Serie A 14/15 (37): JUVENTUS 3-1 Napoli

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2015, 10:41

Obrazek Obrazek Obrazek

Mecz 37. kolejki Serie A 14/15: JUVENTUS - Napoli

Czas:

23.05.2015 (sobota), godzina 18:00

Pozostało:

Obrazek

Miejsce:

Turyn - Juventus Stadium (41 254)

O przeciwniku:

Rok założenia: 1926
Barwy: Niebieskie
Przydomek: Azzurri, Partenopei
Prezes: Aurelio De Laurentiis
Dyrektor sportowy: Riccardo Bigon
Menedżer: Rafael Benitez
Oficjalna strona SSC Napoli

Ligowa forma na wyjeździe:
Zwycięstw: 7
Remisów: 4
Przegranych: 7

Ligowa forma u siebie:
Zwycięstw: 11
Remisów: 5
Przegranych: 2

Ostatnie mecze:
(18.05.2015) – Napoli 3:2 Cesena (Serie A)
(14.05.2015) – Dnipro Dniepropetrowsk 1:0 Napoli (Europa League)
(10.05.2015) – Parma 2:2 Napoli (Serie A)
(07.05.2015) – Napoli 1:1 Dnipro Dniepropetrowsk (Europa League)
(03.05.2015) – Napoli 3:0 Milan (Serie A)

Najlepszy strzelec:
Gonzalo Higuain (16 goli w Serie A, 7 goli w Europa League, 1 gol w Coppa Italia)
Obrazek

Najlepszy asystent:
Marek Hamsik (11 asyst w Serie A)
Obrazek

Aktualna sytuacja w tabeli SerieA:

Obrazek

JUVENTUS:

Ligowa forma u siebie:
Zwycięstw: 15
Remisów: 3
Przegranych: 0

Ligowa forma na wyjeździe:
Zwycięstw: 10
Remisów: 5
Przegranych: 3

Ostatnie mecze:
(20.05.2015) – JUVENTUS 2:1 Lazio (Coppa Italia)
(16.05.2015) – Inter 1:2 JUVENTUS (Serie A)
(13.05.2015) – Real Madryt 1:1 JUVENTUS (Champions League)
(09.05.2015) – JUVENTUS 1:1 Cagliari (Serie A)
(05.05.2015) – JUVENTUS 2:1 Real Madryt (Champions League)

Najlepszy strzelec:
Carlos Tevez (20 goli w Serie A, 7 goli w Champions League, 2 gole w Supercoppa Italiana)
Obrazek

Najlepszy asystent:
Carlos Tevez (7 asyst w Serie A, 2 asysty w Champions League), Claudio Marchisio (7 asyst w Serie A, 1 asysta w Champions League)
Obrazek Obrazek

HISTORIA SPOTKAŃ Z NAPOLI

Przewidywane składy

Wg LGDS:

JUVENTUS

Napoli

Obrazek

Typer

Wytypuj wynik meczu Juventus - Napoli w naszym Typerze i wygraj bon z puli 250 zł ufundowany przez STS.PL dla najlepszej osoby typującej mecze Starej Damy w maju! Mecz należy wytypować w ramach kategorii Juventus TUTAJ.

mecz na żywo w TV:

Obrazek

Arena Sport 4 (serbia)
Arena Sport 4 HD (cro)
BT Sport 1 / HD
BT Sport 2 / HD
C More Fotball (nor) / HD
Canal 8 Sport (den)
Digi Sport 1 (hun) / HD
Digi Sport 1 (svk) / HD
Dolce Sport 3
Fox Sports 2 HD (ned)
Futbol 2 (ukraine) / HD
GO Sports 2 / HD
Idman TV
NTV Plus Futbol 1 / HD
OLL TV [online] $
Sky Sport 1 (italy) / HD
Sport TV1 (slovenia) / HD
Sport TV3 (portugal)
SuperSport 7 (za) / HD
SuperSport MaXimo 1

mecz w Internecie:

Kilknij, żeby dowiedzieć się więcej o transmisjach przez internet! (szczegóły, linki do spotkań, porady)

źródła: www.juvepoland.com , www.juventus.com, www.seriea.pl , www.liveonsat.com , www.wikipedia.pl , www.gazzetta.it , www.stadiony.net

Kibice w wielu miastach Polski spotykają się by razem oglądać ten mecz.
Dlatego zrób to i Ty, kliknij aby zajrzeć na forum, do pokoju KIBICE

Wszelkie błędy proszę kierować na PW - na pewno wprowadzę poprawki.

Obrazek
nookie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2015, 10:50

To dość nietypowe, że mecz z Napoli na dwie kolejki przed końcem sezonu wywołuje w kibicach Juve tak małe emocje :wink:
Nietypowe jest też ustawienie Pepe na środku napadu. On grywał tam kiedyś wcześniej?
Patrząc na tabelę i ryzyko potknięcia Lazio z Romą Neapolitańczykom będzie mocno zależało na trzech punktach i zrównaniu się z rzymianami w lidze. Niech ktoś mnie oświeci która z tych dwóch drużyn będzie na 3-cim miejscu przy takiej samej liczbie punktów?
Ciekawe komu będzie zależeć bardziej? Czy im czy naszym rezerwowym chcącym udowodnić ile są warci?
Niemniej zapowiada się ciekawy mecz

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 22 maja 2015, 10:54

Zgadzam się z nookie...kolejny mecz z tych bez emocji...aż dziwne bo przecież z Napoli co normalne chyba nie jest...liczę na to, że wygramy bo tej drużynie nigdy nie wolno odpuścić a zwycięstwo z nimi zawsze smakuje wybornie...najlepiej pierwszy skład bo po ostatnim odpoczynku naszym asom w środę jakby rytmu zabrakło...no i trzeba uważać na nogi bo magiczna data - 6 czerwca tuż tuż... :)

Obrazek
Prokson

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2015, 10:57

nookie pisze: Nietypowe jest też ustawienie Pepe na środku napadu.
WUT?

emocje pewnie będą jak przy koszeniu trawy :cry:
Dobrze że Markiza i Morata zagrają. Ważne żeby teraz każdy był w rytmie meczowym
2 tygodnie 8)

Bobby X

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 22 maja 2015, 11:04

Jeśli wyjdziemy takim składem to Gonzalo się obrazi i zażąda od razu walkowera. A na pewno śmieciuchy się poplują ze złości.

