Coppa Italia 12/13 (1/4): JUVENTUS 2-1 Milan

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2013, 13:06

Obrazek Obrazek Obrazek

Mecz 1/4 finału Coppa Italia: JUVENTUS - Milan

Czas:

09.01.2013 (środa), godzina 20:45

Miejsce:

Turyn - Juventus Stadium (41 254)

O przeciwniku:

Rok założenia: 1899
Barwy: Czerwono-czarne
Przydomek: Rossoneri
Prezes: Silvio Berlusconi
Dyrektor generalny: Adriano Galliani
Menedżer: Massimiliano Allegri
Oficjalna strona AC Milan

Ligowa forma na wyjeździe:
Zwycięstw: 3
Remisów: 3
Przegranych: 3

Ligowa forma u siebie:
Zwycięstw: 6
Remisów: 0
Przegranych: 4

Ostatnie mecze:
(06.01.2013) – Milan 2:1 Siena (SerieA)
(22.12.2012) – Roma 4:2 Milan (SerieA)
(16.12.2012) – Milan 4:1 Pescara (SerieA)
(13.12.2012) – Milan 3:0 Reggina (Coppa Italia)
(09.12.2012) – Torino 2:4 Milan (SerieA)

Najlepszy strzelec:
Stephan El Shaarawy (14 goli w SerieA)
Obrazek

Najlepszy asystent:
Robinho, El Shaarawy, Emanuelson
Obrazek Obrazek Obrazek

Aktualna sytuacja w tabeli SerieA:

Obrazek

JUVENTUS:

Ligowa forma u siebie:
Zwycięstw: 7
Remisów: 1
Przegranych: 2

Ligowa forma na wyjeździe:
Zwycięstw: 7
Remisów: 1
Przegranych: 1

Ostatnie mecze:
(06.01.2013) – JUVENTUS 1:2 Sampdoria (SerieA)
(21.12.2012) – Cagliari 1:3 JUVENTUS (SerieA)
(16.12.2012) – JUVENTUS 3:0 Atalanta (SerieA)
(12.12.2012) – JUVENTUS 1:0 Cagliari (Coppa Italia)
(09.12.2012) – Palermo 0:1 JUVENTUS (SerieA)

Najlepszy strzelec:
Fabio Quagliarella, Sebastian Giovinco (6 goli w SerieA), Arturo Vidal (5 goli w SerieA)
Obrazek Obrazek Obrazek

Najlepszy asystent:
Kwadwo Asamoah, Andrea Pirlo, Mirko Vucinic, Sebastian Giovinco
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

HISTORIA SPOTKAŃ Z MILANEM

HISTORIA COPPA ITALIA

Przewidywane składy

Obrazek

mecz na żywo w TV:

SimulCast: Sport 2 (israel)
Al Jazeera Sport +1
Al Jazeera Sport HD1
beIN Sport 1 / HD
Digi Sport (cze/svk)
Digi Sport 1 (hun)
OTE Sport 2 / HD
RAI 1
Sport 1+ HD
Sport TV4
SportKlub (croatia)
SportKlub (serbia) / HD
SportKlub (slovenia)
SportKlub Premium / HD
TRK Futbol+ / HD
beIN Sport Español

mecz w Internecie:

Kilknij, żeby dowiedzieć się więcej o transmisjach przez internet! (szczegóły, linki do spotkań, porady)

źródła: www.juvepoland.com , www.juventus.com, www.seriea.pl , www.liveonsat.com , www.wikipedia.pl , www.gazzetta.it , www.stadiony.net

Kibice w wielu miastach Polski spotykają się by razem oglądać ten mecz.
Dlatego zrób to i Ty, kliknij aby zajrzeć na forum, do pokoju KIBICE

Wszelkie błędy proszę kierować na PW - na pewno wprowadzę poprawki.

Obrazek
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2013, 13:27

Mam takie marzenie, żebyśmy wrócili do 4-3-3 i zagrali następującym składem:

Buffon/Storari - Peluso/Caceres, Barzagli, Bonucci, Lichtsteiner - Vidal, Pogba, Pirlo - Vucinic, Giovinco, Fabio.

Niestety to raczej niemożliwe.

Wstawiłem Peluso, bo nie skreślam go od razu, poza tym pozycja na ktorej grał w niedziele z tego co wiem nie jest raczej dla niego nominalna. To typowy lewy obrońca. Atalanta chyba nie gra 3-5-2? Widziałem jak w drugiej połowie ten zawodnik całkiem "ładnie" wrzucał piłkę i wg statystyk całkiem nieźle mu to szło do tej pory. Niestety obawiam się, że półlewy obrońca w trzyosobowym bloku to nie jest jego miejsce, a na wing-backa jest troche za wolny.
Ostatnio zmieniony 08 stycznia 2013, 15:35 przez ewerthon, łącznie zmieniany 1 raz.

pitrek

Juventino
Juventino
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2013, 13:27

mecz na RAI Uno ? mam nadzieję gdyż, posiadając Nke mam taką stację pod 238 :D kiedyś bodajże oglądałem tam CI z Cagliari ;) co do meczu to myślę, że w końcu zagramy ładna piłkę dla oka i ogramy Milan w regulaminowym czasie 2-0 :)

" Vincere non è importante è l'unica cosa che conta " :juveflag:
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2013, 13:35

Ogólnie moją grafikę ze składami, którą robiłem na podstawie zapowiedzi z zagranicznych stron można już rozbić o kant pupy, bo Conte zapowiedział, że będą zmiany i np. Marrone zagra na pozycji Pirlo. Oprócz tego szanse dostać ma Giaccherini. Gra Gacka ostatnio naprawdę mi się nie podoba, więc jestem trochę rozczarowany, że będę musiał go oglądać, bo zapewne wyjdzie w miejsce Pogby.

