# 29 Michele Di Gregorio

Dyskutuj na temat aktualnych piłkarzy Starej Damy. Oceń formę zawodnika, jego rolę w drużynie, podziel się ciekawostkami.
ODPOWIEDZ
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 19 razy
Otrzymał podziękowanie: 68 razy

Nieprzeczytany post 26 października 2024, 11:41

# 29 MICHELE DI GREGORIO

Obrazek

Data urodzenia: 27.07.1997
Miejsce urodzenia: Mediolan, Włochy
Debiut w Juve: 19.08.2024
Kwota transferu do Juventusu: 4,50 mln € (wypożyczenie) + 14,3 mln € (obowiązek wykupu)
Obecne zarobki: 2 mln € + bonusy
Szczegóły

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 02 lutego 2025, 12:49

Dawno nie widziałem takiego czereśniaka w Juve na bramce.

Najgorszy transfer od lat. Rozwiązać kontrakt ze Szczęsnym i zatrudnić takiego pacześniaka na 1szego bramkarza to szczyt deb.ilizmu Głupoliego i jeszcze większy szczyt deb.ilizmu Niemotty, że stawia na tego frędzla.

Gościowi najpierw De Szilio ładuje sito z główki, a następnie Rudzielec fauluje w polu karnym i tylko fart (wcześniejsza ręka) ratuje nas przed 0:2 z Empoli.

Obrazek
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 19 razy
Otrzymał podziękowanie: 68 razy

Nieprzeczytany post 02 lutego 2025, 12:56

Lepszy od Perina nie jest. Od żadnego innego rezerwowego bramkarza Juve z ostatnich 20 lat też nie. Taka tam konkluzja z czatu.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Anelson

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 16 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 02 lutego 2025, 13:11

Polałbym Wam obu. 👌. Ja już po Milanie uważam, że chłop jest śmieszny. Karnego strzelono w niego i on piłki nie odbił, a drugi gol to kuriozum. Te jego rozgrywanie piłki z Brugge to też powinien być out 0:1. To sabotażysta od neapolitańskiego agenta ciemności. 😂. Kiedyś mieliśmy Manningera, Abbiatiego - bardzo solidnie zastępowali Buffona bez zastrzeżeń. To rzeczywiście nie wiem czy w odmętach głębszej przeszłości nie należy szukać bardziej kuriozalnego gościa.

Maplu90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 138 razy
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 02 lutego 2025, 13:21

Kolejny a którego daliśmy się nabrać po jednym udanym sezonie .

"Sono un ultrà bianconero,
E amo soltanto due color,
Girando per lo stivale Intero,
La Juve per sempre Sosterrò,
Ale' ale' ale' oh, ale' ale' ale' Oh,
Ale' ale' ale' ale' ale' ooh..."
⚪️⚫️
Distant Dreamer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 79 razy

Nieprzeczytany post 16 lutego 2025, 00:17

Michele #DiGregorio is a #Juventus’ player on a permanent deal. Triggered and reached the conditions for the obligation to buy (€13,5M + 2M as bonuses) from #Monza. Contract until 2029 (€2,2M/year).

Via @nicoschira

Genialny bramkarz, jedynka na lata :prochno: a jeszcze jakie genialne warunki to musiały być...

Volto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 39 razy

Nieprzeczytany post 16 lutego 2025, 07:39

Maplu90 pisze: 02 lutego 2025, 13:21 Kolejny a którego daliśmy się nabrać po jednym udanym sezonie .
Giuntoli z Mottą bo "nogami dobrze gra"

Janusze z JP, na czele ze mną, już tak entuzjastycznie nie byli nastawieni, o ile pamiętam. No ale tamci biorą miliony i milionami obracają, mają doświadczenie, muszą wiedzieć lepiej, prawda?

Najlepsze, że przy normalnym trenerze, to ławę by grzał, Perin lepszy.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 16 lutego 2025, 09:08

Płaczecie a większość szczała że szczęścia że bierzemy najlepszego bramkarza ligi i to jeszcze wygrywamy wyścig z Liverpoolem.

