Krol Alex I
- Supersonic
- Juventino
Moze pomine przedstawianie sylwetki.
28 października 2006 roku kapitan Juventusu mial swoj magiczny moment: w meczu przeciwko Frosinone zdobyl swoją 200 bramkę dla klubu. Niespełna 3 miesiące później, wybiegając na boisko w meczu z Bari Del Piero odnotowuje swój 500 występ w barwach "Starej Damy". 17 lutego 2007 roku w meczu 24. kolejki Serie B przeciwko Crotone kapitan Juventusu zdobywa swojego 6. w karierze hat-tricka (Juve zwycięża 5:0). Ponad 2 tygodnie później, 4 marca, Del Piero powtarza swój wyczyn - zdobywając 7. hat-tricka prowadzi Bianconerich do zwycięstwa 4:0 nad Piacenzą. Dzis sezon sie skonczyl, Claudio Bellucci nie mial z naszym mistrzem szans. Del Piero po raz pierwszy w karierze zostaje ligowym krolem strzelcow. 20 bramek, m.in dzieki ktorym Juventus wraca na swoje miejsce. Ciesze sie niezmiernie i mam nadzieje ze to przekona wszystkich, ktorzy co rusz spogladaja naszemu kapitanowi w metryke.
Wracamy i wierze, ze w nowym Juventusie, w nowej Serie A znow wszystko bedzie sie krecilo wokol Del Piero. On nas z powrotem poprowadzi na sam szczyt. I nic mnie nie obchodzi ze Quaresma robi fajne rulety, a Ibrahimovic super odgrywa z piety. Alex to Alex.
Grazie krolu Alexie!

28 października 2006 roku kapitan Juventusu mial swoj magiczny moment: w meczu przeciwko Frosinone zdobyl swoją 200 bramkę dla klubu. Niespełna 3 miesiące później, wybiegając na boisko w meczu z Bari Del Piero odnotowuje swój 500 występ w barwach "Starej Damy". 17 lutego 2007 roku w meczu 24. kolejki Serie B przeciwko Crotone kapitan Juventusu zdobywa swojego 6. w karierze hat-tricka (Juve zwycięża 5:0). Ponad 2 tygodnie później, 4 marca, Del Piero powtarza swój wyczyn - zdobywając 7. hat-tricka prowadzi Bianconerich do zwycięstwa 4:0 nad Piacenzą. Dzis sezon sie skonczyl, Claudio Bellucci nie mial z naszym mistrzem szans. Del Piero po raz pierwszy w karierze zostaje ligowym krolem strzelcow. 20 bramek, m.in dzieki ktorym Juventus wraca na swoje miejsce. Ciesze sie niezmiernie i mam nadzieje ze to przekona wszystkich, ktorzy co rusz spogladaja naszemu kapitanowi w metryke.
Wracamy i wierze, ze w nowym Juventusie, w nowej Serie A znow wszystko bedzie sie krecilo wokol Del Piero. On nas z powrotem poprowadzi na sam szczyt. I nic mnie nie obchodzi ze Quaresma robi fajne rulety, a Ibrahimovic super odgrywa z piety. Alex to Alex.
Grazie krolu Alexie!

Ostatnio zmieniony 10 czerwca 2007, 21:33 przez Supersonic, łącznie zmieniany 1 raz.
- Młody Wilk20
- Juventino
Też uważam, że Del Piero będzie kluczowym zawodnikiem w przyszłym sezonie, on jest jak wino czym starszy tym lepszy
Jeszcze pociągnie z 2-3 sezony na wysokim poziomie, bardzo w to wierzę.
Nie wyobrażam sobie Juve bez Alexa
Zdecydowanie to będzie lider w nowym sezonie

Nie wyobrażam sobie Juve bez Alexa

Zdecydowanie to będzie lider w nowym sezonie

Juve, storia di un grande amore
- naros
- Juventino
haha... dobre.Supersonic pisze:Moze pomine przedstawianie sylwetki.![]()

Myślę że Alex "no raczje"

FORZA ALEX!!!

