Sparing (04.08.2013) - Guinness Cup: JUVENTUS 1-3 LA Galaxy
- pumex
- Juventino

Pre-season 2013/2014 - Guinness International Champions Cup:
JUVENTUS - Los Angeles Galaxy
Czas:
04.08.2013 (niedziela), godzina 4:30 nad ranem - czas środkowoeuropejski
03.08.2013 (sobota), godzina 19:30 - czas pacyficzny
Miejsce:
Los Angeles - Dodger Stadium
O przeciwniku:
Rok założenia: 1995
Barwy: Biało-granatowe
Przydomek: Galaxy, Los Galacticos
Właściciel: Anschutz Entertainment Group
Menedżer: Bruce Arena
Oficjalna strona Los Angeles Galaxy
Forma w MLS w sezonie 2013:
Miejsce: 4 (Konferencja Zachodnia)
Zwycięstw: 10
Remisów: 3
Przegranych: 9
Ostatnie mecze:
(02.08.2013) – Real Madryt 3:1 LA Galaxy (Mecz Towarzyski - Guinness ICC)
(28.07.2013) – Colorado Rapids 2:0 LA Galaxy (MLS)
(21.07.2013) – LA Galaxy 2:1 Vancouver Whitecaps (MLS)
(14.07.2013) – Portland Timbers 2:1 LA Galaxy (MLS)
Najlepszy strzelec w obecnym sezonie MLS:
Robbie Keane (7 goli)

Najlepszy asystent:
Robbie Keane (8 asyst)

JUVENTUS:
Forma w Serie A w sezonie 12/13:
Miejsce: 1
Zwycięstw: 27
Remisów: 6
Przegranych: 5
Przedsezonowe mecze towarzyskie:
(01.08.2013) – JUVENTUS 1:1 Everton (k. 5:6)
(23.07.2013) – Sassuolo 0:0 JUVENTUS (k. 3:4)
(23.07.2013) – JUVENTUS 0:0 Milan (k. 6:7)
(17.07.2013) – Rap. Valle d'Aosta 0:7 JUVENTUS
Najlepszy strzelec poprzedniego sezonu:
Arturo Vidal, Mirko Vucinic (10 goli w SerieA)

Najlepszy asystent:
Arturo Vidal (8 asyst w SerieA)

Przewidywane składy
Wg LGDS:

Wg Tuttosport:

mecz na żywo w TV:
Premium Calcio / HD
Sport 1 (israel) / HD
Sport TV2 / HD
SuperSport 3 (za) / HD
SuperSport MaXimo
USA: Fox Soccer 2GO
mecz w Internecie:
Kilknij, żeby dowiedzieć się więcej o transmisjach przez internet! (szczegóły, linki do spotkań, porady)
Zobacz także:
Pre-season 2013/2014
Temat na forum dotyczący Guinness International Champions Cup
źródła: www.juvepoland.com , www.juventus.com, www.seriea.pl , www.liveonsat.com , www.wikipedia.pl , www.gazzetta.it , www.stadiony.net
Kibice w wielu miastach Polski spotykają się by razem oglądać ten mecz.
Dlatego zrób to i Ty, kliknij aby zajrzeć na forum, do pokoju KIBICE
Wszelkie błędy proszę kierować na PW - na pewno wprowadzę poprawki.
Ostatnio zmieniony 04 sierpnia 2013, 10:56 przez pumex, łącznie zmieniany 2 razy.

- pumex
- Juventino
Trochę dziwna sytuacja. Po meczu z Galaxy zostanie nam praktycznie tylko jeden normalny sparing przed Superpucharem (meczu w Villar Perosa nie liczę), a Conte ani razu nie przetestował podstawowego tercetu Barzagli-Bonucci-Chiellini. Ja wiem, że przez te 2 lata już się dobrze zgrali, ale jednak dla mnie trochę dziwne byłoby, gdybyśmy przed Lazio ani razu nie wystąpili w optymalnym składzie defensywy.
Odnośnie meczu z Galaxy - 5:00 to dla mnie była jeszcze w miarę znośna pora, ale te pół godziny wcześniej już mnie odstrasza i nie planuję wstawać. Liczę jak zwykle na jedno: brak kontuzji, to najważniejsze. Co poza tym? Wiadomo, fajnie byłoby zobaczyć gola Teveza lub Llorente, jak również bardziej nieszablonowy sposób gry, bo ostatnio jedzie oklepanymi i nudnymi schematami, że hej!
Odnośnie meczu z Galaxy - 5:00 to dla mnie była jeszcze w miarę znośna pora, ale te pół godziny wcześniej już mnie odstrasza i nie planuję wstawać. Liczę jak zwykle na jedno: brak kontuzji, to najważniejsze. Co poza tym? Wiadomo, fajnie byłoby zobaczyć gola Teveza lub Llorente, jak również bardziej nieszablonowy sposób gry, bo ostatnio jedzie oklepanymi i nudnymi schematami, że hej!

