"Prison Break"

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
YoUri`

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2006, 13:36

O wreszcie ktoś założył temat o "Prison Break". Przyznam, że sam nosiłęm się z takim zamiarem. Serial jest naprawdę genialny i zgadzam się w 100% z przedmówcą, że bije wszystkie inne o głowę. Zanim go obejrzałem myślałem sobie: "Jak można zrobić ciekawy serial ponad 20-odcinkowy o ucieczce z więzienia?". A jednak można. I to nie tylko ciekawy, ale trzymający w takim napięciu w jakim nie trzymał mnie nigdy ani żaden serial ani film. Poprostu coś niesamowitego. Lost jest dobry, ale Prison Breakowi do pięt nie dorasta.

Poruszyłbym jakąś dyskusję o wątku przewodnim, ale nie wiem ile osób wogle będzie dyskutować i co miałbym zaznaczać jako spoilery a co nie :).

POLECAM TEN SERIAL WSZYSTKIM BEZ WYJĄTKU!!!

Martin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2006, 14:15

Ho ho ho ho!!! Chcialem zalozyc podobny temat ale sadzilem ze po "popularnosci" topicu z "24 godzinami" pewno wypowiadac sie beda dwie osoby (wlacznie ze mna). A tu prosze. Okazuje sie ze milosnikow Scofielda jest wiecej. Co wiecej wielu zwolennikow LOSTa zaczyna szukac innych rozrywek :D
Osobiscie zakochalem sie w tym serialu. Jest po prostu genialny. I gdy na poczatku (jakies dwa miesiace temu) przeczytalem opis to sie zastanawialem jak koles chce uciec przy pomocy tatuazu. Gdybym wiedzial ze tatuaz ma niewielki procent udzialu wahalbym sie krocej. Aktualnie ukazal sie 18 odcinek ale proponowalbym nie opisywac zadnego bo tylko zniechecimy potencjalnych milosnikow PB.
Dodam, ze uwielbiam takze "24 godziny" ale potrafie wytrzymac nawet 3 tygodnie bez ogladania go. Jednak w przypadku PB musze ogladac zaraz jak sie nowy odcinek pojawi w sieci.
To co sie tam dzieje naprawde wciaga. Szkoda, ze za miesiac sie skonczy ale licze na to, ze tworcy PB maja tyle umiejetnosci co producenci "24" i przynajmniej przez kolejny sezon utrzymaja poziom serialu.

Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
rafal005

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2006, 15:14

Podobnie jak Martin i YoUri też chciałem założyć temat o tym serialu, ale widzę że ktoś nas uprzedził, i bardzo dobrze. Nie będę pisał, że serial jest genialny itp. itd., bo pewnie i tak mało osób namówię przez to do niego, tak jak do "24 godzin", o czym już wspominał Martin. Powiem tylko, że u mnie cała rodzina śledzi losy Michael'a i spółki, a mój współlokator z akademika oglądał go do trzeciej nad ranem, mimo że o 8 rano czekało ważne kolokwium :) Podobnie jak ja, byli do niego nastawieni sceptycznie, bo co niby może być ciekawego w ucieczce z więzienia i to przez 22 odcinki. A okazało się, że może być. Coś niesamowicie ciekawego, wciągającego i trzymającego w napięciu.

Akcja serialu to nie tylko więzienie Fox River. Rozgrywa się ona również poza nim. Veronica - czyli pani adwokat skazanego na śmierć Lincolna i jego była dziewczyna, próbuje udowodnić, że jest on niewinny, a ktoś wysoko postawiony w państwie próbuje jej w tym wszelkimi możliwymi sposobami przeszkodzić...
YoUri` pisze:I to nie tylko ciekawy, ale trzymający w takim napięciu w jakim nie trzymał mnie nigdy ani żaden serial ani film.
Obejrzyj "24 godziny" :wink:
Martin pisze:Dodam, ze uwielbiam takze "24 godziny" ale potrafie wytrzymac nawet 3 tygodnie bez ogladania go.
To już jest sezon piąty, może dlatego. Podejrzewam, że gdyby to był sezon drugi czy trzeci, to byś nie potrafił wytrzymać :P

Wydaje mi się, że możemy spolerować, tylko powinniśmy to robić podobnie jak w temacie o Zaginionych, czyli mniejszą czcionką lub innym kolorem.

To może ja zacznę :D UWAGA SPOILER:

Jestem bardzo ciekaw, czy ostatnia scena w odcinku 18, czyli uderzenie ciężarówki w samochód przewożący Lincolna na spotkanie z LJ, to był przypadkowy wypadek, czy próba zabicia go? Raczej przychylałbym się ku temu drugiemu.

Moonk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2006, 18:26

Tez ogladam ten serial i uwazam ze jest to najlepszy jaki kiedykolwiek widzialem...i uwaga podobno ma byc drugi sezon... :D
Oczywiscie zgadzam sie z powyzszymi wypowiedziami...kolegów :-D ....

Jesli chodzi o ten wypadek to ja wiem o co chodzi..pamietacie ktorys tam odcinek gdy lincoln widzial podczas swojej nie doszlej egzekucji swojego ojca..to własnie on to wszystko zaplanował gdyz chce uratowac syna..chyba wiecie o nim i jego firmie w ktorej pracował( ta ktora wrobila lincolna)..jesli ktos chce screena na potwierdzenie tego to prosze o PW...

