Serie A (33): Fiorentina 0-0 JUVENTUS
- tabo89
- Juventino

mecz 33 kolejki Serie A: Fiorentina - JUVENTUS
Czas:
2011-04-17 (niedziela)
Godzina 15:00
Miejsce:
Stadio Artemio Franchi
O przeciwniku:
Rok założenia: 1926
Barwy: Fioletowy pas na białym tle
Przydomek: Viola
Prezes: Franco Pozzi
Menedżer: Sinisa Mihajlovic
Sukcesy:
Mistrz Włoch (2): 1956, 1969
Puchar Włoch (6): 1940, 1961, 1966, 1975, 1996, 2001
Superpuchar Włoch (1): 1996
Puchar Zdobywców Pucharów (1): 1961
Ostatnie mecze:
10 kwiecień 2011
Fiorentina 1-2 Milan
3 kwiecień 2011
Cesena 2-2 Fiorentina
20 marzec 2011
Fiorentina 2-2 Roma
Aktualna sytuacja w tabeli:
7. Juventus
...
10. Fiorentina
Najlepsi strzelcy drużyn:
11 - Gilardino (Fiorentina)
…
9 - Quagliarella (Juventus)
mecz na żywo w TV:
Al Jazeera Sport +1
C+ Fotball (nor)
C+ Fútbol (esp)
C+ Sport (fra)
C+ Sport 1 (den)
C+ Urheilu (fin)
Digi Sport (hun)
Sky Calcio 1
Spormax [Digiturk]
Sport TV1
TV4 Sport
TV8 (turkey)
YES Sport 1
~ C+ Fútbol HD (esp)
~ Sky Calcio HD1
~ Spormax HD
~ Sport TV HD
mecz w Internecie:
http://atdhenet.tv/
http://rojadirecta.es/
http://www.soccer-live.pl/
http://live-sport-tv.com/
http://www.meczenazywo.pl/
http://www.freefootball.org/
http://www.myp2p.eu/
Przewidywane składy
JUVENTUS
Fiorentina
źródła: www.juvepoland.com , www.juventus.com, www.seriea.pl , www.liveonsat.com , www.wikipedia.pl , www.gazzetta.it
Kibice w wielu miastach Polski spotykają się by razem oglądać ten mecz.
Dlatego zrób to i Ty, kliknij aby zajrzeć na forum, do pokoju KIBICE
Wszelkie błędy proszę kierować na PW lub gg - na pewno wprowadzę poprawki.
Zapowiada się ciężkie spotkanie i wydaje mi się, że będzie to trochę pojedynek Juventusu z Arturem Borucem. Już w pierwszym spotkaniu pokazał się on z bardzo dobrej strony ale mam nadzieję, że teraz nie uda się mu nas zatrzymać gdyż potrzebujemy samych zwycięstw. Możliwe, że wróci już Alex i zagra choćby w drugiej połowie. Oby przez ten tydzień nie przytrafiło się nic Matriemu (może niech lepiej nie zbliża się do Vinovo?). Oby tak samo waleczny jak wczoraj był Pepe i oby wrócił Grosso – taki sam jak w meczu z Romą. Jest duża szansa na awans w tabeli, nie możemy jej zaprzepaścić.
Ostatnio zmieniony 17 kwietnia 2011, 17:44 przez tabo89, łącznie zmieniany 4 razy.
- deszczowy
- Juventino
Wolałbyś Grygerę, albo zielonego Sorensena? Też nie mówię, że mi się to podobayanquez pisze:Ja widzę w ustawieniu La Gazetty Mottę naprzeciwko Vargasa, to zaczynam wątpić w ludzkość...

