Która pozycja w Juve jest pozycją newralgiczną???
- Rasi
- Qualità Juventino
Chyba rzeczywiście lewa strona defensywy.
- Martin
- Juventino
Hmm.... Tak sie zastanawiam czy wy wogole wiecie co to znaczy newralgiczny punkt. BO cos mi sie wydaje ze nie za bardzo. A skoro nie za bardzo to po co zajmujecie glos....?
Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Dokłanie, ja włąśnie nieznam znaczenia tego słowa :oops: Nigdy sie z takim niespotkałem. Może ktoś wyjaśni.....Martin pisze:Hmm.... Tak sie zastanawiam czy wy wogole wiecie co to znaczy newralgiczny punkt. BO cos mi sie wydaje ze nie za bardzo. A skoro nie za bardzo to po co zajmujecie glos....?

- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Grazie ToMeKToMeK pisze:Newralgiczny - szczegolnie wazny a zarazem wrazliwy punkt

- Marcin_FCJ
- Juventino
NAJSŁABSZĄ nie niewralgiczną formacją może być..............
hmmmm nie ma takiej.....
Bramkarze - w tej formacji Juve jest najlepsze na świecie i tego chyba nie trzeba nikomu tłumaczyć... w rezerwie pozostaje doswiadczony Chimenti
Prawa obrona- Thuram i wszystko jasne..... mogą grać też Birindelli i Pessotto
Środek obrony - Montero, Legrottaglie, Tudor, Iuliano, Ferrara (jedna z lepszych środkowych obron na świecie)
Lewa obrona - Zambrotta (choc wole go na prawej pomocy) jest jeszcze Birindelli i Pessotto
Defensywny pomocnik- Davids, Tacchinardi, Tudor, Appiah, Maresca (każdy z nich może świetnie radzić sobie na DM)
Środkowy pomocnik - Davids, Tacchinardi, Nedved, Conte, Appiah (jak wyżej)
Ofensywny pomocnik - Nedved, Miccoli, Di Vaio, Del Piero, Camoranesi (jak wyżej)
Lewa pomoc - wystarczy Nedved....... ale w razie niedyspozycji zawsze może zagrać tam Zambrotta lub Camoranesi
Prawa pomoc - Zambrotta i Camoranesi w zupelnosci wystarczają
Napastnicy- Del Piero, Trezeguet (świetny duet) uzupełniani przez Di Vaio, Miccoliego i Zalayete tworzą świetną formację.
Podsumowując- Generalnie to w Juve jest tyle piłkarzy że w razie jakiejś kontuzji zawsze znajdzie się klasowy zastępca... Mamy team w którym 24-25 zawodnikow jest w stanie grac na najwyzszym poziomie. Według mnie wzmocnienia nie są konieczne choć rzeczywiście chciałbym kogośna lewą obronę. Wolę gdy Zambrotta wsółpracuje po prawej z Thuramem(ale to zależy juz od taktyki). Gdybym miał możliwość prowadzenia Juve to mój skład wyglądał by mniejwięcej tak:
-----------------------------------------BUFFON----------------------------------
THURAM----------------MONTERO---------------LEGROTTAGLIE------ LUCIO
ZAMBROTTA-----------DAVIDS-----------------TACCHINARDI---------------
--------------------------------------------------------------------------NEDVED
-------------------------TREZEGUET---------------DEL PIERO------------------
bardzo mocno brałem pod uwagę przy ustalaniu skladu:
-TUDOR
-CAMORANESI
do 7 osobowej ławki rezerwowych dorzuciłbym jeszcze:
-CHIMENTI
-FERRARA
-APPIAH
-MICCOLI
-DI VAIO
z pozostałych piłkarzy szanse na gre dostawali by:
-PESSOTTO
-BIRINDELLI
-MARESCA
-ZALAYETA
na wypożyczenie posłałbym
-OLIVERA
a sprzedałbym:
-FRESI
-IULIANO
-CONTE
-BAIOCCO (aktualnie wypożyczony do Regginy)
myślę, że ci czterej zawodnicy nie są wstanie dojść do poziomu prezentowanego przez resztę zespołu (no może IULIANO jest, ale ze wzgledu na nadmiar DC bym go sprzedał)
Jednynym zawodnikiem którego bym kupił jest LUCIO
Po selekcji w kadrze zostało 22 graczy:
Bramkarze:
-Buffon
-Chimenti
Obrońcy:
-Thuram
-Montero
-Legrottaglie
-Lucio
-Birindelli
-Tudor
-Ferrara
-Pessotto
Pomocnicy:
-Zambrotta
-Davids
-Tacchinardi
-Nedved
-Camoranesi
-Maresca
-Appiah
Napastnicy:
-Del Piero
-Trezeguet
-Di Vaio
-Miccoli
-Zalayeta
z tych piłkarzy można by utworzyć 2 świetne drużyny, a więc każdy piłkarz miałby swojego klasowego zmiennika!
Co wy na taką propozycję?
hmmmm nie ma takiej.....
Bramkarze - w tej formacji Juve jest najlepsze na świecie i tego chyba nie trzeba nikomu tłumaczyć... w rezerwie pozostaje doswiadczony Chimenti
Prawa obrona- Thuram i wszystko jasne..... mogą grać też Birindelli i Pessotto
Środek obrony - Montero, Legrottaglie, Tudor, Iuliano, Ferrara (jedna z lepszych środkowych obron na świecie)
Lewa obrona - Zambrotta (choc wole go na prawej pomocy) jest jeszcze Birindelli i Pessotto
Defensywny pomocnik- Davids, Tacchinardi, Tudor, Appiah, Maresca (każdy z nich może świetnie radzić sobie na DM)
Środkowy pomocnik - Davids, Tacchinardi, Nedved, Conte, Appiah (jak wyżej)
Ofensywny pomocnik - Nedved, Miccoli, Di Vaio, Del Piero, Camoranesi (jak wyżej)
Lewa pomoc - wystarczy Nedved....... ale w razie niedyspozycji zawsze może zagrać tam Zambrotta lub Camoranesi
Prawa pomoc - Zambrotta i Camoranesi w zupelnosci wystarczają
Napastnicy- Del Piero, Trezeguet (świetny duet) uzupełniani przez Di Vaio, Miccoliego i Zalayete tworzą świetną formację.
