Serie A 12/13 (36): Atalanta 0-1 JUVENTUS
- pumex
- Juventino

Mecz 36 kolejki SerieA 12/13: Atalanta - JUVENTUS
Czas:
08.05.2013 (środa), godzina 20:45
Miejsce:
Bergamo - Stadio Atletti Azzurri d’Italia
O przeciwniku:
Rok założenia: 1907
Barwy: Czarno-niebieskie
Przydomek: Orobici, Nerazzurri
Prezes: Antonio Percassi
Dyrektor generalny: Roberto Spagnolo
Dyrektor sportowy: Gabriele Zamagna
Menedżer: Stefano Colantuono
Oficjalna strona Atalanty B.C.
Ligowa forma u siebie:
Zwycięstw: 6
Remisów: 5
Przegranych: 6
Ligowa forma na wyjeździe:
Zwycięstw: 5
Remisów: 3
Przegranych: 10
Ostatnie mecze:
(05.05.2013) – Parma 2:0 Atalanta (SerieA)
(27.04.2013) – Atalanta 1:1 Bologna (SerieA)
(20.04.2013) – Genoa 1:1 Atalanta (SerieA)
(13.04.2013) – Atalanta 0:2 Fiorentina (SerieA)
(07.04.2013) – Inter 3:4 Atalanta (SerieA)
Najlepszy strzelec:
German Denis (15 goli w SerieA)

Najlepszy asystent:
Luca Cigarini (4 asysty w SerieA [wg whoscored])

Aktualna sytuacja w tabeli SerieA:

JUVENTUS:
Ligowa forma na wyjeździe:
Zwycięstw: 12
Remisów: 3
Przegranych: 2
Ligowa forma u siebie:
Zwycięstw: 14
Remisów: 2
Przegranych: 2
Ostatnie mecze:
(05.05.2013) – JUVENTUS 1:0 Palermo (SerieA)
(28.04.2013) – Torino 0:2 JUVENTUS (SerieA)
(21.04.2013) – JUVENTUS 1:0 Milan (SerieA)
(15.04.2013) – Lazio 0:2 JUVENTUS (SerieA)
(10.04.2013) – JUVENTUS 0:2 Bayern (Champions League)
Najlepszy strzelec:
Arturo Vidal (10 goli w SerieA), Mirko Vucinic (9 goli w SerieA)

Najlepszy asystent:
Arturo Vidal (7 asyst w SerieA [wg whoscored])

HISTORIA SPOTKAŃ Z ATALANTĄ
Przewidywane składy
Wg LGDS:

Wg Tuttosport:

mecz na żywo w TV:
Al Jazeera Sport +1
Al Jazeera Sport +3
Al Jazeera Sport HD1
C More Fotboll (swe)
C+ Multideporte 1
ESPN (uk/ireland) / HD
Sky Calcio 1 / HD
Sky Sport 1 (italy) / HD
Sport 5+ LIVE / HD
Sport TV4
SuperSport 1 (alb) / HD
SuperSport 1HD (za)
SuperSport 6 (za)
DEN: C SPORTS [online]
MLT: GO Sports 4
NOR: C SPORTS [online]
SUI: TeleClub Sport PPV
mecz w Internecie:
Kilknij, żeby dowiedzieć się więcej o transmisjach przez internet! (szczegóły, linki do spotkań, porady)
źródła: www.juvepoland.com , www.juventus.com, www.seriea.pl , www.liveonsat.com , www.wikipedia.pl , www.gazzetta.it , www.stadiony.net
Kibice w wielu miastach Polski spotykają się by razem oglądać ten mecz.
Dlatego zrób to i Ty, kliknij aby zajrzeć na forum, do pokoju KIBICE
Wszelkie błędy proszę kierować na PW - na pewno wprowadzę poprawki.

- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Dałbym zagrać Storariemu. W imię zasad. Resztę zakombinować tak, żeby nie zagrał Pirlo, czyli:
Caceres - Bonucci - Chiellini
Padoin - Vidal - Marchisio - Peluso
Giovinco - Giaccherini
Matri
Wygrajmy to, pokażmy, że jesteśmy trzeźwi.
Caceres - Bonucci - Chiellini
Padoin - Vidal - Marchisio - Peluso
Giovinco - Giaccherini
Matri
Wygrajmy to, pokażmy, że jesteśmy trzeźwi.
- Robaku
- Juventino
Jesli podtryzmamy taką statystykę jak w ostatnich meczach po Bayernie, to powinniśmy wygrać 2:0 i mam nadzieję, że tak się skończy po Bramkach Seby, w końcu już o nic nie walczymy, wiec powinno być mu lżej :twisted:
Wiadomo trzeba uważac na Denisa (którego natabene chce pozyskać Lazio) i Bonavaneturę (którego chcemy pozyskać my) - ciekawe jak będzie wyglądała Atalanta w przyszłym sezonie.
Spokojnie dojechać do końca te 3 mecze, uciłać tyle pkt ile się da, pobić kilka rekordów i tyle trzeba zrobić jeszcze w tym sezonie.
Na pewno chcialbym zobaczyć w tych meczach Caseresa i Marrone oraz Giovinco i Matriego w wiekszej ilosci minut, niech chłopaki pokaża się w tych meczach bo nie mają już nic do stracenia.
Wiadomo trzeba uważac na Denisa (którego natabene chce pozyskać Lazio) i Bonavaneturę (którego chcemy pozyskać my) - ciekawe jak będzie wyglądała Atalanta w przyszłym sezonie.
Spokojnie dojechać do końca te 3 mecze, uciłać tyle pkt ile się da, pobić kilka rekordów i tyle trzeba zrobić jeszcze w tym sezonie.
Na pewno chcialbym zobaczyć w tych meczach Caseresa i Marrone oraz Giovinco i Matriego w wiekszej ilosci minut, niech chłopaki pokaża się w tych meczach bo nie mają już nic do stracenia.
- PrzemasJuve
- Juventino
szkoda, ze meczu nie zobaczymy na ence (ponoc ma byc JUVE - cagliari), ale za to zobaczymy w koncu cos innego niz 3-5-1-1! bardzo sie ciesze tez, ze zagraja chlopaki z lawki, mam nadzieje, ze pokaza mimo scudetto fajna pilke i powalcza o jak najlepszy wynik i kolejne rekordy
bedzie tez okazja przyjrzec sie bonaventurze, choc na moje to bardzo ciekawy chlop i widzialbym go np w miejsce padoina
bedzie tez okazja przyjrzec sie bonaventurze, choc na moje to bardzo ciekawy chlop i widzialbym go np w miejsce padoina
Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Byłem zaskoczony tą grafiką, że jest zawieszony. On pauzował po meczu z Interem, jedną kartkę dostał od tego czasu także na pewno jutro może zagrać.Mate.G pisze:Tuttosport niezła gafa Barzagli pauzuje następna kolejkę. No chyba, że to realizator się pomylił w niedziele ?
- Robaku
- Juventino
Denisa chce lazio, wiec będziemy musieli z nimi stoczyć zacięty pojedynek o tego piłkarzawagner pisze:Czuje że kupimy Denisa w letnim okienku

Z drugiej strony Saha który przyszedł do Lazio zupełnie nie spełnił nadziei, podobnie jak Libor Kozak.
Jedno jest pewne trzeba będzie na niego uważać bo groźny na pewno jest, a nasi obrońcy, którzy wyjdą na Bergamo raczej do zgranych nie należą i ważne, żeby Peluso się tak nie podpalił, że kartkę wyhaczy w okolicach 20 minuty.
- grande amore
- Juventino
Powolani na Atalante:
Nie ma Buffona, Barzagliego, Asamoah i Bendtnera.3 Chiellini
4 Caceres
8 Marchisio
9 Vucinic
11 De Ceglie
12 Giovinco
13 Peluso
18 Anelka
19 Bonucci
20 Padoin
21 Pirlo
23 Vidal
24 Giaccherini
26 Lichtsteiner
27 Quagliarella
30 Storari
31 Branescu
32 Matri
33 Isla
34 Rubinho
39 Marrone
Juve, storia di un grande amore 
------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda

------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda
- Piti
- Juventino
licze na Isle i Giovinco w 1 skladzie, niech pokaza w tych 3 ostatnich meczach ze zasluguja na przyszly sezon w Juve, pewnie po bramce Giovinco z Atalanta jakis hejter Dżiowinka wyskoczy i powie ze to mecz o pietruszke i tylko w takich meczach potrafi strzelać, albo dobijać rywala na 3, 4:0 :lol: Dla nas moze i jest to mecz o pietruchę, ale dla innych to moze byc mecz o utrzymanie i nie tylko
- Desant.
- Juventino
Ja wolałbym zobaczyć Anelkę niż Sebe. Giovinco miał w tym sezonie wiele okazji żeby się pokazać i jakoś nie wyszło. Isla też miał kilka szans, a Anelka nie miał prawie wcale. Wiadomo, że w Juve raczej miejsca nie zagrzeje ale pograć by mógł. Nawet jak ma nic nie wnieść to przecież wyjdzie na to samo jakby grał Giovinco. 
Od razu mówię - nie jestem hejterem Seby, lubię gościa jednak do jego gry mam wiele zastrzeżeń. Niech grają Ci, którzy nie mieli na to zbyt wielu okazji i już.

Od razu mówię - nie jestem hejterem Seby, lubię gościa jednak do jego gry mam wiele zastrzeżeń. Niech grają Ci, którzy nie mieli na to zbyt wielu okazji i już.

- Skibil
- Redaktor
Mecz obejrzę już chyba tylko po to, żeby zobaczyć jak się prezentuje Bonaventura, którym podobno się Juventus interesuje. Oczywiście liczę, że chłopaki się zepną i powygrywają już do końca sezonu pobijając parę rekordów.