Squadra Azzurra po Mundialu 2010
- Noahm
- Juventino
Moim zdaniem z kadry Włoch wywalic te wypalone gwiazdy pokroju Camoranesi, Pirlo, Gattuso, Zambrotta, Gilardinio, Iaquinta, Di Natale, Cannavaro(sam odchodzi), Chiellini(moze mlody ale malo zwrotny i slaby z niego obronca), juz to powinien Lippi zrobić przed Mundialem gdyby powołał zawodników takich jak ACQUAFRESCA,AQUILLANI,ANDREOLLI,BALOTELLI,MOTTA,BOLZONI,CANDREVA,ROSSI,AMAURI(moim zdaniem moglby grac jako napastnik zamiast takiego Iaquinty czy Gilardinio) to napewno Wlosi by nie zajeli ostatniego miejsca w grupie a tak te wypalone gwiazdy pokazali jakimi sa mistrzami. Co wy na to???
bianco-nerri
- mateo369
- Juventino
moze i masz rację, że kadrę trzeba przewietrzyć, ale po takim zdaniu:
wątek powinien raczej trafić do tego działu. Nie ma to jak dobrze wystartować na forumNoahm pisze: Chiellini(moze mlody ale malo zwrotny i slaby z niego obronca)
"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
- Łukasz
- Juventino
Zamysł samego tematu - obraz kadry po Lppim - jest fajny, ale wykonanie - fatalne.
Warto by się logicznie zastanowić, kto powinien tworzyć kadrę Włoch w najbliższych latach, ale na to przyjdzie jeszcze czas, nie ma co się spieszyć. Zresztą to robota dla Prandellego.
Najlepszego włoskiego pomocnika i obrońcę chcesz wywalić?! Gdzie tu logika?Noahm pisze:Moim zdaniem z kadry Włoch wywalic te wypalone gwiazdy [...] Pirlo [...] Chiellini
Kolego, to Mundial, a nie mistrzostwa świata rezerwowych, bez reprezentacyjnego doświadczenia...Noahm pisze:ACQUAFRESCA,ANDREOLLI,BALOTELLI,MOTTA,BOLZONI,CANDREVA,ROSSI,AMAURI
Warto by się logicznie zastanowić, kto powinien tworzyć kadrę Włoch w najbliższych latach, ale na to przyjdzie jeszcze czas, nie ma co się spieszyć. Zresztą to robota dla Prandellego.
- Ciągnik_Na_Gąsienicach
- Juventino
Acquafresca i Bambotelli. To nie Wlosi. Nie dla pol-Wlochow! Ale z Mottą, Candrevą, Rossim a procz tego Cassano, Santon i mozna grac
ja to widze tak:
Buffon - Criscito/Santon, Chiellini/Stendardo, Bonucci/Rannocchia, Motta/Maggio - De Rossi/Aquilani, Montolivo/D'Agostino, Candreva/Marchisio - Rossi, Pazzini, Cassano
Przy ciupaniu 4-3-3, a przy 4-4-2
Buffon - Santon, Chiellini/Stendardo, Bonucci/Rannocchia, Motta - Pepe, De Rossi, Candreva/Marchisio, Maggio - Cassano/Rossi, Pazzini/Di Natale
ja to widze tak:
Buffon - Criscito/Santon, Chiellini/Stendardo, Bonucci/Rannocchia, Motta/Maggio - De Rossi/Aquilani, Montolivo/D'Agostino, Candreva/Marchisio - Rossi, Pazzini, Cassano
Przy ciupaniu 4-3-3, a przy 4-4-2
Buffon - Santon, Chiellini/Stendardo, Bonucci/Rannocchia, Motta - Pepe, De Rossi, Candreva/Marchisio, Maggio - Cassano/Rossi, Pazzini/Di Natale
Bo żeby wyjść to trzeba wejść, a żeby wejść to trzeba wyjść !
