LM 16/17 (gr. H) [6]: JUVENTUS 2-0 Dinamo Zagrzeb
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Mecz 6. kolejki fazy grupowej Ligi Mistrzów 16/17:
JUVENTUS - Dinamo Zagrzeb
Czas:
07.12.2016 (środa), godzina 20:45
Miejsce:
Turyn, Piemont, Włochy -Juventus Stadium (41 254)
O przeciwniku:
Ligowa forma u siebie:
Zwycięstw: 4
Remisów: 4
Przegranych: 1
Ligowa forma na wyjeździe:
Zwycięstw: 8
Remisów: 0
Przegranych: 1
Ostatnie mecze:

Najlepszy strzelec:
Soudani (7 goli w Prva HNL)

Najlepszy asystent:
?
Zawieszeni: ???
Zagrożeni zawieszeniem: ???
Kontuzjowani: ???
Aktualna sytuacja w tabeli gr. H LM:

JUVENTUS:
Ligowa forma u siebie:
Zwycięstw: 8
Przegranych: 0
Ligowa forma na wyjeździe:
Zwycięstw: 4
Przegranych: 3
Ostatnie mecze:

Najlepszy strzelec:
Gonzalo Higuain (7 goli w Serie A + 2 gole w LM)

Najlepszy asystent:
Miralem Pjanić (4 asysty w Serie A i 1 w LM)

Zawieszeni: -
Zagrożeni zawieszeniem: -
Kontuzjowani: Mandragora, Pjaca, Barzagli, Bonucci, Dani Alves
Inne: Lichtsteiner (brak zgłoszenia do LM)
Przewidywane składy
Wkrótce
mecz w Internecie:
Kilknij, żeby dowiedzieć się więcej o transmisjach przez internet! (szczegóły, linki do spotkań, porady)
mecz na żywo w TV:
Brak meczu w PL TV
Kibice w wielu miastach Polski spotykają się by razem oglądać ten mecz.
Dlatego zrób to i Ty, kliknij aby zajrzeć na forum, do pokoju KIBICE

- Dybala 4ever
- Juventino
Jest się o co bić w środę:
- pierwsze miejsce w grupie daje przywilej grania rewanżu na swoim stadionie w fazie 1/8
- więcej kasy do zarobienia z tytułu wygranej (grosz do grosza, a będzie kokosza)
- kolejny taki argument nie dotyczący nas; w razie odpadki Napoli z LM dostaniemy więcej szmalu z tortu UEFA, czyli tzw. market pool. Południowcy grają na wyjeździe z Benfiką, a więc na terenie niewygodnym i mogą mieć tam spore kłopoty
- wypadałoby chociaż wygrać 1 mecz u siebie w tej fazie grupowej, chociażby z czystej przyzwoitości. Gramy z europejskim kopciuszkiem, więc wygrać wypada. Natomiast niech piłkarze skupią się jak najlepiej na swojej robocie i nie olewają przeciwnika. Oby ten mecz z Genoą był już wystarczająco bolesną nauczką na przyszłość. Nie obrażę się na zestawienie z sobotniego spotkania, zdało ono egzamin. Nie spieszmy się z tym Dybalą niech się porządnie zregeneruje po kontuzji. Na derby będzie bardziej przydatny drużynie.
PS: Zwycięzco dzięki za czujność
- pierwsze miejsce w grupie daje przywilej grania rewanżu na swoim stadionie w fazie 1/8
- więcej kasy do zarobienia z tytułu wygranej (grosz do grosza, a będzie kokosza)
- kolejny taki argument nie dotyczący nas; w razie odpadki Napoli z LM dostaniemy więcej szmalu z tortu UEFA, czyli tzw. market pool. Południowcy grają na wyjeździe z Benfiką, a więc na terenie niewygodnym i mogą mieć tam spore kłopoty
- wypadałoby chociaż wygrać 1 mecz u siebie w tej fazie grupowej, chociażby z czystej przyzwoitości. Gramy z europejskim kopciuszkiem, więc wygrać wypada. Natomiast niech piłkarze skupią się jak najlepiej na swojej robocie i nie olewają przeciwnika. Oby ten mecz z Genoą był już wystarczająco bolesną nauczką na przyszłość. Nie obrażę się na zestawienie z sobotniego spotkania, zdało ono egzamin. Nie spieszmy się z tym Dybalą niech się porządnie zregeneruje po kontuzji. Na derby będzie bardziej przydatny drużynie.
PS: Zwycięzco dzięki za czujność

