Kultowe filmy Science Fiction i Fantazy
- marcinek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Witam prosze o pomoc/rade w wyborze kultowych filmow S-F i Fantazy. Jakos tak sie sklada ze kolecjonuje ostatnimi czasy filmy tego typu i nie chcialbym zadnego przegapic. Wypisujecie swoje typy S-F i F.
S-F np: Star Warsy, Star Treki, Gatunek, Bliskie spotkanie 3 stopnia itp
F: Conany, LotRy, Willow (moga byc jakies basnie itp)
ww. przykladowe filmy, chodzi mi o naprawde najwyzsza klase, nie jakies badziewia.
dzieki z gory
S-F np: Star Warsy, Star Treki, Gatunek, Bliskie spotkanie 3 stopnia itp
F: Conany, LotRy, Willow (moga byc jakies basnie itp)
ww. przykladowe filmy, chodzi mi o naprawde najwyzsza klase, nie jakies badziewia.
dzieki z gory
Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
- minimav
- Juventino
S-F: Alien vs Predator... Obcy 1, 2, 3... No oczywiście Star Wars ;p
Fantasy: Tak jak mowiles LOTR, Piraci z Karaibow (zalicza sie do fantasy?
), Fantastyczna 4, X-MEN 1, 2, 3.
Ewentualnie -> Planeta Małp.
Fantasy: Tak jak mowiles LOTR, Piraci z Karaibow (zalicza sie do fantasy?

Ewentualnie -> Planeta Małp.
Ostatnio zmieniony 21 września 2007, 18:58 przez minimav, łącznie zmieniany 1 raz.
- kornknot
- Qualità Juventino
X men, fantastyczna czworka kultowa? Nie zartujmy.
2001 odyseja kosmiczna, lowca androidow, 12 malp, piaty element , mechaniczna pomarancza (chociaz to moze nie byc do sifi zaliczone).
Z fantasy nie wiem dokladnie o jakie Ci filmy chodzi, ale polecam filmy Hayao Miyazakiego. Ksiezniczka mononoke, spirited away, ruchomy zamek hauru.
2001 odyseja kosmiczna, lowca androidow, 12 malp, piaty element , mechaniczna pomarancza (chociaz to moze nie byc do sifi zaliczone).
Z fantasy nie wiem dokladnie o jakie Ci filmy chodzi, ale polecam filmy Hayao Miyazakiego. Ksiezniczka mononoke, spirited away, ruchomy zamek hauru.