Coppa Italia 12/13 (1/8): JUVENTUS 1-0 Cagliari
- pumex
- Juventino

Mecz 1/8 finału Coppa Italia 12/13: JUVENTUS - Cagliari
Czas:
12.12.2012 (środa), godzina 21:00
Miejsce:
Turyn - Juventus Stadium (41 254)
O przeciwniku:
Rok założenia: 1920
Barwy: Czerwono-niebieskie
Przydomek: Rossoblu
Prezes: Massimo Cellino
Menedżer: Ivo Pulga
Oficjalna strona Cagliari Calcio
Ligowa forma na wyjeździe:
Zwycięstw: 2
Remisów: 2
Przegranych: 4
Ligowa forma u siebie:
Zwycięstw: 2
Remisów: 2
Przegranych: 4
Ostatnie mecze:
(09.12.2012) – Cagliari 0:2 Chievo (SerieA)
(05.12.2012) – Cagliari 4:2 Pescara (Coppa Italia)
(02.12.2012) – Udinese 4:1 Cagliari (SerieA)
(26.11.2012) – Cagliari 0:1 Napoli (SerieA)
(18.11.2012) – Inter 2:2 Cagliari (SerieA)
Najlepszy strzelec:
Marco Sau (4 gole w SerieA), Nene (3 gole w SerieA), Mauricio Pinilla (1 gol w SerieA, 2 gole w Coppa Italia)

Najlepszy asystent:
Andrea Cossu

Aktualna sytuacja w tabeli SerieA:
. 1. JUVENTUS
. ...
. 14. Cagliari
JUVENTUS:
Ligowa forma u siebie:
Zwycięstw: 6
Remisów: 1
Przegranych: 1
Ligowa forma na wyjeździe:
Zwycięstw: 6
Remisów: 1
Przegranych: 1
Ostatnie mecze:
(09.12.2012) – Palermo 0:1 JUVENTUS (SerieA)
(05.12.2012) – Shakhtar 0:1 JUVENTUS (Champions League)
(01.12.2012) – JUVENTUS 3:0 Torino (SerieA)
(25.11.2012) – Milan 1:0 JUVENTUS (SerieA)
(20.11.2012) – JUVENTUS 3:0 Chelsea (Champions League)
Najlepszy strzelec:
Fabio Quagliarella (6 goli w SerieA, 3 gole w Champions League), Arturo Vidal (5 goli w SerieA, 3 gole w Champions League), Sebastian Giovinco (5 goli w SerieA, 2 gole w Champions League)

Najlepszy asystent:
Kwadwo Asamoah, Andrea Pirlo

HISTORIA SPOTKAŃ Z CAGLIARI
HISTORIA COPPA ITALIA
Przewidywane składy

mecz na żywo w TV:
SimulCast: Sport 2 (israel)
Al Jazeera Sport +1
Digi Sport 2 (rom)
Eredivisie Live 2
RAI 2
SK Prime / HD
Sport TV2 / HD
TRK Futbol+ / HD
BEL: Sporting Telenet HD1
mecz w Internecie:
Kilknij, żeby dowiedzieć się więcej o transmisjach przez internet! (szczegóły, linki do spotkań, porady)
źródła: www.juvepoland.com , www.juventus.com, www.seriea.pl , www.liveonsat.com , www.wikipedia.pl , www.gazzetta.it , www.stadiony.net
Kibice w wielu miastach Polski spotykają się by razem oglądać ten mecz.
Dlatego zrób to i Ty, kliknij aby zajrzeć na forum, do pokoju KIBICE
Wszelkie błędy proszę kierować na PW - na pewno wprowadzę poprawki.

- pumex
- Juventino

Wsadziłem Rubinho do grafiki bo znalazłem info zapodane przez LGDS mówiące o tym, że Storari jest zawieszony na to spotkanie, ale nie mogę znaleźć potwierdzenia z innego źródłaKubba pisze:Rozumiem, że to Puchar, dość słaby przeciwnik i trzeba dać odpocząć kilku podstawowym zawodnikom... ale Rubinho?! Nie mam pojęcie jak gość broni, ale wole Marco.
EDIT:
Na konferencji Conte zapowiedział już, że w bramce wystąpi Buffon. Tak więc niech każdy w głowie zamieni sobie Rubinho na Gigiego