- KondzioJuveFans
- Juventino
De Ceglie to jest pomyłka straszna... wolałbym żeby dać w jego miejsce Peluso a w obronie dać pograć jakiemuś młodziakowi.
Fino Alla Fine Forza Juventus!
- jareckik
- Juventino
Ostatnio pokazywali na satelicie niekodowane ?
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Także i w tym spotkaniu nie spodziewałbym się występu podstawowych zawodników, o czym bodaj przedwczoraj zapewnił Conte. Jego zdaniem reprezentanci nie są jeszcze gotowi, by grać pełne 90 minut. Myślę, że wyglądałoby to inaczej, gdyby nie ten wyczerpujący PK. Przypominam, że w zeszłym roku także nie graliśmy podstawową obroną przed pojedynkiem z Napoli.pumex pisze:Trochę dziwna sytuacja. Po meczu z Galaxy zostanie nam praktycznie tylko jeden normalny sparing przed Superpucharem (meczu w Villar Perosa nie liczę), a Conte ani razu nie przetestował podstawowego tercetu Barzagli-Bonucci-Chiellini. Ja wiem, że przez te 2 lata już się dobrze zgrali, ale jednak dla mnie trochę dziwne byłoby, gdybyśmy przed Lazio ani razu nie wystąpili w optymalnym składzie defensywy.
Trudno się spodziewać pięknej piłki w sytuacji, gdy cały zespół dostał porządnie w tyłek w okresie przygotowawczym. Wczoraj wspominał o tym Tevez - "nogi się nie słuchają i nie reagują tak, jak piłkarz by sobie tego życzył". Cierpliwości. Przed minionym już sezonem graliśmy taką mizerię, że też nie można było tego oglądać, a wszyscy doskonale pamiętamy, w jaki sposób zakończyliśmy sezon...
Również mam nadzieję, że obędzie się bez żadnych kontuzji - to najważniejsze. Chciałbym zobaczyć jakieś bramki pary Llorente-Tevez. Z dnia na dzień współpraca między nimi będzie wyglądać coraz lepiej.
- Sorek21
- Juventino
Ile jeszcze trzeba czasu aby Conte zobaczył że z Marrone nie będzie nowego Pirlo? Lepiej niech będzie jako vice Bonucci i tam niech dziś zagra bo Peluso i Cegła razem to tragedia.Marrone na środek a Ogbonna po lewej. Teraz można napisać że nasza cała obrona to BBC.COM he he
Nie rozumiem wykupienia Peluso.Figuruje w kadrze jako zapchajdziura lewy stoper-lewy wingback. Kupiono Ogbonne i obrona jest kompletna więc Peluso jest za Ogbonną i Caceresem. W pomocy też nie jest brany na poważnie bo cały czas szukamy nowego wahadłowego.Więc po co go wykupiliśmy.Lepiej byłoby tą kasę przeznaczyć na Zunige albo Kolarova.Do tego cały czas mamy Zieglera na kontrakcie,ktòry przez lato mógłby pograć.
Koniec końcòw na lewej i tak będzie grał Asa bo jest lepszy niż te dwa kołki i szkoda go na ławę. W środku dziury nie będzie bo jest M V P P P
Nie rozumiem wykupienia Peluso.Figuruje w kadrze jako zapchajdziura lewy stoper-lewy wingback. Kupiono Ogbonne i obrona jest kompletna więc Peluso jest za Ogbonną i Caceresem. W pomocy też nie jest brany na poważnie bo cały czas szukamy nowego wahadłowego.Więc po co go wykupiliśmy.Lepiej byłoby tą kasę przeznaczyć na Zunige albo Kolarova.Do tego cały czas mamy Zieglera na kontrakcie,ktòry przez lato mógłby pograć.
Koniec końcòw na lewej i tak będzie grał Asa bo jest lepszy niż te dwa kołki i szkoda go na ławę. W środku dziury nie będzie bo jest M V P P P
- royal'ek
- Juventino
Jest któryś z tych programów na cyfrowym polsacie ?
PORADNIK - koszulki Juve (jak odróżnić oryginał od kopii!):
http://forum.juvepoland.com/viewtopic.php?t=22931
Wyjazd na mecz Juve - TUTAJ WSZYSTKO:
http://forum.juvepoland.com/viewtopic.php?t=22322
http://forum.juvepoland.com/viewtopic.php?t=22931
Wyjazd na mecz Juve - TUTAJ WSZYSTKO:
http://forum.juvepoland.com/viewtopic.php?t=22322
- Krystek
- Juventino
Ja tu specjalnie wstaje na 4:30(to że się zaczyna 15 min poźniej to norma dla USA, wiem bo oglądam NBA), ale żeby nawet nie było ataku Tevez-Llorente?!
Nie rozumiem czemu gra taka rezerwa, powinien się zgrywać pierwszy skład.

