Kto następcą Deschapmps'a ??
- Del Rajko
- Juventino
26 maja światło dzienne ujrzała decyzja o rozstaniu Deschapmps'a z Juventusem.
Oficjalny komunikat klubu brzmiał następująco:
"Juventus Football Club S.p.A. oraz Didier Deschamps postanowili wzajemnie rozwiązać umowę, która dała obydwu stronom satysfakcję, entuzjazm oraz sukces. Trener i Klub doszli do wniosku, iż warunki współpracy konieczne do osiągnięcia podobnych wyników i satysfakcji wyczerpały się, dlatego też podjęto decyzję o rozstaniu się w przyjaznych stosunkach"
Dla wielu sympatyków Starej Damy był to szok. Od dłuższego czasu mówiło się, że Francuz może opuścić Juve.
Chyba jednak nikt nie spodziewał się, że nastąpi to tak szybko i w takich okolicznościach.
Do końca sezonu drużynę prowadzić będzie Giancarlo Corradini.
Juventus zaczynał rozgrywki mając na koncie 9 pkt. ujemnych. Z klubu odeszło wielu piłkarzy, którzy stanowili o sile zespołu. Ich miejsce zajęli młodzi utalentowani, lecz mało doświadczeni gracze.
Deschamps nie miał łatwego zadania. Każda zespół Serie B nastawiał się na pojedynki ze Starą Damą. Początek sezonu był mało obiecujący. Remis w wyjazdowym meczu z Rimini, następnie wymęczone zwycięstwo na własnym stadionie z Vicenzą. Jednak z meczu na mecz Juventus prezentował się coraz lepiej. Zdarzały się wpadki jak choćby z Mantovą czy Brescią. Nie przeszkodziło to jednak w niczym i na 3 kolejki przed końcem sezonu Juve zapewniło sobie awans do Serie A, a w kolejnym meczu zagwarantowało 1 miejsce w tabeli.
Co za tym skłoniło zarząd i trenera do takiego, a nie innego rozwiązania?
Mówi się, że głównym powodem był konflikt z Alessio Saco. Chodziło o politykę transferową klubu.
Jeszcze dobrze nie ochłonęliśmy po tej decyzji, a już rozpoczęto spekulacje odnośnie następcy Didiera. Kibice najchętniej na ławce trenerskiej znów chcieli by ujrzeć Marcello Lippiego. Jednak sam zainteresowany zaprzeczył jakoby miał znów pojawić się w Juventusie.
Mówi się również o powrocie Capello. W dłużej mierze zależy to od tego jak zakończy się sezon w Hiszpanii. Przewinęło się także nazwisko byłego gracza Juve Antonio Conte, Svena Gorana Erikssona, trenera Samdorii Novellino. Ostatnio mówi się o Claudio Ranierim i Guidolinim.
Kogo Wy najchętniej chcielibyście zobaczyć w przyszłym sezonie na ławce trenerskiej Juve i dlaczego? Kto Waszym zdaniem mógłby znów wprowadzić Juventus na szczyty? Wynik wydaje się być, aż nadto oczywisty, ale zapraszam do dyskusji i ankiety
Oficjalny komunikat klubu brzmiał następująco:
"Juventus Football Club S.p.A. oraz Didier Deschamps postanowili wzajemnie rozwiązać umowę, która dała obydwu stronom satysfakcję, entuzjazm oraz sukces. Trener i Klub doszli do wniosku, iż warunki współpracy konieczne do osiągnięcia podobnych wyników i satysfakcji wyczerpały się, dlatego też podjęto decyzję o rozstaniu się w przyjaznych stosunkach"
Dla wielu sympatyków Starej Damy był to szok. Od dłuższego czasu mówiło się, że Francuz może opuścić Juve.
Chyba jednak nikt nie spodziewał się, że nastąpi to tak szybko i w takich okolicznościach.
Do końca sezonu drużynę prowadzić będzie Giancarlo Corradini.
Juventus zaczynał rozgrywki mając na koncie 9 pkt. ujemnych. Z klubu odeszło wielu piłkarzy, którzy stanowili o sile zespołu. Ich miejsce zajęli młodzi utalentowani, lecz mało doświadczeni gracze.
Deschamps nie miał łatwego zadania. Każda zespół Serie B nastawiał się na pojedynki ze Starą Damą. Początek sezonu był mało obiecujący. Remis w wyjazdowym meczu z Rimini, następnie wymęczone zwycięstwo na własnym stadionie z Vicenzą. Jednak z meczu na mecz Juventus prezentował się coraz lepiej. Zdarzały się wpadki jak choćby z Mantovą czy Brescią. Nie przeszkodziło to jednak w niczym i na 3 kolejki przed końcem sezonu Juve zapewniło sobie awans do Serie A, a w kolejnym meczu zagwarantowało 1 miejsce w tabeli.
Co za tym skłoniło zarząd i trenera do takiego, a nie innego rozwiązania?
Mówi się, że głównym powodem był konflikt z Alessio Saco. Chodziło o politykę transferową klubu.
Jeszcze dobrze nie ochłonęliśmy po tej decyzji, a już rozpoczęto spekulacje odnośnie następcy Didiera. Kibice najchętniej na ławce trenerskiej znów chcieli by ujrzeć Marcello Lippiego. Jednak sam zainteresowany zaprzeczył jakoby miał znów pojawić się w Juventusie.
Mówi się również o powrocie Capello. W dłużej mierze zależy to od tego jak zakończy się sezon w Hiszpanii. Przewinęło się także nazwisko byłego gracza Juve Antonio Conte, Svena Gorana Erikssona, trenera Samdorii Novellino. Ostatnio mówi się o Claudio Ranierim i Guidolinim.
Kogo Wy najchętniej chcielibyście zobaczyć w przyszłym sezonie na ławce trenerskiej Juve i dlaczego? Kto Waszym zdaniem mógłby znów wprowadzić Juventus na szczyty? Wynik wydaje się być, aż nadto oczywisty, ale zapraszam do dyskusji i ankiety
- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
No cóż, zdaję sobie sprawę, że LIPPIEGO wymienią wszyscy, także postaram się podać inne nazwisko i być oryginalnym
Już od dawna powtarzam, że jeśli MARCELLO nie zechce wrócić (obecną sytuację trudno komentować, wciąż pojawiają się informacje podsycające atmosferę), to jestem gorącym zwolennikiem zatrudnienia Cesare Prandellego. To naprawdę dobry trener, przecież Viola miałaby drugie albo trzecie miejsce w Serie A, gdyby nie ujemne punkty.