Un capitano c'è solo un capitano!!!
- Bart_DB
- Juventino
Zagłosowałem na NIE. Mam szczerą nadzieję, że ten który nas poprowadzi do dobrych wyników w przyszłym sezonie do nas jeszcze nie zawitał. Myślę tutaj o jakimś innym napastniku, typu Huntelaar, albo pomocniku pokroju Sissoko. Oczywiście kapitanem i autorytetem w drużynie będzie Del Piero, ale liczę, że inni wykażą się ponad miarę i Del Piero spokojnie będzie mógł sobie grać i dbać tylko o formę moralną ekipy.
ti porterò all'inferno con me.
- Tharp
Taaak, defensywny pomocnik nas poprowadzi do dobrych wyników.Bart_DB pisze:Zagłosowałem na NIE. Mam szczerą nadzieję, że ten który nas poprowadzi do dobrych wyników w przyszłym sezonie do nas jeszcze nie zawitał. Myślę tutaj o jakimś innym napastniku, typu Huntelaar, albo pomocniku pokroju Sissoko. (...)
W ogóle, nie za bardzo rozumiem co autor tematu miał na myśli... Chodzi o to, czy Alex będzie naszym najlepszym strzelcem, czy dalej będzie nosił opaskę kapitana (sic!), czy będzie grał najbardziej "z sercem"?
1 opcja (:P): nie, żywię głębokie nadzieje, co do kolejnego napastnika*, którego dopiero sprowadzimy.
2 op: Oczywiście, że nie. Naszym kapitanem zostanie Zalayeta.
3 op: Hmm. Chyba tak, razem z Pavlem.
* - albo do Trezegueta, o ile zostanie, ale z tego co się dzieje wnioskuje, że niestety nie