Ostatnio zmieniony 05 grudnia 2016, 12:53 przez Dybala 4ever, łącznie zmieniany 1 raz.
- Vincitore
- Juventino
Nie ma meczu w Nsport? No to daliśmy ciała panowie, bo było głosowanie na stornie Canal+ i mecz do wyboru, obok jakieś drużyny typu Monaco, Porto czy Leicester, które razem wzięte nie mają w Polsce nawet 10% kibiców z liczby, którą posiada Juve i się nie udało. Szkoda, dawno mnie na rosyjskim streamie nie było, w zasadzie to chyba ostatnio też na meczu z Dinamem.
Pierwsze miejsce, nieważne jak, może być nawet szybkie 2-0 i dziadek na naszej połowie do końca meczu. Wygrana grupa, bez kontuzji i zmagazynowanie sił na Toro, Rome i Milan.

Pierwsze miejsce, nieważne jak, może być nawet szybkie 2-0 i dziadek na naszej połowie do końca meczu. Wygrana grupa, bez kontuzji i zmagazynowanie sił na Toro, Rome i Milan.
Spokojnie, jak wyjdziemy z drugiego miejsca, to też nam dadzą zagrać rewanż.Dybala 4ever pisze:- pierwsze miejsce w grupie daje przywilej grania rewanżu w fazie 1/8

- Sorek21
- Juventino
Niestety Allegri zamiast kontynuować ostatni postęp czyli grę w 4-3-1-2 z Miralemem na 10 zmuszony będzie zagrać 3-5-2 bo nie ma prawego obrońcy. No chyba że na PO zagra Cuadrado,Sturaro albo Benatia.
Co do meczu
1.Musimy wygrać
2.Musi grać Rugani
MECZ W CANAL+SPORT ONLINE na komputerze,laptopie bądź telefonie.
Co do meczu
1.Musimy wygrać
2.Musi grać Rugani
MECZ W CANAL+SPORT ONLINE na komputerze,laptopie bądź telefonie.
- lenor
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
A Może Lyon sprawi niespodziewankę a my z Dinamem zagramy o pietruszkę
Pasowałoby w końcu pewnie z tej grupy wyjść jak na mistrza Włoch przystało z 1 miejsca. Chociaż patrzę na te tabele, to wcale tak różowo może nie być w 1/8, ale myśląc o pucharze z uszami trzeba grać z każdym.
1.Arsenal/PSG
2.City
3. Bayern
4 Real
Kolejny sprawdzian (mam nadzieję) dla naszego młodego Ruganiego, musimy go ogrywać, bo Barza wiecznie gra nie będzie. Fajnie że wraca Pawełek, ale wątpie w jego występ od 1 minuty. A i może nie będzie potrzeby go wpuszczać nawet w 60 minucie, bo wynik będzie już rozstrzygnięty.
Damy radę

1.Arsenal/PSG
2.City
3. Bayern
4 Real
Kolejny sprawdzian (mam nadzieję) dla naszego młodego Ruganiego, musimy go ogrywać, bo Barza wiecznie gra nie będzie. Fajnie że wraca Pawełek, ale wątpie w jego występ od 1 minuty. A i może nie będzie potrzeby go wpuszczać nawet w 60 minucie, bo wynik będzie już rozstrzygnięty.
Damy radę