- Ciągnik_Na_Gąsienicach
- Juventino
He he hemichauu99 pisze:Moje włochy:
Buffon
Marotta - Chiellini - Legrottaglie - De Ceglie
Palladino - Santon - Pirlo - Giovinco
Amauri (Paolucci) - Balotelli
Marotta na prawej obronie to podstawa
Ale ja dalbym to troche inaczej. Proponuje Giovinco na srodek, Palladino na lewa obrone, De Ceglie na srodek obrony, Legro do rezerw, Paolucciego na prawe skrzydlo.. i w sumie tyle :lol:
- Wojtek
- Juventino
Marotta na prawej :shock: nieźle tylko gdzie on gra ? szkoda że nie w Juve napewno dobry piłkarz :rotfl:michauu99 pisze:Moje włochy:
Buffon
Marotta - Chiellini - Legrottaglie - De Ceglie
Palladino - Santon - Pirlo - Giovinco
Amauri (Paolucci) - Balotelli
Legro to niech już nie gra w repie i niech idzie na emeryture, DC w juve się nie załapie w repie też, Gio jaknajbardziej Ale Balotelli ? :doh:
- michauu99
- Juventino
tak tak marotta nie gra w juve, a milito jest internista wez sie czlowieku obudz :rotfl:
co do składu to mam drugi na latwiejszych przeciwnikow
chimenti (wzor dla mlodszych, molgby sluzyc pomoca jak u lippiego peruzzi)
marotta - legrottaglie - ariaudo - senton
bonpierti - nocerino - gregera - paolucci
houston - balotelli
houston - balotelli
- Wojtek
- Juventino
Koleś ogarnij sie! Ty naprawde myślisz że Marotta jest piłkarzem ? :rotfl: :rotfl: :rotfl: I wcale bym się nie zdziwił gdyby twój rocznik to 1999michauu99 pisze:tak tak marotta nie gra w juve, a milito jest internista wez sie czlowieku obudz :rotfl:
houston - balotelli
PS.Prandelli zrobi porządek z tym syfem w Italii
Ostatnio zmieniony 09 lipca 2010, 17:55 przez Wojtek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ciągnik_Na_Gąsienicach
- Juventino
Ciekawy jestem i to fest, czy koleś pisząc Houston ma na myśli<<W@jTEk>> pisze:Koleś ogarnij sie! Ty naprawde myślisz że Marotta jest piłkarzem ? :rotfl: :rotfl: :rotfl: I wcale bym się nie zdziwił gdyby twój rocznik to 1999michauu99 pisze:tak tak marotta nie gra w juve, a milito jest internista wez sie czlowieku obudz :rotfl:
houston - balotelli
PS.Prandelli zrobi porządek z tym syfem w Italii
czy raczej Huddlestona http://pl.wikipedia.org/wiki/Tom_Huddlestone
- Łukasz
- Juventino
Dwa zdania po pierszej połowie:
Amauri bardzo przyzwoicie, Cassano - świetnie. Słabo boki obrony i środek pomocy.
Edit:
Bramka na konto duetu Chiellini-Molinaro. Pierwszy nie upilnował Kolo, drugi pozwolił na dośrodkowanie ze swojej strefy.
Amauri bardzo przyzwoicie, Cassano - świetnie. Słabo boki obrony i środek pomocy.
Edit:
Bramka na konto duetu Chiellini-Molinaro. Pierwszy nie upilnował Kolo, drugi pozwolił na dośrodkowanie ze swojej strefy.
Ostatnio zmieniony 10 sierpnia 2010, 22:02 przez Łukasz, łącznie zmieniany 1 raz.
- Siewier
- Administrator
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Ciutkę za wcześnie, żeby cokolwiek oceniać. Poziom gry obu drużyn taki typowo treningowy - pokopać, poćwiczyć, zgrać się. Jest to dla mnie w zupełności zrozumiałe.