- Fifarulez
- Juventino
Zagłodowałem na Ranieri;ego...dlaczego? Bo jest to dobry trener, prawda- niepowodziło mu się zbytnio w karierze, ale przecież zdobył wicemistrzostwo Anglii i półfinał LM z Chelsea no a to jest już swego rodzaju wyczyn.

- tabo89
- Juventino
- Elohi
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
wg tego co mówi Lippi, wydaje mi się, że bardzio prawdopodobne jest zatrudnienie mlodego trenera (Conte), który będzie miał ścisly kontakt z Lippim... W sprawie transferów zarząd kontaktuje się z Marcelo. I wszystko jest przygotowane do tego by On objął funkcje. A ten młody trener zostanie wtedy Jego asystentem...
Teoria niczym z bajki, ale prawdopodobna...
Pozdro
Teoria niczym z bajki, ale prawdopodobna...
Pozdro

""Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta""
- herr_braun
- Juventino
Ooooo, czemu nikt nie głosuje na Capello :płaczę: 

- Tasak
- Juventino
Tak, jak dla mnie nie ma obecnie szkoleniowca który byłby lepszy na posadę trenera Juve niż Lippi. Ten człowiek zna Juve 'od kuchni' wie jak osiągać sukcesy, i moim zdaniem jest idealnym człowiekiem na tą posadę. Każdy inny trener młodego pokolenia, lub tez taki, który trenował w przeszłości jakiś mały klubik ze środka tabeli odpada... Jak przyjdzie Marcelo będzie idealnie, jak nie to przynajmniej ktoś z bagażem doświadczeń...
- Baala
- Juventino
Wiadomo że Lippi ale jak się nie dogadają to ja jestem ciekaw S.G. Erikssona w Juve. Doświadczony na arenie miedzynarodowej ale i we Włoszech świenie sobie poczyniał. Obecnie bez pracy, myśle że byłby zainteresowany.
- marcin_juventino87
- Juventino
Wy chyba nie rozumiecie ze Lippi odmówil juz prowadzenia Juve i wasze glosy niestety nie pomoga
ja tez bylem za tym zeby trenerem został Lipii bo z nim doszlibysmy szybko na szczyt no ale Lippi nie wroci dopoki sie nie wyjasni sprawa z jego synem ktory jest w cos tam zamieszany
no a jak nie Lippi no to kto
Wydaje mi sie ze Ranieri bylby dobrym rozwiazaniem ale ma on podobno objac stery w M.City w ale rownie dobrze moglby przyjsc do nas Vialli mlody trener ale nie wiem co sie z nim teraz dzieje

Wydaje mi sie ze Ranieri bylby dobrym rozwiazaniem ale ma on podobno objac stery w M.City w ale rownie dobrze moglby przyjsc do nas Vialli mlody trener ale nie wiem co sie z nim teraz dzieje

Nawet w grobie nie zapomnę Stara Damo o Tobie...
Gdy moje powieki zamkną się na wieki.
- naros
- Juventino
Ja myślę że dobrym rozwiązaniem byłoby podjęcie ryzyka i żeby do Października Ferrara razem z Coradinim prowadzili drużynę a potem przejąłby Ją Lippi. Blanc powiedział że nie wyklucza takiej możliwości.

Un capitano c'è solo un capitano!!!
- pinturicchia
- Qualità Juventina
Siewier, a skad pewność, że to facetSiewier pisze:No i wykrakałeś, znalazł się jeden taki pan co oddał swój głos na fabioherr_braun pisze:Ooooo, czemu nikt nie głosuje na Capello :płaczę:

Co do trenera powtórzę po raz kolejny - Lippi. Ten człowiek jest stworzony do tego by być trenerem Juve

- marcin_juventino87
- Juventino
Ferrara odmowil podjecia pracy na pare miesiecy wiec takie cos odpada 

Nawet w grobie nie zapomnę Stara Damo o Tobie...