# 1 Wojciech Szczęsny
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 8 razy
Właśnie w Eleven Gol Live Święcicki powiedział odnośnie tematu Donnarumy, że jak były te plotki to odebrał o godz. 23 telefon od Szczęsnego i ten powiedział mu, że jest to suwerenna decyzja Maksa Allegriego. MŚ uważa, że Maks bał się korporacji wokół Donnarumy - agenta, brata, itd.
Zawsze uważałem, że dziwnie działa klub gdy trener decyduje o takich rzeczach bo wiadomo, że nie myśli o przyszłości klubu tylko o najbliższym sezonie, maksymalnie dwóch. Tak Chelsea pozbyła się chociażby De Bruyne czy Lukaku a Man Utd Pogby i wszystko wskazuje, że teraz my dołączyliśmy do tego zacnego grona nie wykorzystując okazji by zakontraktować Gigiego.
Zawsze uważałem, że dziwnie działa klub gdy trener decyduje o takich rzeczach bo wiadomo, że nie myśli o przyszłości klubu tylko o najbliższym sezonie, maksymalnie dwóch. Tak Chelsea pozbyła się chociażby De Bruyne czy Lukaku a Man Utd Pogby i wszystko wskazuje, że teraz my dołączyliśmy do tego zacnego grona nie wykorzystując okazji by zakontraktować Gigiego.
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- B@rt
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Dobrze, że Allegri nie przestraszył się roszczeń Keana seniora o traktory
Jeżeli rzeczywiście Allegri zawetował całą operację, to zrobił tym ogromną przysługę Cherubiniemu. Wypchnięcie Wojtka dokądkolwiek bez konieczności przynajmniej dorzucania się do jego wypłaty byłoby praktycznie niemożliwe. Ja się chyba jednak cieszę, że w tych okolicznościach Dollar do nas nie zawitał, bo prawdopodobnie skonczylibyśmy z szalenie drogim w utrzymaniu rezerwowym bramkarzem.
Jeżeli rzeczywiście Allegri zawetował całą operację, to zrobił tym ogromną przysługę Cherubiniemu. Wypchnięcie Wojtka dokądkolwiek bez konieczności przynajmniej dorzucania się do jego wypłaty byłoby praktycznie niemożliwe. Ja się chyba jednak cieszę, że w tych okolicznościach Dollar do nas nie zawitał, bo prawdopodobnie skonczylibyśmy z szalenie drogim w utrzymaniu rezerwowym bramkarzem.
- Maly
- Juventino
Wojtek odpowiada na (całkiem ciekawe) pytania widzów:
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Maly
- Juventino
Chyba nie ma tragedii jeśli chodzi o Wojtka u nas.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Paya
- Juventino
Generalnie ze statystyk zbieranych przez statsbomb czy opte najciężej wyciągnąć jak dobry jest obrońca i bramkarz (co zresztą oni sami przyznają) bo najwięcej tu zależy od stylu gry drużyny i jak dobrzy są koledzy, ale
imo chyba można powiedzieć że nie ma co się spieszyć z wymianą bramkarza.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
To na pewno mój ostatni mundial. Nie będę grał w piłkę w 2026 roku. Na dzień dzisiejszy nie wyobrażam sobie, żebym w 2026 roku był w stanie z tym samym ogniem, który dzisiaj czuję, grać w piłkę, a to oznacza, że nie będę grał w piłkę - powiedział Wojciech Szczęsny w rozmowie z Jackiem Kurowskim.
Jednak lekki szok, bo za 4 lata Szczęsny będzie miał dopiero (jak na bramkarza) 36 lat.
Jednak lekki szok, bo za 4 lata Szczęsny będzie miał dopiero (jak na bramkarza) 36 lat.
Rysunki piłkarskie 11vs11.art
polub na Facebooku | obserwuj na Instagramie | obserwuj na Twitterze | obserwuj na TikToku
polub na Facebooku | obserwuj na Instagramie | obserwuj na Twitterze | obserwuj na TikToku
- Maly
- Juventino
"Raz w karierze płakałem po swoim błędzie. Po Napoli, 2-3 lata temu, zagrałem tragicznie i miałem takie pierwsze myśli, że nie wiem, czy to nie jest mój ostatni sezon w piłce nożnej. Wtedy przyszedł do mnie Max Allegri i bardzo mnie podbudował.
Dzień po tamtym meczu byliśmy w parę osób na siłowni. Allegri przyszedł i wszystkich wywalił, powiedział, że mamy zostać we dwójkę. Pamiętam, że powiedział mi wtedy: "Dla mnie jesteś najlepszym bramkarzem na świecie, nigdy nie posadzę cię na ławce, chyba że chcesz. Jak chcesz odpocząć, to powiedz mi... Odpoczniesz tyle ile potrzebujesz i wrócisz jak będziesz gotowy". W następnym meczu uratowałem wynik w 90. minucie meczu z Milanem."
Jest oczywiście więcej o Maksie, jego treningach w porównaniu z treningami Spalettiego czy o tym jak Allegri widział skład Juve w ostatnich 3 latach.
Z innych ciekawostek info o tym, że Grabara mógł być w przyszłym sezonie nr w Juve (czyli niejako potwierdza też swoje odejście, później uśmiechem i całą wypowiedzią na pytanie o AS też to potwierdza).
A jak przyszedł Sarri to Wojtek przekonywał Święcickiego (i się założyli), że z Sarrim nie zdobędą mistrza. Także być może to nie Sarri popsuł atmosferę jak pisały gazety tylko piłkarze od razu byli negatywnie nastawieni do zmiany.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- lenor
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Pokazuje tylko w tej rozmowie, jak Max zabetonował się w swojej calmie na amen. Nie miał zbyt wielu wirtuozów piłki. Tutaj pełna zgodna. Jednak wystarczyło ustawiać piłkarzy tam gdzie ich nominalna pozycja a nie cudować, co pozwoliłoby uwolnić potencjał tej drużyny. Jak to dobrze że wygonilismy go w ciorty.
Co do Wojtka. Po ludzku mi szkoda, bo najprawdopodobniej odejdzie, a uważam, że w chwili obecnej jest jednym ( o ile nie najlepszym) na świecie. W swoim primie. Projekt Motty z pewnością rozbudzi nowe nadzieje i fajnie jakby te dwa lata jeszcze pograł u nas. Przydałby się bramkarz który ma cos ekstra. Ale ewidentnie to Juventus go wypycha i skończy u Arabów.
Co do Wojtka. Po ludzku mi szkoda, bo najprawdopodobniej odejdzie, a uważam, że w chwili obecnej jest jednym ( o ile nie najlepszym) na świecie. W swoim primie. Projekt Motty z pewnością rozbudzi nowe nadzieje i fajnie jakby te dwa lata jeszcze pograł u nas. Przydałby się bramkarz który ma cos ekstra. Ale ewidentnie to Juventus go wypycha i skończy u Arabów.