Serie A 24/25 (3): JUVENTUS FC 0-0 Roma
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Mecz 3 kolejki SerieA
JUVENTUS FC - Roma
MIEJSCE:
Turyn / Włochy - SAllianz Stadium (41 507)
CZAS:
01.09.2024 (niedziela), godzina 20:45
O PRZECIWNIKU
LIGOWA FORMA U SIEBIE:
Zwycięstw: 0
Remisów: 0
Przegranych: 1
LIGOWA FORMA NA WYJEŹDZIE:
Zwycięstw: 0
Remisów: 1
Przegranych: 0
OSTATNIE MECZE

NAJLEPSZY STRZELEC - Eldor Shomurodov

NAJLEPSZY ASYSTENT - Tommaso Baldanzi

JUVENTUS
LIGOWA FORMA U SIEBIE:
Zwycięstw: 1
LIGOWA FORMA NA WYJEŹDZIE:
Zwycięstw: 1
OSTATNIE MECZE

NAJLEPSZY STRZELEC - Dusan Vlahovic

NAJLEPSZY ASYSTENT - Samuel Mbangula, Kenan Yildiz

PRZEWIDYWANE SKŁADY
SYTUACJA W TABELI:

SĘDZIA:
Ostatni mecz z Romą
MECZ NA ŻYWO W TV
Eleven Sports 1 (Pol)
Ostatnio zmieniony 02 września 2024, 17:58 przez Sila Spokoju, łącznie zmieniany 1 raz.

- Urbi27
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Z tego co widziałem ze skrótów z ostatniego treningu grali układem
Vlaho
Gonzalez-Koop-Conceicao
Aczkolwiek w tej samej gierce w pomocy grał za nimi McKennie także nie jest żaden wyznacznik.
Liczę że Cambiaso zostanie przesunięty już na swoją nominalna pozycję i zajmie lewa obronę, bo tam będzie szło najwięcej ataków Romy, a Cabal mnie akurat nie bardzo przekonywał w tych pierwszych meczach. Wolałbym wrzucić na prawą stronę Savonę.
Vlaho
Gonzalez-Koop-Conceicao
Aczkolwiek w tej samej gierce w pomocy grał za nimi McKennie także nie jest żaden wyznacznik.
Liczę że Cambiaso zostanie przesunięty już na swoją nominalna pozycję i zajmie lewa obronę, bo tam będzie szło najwięcej ataków Romy, a Cabal mnie akurat nie bardzo przekonywał w tych pierwszych meczach. Wolałbym wrzucić na prawą stronę Savonę.
- rammstein
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
sytuacja wygląda tak, że po ostatnich wynikach, transferach i euforii panującej, nie wyobrażam sobie innego scenariusza jak nasza wygrana! To będzie też idealna okazja, by już po 3 kolejkach mieć +8 pkt nad Romą!
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Trzeba szanować każdego rywala, ale na chłodno oceniając nie dostrzegam żadnego argumentu po stronie Romy, który miałby przemawiać za punktami rzymian w Turynie. U nas wielki entuzjazm, u nich ponoć jakaś kłótnia na treningu. Gramy u siebie, różnice jakości składu, mecze w naszym wykonaniu na początku sezonu a ich występy (a nie mieli żadnych mocnych rywali), spora pewność siebie po naszej stronie. Liczę, że Motta dobrze rozpracuje DR. Zobaczymy jakie będą powołania, ale ewentualna możliwość wystawienia Nico w podstawie czy Conceicao z ławki to dodatkowe plusy. Chciałbym zobaczyć kolejne bramki Vlaho.
Najlepiej to wygrać i myślę, że jesteśmy to w stanie zrobić w sposób imponujący i pewny.
Najlepiej to wygrać i myślę, że jesteśmy to w stanie zrobić w sposób imponujący i pewny.
- Bart985
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Chyba pierwsze poważne starcie - trójkąt Soule, Dovbyk, Dybala na papierze wygląda nieźle, znaczy u kogoś, bo u mnie Soule jest totalną niewiadomą, ale tak czy siak. Zaczęli słabo, oby się nie odkuli na nas. W minionych trzech latach miałbym obawy. Teraz spokojnie rezerwuję czas na niedzielę wieczorem.
Piękne to.
Piękne to.

- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
Wg TJ.com skład na jutro ma się nie zmienić w porównaniu od zeszłego meczu, czyli zapowiada się:
Juventus (4-2-3-1): Di Gregorio; Savona, Gatti, Bremer, Cabal; Locatelli, Fagioli; Cambiaso, Yildiz, Mbangula; Vlahovic.
Dodatkowo o miejsce na prawej obronie ma się toczyć walka o miejsce Savony z Kalulu.
Z innych informacji, czytałem że najbliżej gry ma być Nico Gonzalez, chociaż cała 3 nowych nabytków ma być powołana.
Co do meczu, zobaczymy czy De Rossi coś zmieni, czy ciągle to będzie ta mizeria, gdzie Soule przeszkadza Dybali w grze. Wcześniej pojawiały się plotki, że Roma ma przejść na 352, żeby mogli lepiej wykorzystać Dybalę.
I tak jestem pod wrażeniem, że tak szybko się orientują nt rzeczywistego poziomu młodszego z Argentyńczyków.
Jeśli wyjdzie taka Roma jak dotychczas i taki Juventus jak w pierwszych kolejkach, to nie powinno być problemów z wygraną. Tym bardziej, że w 2. połowie spodziewam się kilku niezłych zmian po naszej stronie
Juventus (4-2-3-1): Di Gregorio; Savona, Gatti, Bremer, Cabal; Locatelli, Fagioli; Cambiaso, Yildiz, Mbangula; Vlahovic.
Dodatkowo o miejsce na prawej obronie ma się toczyć walka o miejsce Savony z Kalulu.
Z innych informacji, czytałem że najbliżej gry ma być Nico Gonzalez, chociaż cała 3 nowych nabytków ma być powołana.
Co do meczu, zobaczymy czy De Rossi coś zmieni, czy ciągle to będzie ta mizeria, gdzie Soule przeszkadza Dybali w grze. Wcześniej pojawiały się plotki, że Roma ma przejść na 352, żeby mogli lepiej wykorzystać Dybalę.
I tak jestem pod wrażeniem, że tak szybko się orientują nt rzeczywistego poziomu młodszego z Argentyńczyków.
Jeśli wyjdzie taka Roma jak dotychczas i taki Juventus jak w pierwszych kolejkach, to nie powinno być problemów z wygraną. Tym bardziej, że w 2. połowie spodziewam się kilku niezłych zmian po naszej stronie

- Nicram_93
- Juventino
- Podziekował: 43 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Spodziewam się dzisiaj trudniejszego meczu i gdzieś mi chodzi po głowie remis, ale mam nadzieję, że jednak Motta i chłopaki to udźwigną, bo Roma jest w dołku i trzeba zrobić swoje. Jestem ciekaw czy nowi zawodnicy dostaną swoją szansę i jak się pokażą? Pewnie nie od początku, ale mam nadzieję, że wejdą w drugiej połowie. Pierwszy też poważniejszy sprawdzian dla naszych młodych. Oby moich lekkich obaw skończyło się na 3 punktach.

"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 81 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Teoretycznie musimy wygrać i pokazać, że nie mamy już tej maniery jak za Allegriego, by dawać przełamanie drużynom będącym w kryzysie. Niemniej obawiam się jakiegoś remisu...
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Marcin890124
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 46 razy