Trofeo TIM 2010: JUVENTUS 0-1 Inter / 1-1(k. 2:4) Milan
- tabo89
- Juventino

Trofeo TIM 2010: JUVENTUS – Inter - Milan
Co to jest Trofeo TIM?

Trofeum TIM (Trofeo TIM) - coroczny turniej piłkarski we Włoszech, rozgrywany przed rozpoczęciem sezonu począwszy od roku 2001. Biorą w nim udział trzy najbardziej utytułowane włoskie zespoły: Juventus Turyn, A.C. Milan i Inter Mediolan.
Turniej sponsorowany jest przez Telecom Italia Mobile, włoskiego operatora telefonii komórkowej.
Mecze trwają po 45 minut (2 połowy po 22 i pół minuty). W przypadku remisu przeprowadzana jest seria rzutów karnych. Zwycięzca pierwszego meczu gra w trzecim spotkaniu, przegrany w drugim. W turnieju zwycięża drużyna, która zdobędzie najwięcej punktów. W przypadku takiej samej ich ilości decyduje większa ilość zwycięstw w bezpośrednich spotkaniach.
Punkty przyznawane są w następujący sposób:
* 3 punkty za zwycięstwo w czasie regulaminowym
* 2 punkty za zwycięstwo w rzutach karnych
* 1 punkt za porażkę w rzutach karnych
* 0 punktów za porażkę w czasie regulaminowym
Więcej informacji o turnieju
Oficjalna strona turnieju
Czas:
2010-08-13 (piątek)
godzina 20:30
Miejsce:
Stadio San Nicola, Bari
mecz na żywo w TV:
Canale 5
Cyfra - kanał 241
Polsat - kanał 219
N - kanał 398
TNK - kanał 1075
Sky - kanał 105
Al Jazeera Sport +1
Arena Sport 3
Digi Sport (HU)
Digi Sport (RO)
SuperSport 1 (DigitAlb)
TRK Futbol
~ DigitAlb HD4
mecz w Internecie:
http://atdhe.net/
http://rojadirecta.com/
http://www.soccer-live.pl/
http://live-sport-tv.com/
http://www.meczenazywo.pl/
http://www.freefootball.org/
źródła: www.juvepoland.com , www.juventus.com, www.seriea.pl , www.liveonsat.com , www.wikipedia.pl ,
Kibice w wielu miastach Polski spotykają się by razem oglądać ten mecz.
Dlatego zrób to i Ty, kliknij aby zajrzeć na forum, do pokoju KIBICE
Wszelkie błędy proszę kierować na PW lub gg - na pewno wprowadzę poprawki.
Po awansie w LE powracamy do meczów towarzyskich.
Jak wszyscy pamiętamy rok temu to my wygraliśmy ten turniej więc jesteśmy obrońcą tytułu. Wtedy wszyscy mieliśmy nadzieję, że to zwycięstwo to zapowiedź świetnego sezonu.. a jak było wszyscy wiemy i na pewno chcielibyśmy zapomnieć. Jeśli nawet przegramy ten turniej to nie będzie powodów do paniki, chociaż wiadomo, że wygrana uskrzydliła by trochę drużynę. Zapowiadają się ciekawe mini-sparingi. Mam też nadzieję, że będzie nam dane je obejrzeć – transmisja jest na Canale 5 – co roku tak jest i nigdy nie była zakodowana więc może i w tym będzie można obejrzeć Juventus w akcji.
Ostatnio zmieniony 13 sierpnia 2010, 22:49 przez tabo89, łącznie zmieniany 16 razy.
- Aleexxx
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Skasuj swój numer szybko ziom... Chłopie gdzie żeby podawać na takiej stronie numer, ja rozumiem poprosić ale podawać numer szefie...Simi pisze:Kurcze szkoda że tych meczy nie obejrzę, zawsze to robiło jakiś smaczek przed sezonem. Sądzę że można dac tu pograc rezerwowym.
P.S. Szukam kogoś kto mógłby mi na bieżąco raport dzienny robic, tzn kto przyszedł do Juve, kto odszedł, jakie wyniki sparingów.. Wiem że to dużo, ale jeżeli ktoś mógłby mi taką przysługę zrobic, byłbym bardzo wdzięczny. Kontakt pod numer 501xxxxxxx, pozdrawiam.[około 11 dni od 7.08]
Wygrana przegrana nie ważne, żeby tylko się zgrali, bo po takiej transformacji zespołu to ja się osobiście nie dziwie, że tak ciężko nam idzie skrzydłami.
- stahoo
- Juventino
:lol:Aleexxx pisze: Skasuj swój numer szybko ziom... Chłopie gdzie żeby podawać na takiej stronie numer, ja rozumiem poprosić ale podawać numer szefie...