Nie rozumiem czemu gra taka rezerwa, powinien się zgrywać pierwszy skład.
Forza Juve!
- Kucharius1
- Juventino
Ciekawe czy Caseres nauczy się kiedykolwiek celnie podawać? Najśmieszniejsze że po meczu i tak wszyscy będą czepiać się Kuczera i Padoina 
Marrone jak ma trochę miejsca to umie podać, może na tym wypożyczeniu ogarnął by się z grą pod pressingiem ?

Marrone jak ma trochę miejsca to umie podać, może na tym wypożyczeniu ogarnął by się z grą pod pressingiem ?
- Krystek
- Juventino
Jak nie zmieni się atak i część pomocy w 2 połowie, to jest duża szansa, że nawet z LA Galaxy przegramy. Po tym co teraz zobaczyłem jestem w 100% pewnych, że trzeba się jak najszybciej pozbyć Matriego i Quagliarelli. Tutaj gol Matriego to był po prostu fuks i na niego nie zasłużył. Chce zobaczyć na boisku Teveza i Llorente, oprócz tego Pirlo, Marchisio i jeśli już może, to Pogbe, a jak nie to Vidala. No i Lichtsteiner powinien coś zagrać na skrzydle, bo to tej pory grał głownie jako środkowy obrońca.
Forza Juve!
- Buzol
- Juventino
Gramy coś pomiędzy "bardzo słabo", a "nie da się oglądać". Niby z 1 składu tylko Buffon, Bonucci i może Asa, ale jednak... Schematy, schematy, schematy, zero polotu i przebojowości a na odegranie zawodnika będącego tyłem do bramki za siebie z pierwszej piłki to już nie mogę patrzeć.
Gigi uratował nam 2 razy skórę.
Caceres faktycznie tak jak Kucharius1 napisał ma problemy z celnością.
Bonucci dobrze z tyłu i dokładne podania.
Ogbonna jak dla mnie gra momentami za odważnie i zbytnio ufam własnym umiejętnością.
Marrone może być vice Pirlo tylko swoich mokrych snach.
Padoin chyba został w szatni.
Asamoah najlepiej z pomocy, mały plus.
De Ceglie całkiem dobrze współpracuje z Kwadwo ale pokraczna motoryka mnie po prostu razi.
Isla tak jak to on, bez polotu.
Q jest chyba najsłabszy na boisku
Matri powinien być zastępcą Llorente, potrafi się znaleźć w polu karnym.
Gigi uratował nam 2 razy skórę.
Caceres faktycznie tak jak Kucharius1 napisał ma problemy z celnością.
Bonucci dobrze z tyłu i dokładne podania.
Ogbonna jak dla mnie gra momentami za odważnie i zbytnio ufam własnym umiejętnością.
Marrone może być vice Pirlo tylko swoich mokrych snach.
Padoin chyba został w szatni.
Asamoah najlepiej z pomocy, mały plus.
De Ceglie całkiem dobrze współpracuje z Kwadwo ale pokraczna motoryka mnie po prostu razi.
Isla tak jak to on, bez polotu.
Q jest chyba najsłabszy na boisku
Matri powinien być zastępcą Llorente, potrafi się znaleźć w polu karnym.