coś kombinuje, coś zmienia i ok. Ciekawe co ulepi.
- Marcin890124
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 45 razy
Ta asysta Camora. Teraz z naszych piłkarzyków nikt tak nie potrafi.
- Mateys
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 28 razy
Ale setka zmarnowana przez Treze w iście Vlahovicowym stylu.Marcin890124 pisze: ↑21 stycznia 2025, 17:50 Ta asysta Camora. Teraz z naszych piłkarzyków nikt tak nie potrafi.