- Robaku
- Juventino

- Podziekował: 2 razy
Pumex czekałem aż zrobisz prewiev tego spotkania, bo czekałem na skład, ale jestem rozczarowany,
Pirlo w pierwszym składzie po co go męczyć? Ja wiem, że czekają nas jeszcze tylko 3 mecze w tym roku, ale niech chłopak lepiej przygotuje się w spokoju na Bergamo niż puszczać go od 1 minuty w CI.
W środku pomocy może być i Pogba i Padoin po bokach, a w środek wrzucić małego Giaca, bedzie robił wiatr i może coś dogra do napastników.
Isli dać szansę - zobaczyć, czy tamten mecz z Milanem to był jakiś przypadek czy jednak nie będzie można w przyszłości na niego liczyć.
No i musi zagrać obrona w zestawieniu Marrone, Lucio, Martin.
2 skład jak nic - nie ma co ryzykować jakimiś kontuzjami, jeszcze nie mamy utrwalonej przewagi w Serie A, CI jest fajna, ale jeśli jestesmy w 1/8 LM to powinno być to miejsce do ogrywania zawodników.
Tak samo chciałbym zobaczyc w ataku Niklasa i Fabio.
Pirlo w pierwszym składzie po co go męczyć? Ja wiem, że czekają nas jeszcze tylko 3 mecze w tym roku, ale niech chłopak lepiej przygotuje się w spokoju na Bergamo niż puszczać go od 1 minuty w CI.
W środku pomocy może być i Pogba i Padoin po bokach, a w środek wrzucić małego Giaca, bedzie robił wiatr i może coś dogra do napastników.
Isli dać szansę - zobaczyć, czy tamten mecz z Milanem to był jakiś przypadek czy jednak nie będzie można w przyszłości na niego liczyć.
No i musi zagrać obrona w zestawieniu Marrone, Lucio, Martin.
2 skład jak nic - nie ma co ryzykować jakimiś kontuzjami, jeszcze nie mamy utrwalonej przewagi w Serie A, CI jest fajna, ale jeśli jestesmy w 1/8 LM to powinno być to miejsce do ogrywania zawodników.
Tak samo chciałbym zobaczyc w ataku Niklasa i Fabio.
- pablo1503
- Juventino

Liczę na Marrone w miejsce Pirlo, Pogbe w miejsce Vidala i Giaccheriniego w miejsce Marchisio. Na obronie Lucio, Caceres i Chiellini. Wing-backami będą Isla, De Ceglie, a atak będą tworzyć Giovinco/Bendtner i Fabio.

- grande amore
- Juventino

A mnie z kolei byloby milo, gdyby zawodnicy Juventusu mogli nosic srebrna gwiazde na koszulkach jako (jeszcze) jedyna druzyna we Wloszech.
Juve, storia di un grande amore 
------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda
------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda
- pumex
- Juventino

Lucio jest w dalszym ciągu kontuzjowany i nie zostanie powołany na mecz z Cagliari. Ogólnie ponoć prawie pewny jest występ Marrone, De Ceglie, Giaccheriniego i Pogby. Nie wiadomo czy zagra Caceres, nie do końca jasne jest na kogo postawi Conte: na Islę czy Padoina? Raczej nie zagra Vucinic i pytanie czy będziemy grali na dwie "wieże", czy wystąpi Giovinco 

- PrzemasJuve
- Juventino

ja bym 4-3-3 sprobowal, gigi-caceres,bonucci,chiellini,de ceglie-isla,pogba/marrone,giacchierini-q/isla,matri/bendtner,giovinco o ile wszyscy ci co maja zdrowi beda
Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
- Dragon
- Qualità Juventino

- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Szkoda, że w tym momencie wyskoczyły te kontuzje. Ciężko będzie ustawić optymalny skład, jak najmniej forsując podstawowych piłkarzy. Dla niektórych byłaby to spora szansa. W obronie trzeba dać na pewno Bonucciego bo w niedzielę odpoczywa.
Nie wiem co wymyśli Conte, ale nie ma łatwego zadania. CI w tym sezonie spada już na 3 plan więc mimo zapowiedzi Conte, ciężko będzie nam się spiąć w 100% na te rozgrywki. Rozgrywki, które zresztą zaczarował szaman i żebyśmy stawali na głowie, to nie jesteśmy w stanie ich wygrać po raz 10ty od... :!: 17 lat :!: :shock: Żal tego zeszłorocznego finału, przeszliśmy fajną drogę. Teraz tymczasem w 1/4 mamy już ewentualnie milan i tylko jeden decydujący mecz do rozegrania.
Przeczuwam jutro męczarnie... a nawet dogrywkę, chciałbym się mylić. Tak czy inaczej nie wypada nam odpaść u siebie z tak niżej notowanym rywalem.
p.s kiedy te powołania będą?
Nie wiem co wymyśli Conte, ale nie ma łatwego zadania. CI w tym sezonie spada już na 3 plan więc mimo zapowiedzi Conte, ciężko będzie nam się spiąć w 100% na te rozgrywki. Rozgrywki, które zresztą zaczarował szaman i żebyśmy stawali na głowie, to nie jesteśmy w stanie ich wygrać po raz 10ty od... :!: 17 lat :!: :shock: Żal tego zeszłorocznego finału, przeszliśmy fajną drogę. Teraz tymczasem w 1/4 mamy już ewentualnie milan i tylko jeden decydujący mecz do rozegrania.
Przeczuwam jutro męczarnie... a nawet dogrywkę, chciałbym się mylić. Tak czy inaczej nie wypada nam odpaść u siebie z tak niżej notowanym rywalem.
p.s kiedy te powołania będą?