Ostatnio zmieniony 05 grudnia 2016, 16:16 przez lenor, łącznie zmieniany 1 raz.
- Dybala 4ever
- Juventino
Pokosie meczu z Atalantą, że może nie zagrać?Vincitore pisze:Mediaset: Jeżeli Mandzukic nie będzie gotów, to wystąpi Moise Kean.
- panlider
- Juventino
Z całym szacunkiem, ale mam ciekawsze zajęcia w życiu, niż śledzenie ankiet na portalach nc+, a pisanie o tym po fakcie uważam za kompletnie bezsensowne. Skoro wiedziałeś o tym głosowaniu, to dlaczego nie napisałeś o tym wcześniej?Vincitore pisze:Nie ma meczu w Nsport? No to daliśmy ciała panowie, bo było głosowanie na stornie Canal+ i mecz do wyboru, obok jakieś drużyny typu Monaco, Porto czy Leicester, które razem wzięte nie mają w Polsce nawet 10% kibiców z liczby, którą posiada Juve i się nie udało. Szkoda, dawno mnie na rosyjskim streamie nie było, w zasadzie to chyba ostatnio też na meczu z Dinamem.
Spokojnie, jak wyjdziemy z drugiego miejsca, to też nam dadzą zagrać rewanż.Dybala 4ever pisze:- pierwsze miejsce w grupie daje przywilej grania rewanżu w fazie 1/8

Jestem pewny, że znakomita część forum by się zmobilizowała i zagłosowała jak należy, a teraz to się możemy cmoknąć w pompkę.
"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Mandżukić jest co prawda poobijany, ale ostatecznie ma być dostępny. Mało prawdopodobne jednak, by to Mario miał wybiec w pierwszym składzie - Allegri zapewne nie zaryzykuje, a dyspozycji mamy jeszcze Keana. Dybala już zresztą w pełni gotowy, a ten mecz powinien być w teorii piknikiem, nie oszukujmy się. Dinamo od 5 kolejek grało w Europie o honor i póki co mają nawet mniej punktów niż pośmiewisko Legia. :lol:
Tu trzeba wygrać z przytupem, ale dobrze byłoby to spotkanie rozstrzygnąć już w pierwszej połowie. Nie ma co kalkulować, bo to pierwsze miejsce mamy we własnych rękach, a w weekend czeka nas trudna przeprawa na Olimpico, więc przy korzystnym wyniku akurat tym razem powinien się nam włączyć ten kochany przez kibiców minimalizm.
Nie ma się co dziwić, że nas w telewizji nie pokazują, skoro gramy z takim kopciuchem, a awans z grupy mamy już zapewniony. Sam jestem ciekaw jak się rozstrzygnie rywalizacja w drugiej parze - nie ukrywam, że będę trzymał kciuki za Francuzów za tę butę z Hiszpanii w wykonaniu piłkarzy i trenera Sevilli. Zespół, który był o krok od awansu może ponownie skończyć do LE.
Nie mam wątpliwości, że ponownie powinniśmy oglądać Pjanicia na trequartiście. Mecz z Atalantą był chyba jego najlepszym jak do tej pory w naszych barwach, czuł się za plecami napastników bardzo swobodnie. Ciekaw jestem Dybali, stęskniłem się już za jego techniką.
Przed nami 4 cholernie ważne mecze. W środę musimy postawić kropkę nad "i" w Europie, potem 2 w teorii trudne pojedynki z Torino i Romą, a potem rzecz jasna walka o Superpuchar, który należy się nam jak psu buda. Przy odpowiednim nastawieniu powinniśmy zakończyć rok ze sporą przewagą na drugim w tabeli zespołem, zwycięstwem w grupie LM i pucharem.
Tu trzeba wygrać z przytupem, ale dobrze byłoby to spotkanie rozstrzygnąć już w pierwszej połowie. Nie ma co kalkulować, bo to pierwsze miejsce mamy we własnych rękach, a w weekend czeka nas trudna przeprawa na Olimpico, więc przy korzystnym wyniku akurat tym razem powinien się nam włączyć ten kochany przez kibiców minimalizm.
Nie mam wątpliwości, że ponownie powinniśmy oglądać Pjanicia na trequartiście. Mecz z Atalantą był chyba jego najlepszym jak do tej pory w naszych barwach, czuł się za plecami napastników bardzo swobodnie. Ciekaw jestem Dybali, stęskniłem się już za jego techniką.
Przed nami 4 cholernie ważne mecze. W środę musimy postawić kropkę nad "i" w Europie, potem 2 w teorii trudne pojedynki z Torino i Romą, a potem rzecz jasna walka o Superpuchar, który należy się nam jak psu buda. Przy odpowiednim nastawieniu powinniśmy zakończyć rok ze sporą przewagą na drugim w tabeli zespołem, zwycięstwem w grupie LM i pucharem.
- JBł
- Juventino
Informacja o głosowaniu była i na forum, i na facebooku, i na twiterze.panlider pisze:
Z całym szacunkiem, ale mam ciekawsze zajęcia w życiu, niż śledzenie ankiet na portalach nc+, a pisanie o tym po fakcie uważam za kompletnie bezsensowne. Skoro wiedziałeś o tym głosowaniu, to dlaczego nie napisałeś o tym wcześniej?![]()
Jestem pewny, że znakomita część forum by się zmobilizowała i zagłosowała jak należy, a teraz to się możemy cmoknąć w pompkę.

- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Jednak obstawiałbym,że to BvB zajmie drugie miejsce wtedy w pierwszych wyjdą Barca,Atletico i Real czyli 3 ekipy w tej najwyższej półki,które w ostatnich latach liczą się w ostatecznej walce a z drugich tylko Bayern reprezentuje ten poziom.lenor pisze:A Może Lyon sprawi niespodziewankę a my z Dinamem zagramy o pietruszkęPasowałoby w końcu pewnie z tej grupy wyjść jak na mistrza Włoch przystało z 1 miejsca. Chociaż patrzę na te tabele, to wcale tak różowo może nie być w 1/8, ale myśląc o pucharze z uszami trzeba grać z każdym.
1.Arsenal/PSG
2.City
3. Bayern
4 Real
Damy radę
- Robaku
- Juventino
takie o to przewidywania
http://www.goal.com/it/match/juventus-v ... 08/preview
Boki Cuadrado - Evra spoko, pomoc Sami - Hernanes - Sturaro wygąda jak wielka bida.
Za to Mandzur i Pipita dadzą radę.
http://www.goal.com/it/match/juventus-v ... 08/preview
Boki Cuadrado - Evra spoko, pomoc Sami - Hernanes - Sturaro wygąda jak wielka bida.
Za to Mandzur i Pipita dadzą radę.
- dawid1897
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Powinnismy znowu wyjsc 4-3-1-2. Niech Allegro zacznie zgrywać chlopakow z pierwszego składu, a nie rozwala zespol. Wiem, ze przed nami ciezki miesiac, ale Pjanic i Marchisio mogliby 60 minut zagrać razem. Mam nadzieję, że te przewidywania sie nie sprawdzą.
Higuain musi w koncu strzelić.
Higuain musi w koncu strzelić.
FORZA JUVE!!!
- Wojtek
- Juventino
Może być ciężko, bo gramy u siebie a nasi coś mają problem z wygrywaniem na JS. Za to na wyjazdach komplet punktów.
A tak serio to nie ma innej opcji jak wygrana. Liczę, że Dybala wreszcie wróci, chociaż na 20 min.
3-0.
A tak serio to nie ma innej opcji jak wygrana. Liczę, że Dybala wreszcie wróci, chociaż na 20 min.
3-0.