Puchar Włoch Primavery
- DeeJay
- Juventino
Młodzieżowy zespół Juventusu zajmuje pierwsze miejsce w grupie C piłkarskiego pucharu Włoch młodzików:
06.09. Juventus - Sampdoria 0-1
13.09. Brescia - Juventus 1-2
20.09. Piacenza - Juventus 0-3
1. JUVENTUS 6
2. PIACENZA 6
3. SAMPDORIA 4
4. BRESCIA 1
Nie wiem tylko, czy będą rewanże, czy też nie. Raczej chyba nie.
1/8 finału - 29.10 i 18.11.
06.09. Juventus - Sampdoria 0-1
13.09. Brescia - Juventus 1-2
20.09. Piacenza - Juventus 0-3
1. JUVENTUS 6
2. PIACENZA 6
3. SAMPDORIA 4
4. BRESCIA 1
Nie wiem tylko, czy będą rewanże, czy też nie. Raczej chyba nie.
1/8 finału - 29.10 i 18.11.
- KwiAtek
- Juventino
mnie interesuje przede wszystkim "dorosla" druzyna, ale obilo mi sie o uszy takie nazwisko z primavery jak Kovalenko i jeszcze ten genialny (podobno) Nigeryjczyk, niestety nie pamietam jak sie nazywa :oops:
ale zawsze milo uslyszec, ze ekipa mlodzikow tez sobie niezle poczyna 8)
ale zawsze milo uslyszec, ze ekipa mlodzikow tez sobie niezle poczyna 8)
"Gypsy, give me your tears. If you will not give them to me, I will take them from you!"
- kouba
- Qualità Juventino
ja sie też nie interesuje, ale widać że szkolą młodzież i nie mamy sie martwić że nie będziemy mieli zawodników za kilka lat :!:Yari pisze:Ja osobiście primaverą sie wogóle nie interesuje. Wstyd powiedzieć ale nawet nie wiem w jakim składzie gra Juve tam. :oops: :oops: :oops: :oops: . Ale cieszy fakt że młodzi radzą sobie całkiem dobrze.
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Zapewne chodziło Ci o BenjaminaKwiAtek pisze: ale obilo mi sie o uszy takie nazwisko z primavery jak Kovalenko i jeszcze ten genialny (podobno) Nigeryjczyk, niestety nie pamietam jak sie nazywa :oops:

- BIGGI
- Qualità Juventino
Nom, Benjamin jest dobry. W ogóle mamy zdolną młodzież..mam nadzieje że bedziemy mieli z nich duzo pożytku.Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze:Zapewne chodziło Ci o BenjaminaKwiAtek pisze: ale obilo mi sie o uszy takie nazwisko z primavery jak Kovalenko i jeszcze ten genialny (podobno) Nigeryjczyk, niestety nie pamietam jak sie nazywa :oops:To dobrze, że Primavera dobrze gra. Mamy też naprawdę silny młody zespół, który już odnosił duże sukcesy. No w tamtym sezonie niestety wszsytko zawalili
Miejmy nadzieję, że w tym to odbiją.
- DeeJay
- Juventino
Nie można powiedzieć, że zawalili wszystko. Wygrali przecież po raz pierwszy od 8 lat Torneo Di Viareggio! Zasady w lidze są nieco inne niż w dorosłej drużynie, ale i tak byli wysoko. Młodziki radzą sobie dobrze, jednak może nie tak dobrze jak dorośli. Walka tam jest bardziej wyrównana.Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze:Zapewne chodziło Ci o BenjaminaKwiAtek pisze: ale obilo mi sie o uszy takie nazwisko z primavery jak Kovalenko i jeszcze ten genialny (podobno) Nigeryjczyk, niestety nie pamietam jak sie nazywa :oops:To dobrze, że Primavera dobrze gra. Mamy też naprawdę silny młody zespół, który już odnosił duże sukcesy. No w tamtym sezonie niestety wszsytko zawalili
Miejmy nadzieję, że w tym to odbiją.
- Johnny777
- Juventino
Szczerze to ja też nie za bardzo się interesowałem poczynaniami Primavery, ale miło słyszeć że wygrywają bo to wróży bardzo pomyślną przyszłość dalszym pokoleniom "dorosłego" Juventusu o ile gdzieś nie zostaną te talenty zagubione. Choć takie obawy to chyba tylko w Polsce mogą się zrealizować... 
- juveluck
- Juventino
Nasz Primavera to obecnie jedna z lepszych we Wloszech. Licze na sukcesy z ich strony to w koncu przyszlosc Juve. A co do pucharu wloch to z tego co wiem nie ma rewanzy. Czyli awansowali dalej :-D

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
- ADAMJUVENTUSPL
- Juventino
Jak widać młodziki biorą przykład z dorosłych i wygrywają. Trochę szkoda tego meczu z Sampdorią.
Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero