Andrea Pirlo
- Siewier
- Administrator
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
ANDREA PIRLO
Data urodzenia: 19.05.1979
Miejsce urodzenia: Brescia, Włochy
Kariera seniorska: Brescia (1995–1998), Inter (1998–1999), Reggina (1999-2000), Inter (2000-2001), Brescia (2001), Milan (2001-2011), Juventus (2011-2015), New York City F.C (2015-2017)
Kariera trenerska: Juventus (2020)
Debiut w Juve: (11.09.2011) - Juventus 4:1 Parma
Kwota transferu do Juve: za darmo
- jarmel
- Redaktor
Co roku jak widzę tego gościa trenującego z naszymi to aż mi ciarki po plecach przechodzą, że ktoś jednak wpadnie na pomysł zatrzymania go u nas :roll:Ouh_yeah pisze:Chyba nam rośnie następca Pirlo
#AllegriOut
- delarudii
- Juventino
Mam nadzieję, że jesteśmy świadkami ostatniego sezonu Pirlo w Juventusie, w którym jest podstawowym zawodnikiem. Jeśli zostałby na następny rok, dwa i miałby być solidnym zmiennikiem to czemu nie, a nawet jestem za takim rozwiązaniem. Natomiast nie wyobrażam sobie, abyśmy w następnym sezonie ponownie opierali na nim grę, bo ewidentnie jest już za słaby. Rzuty wolne to nie wszystko, bo przychodzi taki mecz z Realem, w którym nie miał ku temu żadnej okazji. Na forum wylano już wiele krytyki pod jego adresem i to zazwyczaj słusznej. Lubię go jako piłkarza, doceniam, że pomógł w odbudowie Juventusu, ale teraz już mówię mu dziękuję i do widzenia.
- Morgesztern
- Juventino
delarudii pisze:Mam nadzieję, że jesteśmy świadkami ostatniego sezonu Pirlo w Juventusie, w którym jest podstawowym zawodnikiem. Jeśli zostałby na następny rok, dwa i miałby być solidnym zmiennikiem to czemu nie, a nawet jestem za takim rozwiązaniem. Natomiast nie wyobrażam sobie, abyśmy w następnym sezonie ponownie opierali na nim grę, bo ewidentnie jest już za słaby. Rzuty wolne to nie wszystko, bo przychodzi taki mecz z Realem, w którym nie miał ku temu żadnej okazji. Na forum wylano już wiele krytyki pod jego adresem i to zazwyczaj słusznej. Lubię go jako piłkarza, doceniam, że pomógł w odbudowie Juventusu, ale teraz już mówię mu dziękuję i do widzenia.
Z dedykacją do Andrei:
https://www.youtube.com/watch?v=HZ8qBioPlHE
- lenor
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Jak ten czas zasuwa...kiedyś jeden z najlepszych pomocników na świecie. Mądrze stał, podczas gdy inni głupio biegali, kiedy trzeba przyspieszył, mimo, że demonem szybkości nie był, jego "magic touches" niejednokrotnie decydowały o wynikach meczów, a każdy oczy przecierał z zachwytu. Człowiek legenda - jako piłkarz, jako zawodnik Milanu, dla nas bardziej jako symbol odrodzenia Juventusu.
Serce się kroi, ale trzeba to przyznać, po tym sezonie, Andrzej powinien dodyrdać do emerytury gdzieś w ciepłych krajach. My musimy zacząć myśleć o odmładzaniu kadry.
Mimo tych baboli w ostatnim czasie, zawsze będę go podziwiał, dla mnie zawsze piłkarsko będzie na swój sposób genialny.
Serce się kroi, ale trzeba to przyznać, po tym sezonie, Andrzej powinien dodyrdać do emerytury gdzieś w ciepłych krajach. My musimy zacząć myśleć o odmładzaniu kadry.
Mimo tych baboli w ostatnim czasie, zawsze będę go podziwiał, dla mnie zawsze piłkarsko będzie na swój sposób genialny.
- gregor_g4
- Juventino
jak donosi Onet, CFC i LFC są zainteresowane usługami Pirlo...
Jak on stoi z kontraktem? Może da się jeszcze coś zarobić na nim? Z drugiej strony, taki piłkarz nawet mimo kiepskiej dyspozycji, zawsze jest wartościowy w składzie. Chociażby dzięki ogromnemu doświadczeniu i wiedzy, którą może przekazać młodszym.
Jak on stoi z kontraktem? Może da się jeszcze coś zarobić na nim? Z drugiej strony, taki piłkarz nawet mimo kiepskiej dyspozycji, zawsze jest wartościowy w składzie. Chociażby dzięki ogromnemu doświadczeniu i wiedzy, którą może przekazać młodszym.
- wagner
- Juventino
Pirlo gra u nas już 4 lata. Ma ktoś jego statystyki ? Tj. ilość bramek oraz ilość asyst z poszczególnych sezonów (i co ważne w jakich meczach asystował?)
Dziękuje Trafiłeś w punkt !Mehehehe pisze:http://www.transfermarkt.pl/andrea-pirl ... ieler/5817 - tutaj są wszystkie dane z wszystkich sezonów
Ostatnio zmieniony 18 maja 2015, 10:37 przez wagner, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 15 razy
http://www.transfermarkt.pl/andrea-pirl ... ieler/5817 - tutaj są wszystkie dane z wszystkich sezonów
- Vincitore
- Juventino
Pirlo podobno ma odejść po tym sezonie i nie wypełnić kontraktu. Szkoda, liczyłem, że się szarpnie na rekord Mihaijlovicia. Brakuje mu tylko jednej bramki do wyrównania.Pirlo ha deciso: a fine stagione lascerà la Juventus, rinunciando all'ultimo anno di contratto
Aha, podobno do Kataru.
- Shadow Marshall
- Juventino
Z jednej strony szkoda, a z drugiej to się cieszę. Jak udałoby się wygrać LM to Pirlo odszedłby w chwale. Myślę, że dobrze byśmy na tym wyszli.Vincitore pisze:Pirlo podobno ma odejść po tym sezonie i nie wypełnić kontraktu. Szkoda, liczyłem, że się szarpnie na rekord Mihaijlovicia. Brakuje mu tylko jednej bramki do wyrównania.Pirlo ha deciso: a fine stagione lascerà la Juventus, rinunciando all'ultimo anno di contratto
Aha, podobno do Kataru.