- Venomik
- Juventino
Hm... obawiam się, że będzie ciężko.
Alex swoje lata ma. W Serie B mógł strzelić 18 bramek z gry (+2 z karnych), jednak w Serie A już tak łatwo nie będzie. Zwłaszcza, że Alex grał czasem mocno pod siebie.
Technika, która dominowała w Serie B w Serie A już nie będzie na nikim robiła wrażenia. Szybkość i kondycja także nie będzie go wyróżniała.
W Serie A ciężko znaleźć gracza w jego wieku, który ciągnąłby zespół do przodu.
Jeśli ktoś jest w jego wieku to albo snajper (jak Lucarelli) albo środkowy obrońca (patrz: Maldini). Niestety Alex to gracz z pozycji, która wymaga szybkości, przeyśpieszenia, refleksu.
Tego już może braknąć.
I nikt mi nie powie, że doświadczenie może to wszystko nadrobić.
Nie mówię o wysyłaniu Alexa na emeryturę. Daleko mi od tego.
Jednak także mam nadzieję, że na miano lidera zasłuży ktoś, kto będzie potrafił dać nam więcej niż Alex.
Czy będzie to Almiron, który błyśnie pełnią talentu i stanie się gwiazdą. Może Quagliarella potwierdzi umiejętności?
Może Mavuba będzie liderem środka?
Może Sissoko po przyszłym sezonie będzie wymieniany jednych tchem razem z najlepszymi pomocnikami świata?
Może Iaquinta pokaże, że 15 bramek w sezonie to przede wszystkim efekt słabego klubu?
A może zarząd zaskoczy nas innym, znakomitym transferem?
Taką mam nadzieję. Nadzieję, że Alex wciąż będzie wielki - ale w wielkim Juve znajdą się jeszcze lepsi.
Alex swoje lata ma. W Serie B mógł strzelić 18 bramek z gry (+2 z karnych), jednak w Serie A już tak łatwo nie będzie. Zwłaszcza, że Alex grał czasem mocno pod siebie.
Technika, która dominowała w Serie B w Serie A już nie będzie na nikim robiła wrażenia. Szybkość i kondycja także nie będzie go wyróżniała.
W Serie A ciężko znaleźć gracza w jego wieku, który ciągnąłby zespół do przodu.
Jeśli ktoś jest w jego wieku to albo snajper (jak Lucarelli) albo środkowy obrońca (patrz: Maldini). Niestety Alex to gracz z pozycji, która wymaga szybkości, przeyśpieszenia, refleksu.
Tego już może braknąć.
I nikt mi nie powie, że doświadczenie może to wszystko nadrobić.
Nie mówię o wysyłaniu Alexa na emeryturę. Daleko mi od tego.
Jednak także mam nadzieję, że na miano lidera zasłuży ktoś, kto będzie potrafił dać nam więcej niż Alex.
Czy będzie to Almiron, który błyśnie pełnią talentu i stanie się gwiazdą. Może Quagliarella potwierdzi umiejętności?
Może Mavuba będzie liderem środka?
Może Sissoko po przyszłym sezonie będzie wymieniany jednych tchem razem z najlepszymi pomocnikami świata?
Może Iaquinta pokaże, że 15 bramek w sezonie to przede wszystkim efekt słabego klubu?
A może zarząd zaskoczy nas innym, znakomitym transferem?
Taką mam nadzieję. Nadzieję, że Alex wciąż będzie wielki - ale w wielkim Juve znajdą się jeszcze lepsi.
A co? Jak ktoś nie umie dziesiątek zwodów oznacza, że nie może dać tak wiele zespołowi?Taaak, defensywny pomocnik nas poprowadzi do dobrych wyników
Dirty mind
- Bart_DB
- Juventino
Nie kumam. Jak dla mnie to defensywny pomocnik może równie dobrze prowadzić do sukcesów jak i napastnik. Przykładem takiej osoby jest dla mnie Makelele. Zawsze w cieniu gwiazd (i w Realu i w Chelsea), ale zawsze grał świetnie i bez niego obie drużyny grałyby w mojej opinii znacząco gorzej. W każdym meczu jest przykładem człowieka, który wkłada całe serce. I dlatego mam nadzieję, że Sissoko jeśli się pojawi w Turynie, będzie tego rodzaju destruktorem obcych akcji :].Tharpenio pisze:Taaak, defensywny pomocnik nas poprowadzi do dobrych wyników.Bart_DB pisze:Zagłosowałem na NIE. Mam szczerą nadzieję, że ten który nas poprowadzi do dobrych wyników w przyszłym sezonie do nas jeszcze nie zawitał. Myślę tutaj o jakimś innym napastniku, typu Huntelaar, albo pomocniku pokroju Sissoko. (...)
- Szymek
- Juventino
