# 7 Francisco Conceição (wyp.)
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 19 razy
- Otrzymał podziękowanie: 68 razy
# 7 Francisco Fernandes da Conceição

Data urodzenia: 14.12.2002
Miejsce urodzenia: Coimbra, Portugalia
Debiut w Juve: 01.09.2024
Kwota transferu do Juventusu: 7 mln € (wypożyczenie) + 3 mln € bonusów
Obecne zarobki: ?
Szczegóły

Data urodzenia: 14.12.2002
Miejsce urodzenia: Coimbra, Portugalia
Debiut w Juve: 01.09.2024
Kwota transferu do Juventusu: 7 mln € (wypożyczenie) + 3 mln € bonusów
Obecne zarobki: ?
Szczegóły

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Fajny chłopak, mam nadzieję, że nam się nie zmarnuje. Nikt sobie nadziei po nim nie robił, a chyba na dzień dzisiejszy wygląda najlepiej z nowych nabytków.

- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 74 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Chyba jednak nie. Najlepiej póki co bezapelacyjnie wygląda Kalulu.Sila Spokoju pisze: ↑26 października 2024, 14:33 Fajny chłopak, mam nadzieję, że nam się nie zmarnuje. Nikt sobie nadziei po nim nie robił, a chyba na dzień dzisiejszy wygląda najlepiej z nowych nabytków.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 19 razy
- Otrzymał podziękowanie: 68 razy
Jak nie zapomni o nogach i w starciach regularnie zacznie utrzymywać pion jak Szakiri to może namieszać. Insigne był jeszcze niższy, a miał swój czas w Serie A.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
Wydaje mi się, że się doczekaliśmy ale następnie zatrudniliśmy Allegriego.
Chłopak póki co gra to co widziałem na Euro więc trzeba tylko trzymać kciuki żeby kontuzje go omijały szerokim łukiem. Dla niego poważna kontuzja może być "ostatnią".
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Oldfan
- Juventino
- Podziekował: 103 razy
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
According to La Gazzetta Dello sport:
Conceicao is currently the best dribbler in Europe with a dribble success rate of 58.73%
1. Conceicao - 58.73%
2. Yamal - 43.18%
3. Vinicius - 40.6%
- Anelson
- Juventino
- Podziekował: 16 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
A mnie się wydaje, że Allegri więzadeł chłopakowi nie połamał. Oraz, że tuż przed tą kontuzją Chiesa wymiatał z Chelsea i ogólnie był "tym" Chiesą. Tego zawodnika co przed kontuzją już nie ma i epizod w Liverpoolu raczej utwierdza w tym przekonaniu - to nie Del Piero, że potrafił się "przemodelować". Skończcie z tym Allegrim już.
- Maly
- Juventino
To bardzo źle ci się wydaje. Do wiązadeł rozegrał w lidze 14 meczów i zdobył tylko 2 gole grając zaledwie 867 minut. Kolejne 2 gole dołożył w LM (w 4 meczach) ale ogólnie od początku był u Maksa graczem na godzinę gry a sam Allegri mówił, że Chiesa za dużo biega i inne takie dyrdymały.
I taka ciekawostka - Chiesa pauzował cały grudzień z urazem zginacza, wrócił i w drugim meczu zerwał wiązadło. Ciekawe w której nodze miał uraz tego zginacza i czy zostało to doleczone na 100%
I taka ciekawostka - Chiesa pauzował cały grudzień z urazem zginacza, wrócił i w drugim meczu zerwał wiązadło. Ciekawe w której nodze miał uraz tego zginacza i czy zostało to doleczone na 100%
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Anelson
- Juventino
- Podziekował: 16 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
Bardzo ciekawe. Grał rzeczywiście średnio równo godzinę na mecz. Statystycznie jednak Chiesa nigdy wybitny nie był - przeanalizuj wszystkie sezony. To było maks 10 goli i 6 asyst. Idąc statystyką - dlaczego go oddaliśmy? W ostatnim sezonie miał tak samo dobre statystyki jak w najlepszym sezonie kariery - prawie identycznie to wygląda. Więc co jest problemem? Ano statystyki to jedno, a oglądanie meczów to drugie. Ba - z początku pamiętam, że sam odnosiłem wrażenie, że robi dużo szumu i nic z tego nie wynika - jeszcze CR7 grał u nas, ale nie zwracałem na to dużej uwagi bo to były jego początki. Napewno nie dowiemy się jakby się to potoczyło bez tej kontuzjiMaly pisze: ↑14 grudnia 2024, 20:41 To bardzo źle ci się wydaje. Do wiązadeł rozegrał w lidze 14 meczów i zdobył tylko 2 gole grając zaledwie 867 minut. Kolejne 2 gole dołożył w LM (w 4 meczach) ale ogólnie od początku był u Maksa graczem na godzinę gry a sam Allegri mówił, że Chiesa za dużo biega i inne takie dyrdymały.

- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 74 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Przecież Chiesa zerwał więzadła po ostrym faulu Smallinga, więc co miał z tym wspólnego uraz zginacza?
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Maly
- Juventino
Niby po kontakcie ale może ta noga była osłabiona i dlatego nie wytrzymała. Nie wiem, tak tylko głośno myślę, że może nie wiemy wszystkiego.
@Anelson: U Maksa to nawet wiatru nie robił. Zresztą za Pirlo zrobił 15+11 we wszystkich rozrywach (za TM), następnie pojechał na Euro gdzie potwierdził swoją formę. Serio bardzo źle ci się wydaje, że przed kontuzją u Maksa grał równie dobrze.
@Anelson: U Maksa to nawet wiatru nie robił. Zresztą za Pirlo zrobił 15+11 we wszystkich rozrywach (za TM), następnie pojechał na Euro gdzie potwierdził swoją formę. Serio bardzo źle ci się wydaje, że przed kontuzją u Maksa grał równie dobrze.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Oldfan
- Juventino
Ty i te Twoje teorie ... Serio nie masz nie raz wiedzy, ale byle coś dopowiedzieć, wymyślić.Maly pisze: ↑14 grudnia 2024, 23:24 Niby po kontakcie ale może ta noga była osłabiona i dlatego nie wytrzymała. Nie wiem, tak tylko głośno myślę, że może nie wiemy wszystkiego.
Z cała sympatią do Yildiza czy Conceicao, ale daleko im do Chiesy, który robił coś z NICZEGO.
- Oldfan
- Juventino
Juventus director Giuntoli has confirmed that Chico Conceição will 100% stay at the club after loan from Porto.
Clubs are already working on the final agreement as Conceição told his camp that he only wants to stay at Juventus.
Clubs are already working on the final agreement as Conceição told his camp that he only wants to stay at Juventus.