Juventus Turyn kupował mecze również w Serie B?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
damianeq

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2007, 16:41

Juventus Turyn kupował mecze również w Serie B?

Szykuje się kolejna afera korupcyjna z udziałem Juventusu Turyn. Rok temu włoski klub został zdegradowany z Serie A za kupowanie meczów. Niewykluczone, że kupował także w ostatnim sezonie, kiedy Juve walczyło o powrót do elity. Twierdzą tak działacze klubu Arezzo.

Arezzo spadło z Serie B do trzeciej ligi. Działacze uważają, że spuścili ich piłkarze Juventusu, którzy złośliwie przegrali 2:3 z rywalem Arezzo do utrzymania, drużyną La Spezia. Bramka dająca utrzymanie La Spezii padła w doliczonym czasie gry.

Trener Arezzo twierdzi, że piłkarze Juventusu się podłożyli. "Nigdy nie widziałem w jakiejkolwiek drużynie takiego braku zaangażowania" - przekonywał Antonio Conte i chce skierować sprawę do prokuratury.

a tutaj link
http://www.dziennik.pl/Default.aspx?Tab ... leId=48645
:(

mala rumuneczko :D <hahaha>
tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2007, 16:45

dajcie spokój, ciagle probuja zniszvczyc Juve i nie wiem kiey przestana

ale nie podejrzewalbym o takie oskarżenia Antonio bo przeciez to jeden z naszych najlepszych byłysz zawodników a teraz takie rzeczy gada ze szkoda sluchac

chyba nigdy nie przestana teraz ludzie oskarzac Juve a moze lepiej gdyby zajeli sie swoja gra bo gdyby Arezzo grało lepiej to nie mialoby takich problemów ze Spezia wygrała

Obrazek
peste

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2007, 16:50

po 1 nie kupowal tylko jesli juz to sprzedal i nie mecze tylko mecz :prochno: pozatym jak maja karac druzyny za brak zaangazowania w meczach o pietruche to z 70% klubow na swiecie mialoby problemy.

swoja droga denerwuja mnie takie artykuly, bo przeczyta ktos tytul czesto nie czytajac calosci i potem znowu beda na nas bluzgac :/

mpolek

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2007, 16:53

Co za ****(pozbawieni inteligencji ludzie) już, którys raz z kolei. Po prostu nie potrafią pogodzić się z porażką znaczy ze spadkiem i szukają wymówek. Oni se tak mogą mówić, ale proszę o konkrety - jakieś dowody??? hmmm tak myślałem, więc do widzenia :)

Edit: Zgadzam się z autorem posta powyżej:)
Ostatnio zmieniony 14 czerwca 2007, 16:56 przez mpolek, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
Bartek(Juventino)

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2007, 16:54

No teraz pierwsze po jakie będą środki sięgać rozżaleni i nie umiejący utrzymać emocji amatorzy to właśnie "kupili mecz, sprzedali mecz" To brak po prostu profesjonalizmu, a panu Conte najwyraźniej brakuje, nie tylko umiejętności, ale również jaj by pracować w tym zawodzie :)

naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2007, 16:55

To Arezzo niech się schowa. Spadli do Serie C1 to teraz na Juve to wszystko zganiają. Trzeba było grac dobrze przez cały sezon a nie teraz mają jakieś wonty.. :/

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
Siewier

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2007, 16:55

Właśnie napisałem maila w związku z tytułem tego artykułu do redakcji dziennika online, jeśli sie nie odpowiedzą to będę im truł cztery litery za pomocą telefonu :)
Co do tego "newsa" to nie ma ani co komentować, rozumiem rozgoryczenie zarządu i piłkarzy Arezzo, no ale cóż, taki jest sport. Co najwyżej mogą nas oskarżyć o brak profesjonalizmu i odpuszczenie ostatnich spotkań.