:allegri: na śmietnik
JuveGrzesiu

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 maja 2015, 11:14

nookie pisze:Nietypowe jest też ustawienie Pepe na środku napadu. On grywał tam kiedyś wcześniej?
Wydaje mi się, że w tym przewidywanym składzie to nie jest 4-3-3 z Pepe na środku ataku, a raczej 4-3-1-2, gdzie Pepe gra za napastnikami. Myślę, że może się sprawdzić^^ I tak najprawdopodobniej przy takim ustawieniu Pepe schodziłby na skrzydło i momentami gralibyśmy 4-3-3 z Moratą na środku. I tak to by mogło wyglądać fajnie :)

Kolejny mecz bez emocji. Kocham te mecze, gdzie przeciwnik się spina, bo w końcu mecz z Juventusem o punkty, a my wychodzimy rezerwą i gramy swoje. Olać wynik, najważniejsze to skończyć bez kontuzji :wink:

nookie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2015, 11:18

Prokson pisze:
nookie pisze: Nietypowe jest też ustawienie Pepe na środku napadu.
WUT?
A kiedy tam grał? Pytam bo od pewnego czasu rzadziej go widać na boisku i może coś mi umkło?

EDYTA:
JuveGrzesiu pisze:Wydaje mi się, że w tym przewidywanym składzie to nie jest 4-3-3 z Pepe na środku ataku, a raczej 4-3-1-2, gdzie Pepe gra za napastnikami.
Faktycznie ustawienie 4-3-1-2 jest awizowane, ale sugerowałem się tym jak to rozstawili na boisku.
Ciekawe jak Pepe zastąpi Pereyrę
Ostatnio zmieniony 22 maja 2015, 11:22 przez nookie, łącznie zmieniany 1 raz.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Vanquish

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 22 maja 2015, 11:20

Ahhh... już od przyszłego sezonu w telegazecie wstawianej przez pumexa będzie można podziwiać "1. Juventus (m, p)..." :D

mazi12

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2015, 11:34

Połowa ligi bije się o puchary, a my kolejny mecz z rzędu urządzamy piknik :D Wyjściowe jedenastki na takie drużyny jak Inter czy Napoli to jest śmianie się im w twarz, coś pięknego :ok:

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2015, 11:40

Chłopaki pasuje wygrać ten mecz tym składem. Przecież kolejna drużyna rezerw (po Parmie) musi odebrać Neapolowi punkty w walce o LM. :stop: :prochno:

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2015, 11:58

ja to chce zobaczyć dokladnie ten awizowany skład. DeCeglie, Marrone, ach jak ja za nimi tesknie, do tego pewnie dla nich to czas pożegnań z JS, więc mecz z Neapolem to dobra chwila. ;) Mam nadzieje, że i 30 minut dla Asy wpadnie.
Przyjemnie jutro będzie sobie usiaśc przed TV i cokolwiek będzie się działo pouśmiechać do telewizora.

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2015, 12:03

Tak mi się przypomniało - 4 lata temu (dzisiaj nawet co do dnia) też graliśmy o pietruszkę z Napoli, kończyliśmy wtedy paskudny sezon i żegnaliśmy się z Olimpico. Jakby mi ktoś wtedy opisał, jakie cztery lata przejdziemy i z czego będziemy się cieszyć na koniec sezonu 2014/2015, to bym mu za nic w świecie nie uwierzył :D

W tym sezonie ligowym interesują mnie jeszcze tylko dwie rzeczy - występ Rubinho i korona strzelców dla Carlitosa.

Obrazek
ZaperJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2015, 13:58

czytałem komentarze pod tym newsem sprzed kilku lat :) Najgorsza defensywa w historii: Salihamidzic, Bonucci, Barzagli, Chiellini. Jak widać, jeżeli pomoc gra, to i obrońcy lvl up ;D

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2015, 14:46

ze niby mamy wyjść rezerwami? Ja bym chciał by nasi godnie pożegnali się z kibicami w tym wspaniałym sezonie, to ostatni mecz na JS a potem odebranie medali więc miło byłoby wygrać ten mecz.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 22 maja 2015, 14:57

bendzamin pisze:Tak mi się przypomniało - 4 lata temu (dzisiaj nawet co do dnia) też graliśmy o pietruszkę z Napoli, kończyliśmy wtedy paskudny sezon i żegnaliśmy się z Olimpico.
Z ciekawości zajrzałem do tematu meczowego po tymże meczu i... Zapomniałem już, że potrafię tak narzekać na Juventus:
szczypek po meczu z Napoli w maju 2011 pisze:Mecz jak mecz. Poprzeczki Del Piero i długo długo nic. Nasza obrona w tym sezonie wyczerpała limit tego, jak bardzo można się skompromitować i jak żałośnie prezentować. Salihamidzic dopełnił swego. Krasic w innym wymiarze się chyba porusza. Marchisio już swoje osiągnął, ma nowy kontrakt.
Wygrać, najlepiej w jakiś śmieszny sposób, żeby przyjaciół z Neapolu jeszcze trochę podenerwować.

Zablokowany