Świetnym tego przykładam jest (był?) Makelele, którego swego czasu pragnął mieć w drużynie każdy trener. Jednak sam defensywny pomocnik nic nie zdziała, musi być ktoś z przodu kto będzie strzelał bramki. Chyba, że sprowadzimy kogoś, kto potrafi zawalczyć o piłkę w defensywie a także pociągnąć akcję do przodu i świetnie dograć lub strzelić bramkę. A przy tym jest młody i utalentowany, to nikt inny jak Fabregas. Ale sprowadzenie jego do Turynu jest dla nas niemożliwe.Venomik pisze:A co? Jak ktoś nie umie dziesiątek zwodów oznacza, że nie może dać tak wiele zespołowi?Tharpenio pisze: Taaak, defensywny pomocnik nas poprowadzi do dobrych wyników
A odnośnie Króla Aleksa I wypowiem się później.
- darek
- Juventino
- Tharp
Co do tekstu o defensywnym pomocniku: chodziło mi o to, że rozumiejąc "prowadzenie drużyny do zwycięstwa" jako strzelanie 15+ bramek w sezonie, defensywny pomocnik nie rady. Ale jak rozumiemy to jako stanowienie podpory drużyny, wkładania serce w grę itd itp, to oczywiście Sissoko może się sprawdzić. I zgadzam się z tym co zostało napisane o C. Makelele, do tego gościa od zawsze mam wielki szacunek, mimo że nie cierpię Realu i nie przepadam za Chelsea.
- rafalinho107
- Juventino
Super, że Alex zwyciężył w klasyfikacji generalnej strzelców Serie B! Gdyby zliczyć jeszcze jego asysty to podejrzewam, że też było by ich dużo tak z 15!!! A liderem z pewnością będzie tylko, żeby go kontuzje omijały wtedy może Sięgnąć po tytuł króla strzelców SERIE A!!!
Grazie Alex Forza JUVE
Grazie Alex Forza JUVE
- M.
- Juventino
No, jeden normalny. Aha, zapomniałbym. Zlatan i Quaresma to drewna. Pozdrawiam.Supersonic pisze:I nic mnie nie obchodzi ze Quaresma robi fajne rulety, a Ibrahimovic super odgrywa z piety. Alex to Alex.
Mimo tylu lat gry w Juventusie, 519 meczów i 217 bramek Del Piero nie będzie w stanie poprowadzić Juve do sukcesów, ale ma tego dokonać jakiś Sissoko czy jakiś Huntelaar. Śmieszne :lol: .Bart_DB pisze:Myślę tutaj o jakimś innym napastniku, typu Huntelaar, albo pomocniku pokroju Sissoko.
Za czasów Capello Del Piero grał bardzo mało co nie przeszkodziło mu dwa razy z rzędu być najlepszym strzelcem w zespole.Venomik pisze:W Serie B mógł strzelić 18 bramek z gry (+2 z karnych), jednak w Serie A już tak łatwo nie będzie. Zwłaszcza, że Alex grał czasem mocno pod siebie.
Nie zgodzę się. Przyspieszenie tak, szybkość tak, wytrzymałość tak. Ale nie technika.Venomik pisze:Technika, która dominowała w Serie B w Serie A już nie będzie na nikim robiła wrażenia.
:roll:
- Chiellini3
- Juventino
Najpiekniejsza byla w tym wszystkim dedykacja Pana Alessandro po zdobyciu tytulu krola strzelcow "Dedykuje ten tytul wszystkim ktory wierza w Juventus i zawsze wierzyli"
- Bart_DB
- Juventino
Tiaa. Poczytałbyś ze zrozumieniem o co mi chodzi to byś wiedział czemu napisałem Huntelaar, a nie Del Piero. Del Piero może jest kapitanem, wsparciem moralnym i kto wie jakim jeszcze, ale prowadzenie do sukcesu rozumiem jako odgrywanie piłkarsko, największej roli na boisku. I z całym szacunkiem do Del Piero, wolę na tym miejscu widzieć już kogoś nowego, aspirującego do roli lidera (wymiana warty jak za czasów Baggio i Del Piero), pokroju Huntelaar, czy Sissoko. Ale zdążyłem zauważyć, że jeśli ktoś w czymś nie popiera Del Piero, albo ma lekko odmienne zdanie na jego temat od Ciebie to dostajesz padaki jak Japończycy widząć Beckhama, więc nawet się nie zdziwiłem, że nie skumałeś o co mi chodziło. I jeszcze jedno, czy ja gdzieś napisałem, że Alex "nie będzie w stanie"? Napisałem, że liczę na kogoś innego w roli lidera zespołu...Diego pisze:Mimo tylu lat gry w Juventusie, 519 meczów i 217 bramek Del Piero nie będzie w stanie poprowadzić Juve do sukcesów, ale ma tego dokonać jakiś Sissoko czy jakiś Huntelaar. Śmieszne :lol: .Bart_DB pisze:Myślę tutaj o jakimś innym napastniku, typu Huntelaar, albo pomocniku pokroju Sissoko.