- Antichrist
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Miejmy nadzieję, że nasi nie zawiodą. Parafrazując pewien słynny cytat filmowy - gra Juve w tym sezonie jest jak pudełko czekoladek - nigdy nie wiemy, co się nam trafi. Liczę, że nasi wygrają, choć każde kolejne zwycięstwo pewnie przybliża Alojzego by został w Juve na kolejny sezon.
The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Tak. Wolałbym Grygerę, a zdecydowanie bardziej wolałbym solidnego Sorensena... Powiem więcej -> jestem pewny, że Motta nie zagra w pierwszym składzie przeciwko Violi (no chyba, że kontuzje bla, bla, bla) po tej żenadzie wczorajszej.deszczowy pisze:Wolałbyś Grygerę, albo zielonego Sorensena? Też nie mówię, że mi się to podobayanquez pisze:Ja widzę w ustawieniu La Gazetty Mottę naprzeciwko Vargasa, to zaczynam wątpić w ludzkość...
- Pan Mietek
- Juventino
Ja się zastanawiam, ile jeszcze nam meczów musi zawalić Motta, żeby Delneri zauważył, że on się nijak nie nadaje? Może przesadzam, ale gdyby nie on, to bylibyśmy tuż za Lazio. No obiektywnie, to straciliśmy właściwie z jego wyłącznej winy przynajmniej 4 punkty - remisy z Ceseną i Violą!
Niech gra Sorensen, młody jest a ma szanse łapać doświadczenie. Im więcej będzie grał, tym więcej pożytku będzie z Freda w przyszłości.
Niech gra Sorensen, młody jest a ma szanse łapać doświadczenie. Im więcej będzie grał, tym więcej pożytku będzie z Freda w przyszłości.
- Juventino79
- Juventino
Nie ma miejsca na pomyłki jeżeli chcemy wierzyć jeszcze w LM. Miejmy nadzieję ,że Artur będzie miał słabszy dzień i trochę nam pomoże w ten sposób zdobyć 3 punkty
Mam nadzieję ,że chłopaki nie zlekceważą Violi po 3 zwycięstwach z rzędu, bo wiadomo jak to się wtedy skończy :doh: Oby Zdenek zagrał na prawej ,a nie Motta, chłopak nie nadaje się nawet na rezerwę, a co dopiero do 1 składu... Miejmy nadzieję ,że do końca sezonu kontuzje będą nas omijać a w szczególności Matriego. Jeszcze pytanie - kiedy wraca Fabio? 
Stawiam 2-1. Matri, Del Piero o ile za gra i Gilardino dla Violi
FORZA JUVE!

Stawiam 2-1. Matri, Del Piero o ile za gra i Gilardino dla Violi

FORZA JUVE!
- KondzioJuveFans
- Juventino
Powiem tak... Fiorentina zupełnie nic nie pokazała we wczorajszym meczu z Milanem. Gdyby nie Boruc skończyło by się z 1:5. Mecz jak najbardziej do wygrania a te 3 pkt pomogą nam przybliżyć się do LM chociaż wątpię byśmy w niej zagrali. Motta to powinien być wywalony na zbity pysk i nawet na ławce rezerwowych nie powinien siedzieć.
Fino Alla Fine Forza Juventus!
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Powiem tak, trochę nie rozumiem słów trenera naszego ostatniego przeciwnika, który stwierdził, że wykorzystaliśmy przewagę własnego boiska. Juventus, gdybyśmy wzięli pod uwagę tylko punkty zdobyte na własnym boisku, zajmowałby teraz 11 miejsce. Pozostając przy tabelkach i biorąc pod uwagę mecze grane na wyjeździe to zajmujemy miejsce 3, chociaż z kilku punktową stratą w porównaniu do sytuacji pierwszej. Trudno więc moim zdaniem wysuwać teorie, że mamy coś takiego jak przewagę własnego boiska.
Co do obrońców, to Motta nie powinien wybiegać już więcej na boisku. Chociaż chciałbym zobaczyć czy można się bardziej skompromitować. I ja w niego wierzyłem na początku sezonu, co więcej - on przecież grał wtedy bardzo dobrze, to jest dramat. Sorensen czy Grygera, wszystko jedno, na pewno będzie to wyglądało lepiej. Na lewej Grosso, bo Traore też wielkim wirtuozem nie jest, polepsza jedynie statystyki w ilości podań do przeciwnika, a Mistrz Świata z 2006 roku ostatnio zagrał fajne spotkanie.
Fiorentina to ładna dziewczyna, dlatego mam nadzieję, że da nam się zerżnąć na 3 punkty.
Co do obrońców, to Motta nie powinien wybiegać już więcej na boisku. Chociaż chciałbym zobaczyć czy można się bardziej skompromitować. I ja w niego wierzyłem na początku sezonu, co więcej - on przecież grał wtedy bardzo dobrze, to jest dramat. Sorensen czy Grygera, wszystko jedno, na pewno będzie to wyglądało lepiej. Na lewej Grosso, bo Traore też wielkim wirtuozem nie jest, polepsza jedynie statystyki w ilości podań do przeciwnika, a Mistrz Świata z 2006 roku ostatnio zagrał fajne spotkanie.
Fiorentina to ładna dziewczyna, dlatego mam nadzieję, że da nam się zerżnąć na 3 punkty.
- wagner
- Juventino
Motta/Sorensen/Grygera < Vargasyanquez pisze:Ja widzę w ustawieniu La Gazetty Mottę naprzeciwko Vargasa, to zaczynam wątpić w ludzkość...

