Serie A (07): Napoli 2-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 października 2008, 16:54

Obrazek

mecz 7 kolejki Serie A: Napoli - JUVENTUS

Czas:

2008-10-18 (sobota)
godzina 20:30

Miejsce:

Stadio San Paolo
pojemność 78 210

O przeciwniku:

Rok założenia: 1926
Barwy: Niebieskie
Przydomek: Azzurri
Prezydent: Aurelio De Laurentiis
Trener: Edoardo Reja
strona internetowa

Sukcesy:

Mistrz Włoch (2): 1987, 1990
Puchar Włoch (3): 1962, 1976, 1987
SuperPuchar Włoch (1): 1990
Puchar UEFA (1): 1989

Ostatnie mecze

5 października 2008
Genoa Napoli 3 : 2

28 września 2008
Bologna Napoli 0 : 1

24 września 2008
Napoli Palermo 2 : 1

Aktualna sytuacja w tabeli:

6. Napoli
...
11. Juventus

mecz na żywo w TV:

Polsat Sport EXTRA
powtórki na PSE
Hi Sports
Sky Calcio 1
Sky Sport 1 (Italy)
Sport 1 (Ukr)

Przewidywane składy

JUVENTUS
Napoli

źródła: www.juvepoland.com , www.seriea.pl , www.liveonsat.com , www.wikipedia.pl , www.gazzetta.it

wszelkie błędy proszę kierować na PW - na pewno wprowadzę poprawki :-D

myśle że wszyscy z was tak bardzo czekają na ten mecz jak ja i wszyscy tak samo liczą na wygraną która rozpocznie serie wygranych i będziemy się piąć do góry i tylko do góry w coraz lepszym stylu

co tu dużo mówić - nie mogę sie już doczekać tym bardziej ze będzie transmisja na PS Extra
Ostatnio zmieniony 13 października 2008, 15:41 przez tabo89, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Ivory

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 października 2008, 13:07

Jeżeli po 10 kolejce nie będziemy mieć przynajmniej 16 pkt to bardzo ciężko będzie zdobyć scudetto. A w międzyczasie mecze z Realem, którego wypadałoby raz pokonać.

drozdi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 października 2008, 12:49

chyba czas odświeżyć ten temat ;p już jutro mecz... po tym co ostatnio nasi pokazywali i patrząc na wykaz kontuzji mam złe przeczucia... Muszę zwrócić się do was z prośbą o możliwość wysyłania mi wyniku na bieżąco ponieważ w czasie meczu będę na koncercie Molesty...

Obrazek
nerinka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 października 2008, 13:03

Mecz na pewno nie będzie łatwy. Może wreszcie po tych wszystkich rozmowach itd. Juventus się obudzi i przynajmniej zacznie strzelać bramki. Mieli trochę przerwy w lidze więc mam nadzieję, na dobrą grę.

Juventus zawsze był i zawsze będzie historią mojej miłości.
Pavel Nedvěd
zagroo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 października 2008, 15:57

Musimy sie przełamać...kiedy jak nie teraz ? Lista kontuzjowanych wyglada niezbyt ciekawie...praktycznie kazdy podstawowy zawodnik
Zanetti, Zebina, Trezeguet, Legrottaglie, Iaquinta, Mellberg, Camoranesi, Buffon

bedzie ciezko ale mam nadzieje ze damy rade :)

cysiekchmiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 października 2008, 16:28

trzeba wierzyć w naszych i liczyć na Alexa, Amauriego, Giovinco i innych. oby tylko nic się jeszcze nie stało z żadnym zawodnikiem do jutrzejszego meczu :pray:

Niasty

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 października 2008, 16:39

Naprawdę trudno mi znalezć coś pozytywnego przed tym meczem.Ciężki teren w Neapolu, kryzys drużyny coraz dłuższa lista kontuzjowanych.Chyba gorszego momentu na przełamanie kryzysu nie mogliśmy sobie znalezć, jeśli chodzi o mnie to uważam że Napoli jest faworytem tego meczu. Jedyne na co liczę to to że przerwa na mecze kadrowe jakoś pomoże... :roll:

Osobiście ustawiłbym nasz skład tak:

---------------------Manninger---------------------------------

Grygera-----Knezevic( :roll: )-----Chiellini--------Molinaro

Marchionni ---------Marchiso-------Poulsen-----------Giovinco

-------------------Amauri-----------Del Piero------------------

Szkoda że nie ma Iaquinty bo jego zdecydowanie ustawiłbym w ataku z Amaurim, bo naprawdę niezle wyglądała ich współpraca.
Strasznie martwi mnie nasza defensywa (pewnie nie tylko mnie :? ), Grygera jest w tym sezonie przeciętny do bólu o Molinaro i Knezevicu nawet nie wspomne, jedynie o Kielona jestem spokojny, choć z drugiej strony on też po kontuzji musi jeszcze dobrze dojść do siebie.
Niasty
Marchionni na lewej? Ja widzialbym tam raczej Nedveda

Tak,tak pomyłka, już zmieniłem :)
Ostatnio zmieniony 17 października 2008, 17:02 przez Niasty, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
KeRmit19

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 października 2008, 16:48

Niasty
Marchionni na lewej? Ja widzialbym tam raczej Nedveda :wink:

Jak wiekszosc mam nadzieje, ze po tej przerwie na mecze miedzypanstwowe cos w naszej grze jednak drgnie, mechanizm zadziala, ze w koncu zagramy to co powinien grac Juventus, ze w koncu wynik bedzie korzystny dla nas.
Mecz bedzie ciezki to nie ulega watpliwosci. Raczej obstawiam remis 1-1, z drugiej jednak strony marzy mi sie wygrana, ktora rozpocznie marsz od zwyciestwa do zwyciestwa :pray: ...

Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 października 2008, 17:57

Jak patrze na przewidywany sklad..
Nasuwa mi sie jedna mysl. Mamy zbyt wielu przecietnych pilkarzy..

Mam nadzieje, ze wkoncu zarzad skonczy bawic sie w wypozyczenia obroncow.. Tylko zakupi porzadnego lub sprowadzi Criscito.
Zaczyna to byc zegnujace..

Ciesze sie, ze sprowadzilismy Maninngera. Balbym sie o wynik, gdyby w bramce stal Chimenti.

A teraz o meczu. Jak zwykle licze na dobra gre Giovinco i strzeleckie umiejetnosci napastnikow..

To bedzie mecz Amauriego :wink: .

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 października 2008, 19:10

Ja się tak zastanawiam, co w wyjściowym składzie robią takie gwiazdy jak Sali-hali i Moli-moli, a na ławce siedzą Marchionni i De Ceglie?
Jeśli wybiegniemy własnie w takim składzie, to boję się o wynik. Ranieri kręci sznur na swoim karku takim składem.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 17 października 2008, 19:33

No tak. Wyobraźmy sobie teraz szybko, grające pressingiem Napoli i biednego Molinaro, który nie ma co zrobić z piłką i wykopują ją na aut, by w końcu przy jednym z dryblingów Lavezziego potknąć się o własne nogi i podarować bramkę rywalom.

Ehh, tak to widzę. Nie wierzę w ani jedno słowo Ranieriego, że jesteśmy super-zaj-wyj-zdeterminowani i skupieni na zwycięstwie. Jak widzę taką pomoc, to aż się boję już tych niedokładnych piłek..

Z drugiej strony może się przełamiemy i wygramy, ale będzie o to masakrycznie trudno.

Liczę na naszą techniczną trójkę Amauri-Alex-Seba. Gdyby ich nie było, u buka na pewno postawiłbym w ciemno na Napoli.

Bob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 października 2008, 19:48

w tym meczu to pachnie zwycięstwem bo kiedy wygrać jak nie teraz a przecież we wtorek juz mecz z Realem wiec 3ba pokazać ,że Stara Dama jest jak wino i sie nigdy niepsuje ;) 0-2 dla Naszych Amauri i Giovinco

http://yanosik.org/nieoznakowani - niedajcie sie Tajniakom - Wszystkie nieoznakowane pojazdy Policyjne w Polsce ( o których wiadomo).
http://alkomaty.biz/wirtualny_alkomat/
Simi93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 października 2008, 20:11

Bardzo trudna sytuacja w waszym zespole. Gracie bez Sissoko, Camora, Legro, a na rezerwie nie będzie ani jednego napastnika, bo spodziewam się raczej, że Giovinco wyjdzie od początku na boku pomocy. Jak tak patrzę na skład to nie wygląda to imponująco, ale może to i lepiej dla was ? Zespół wie, że musi wykrzesać z siebie maksa, nawet jeśli we wtorek czeka go starcie z Realem.

Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 października 2008, 20:16

Mecze z Napoli na ich boisku są bardzo ciężkie, my mamy trudną sytuację kadrową, będzie ciężko.
Nawet, gdybyśmy byli całym składem , miałbym obawy przed takim spotkaniem, teraz będzie jeszcze trudniej.

Z drugiej strony, jeśli zawodnicy zagrają na miarę swoich możliwości, to są w stanie wrócić do Turynu z trzema punktami. Mamy kilku lepszych piłkarzy niż rywal. Najważniejsze żeby zagrać konsekwentnie, wystrzegać się błędów i wykorzystać swoje okazje.
Wydaje mi się, że w tym meczu padnie mało bramek, Napoli pewnie zagra defensywnie, a nasi bez Camora mogą mieć kłopoty w tworzeniem akcji. Mam jednak nadzieję że coś wpadnie, a Chiellini zagra za dwóch stoperów.

Trzeba wierzyć, czas zacząć odrabiać stratę.

Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 17 października 2008, 22:22

Śnił mi się ten mecz 2 dni temu , Juve wygrywało i w ostanich minutach straciło bramki na 2-2 albo z 3-1 na 3-3. Wiem ,ze Del Piero na pewno dał bramkę :)

Błagam by sen się nie spełnił.... :pray:
I JUVE WYGRAŁO :pray:

Zablokowany