Powie mi ktoś dlaczego już (od paru lat) nie ma hokejowych karnych?
- tabo89
- Juventino
O ile mnie nie myli, te karne były w Trofeo Birra Moretti. Swoją drogą turniej ten ostatnio był rozgrywany w 2008 roku, ciekawe dlaczego zaprzestano jego organizacji.stahoo pisze:Powie mi ktoś dlaczego już (od paru lat) nie ma hokejowych karnych?
Jest tutaj nawet coś o tych shoot-out'ach ale po włosku :roll:
Mam coś o nich z archiwalnego tematu
Ale te tematy meczowe kiedyś były bezbarwne...(...) w przypadku remisu o wyniku decyduje konkurs tzw. shootoutów (karne podobne do hokejowych, gdzie bramkarza trzeba pokonać biegnąc z okolic 30 metra i oddając strzał do bramki w ciągu 6 sekund)
Ostatnio zmieniony 06 sierpnia 2010, 23:28 przez tabo89, łącznie zmieniany 2 razy.
- mnowo
- Qualità Juventino
Tutaj jest info o zawieszeniu turnieju Birra Moretti - zrobili to jedynie w zeszłym roku, żeby podreperować, a może zrobić face-lifting marki na rynku. W tym roku ponoć ma być reaktywacja.
Co do karnych:
Co do karnych:
Mecze zakończone remisem są rozstrzygane przez konkurs rzutów karnych, po których zwycięska drużyna otrzymuje 2 punkty, a przegrana 1 punkt. Do edycji z 2007 roku włącznie tradycyjny konkurs rzutów karnych był zastąpiony przez odmianę amerykańską (shoot-out) - zgodnie z regulaminem strzelano trzy, a nie pięć razy.Le gare terminate in parità vengono decise ai rigori, che assegnano 2 punti alla squadra vincitrice ed 1 a quella sconfitta. Fino all'edizione 2007, i rigori tradizionali erano stati sostituiti con la variante americana degli shoot-out (per regolamento ne dovevano essere tirati tre, anziché i cinque dei rigori tradizionali).
- LukaS
- Juventino
Jeśli się nie mylę to w 2009r nie było turnieju gdyż wypadało 150-lecie Birra Moretti S.p.A i chyba chcieli skupić się na tym. Jeśli ktoś przetłumaczy Twój link to będzie wiadomo na 100%mnowo pisze:Tutaj jest info o zawieszeniu turnieju Birra Moretti - zrobili to jedynie w zeszłym roku, żeby podreperować, a może zrobić face-lifting marki na rynku. W tym roku ponoć ma być reaktywacja.

- Wojtek
- Juventino
Dobrze że gramy na stdionie Bari, tak przecież zagramy swój pierwszy mecz Serie A w tym sezonie
Jesteśmy obrońcą trofeum ale mi nie zależy jakoś na wygraniu tego i tak nie będzie 6 reprezentantów Italii więc skład nie kompletny
Mam tylko jedną nadzieje że podczas Trofeo TIM zobacze Krasicia w biało czarnym stroju 8)

Jesteśmy obrońcą trofeum ale mi nie zależy jakoś na wygraniu tego i tak nie będzie 6 reprezentantów Italii więc skład nie kompletny

Mam tylko jedną nadzieje że podczas Trofeo TIM zobacze Krasicia w biało czarnym stroju 8)
- leito1344
- Juventino
nie ma 6 podstawowych zawodników a inter 1 więc nie zdziwiłbym się jeśli ten turniej nie będzie dobry w naszym wykonaniu<<W@jTEk>> pisze:Jesteśmy obrońcą trofeum ale mi nie zależy jakoś na wygraniu tego i tak nie będzie 6 reprezentantów Italii więc skład nie kompletny![]()
aczkolwiek powinno nam zależeć na wygraniu. z tego co się orientuję to walczy się o prestiż oraz niezłe pieniądze.
- tabo89
- Juventino
Z tego co się orientuje Canale 5 to kanał FTA czyli żeby go złapać wystarczy antena i dekoder, wszystko odpowiednio ustawione (na tym się nie znam ale od czego są fora na temat TV SATWiatrak pisze:Wie ktoś możę czy Canale 5 jest dostępny na cyfrze +, cyfrowym polsacie, n albo sky italia?
Wracając do twojego pytania:
Cyfra - tak - kanał 241
Polsat - tak - kanał 219
N - tak - kanał 398
Sky - tak - kanał 105
- Wiatrak
- Juventino
Super. Dzieki wielkie Tabo.tabo89 pisze:Z tego co się orientuje Canale 5 to kanał FTA czyli żeby go złapać wystarczy antena i dekoder, wszystko odpowiednio ustawione (na tym się nie znam ale od czego są fora na temat TV SATWiatrak pisze:Wie ktoś możę czy Canale 5 jest dostępny na cyfrze +, cyfrowym polsacie, n albo sky italia?). Jest darmowy, nie trzeba mieć żadnego abonamentu. Osobiście posiadam TNK (telewizja na kartę od N) i tam mam go na kanale 1075.
Wracając do twojego pytania:
Cyfra - tak - kanał 241
Polsat - tak - kanał 219
N - tak - kanał 398
Sky - tak - kanał 105
- dr.DeV
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
A przypadkiem ten kanał nie będzie jakoś zakodowany na Cyfrowym Polsacie?
Bo kilka razy chciałem tam oglądać mecze Juve bodajże z Romą i pisało że sygnał zakodowany

Swoją drogą to, świetna robota tabo z tymi kanałami na poszczególnych platformach cyfrowych

EDIT: Ja nawet teraz mam to zakodowane

Ostatnio zmieniony 08 sierpnia 2010, 14:48 przez dr.DeV, łącznie zmieniany 1 raz.