- 21
- Juventino

Nie przesadzajmy. Cagliari bez rewelacji w tym sezonie, na wyjeździe ich wyczyny nie powalają na kolana. Motywacja naszych zawodników? Raczej nie powinno być z nią problemów z dwóch powodów:
- Conte na ławce w meczu w Turynie przy pełnych trybunach (przecież on ich rozszarpie jeśli nie dadzą z siebie dostatecznie dużo),
- zagrają też zmiennicy, którzy chyba mają coś do udowodnienia, a dobry występ może otworzyć im drogę do częstszej gry.
Oczekuję takiej mieszanki składu podstawowego i zmienników. Nie zlekceważymy ich, a jednocześnie damy niektórym odpocząć.
- Conte na ławce w meczu w Turynie przy pełnych trybunach (przecież on ich rozszarpie jeśli nie dadzą z siebie dostatecznie dużo),
- zagrają też zmiennicy, którzy chyba mają coś do udowodnienia, a dobry występ może otworzyć im drogę do częstszej gry.
Oczekuję takiej mieszanki składu podstawowego i zmienników. Nie zlekceważymy ich, a jednocześnie damy niektórym odpocząć.
- Donnie
- Juventino

Bardzo ciekaw jestem tego meczu, bo to idealna okazja do sprawdzenia faktycznej siły naszych rezerwowych.
Marrone strasznie dawno nie grał, liczę, że go jutro zobaczymy. Chętnie zobaczyłbym go w miejscu Pirlo, ale pewnie jeśli już zagra, to na środku obrony. Trochę szkoda, że w takiej sytuacji nie mamy nominalnego zastępcy dla Andrei, a chłop młody już nie jest.
Tak btw to w lecie trzeba się poważnie rozejrzeć za kimś, kto go w dalszej lub bliższej przyszłości zastąpi.
Marrone strasznie dawno nie grał, liczę, że go jutro zobaczymy. Chętnie zobaczyłbym go w miejscu Pirlo, ale pewnie jeśli już zagra, to na środku obrony. Trochę szkoda, że w takiej sytuacji nie mamy nominalnego zastępcy dla Andrei, a chłop młody już nie jest.
Tak btw to w lecie trzeba się poważnie rozejrzeć za kimś, kto go w dalszej lub bliższej przyszłości zastąpi.
- Łukasz
- Juventino

Jakoś mi ta lewa strona niepewnie wygląda, od góry do dołu. Wiatraki Gio-Giacch, lewogłowy De Ceglie i Bonucci, który jako półboczny swą zwrotnością może "imponować"...
PS. Pinilla i jego stylówa - Boriello ma fanów
:rotfl:
PS. Pinilla i jego stylówa - Boriello ma fanów
:rotfl:
- Vincitore
- Juventino

Znana jest już kadra Cagliari na jutrzejsze spotkanie z Juventusem w ramach Coppa Italia. Wśród 18-tki wybranej przez trenera Sardyńczyków brakuje zawodników jak Ariaudo, Astori, Avelar, Pisano, Nainggolan, Conti, Cossu, Nenè oraz Sau.
Nie no, ci goście stanowią jakieś 60-70% potencjału całej drużyny jak nie więcej, jeżeli ich nie przejedziemy nawet z daremnym lewym blokiem o którym wspomina Łukasz to powinni wszyscy, którzy wezmą w tym udział oddać pieniądze za bilety i swoje tygodniowe pensje.
Nie można nikogo lekceważyć, ale litości, ich kadra z którą jutro do nas przyjadą (na prawej obronie nasz wychowanek Camilleri, który nie radził sobie z Siergiejem Kriwcem) prawdopodobnie plątałaby się w okolicach strefy spadkowej Serie B.
Nie no, ci goście stanowią jakieś 60-70% potencjału całej drużyny jak nie więcej, jeżeli ich nie przejedziemy nawet z daremnym lewym blokiem o którym wspomina Łukasz to powinni wszyscy, którzy wezmą w tym udział oddać pieniądze za bilety i swoje tygodniowe pensje.
Nie można nikogo lekceważyć, ale litości, ich kadra z którą jutro do nas przyjadą (na prawej obronie nasz wychowanek Camilleri, który nie radził sobie z Siergiejem Kriwcem) prawdopodobnie plątałaby się w okolicach strefy spadkowej Serie B.