YoUri`

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2006, 22:29

Martin pisze: Co wiecej wielu zwolennikow LOSTa zaczyna szukac innych rozrywek :D
Żeby było śmieszniej to tak właśnie ze mną na początku yło - to miała być zapchajdziura między odcinkami Lost. Ale z biegiem czasu ( odcinków :) ) stało się dokładnie odwrotnie:). Ja już zaraziłem moich znajomych tym serialem i poprostu każdy jest nim zachwycony :). Fenomen.

co do dyskusji o odcinku 18:
spojler pisze:To chyba jasne, że wszystko zostało ustawione przez panią prezydent i pana Kravecki. Wskazują na to jednoznacznie ich słowa, oraz to, co powiedział Lincowi Pope ( już Pluton zwrócił na to uwagę ). Pytanie pozostaje jedynie: Co dalej? Bo zapewne Burrows przeżyje tylko co wtedy? Czy wydostanie się i właściwie zostawi Mike'a w więzieniu? Nie wydaje mi się... Macie jakieś pomysły? To jest to, co mnie nurtuje na maksa :). Właściwie odcinek 19 możnaby już ściągnąć, ale lepiej czekać na oficjalną wersję HDTV. Już nie mogę się doczekać...

rafal005

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2006, 23:47

YoUri` pisze:Bo zapewne Burrows przeżyje tylko co wtedy? Czy wydostanie się i właściwie zostawi Mike'a w więzieniu?
Na pewno nie zostawi. Mi się wydaje, że wróci do więzienia, chociaż kto wie... Jestem również ciekaw, co się stanie z LJ, jezeli oni już w końcu uciekną z więzienia, a Linc nie zostanie uniewinniony. W sezonie drugim będą LJ-a uwalniać :wink: Jeżeli jednak Veronice i Nickowi (a to zdrajca) uda się udowodnić, że Lincoln jest niewinny, to pewnie uda się również jej udowodnić, że LJ jest niewinny, a wtedy Burrows wyjdzie z więzienia i reszta będzie musiała uciekać bez niego. Skomplikowane to trochę :) Sam już nie wiem, co o tym myśleć. Ciężko przewidzieć, jak to się wszystko skończy.

Moonk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2006, 07:16

SpojleRPrzeciez napisałem wam co bedzie...to nie zadna prezydentowa albo kto inny ukartował ten wypadek...tylko jego stary...zauwazyłem poprostu ze moja teoria zostala olana....chociaz napisałem ze mam dowody na jej prawdziwosć....dobra zebyscie wkoncu sie tym zainteresowali to macie link do fotki...niżej
widac wyraznie ze to jego ojciec jesli ktos uwaznie ogladał serial

http://img104.imageshack.us/img104/3614/april24d9pt.jpg -- spojler nie klikać kto nie chce

rafal005

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2006, 13:13

Twoja teoria została "olana" bo napisałeś trochę bez ładu i składu, i szczerze mówiąc nie za dużo zrozumiałem :wink: Jestem maksymalne zaskoczony. Myślałem, że to była próba zabicia go. Szczerze mówiąc, to ojciec mógł też przypadkiem go zabić przy tej próbie uratowania. Jestem ciekaw co teraz Lincoln zrobi. Pewnie jak się obudzi, to będzie chciał wracać do więziania, żeby pomóc Michael'owi :)

PS. Chyba nie ma sensu pisać na żółto o wydarzeniach do odcinka osiemnastego, bo nikt oprócz nas tutaj nie dyskutuje o serialu :) To co zaznaczyłem na żółto dotyczy odcinka dziewiętnastego.

gorczas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2006, 15:23

Ja bym prosił, żeby spojlery były do wszystkich odcinków, bo po Waszych komentarzach postanowiłem, że ściągnę pierwszą serię PB i 24 :D
Jakby jeszcze mógł dać mi na gg albo PW działające linki do pierwszych, SPRAWDZONYCH odcinków z obu seriali to byłbym bardzo wdzięczny :wink:

A tak na razie: LOST RLZ, RoX itp itd :wink:

PozdrQ

Moonk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2006, 19:10

Rafal no moze i tak napisałem ale nie chcialem tego wszystkiego tak tlumaczyc dokladnie co i jak gdzie powiedzial :P ...moge powiedziec ze własnie juz dzis obejrzalem 19 odcinek..i wiem co bedzie dalej....moze troche sie minalem z prawda ale tylko troche...i pomyslalem ze jednak nie bede zdradzal co w nim bedzie i jak to jest w tym odcinku naprawde...miłego czekania kto czeka na wersje hdtv i milego ogladania PB wszystkim ktorzy beda dopiero zaczynac ogladac i tym ktorzy ogladaja :D

YoUri`

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2006, 20:07

Dobra dyskutujcie sobie o jakim chcecie odcinku tylko spojlery zaznaczajcie tak jak ja - w znacznikach Quote i białym kolorem czcionki - wtedy faktycznie nie widać, bo te żółte to tylko rażą w oczy a mimo to spokojnie da się wszystko przeczytać. To taka moja mała prośba :).

gorczas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2006, 09:46

gorczas pisze:A tak na razie: LOST RLZ, RoX itp itd :wink:
Chyba będę musiał powoli odwoływać te słowa.. :wink:

Po obejrzeniu zaledwie 5 pierwszych odcinków serial mnie tak wciągnął, że teraz to Lost jest dodatkiem :wink:

Aktualnie mam chwilowe problemy ze ściągnięciem szóstego odcinka, ale jak się z tym uporam to postaram się jak najszybciej Was dogonić :wink:

A na wakacje planuję maraton z "24" :dance: :D

PozdrQ

Martin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2006, 16:00

http://www.digital-angels.co.uk/music/P ... kRemix.rar

Dla milosnikow. Fajny remix glownego tematu Prioson Break. Polecam!
Ostatnio zmieniony 26 kwietnia 2006, 07:55 przez Martin, łącznie zmieniany 1 raz.

Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
ODPOWIEDZ