ja też
Matriego nie wliczamytabo89 pisze:Najlepsi strzelcy drużyn:
11 - Gilardino (Fiorentina)
…
9 - Quagliarella (Juventus)

- Vimes
- Juventino
Przed wczorajszym meczem mieliśmy dokładanie tyle samo punktów zdobytych w domu i na wyjeździe - po 24. W przypadku Juventusu coś takiego jak przewaga własnego boiska nie istnieje. Przynajmniej w tym sezonie.szczypek pisze:Powiem tak, trochę nie rozumiem słów trenera naszego ostatniego przeciwnika, który stwierdził, że wykorzystaliśmy przewagę własnego boiska. Juventus, gdybyśmy wzięli pod uwagę tylko punkty zdobyte na własnym boisku, zajmowałby teraz 11 miejsce. Pozostając przy tabelkach i biorąc pod uwagę mecze grane na wyjeździe to zajmujemy miejsce 3, chociaż z kilku punktową stratą w porównaniu do sytuacji pierwszej. Trudno więc moim zdaniem wysuwać teorie, że mamy coś takiego jak przewagę własnego boiska.
- Kicek7
- Juventino
Bądź co bądź w Juve strzelił jak dobrze liczę 7 bramek tak więc ustępuje Quagliarelli. Pięknie byłoby gdyby po meczu z Fiorentiną tabo mógł go z czystym sumieniem jako najlepszego strzelca umieścićwagner pisze: Matriego nie wliczamybądź co bądź nasz
![]()

Jeśli chcemy podtrzymać marzenie o LM, to trzeba to spotkanie wygrać. Przełamaliśmy zła passę wygrywając po raz trzeci z rzędu - może czas rozpocząć nową, tym razem passę zwycięstw :] Ach, ta nadzieja...
- Wojtek
- Juventino
Wróci Alex i Kielon chyba też więc nie będzie tak źle...Jeśli wogóle myślimy o CL to trzeba wygrać i już bo potem Lazio!!
Stawaim 1-2 dla nas.
Oczywicie Matri
FORZA JUVE!!
Tak, ja też wole Grygere czy Sorensena, obojętnie byleby tylko Motta nie pokazał się na boisku!deszczowy pisze:Wolałbyś Grygerę, albo zielonego Sorensena? Też nie mówię, że mi się to podobayanquez pisze:Ja widzę w ustawieniu La Gazetty Mottę naprzeciwko Vargasa, to zaczynam wątpić w ludzkość...
Stawaim 1-2 dla nas.
Oczywicie Matri

FORZA JUVE!!