Zapewne skład będzie wyglądał tak:
Storari - Caceres, Bonucci, Barzagli - Lichtsteiner, Vidal, Marrone, Giaccherini, Peluso - Vucinic, Giovinco/Matri/Quag

Ogólnie dalej czuję się podminowany wstydliwą porażką z Sampą. Po stokroć wolałbym 3 pkt w poprzednim meczu niż zwycięstwo z Milanem. Szczerze mówiąc, najbliższy mecz przeciwko Rossonerim trochę mi zwisa. Najważniejsze, to zakończyć potyczkę bez kontuzji

Obrazek
pitrek

Juventino
Juventino
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2013, 13:40

tak jak mówisz Pumex, wolałbym zdecydowanie 3pkt w lidze z Sampą niż wygrać z Milanem, jakoś średnio mnie interesuje CI, są ważniejsze mecze od takowych.

" Vincere non è importante è l'unica cosa che conta " :juveflag:
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2013, 13:53

Tak jak miałem złe przeczucia przed Milanem i Interem, tak mam i przed tym meczem. Oby tym razem się nie sprawdziły.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2013, 14:16

Ostatnio mi się marzło by zobaczyć Marrone na tej pozycji. Jak grał w pomocy to zawsze wyczarował jakieś groźne podanie czy strzał. Gorzej było z obroną , ale będzie miał zabezpieczenie w postaci Vidala.

Storari Caseres - Bonuc - Barza Lichy - Vidal- Marrone- Pogba - Giack Gio- Matri/ Fabio Q

Wie ktoś może czy Beltreme dostał powołanie na mecz? Oglądam czasem primkę, i chłopak się fajnie prezentuje ;)

Mirko już w ostatnim meczu musiał wejść z lekką kontuzją, więc mam nadzieję że tym razem koledzy z ataku nie zmuszą Conte do zmian.

Dziku1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2013, 14:18

Skoro już gramy w tym pucharze, to trzeba się postarać dojść do finału i go po prosu wygrać. Więc jutro liczę na wygraną, jakieś 2-1.

21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2013, 20:20

deszczowy pisze:Tak jak miałem złe przeczucia przed Milanem i Interem, tak mam i przed tym meczem.
Obrazek

Mam nadzieję, że po tej dramatycznej porażce z Sampdorią jutro zobaczę na boisku taką wolę walki, że Milan długo się nie podniesie. Brakuje nam takiego zwycięstwa nad nimi teraz.

baka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2013, 20:33

Mam nadzieję , że ta ostatnia porażka zadziała na nas tak jak porażka z Interem , nie możemy sobie pozwolić na drugą porażkę z Milanem w tym sezonie.

squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2013, 20:43

Gdyby nie ostatnia porazka z Sampdoria to wrecz mialbym nadzieje, ze odpadniemy z CI. Ten puchar to w tym sezonie moim zdaniem niepotrzebne zmeczenie i ryzyko kontuzji, mamy wazniejsze cele. Ale biorac pod uwage ostatnia ligowa potyczke, licze ze zmieciemy Milan z murawy i pokazemy bezlitosny futbol. Licze na chlopakow.

albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2013, 21:07

squinter pisze:Gdyby nie ostatnia porazka z Sampdoria to wrecz mialbym nadzieje, ze odpadniemy z CI. Ten puchar to w tym sezonie moim zdaniem niepotrzebne zmeczenie i ryzyko kontuzji, mamy wazniejsze cele. Ale biorac pod uwage ostatnia ligowa potyczke, licze ze zmieciemy Milan z murawy i pokazemy bezlitosny futbol. Licze na chlopakow.
przecież zostały do końca tylko 4 mecze o.O to naprawdę nie tak dużo. A 10ty Puchar Włoch to srebrna gwiazdka i byłoby fajnie mieć ją na koszulce obok tarczy Scudetto :)

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2013, 21:16

Heh. Niezłe jest dziś zamieszanie z prawdopodobnym składem na jutrzejszy mecz. Teraz aktualna jest czwarta wersja, a dokladnie coś takiego:
Storari - Caceres, Bonucci, Peluso - Isla, Vidal, Marrone, Pogba, Giaccherini - Giovinco, Matri

Szczerze mówiąc, patrząc na taki skład ciężko będzie spać spokojnie

Obrazek
AdiZ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2013, 21:26

Spotkanie bez rewanżu. Trzeba wygrać ten mecz w 90 minutach. 2 porażki pod rząd :?: :snooty: W końcu wygrać ten 10 Puchar Włoch, tą srebrną gwiazdkę umiejscowić by piana z pyska leciała Morattiemu do spółki z Zemanem. Mecz na Rai Uno ale zwyczajowo kodują :C

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2013, 22:29

pumex pisze:Heh. Niezłe jest dziś zamieszanie z prawdopodobnym składem na jutrzejszy mecz. Teraz aktualna jest czwarta wersja, a dokladnie coś takiego:
Storari - Caceres, Bonucci, Peluso - Isla, Vidal, Marrone, Pogba, Giaccherini - Giovinco, Matri
Jakoś mi się nie wydaje, ażeby Barza jutro miał nie grać. Przecie Conte nie wystawi równocześnie, w tak ważnym meczu, piłkarza, który w przeciągu miesiąca wystąpił w dwóch spotkaniach (AC Milan-Juventus 25.11.12 i Cagilari-Juventus 21.12.12) oraz zawodnika, nieogranego z resztą zespołu, który walnie przyczynił się do niedzielnej przegranej

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Zablokowany