Liga Mistrzów 2019/2020
- miknou
- Juventino
UEFA ma inne zdanieCrunny pisze: ↑06 sierpnia 2020, 13:50Z perspektywy czasu moim zdaniem to nie była dobra decyzja, aby na siłę dogrywać LM.
1. Zwycięzca tej edycji przez wielu może być uważany za niepełnowartościowego triumfatora LM w porównaniu ze wszystkimi pozostałymi edycjami. Szczególnie jeśli będzie to drużyna, która dawno/nigdy nie wygrała LM.
2. Edycję 2020/21 można było wtedy rozegrać w normalnych terminach i potraktować jako podwójną pod względem prestiżu i finansów.
3. Bez LM przez cały sierpień była szansa w miarę normalnie zakończyć sezon 2019/20 w czerwcu i rozpocząć nowy od początku września - teraz cały sezon 2020/21 będzie rozgrywany na szybko, byle zdążyć przed Euro, bo nikt go drugi raz nie przełoży.

- joy
- Katalończyk
A ja cieszę się z powrotu LM. Brakowało mi tego. Barca jest słaba więc wielkich nadziei nie mam, ale zawsze miło pooglądać międzynarodowe mecze na dobrym poziomie. Real - City to na pewno coś co będę chciał zobaczyć, najlepsze meczycho tego etapu. Ale na pewno nie zabraknie mi też emocji w meczu z Napoli. A potem jeden mecz i wiele może się wydarzyć. Jeśli Real wyeliminuje City to chyba będą dla mnie faworytem, oni z Zidanem mają dobry mental do takich wielkich spotkań. Oby nie

- Dempsej
- Juventino
Jako konsument jestem mega zadowolony, że LM jest dograne, oby tylko pierwszego dnia nie zeszło powietrze. Sama forma też bardzo mi się podoba, forma turnieju oferuje lepszy klimat. Szkoda że przy obecnej organizacji sezonu, ciężko wprowadzić "finałową czwórkę" na stałe.
Polecę też klasyczką jak co roku, ta liga mistrzów będzie wyjątkowo ciekawa. Bayern, City/Real mocne, Barca Juve słabsze (może nawet już jutro bez obydwu), PSG totalna nie wiadoma, Atletico też słabe ale za to z sporymi szansami ze względu na rywali. Dodatkowo kilka drużyn całkiem nowych w towarzystwie Atalanta, RB. Lyonu na wszelki wypadek nie przydzielę do żadnej grupy.
Po przerwie na izolacje rozegrano raptem kilka meczów o podwyższonej wadze dotyczących klubów z LM. Juve - Atalanta/Lazio w SA, Juve - Napoli w CI, Bayern-BVB, Barcelona- Atletico, Arsenal- City w FA Cup, Lyon- PSG, z tego co pamiętam a i tak były one już miesiąc czy dwa temu. Brakuje tych emocji dla wszystkich kibiców, a nie że każdy kraj sobie.
Zgadzam się też że zwycięzca, będzie uważany za niepełnego. Myślę że jedynie City to nie dotknie z powodu hajpu Guardioli, ligi angielskiej, stylu jaki grają, myślę że będzie powszechne przekonanie "ok są najlepsi". Jednak jak wiadomo jeśli Robercik nie wygra, to został okradziony.
Polecę też klasyczką jak co roku, ta liga mistrzów będzie wyjątkowo ciekawa. Bayern, City/Real mocne, Barca Juve słabsze (może nawet już jutro bez obydwu), PSG totalna nie wiadoma, Atletico też słabe ale za to z sporymi szansami ze względu na rywali. Dodatkowo kilka drużyn całkiem nowych w towarzystwie Atalanta, RB. Lyonu na wszelki wypadek nie przydzielę do żadnej grupy.
Po przerwie na izolacje rozegrano raptem kilka meczów o podwyższonej wadze dotyczących klubów z LM. Juve - Atalanta/Lazio w SA, Juve - Napoli w CI, Bayern-BVB, Barcelona- Atletico, Arsenal- City w FA Cup, Lyon- PSG, z tego co pamiętam a i tak były one już miesiąc czy dwa temu. Brakuje tych emocji dla wszystkich kibiców, a nie że każdy kraj sobie.
Zgadzam się też że zwycięzca, będzie uważany za niepełnego. Myślę że jedynie City to nie dotknie z powodu hajpu Guardioli, ligi angielskiej, stylu jaki grają, myślę że będzie powszechne przekonanie "ok są najlepsi". Jednak jak wiadomo jeśli Robercik nie wygra, to został okradziony.
- Vanquish
- Qualità Juventino
- dzodzik
- Juventino
Koledze chyba chodziło o to, że kupując pakiet za 40 zł, obejrzymy wszystkie pozostałe mecze sezonu, bo finał jest 23 sierpnia.
"Szybki jak wiatr, cichy jak las, zażarty jak ogień, niewzruszony jak góra"
- jackop
- Juventino
Ktoś mi powie czemu nie było odgwizdanego faulu przy golu Lenglet mimo weryfikacji VARu? Francuz odepchnął na bezczela obiema rękami pilnującego go zawodnika, który dodatkowo wpada na murzyna uniemożliwiając mu interwencję

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Vanquish
- Qualità Juventino
Zastanawiałem się na tym samym ale uznałem, że już dużo wypiłem i mogłem nie ogarnąć. Okazuje się, że jestem bardziej trzeźwy niż sędzia mający do dyspozycji VAR. To była kompromitacja tego wynalazku.
- pan Zambrotta
- Juventino
- Maly
- Juventino
bo Barcelona może więcej a kluby włoskie są gnojone przez sędziów ;] dlaczego gdy Messi przeszkadza Kulibalyemu wybić piłkę to jest rzut karny a nie faul na obrońcy? dlaczego nie było faulu na Igle przed karnym dla Lyonu? dlaczego nie było dla nas 2 karnych w 1 meczu? itp itd

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Poprostu
- Juventino
- Adrian27th
- Juventino
Mam dziwne przeczucie że mogą odwołać LM.
Jeżeli jeszcze ktoś wyskoczy z Covidem, to będzie sygnał ku temu.
Jeżeli jeszcze ktoś wyskoczy z Covidem, to będzie sygnał ku temu.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.