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Michael_M

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 16 lutego 2025, 11:34

Maly pisze: 16 lutego 2025, 09:08 Płaczecie a większość szczała że szczęścia że bierzemy najlepszego bramkarza ligi i to jeszcze wygrywamy wyścig z Liverpoolem.
Nie no najlepiej to by było jakby Di Gregorio był bramkarzem sezonu przez 5 lat z rzędu i kosztował max 20 mln. To by był dobry deal.
Prawie 20 lat z Buffonem w bramce robi ludziom sieke z mózgu.
Przypomnijcie ile dobrych sezonów i lat miał Alisson jak szedł do Liverpoolu za ponad 60 mln. Elo.

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 15 razy
Otrzymał podziękowanie: 37 razy

Nieprzeczytany post 16 lutego 2025, 17:21

Oldafizacji forum ciąg dalszy. Jak rzucacie takie dyrdymały, jak wyżej wspomniany, to je udowodnijcie. Większość sikała... znajdź te kilkanaście postów i policz jaki to procent całości opinii o Di Gregorio. Ja pamiętam, że wiekszość miała go za ryzykownego jednosezonowca, który dopiero pierwszy dobry sezon rozegrał w wieku 26 lat.

Ja jestem ciągle w tym samym miejscu co w momencie transferu, czyli neutralność. Ani mnie nie przekonał do siebie, ani jakoś specjalnie nie zniechęcił, ot, solidny ligowiec, raczej ktoś na ławkę. Wolałbym teraz w lato brać wolnego Skorupa, albo mając solidnego Perina, kombinować po taniości ze Spezii Drągowskiego który jak grał to wyglądał dobrze, co udowadnia też w Panathinaikosie.
I tak wyszło lepiej niż Interowi z Martinezem za 13,5 mln. Gość 90 minut w pucharze i tyle go widzieli. A Sommer w tym sezonie bardzo przeciętnie broni.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 17 lutego 2025, 13:38

Di Gregorio miał być względem Wojtka poprawą w grze nogami, tego nie widać za bardzo, ale na linii naprawdę daje rade., spektakularnych wtop nie miał.

Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 31 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 17 lutego 2025, 13:45

Trochę świetnych interwencji, parę szmat -- jak Wojtek, tylko za 30% pensji.

B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 17 lutego 2025, 14:08

Mnie najbardziej dziwi ciągłe wywlekanie tematu Szczęsnego, jakby ktoś go z Juventusu wyrzucił za fraki na bruk. Sam mówił o tym, że określił się Giuntoliemu, że nie chce przedłużać kontraktu, więc Giuntoli już potem nie naciskał, tylko zaczął rozmowy z Di Gregorio. Założenie było takie, żeby Wojtka sprzedać do Arabów i w ten sposób bezkosztowo wymienić go na bramkarza na lata. Więc główny mankament całej tej historii dla mnie jest taki, że jak zwykle Giuntoli chciał jedno, a wyszło drugie, bo sprzedaż do Arabii nie wypaliła i do interesu trzeba było dorzucić.
Do postawy Di Gregorio nic nie mam. Nie urzekł mnie, choć uważam, że są mecze, w których odwala kawał naprawdę dobrej roboty, a i tak mało się wtedy o tym mówi, choćby wczoraj. Nie ustrzegł się paru pomyłek, ale i Wojtek nie był od nich wolny. Meczów nam nie zawala, a potrafi dać od siebie coś ekstra.
Ja póki co mam do tego transferu stosunek coś pomiędzy neutralnym a małym plusem. W każdym razie nie widzę powodów do narzekań, większe problemy mamy gdzie indziej.

Bart985

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 17 lutego 2025, 14:29

Zabawne, bo na CBSie co mecz mówią, że ma interwencję godną Buffona. Mam mocno potwierdzone wrażenie, że wielu tutaj odkleiło z oczekiwaniami, realizmem jakim klubem jest obecnie Juventus i tak dalej.

Wszyscy źli, wszyscy won.

:bad:

Obrazek
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 17 lutego 2025, 14:45

B@rt pisze: 17 lutego 2025, 14:08Założenie było takie, żeby Wojtka sprzedać do Arabów i w ten sposób bezkosztowo wymienić go na bramkarza na lata.
"Di Gregorio" i "bramkarz na lata" nie pasują do siebie jeśli mówimy o Juventusie.

Fakt... jedyny plus, że chyba jeszcze nic nie zeszmacił wzorcowo ale punktów to nam za wiele też nie dał, a przypomnę - rozmawiamy o bramkarzu najlepiej opłacanym w całej lidze.

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
ODPOWIEDZ