Podsumowując- Generalnie to w Juve jest tyle piłkarzy że w razie jakiejś kontuzji zawsze znajdzie się klasowy zastępca... Mamy team w którym 24-25 zawodnikow jest w stanie grac na najwyzszym poziomie. Według mnie wzmocnienia nie są konieczne choć rzeczywiście chciałbym kogośna lewą obronę. Wolę gdy Zambrotta wsółpracuje po prawej z Thuramem(ale to zależy juz od taktyki). Gdybym miał możliwość prowadzenia Juve to mój skład wyglądał by mniejwięcej tak:
-----------------------------------------BUFFON----------------------------------
THURAM----------------MONTERO---------------LEGROTTAGLIE------ LUCIO
ZAMBROTTA-----------DAVIDS-----------------TACCHINARDI---------------
--------------------------------------------------------------------------NEDVED
-------------------------TREZEGUET---------------DEL PIERO------------------
bardzo mocno brałem pod uwagę przy ustalaniu skladu:
-TUDOR
-CAMORANESI
do 7 osobowej ławki rezerwowych dorzuciłbym jeszcze:
-CHIMENTI
-FERRARA
-APPIAH
-MICCOLI
-DI VAIO
z pozostałych piłkarzy szanse na gre dostawali by:
-PESSOTTO
-BIRINDELLI
-MARESCA
-ZALAYETA
na wypożyczenie posłałbym
-OLIVERA
a sprzedałbym:
-FRESI
-IULIANO
-CONTE
-BAIOCCO (aktualnie wypożyczony do Regginy)
myślę, że ci czterej zawodnicy nie są wstanie dojść do poziomu prezentowanego przez resztę zespołu (no może IULIANO jest, ale ze wzgledu na nadmiar DC bym go sprzedał)
Jednynym zawodnikiem którego bym kupił jest LUCIO
Po selekcji w kadrze zostało 22 graczy:
Bramkarze:
-Buffon
-Chimenti
Obrońcy:
-Thuram
-Montero
-Legrottaglie
-Lucio
-Birindelli
-Tudor
-Ferrara
-Pessotto
Pomocnicy:
-Zambrotta
-Davids
-Tacchinardi
-Nedved
-Camoranesi
-Maresca
-Appiah
Napastnicy:
-Del Piero
-Trezeguet
-Di Vaio
-Miccoli
-Zalayeta
z tych piłkarzy można by utworzyć 2 świetne drużyny, a więc każdy piłkarz miałby swojego klasowego zmiennika!
Co wy na taką propozycję?
- Martin
- Juventino
Alessandro Del Piero pisze:(...)
Podsumowując- Generalnie to w Juve jest tyle piłkarzy że w razie jakiejś kontuzji zawsze znajdzie się klasowy zastępca... (...)
No i co jeszcze. A final CL??? Jakos nie bylo widac klasycznego zmiennika Nedveda. Ehhh nie ma zreszta co do tego wracac.
Tak czy inaczej Juve nie ma dwoch rownorzednych druzyn. Lepiej sobie przeanalizuj to jeszcze raz.
Log in: 15.12.1997
- BIGGI
- Qualità Juventino
Zastępca to sie znajdzie, ale czy klasowy to juz nie za bardzo.Martin pisze:Alessandro Del Piero pisze:(...)
Podsumowując- Generalnie to w Juve jest tyle piłkarzy że w razie jakiejś kontuzji zawsze znajdzie się klasowy zastępca... (...)
No i co jeszcze. A final CL??? Jakos nie bylo widac klasycznego zmiennika Nedveda. Ehhh nie ma zreszta co do tego wracac.
Tak czy inaczej Juve nie ma dwoch rownorzednych druzyn. Lepiej sobie przeanalizuj to jeszcze raz.
- MaNieK_JuVe
- Juventino
Co mi przychodzi na mysl. Kazda pozycja jest ok ale:
1) Kilka prostych nie wymuszonych bledow np mecz z Manchesterem w Turynie
2) Czasami napastnicy maja jakas niemoc strzelecka, np czesto Di Vaio i Trezeguet.
tyle dostrzeglem slabych punktow.
1) Kilka prostych nie wymuszonych bledow np mecz z Manchesterem w Turynie
2) Czasami napastnicy maja jakas niemoc strzelecka, np czesto Di Vaio i Trezeguet.
tyle dostrzeglem slabych punktow.
Forza Juventus, Forza Azzurri
Moja jedyna milosc Juventus FC !!!
Zagraj w Lola: http://signup.leagueoflegends.com/?ref= ... 3963740312
Moja jedyna milosc Juventus FC !!!
Zagraj w Lola: http://signup.leagueoflegends.com/?ref= ... 3963740312
- OskarG
- Juventino
Martin pisze:
Gdyby były 2 równożędne druzyny to byśmy wygrali Puchar Włoch
Bo wnim zazwyczaj grali zmniennicy.
Wiem że do wygranej potrzeba jeszcze zaangarzowania i chęci walki, poswięcenia.
żadna drużyna nigdy nie bedzie miała równorzędnych 2 składów
Poniewarz kazdy zawodnik jest inny i nie do zastąpienia pod jakimś względem.