ANK

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2007, 16:56

To samo jest w budes lidze jak zespuł z takiego samego landu ma spaść to nawet bayern przegra wiem to bo kolesie kturzy obstawiają macze to mmuwili nawet niemcy!.I nikt nie jest zdegradowany piłkarze poprostu się nie przykładają

Mati1990

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2007, 17:03

Nie no to juz jest przesada,by ciagle atakowac Juventus za byle co :angry:
Jestem ciekaw dlaczego nie napisali,ze Barcelona kupila sedziego podczas meczu z Espanyolem?? przeciez Messi strzelil kapitalna bramke...reki :!:

rozumiem,ze wiekszosc nie lubi Juventusu,ale nam tez nalezy sie szacunek :!:
Ostatnio zmieniony 14 czerwca 2007, 17:09 przez Mati1990, łącznie zmieniany 1 raz.

krop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2007, 17:05

Hahahha nie moge :D co za <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> pisal ten artykul... mozna by oskarzyc ich o kupno meczu wtedy gdyby musieli wygrac z Arezzo i to by byla ostatnia kolekja a nie po tym jak awansowali z 1 miejsca przegrali... no prosze...:D co najwyzej mogli SPRZEDAC w co nie wierze :)

Alfa i Omega

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2007, 17:05

To my kupowaliśmy mecze w Serie A? Bardzo ciekawe... :?

Durna bzdura i tyle ;)
ANK pisze:To samo jest w budes lidze jak zespuł z takiego samego landu ma spaść to nawet bayern przegra wiem to bo kolesie kturzy obstawiają macze to mmuwili nawet niemcy!.I nikt nie jest zdegradowany piłkarze poprostu się nie przykładają

O cholerka. Nienawidzisz słownika chyba bardziej niż Interu :smile:

wojti-s

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2007, 17:07

Siewier pisze:Właśnie napisałem maila w związku z tytułem tego artykułu do redakcji dziennika online, jeśli sie nie odpowiedzą to będę im truł cztery litery za pomocą telefonu :)
Co do tego "newsa" to nie ma ani co komentować, rozumiem rozgoryczenie zarządu i piłkarzy Arezzo, no ale cóż, taki jest sport. Co najwyżej mogą nas oskarżyć o brak profesjonalizmu i odpuszczenie ostatnich spotkań.
A nie wiesz czy można im wytoczyć proces o zniesławienie :D :?: Bo to jest już żenujące, żeby media w polsce stały na tak niskim poziomie.
Proponuję po prostu napisać do innych gazet w tej sprawie. I napisać o artykule z dziennika obalając ten pokrzywiony pismak.

Tak na marginesie : Barca obiecała każdemu piłkarzowi RCD Majorka 50k euro na łeb za urwanie punktów Realowi. Oczywiście prasa przymyka na to oko. Zadam wam pytanie : Jak myślicie co by było gdyby to Juventus zrobił podobny manewr :D :?:

Alexomichał

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2007, 17:08

co oni nas się czepili?? przegraliśmy z bari w przedostatnim meczu i co też się podłożyliśmy?? a co nie jedna drużyna traciła bramki w ostatnich minutach?? nie dość że graliśmy w osłabionym składzie ( el. Euro 2008 i przygotowania do mistrzostw świata młodzieżówki) to jeszcze pod wodza nowego trenera który był na tak o bo i tak awans już mieliśmy. I jeszcze to nasz Antonio mówi takie rzeczy. Może myśli że jak nie jesteśmy bogaci to daliśmy mecze żeby mieć na transfery?? hahaha chyba są śmieszni...

JuveCloud

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2007, 17:08

Smieszne to jest i wkurzajace. Czemu oni maja pretensje do nas jak mieli caly sezon do tego aby wywalczyc utrzymanie w lidze. W ogole wg mnie bezpodstawne zarzuty sa kierowane w naszym kierunku. Powinnismy za kare wytoczyc im sprawe o probe znieslawienia i tak zszarganego troszke imienia JUVENTUSu :evil:

..:: There can be only onE ::..
krystiank

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2007, 17:26

Wiele z chłopaków wyjeło mi słowa z jezyka ze Arezzo powinno sie przyłozyc od poczatku sezonu i grac na wysokich obrotach a nie szukać u kogos pomocy i u przeciwników przegrania :/ Żenada !! Po 1 juve gralo 2 składem niemal ... Jestem pewny ze jak by Buffon bronil to by nie puscil 2 goli .... a tak to niech Conte spada na drzewo banany prostować :/

ODPOWIEDZ