Sven Goran Eriksson trenerem JUVE????

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
Zablokowany
marcin_juventino87

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 maja 2007, 12:59

Jak podaja wloskie media po odrzuceniu oferty kierowania Starej Damy przez Marcello Lipiego z którym spotkal sie wczoraj Secco prawdopodobnie trenerem Juve zostanie Sven Goran Eriksson :lol:

Lippi kategorycznie zaprzeczyl ze wróci tego lata do trenerki i nie zmieni swojego zdania??? :cry: czy aby napewno?? mowi sie o tym ze jesli wrócilby odrazu sciabnalby Vieriego :/ i Cannavaro czyli swoich pupili oraz Xabiego Alonso. Ja ciagle wierze ze to on przejmie Juve i wyniesie nas na szczyt :)

Mowi sie tez o Viallim, Conte, Novellino,Houllierze ktory opuścił Lyon w zeszłym tygodniu, a wpływ, jaki na Juve ma Jean-Claude Blanc może otworzyć drzwi byłemu menadżerowi Liverpoolu na przyjście do Turynu.

Napewno z tej 5 ktos obejmie Juventus(nie wliczajac Lipiego) jak sie wam wydaje kto bylby najlepszy???

Conte i Vialli watpie zeby mieli pojecie oni sa jeszcze mlodymi niedoswiadczonymi trenerami ale Houllier ma napewno pojecie o trenerce ale wydaje mi sie ze najlepszym rozwiazaniem byloby zatrudnienie Erikssona (pamietam go z Lazio i reprezentacji Anglli i calkiem dobrze sobie radzil) co Wy o tym sadzicie?? jakie sa wasze przypuszczenia??

Nawet w grobie nie zapomnę Stara Damo o Tobie...
Gdy moje powieki zamkną się na wieki.
mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 28 maja 2007, 13:08

Houllier raczej nie bo podobno zrezygnował, gdyż ma problemy z sercem.

Tylko Lippi. :wink:

AdamCK

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 maja 2007, 13:26

Tylko Lippi.
Podpisuje się pod tym tylko on nadaje się na trenera Juve nikt inny on zawsze potrafił wywindować Juve na sam szczyt. Grazie Marcello :!:

Grazie Pavel, Giggi and Alex
Wojt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2007, 13:53

Z tej wymienionej piątki faktycznie tylko Lippi byłby w stanie coś z Juve osiągnąć. Jednak jeśli patrzeć szerzej Prandelli i Spaletti też mogliby przyjść. Ja mówie nie dla Fergusona, bo z najsilniejszą personalnie kadrą (może poza Brazylią) nie potrafił przez wiele lat osiągnąć nic znaczącego.

From rivers of sorrow, to oceans deep with hope, I have travelled them.
Now, there is no turning back, the limit, the sky. I ask my questions:
Why? What today? When tomorrow?
Won't you join me on the perennial quest?
MaHeR

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2007, 14:33

Zdecydowanie Marcelo Lippi...!! ale jezeli nie on to chcialbym Beniteza :roll:

"Juventus chce znów stać się królową Włoch i Europy i chcę się zmierzyć z tym wyzwaniem".
A. Pirlo
Aniolek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2007, 14:40

Najlepszym wyjsciem byłoby gdby wrocil M.Lippi on osiagnał juz duzo z Juve i zna ten klub jak mało jaki trener

Obrazek
mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2007, 14:43

http://www.pilkanozna.pl/pn.php?dzial=news&id=69841
"piłka nożna" to dość wiarygodne źródło więc o Lippim chyba trzeba zapomnieć, przynajmniej w nadchodzącym sezonie :/

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
Mati1990

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 28 maja 2007, 14:45

„Gazzetta dello Sport” poinformowała, że były selekcjoner reprezentacji Włoch – Marcello Lippi, który już dwukrotnie był zatrudniany w Juventusie Turyn spotkał się we Viareggio, w Caffe Margherita z działaczami Starej Damy, a mianowicie z Alessio Secco i Roberto Bettegą.

Co prawda Włoch ostatnio zaprzeczył, jakoby miał zamiar ponownie podjąć się pracy w ekipie ze stolicy Piemontu, ale włoskie media są przekonane, że właśnie Lippi zastąpi na stanowisku trenera Francuza – Didiera Deschampsa.

Mówi się, że przybycie do Turynu Marcello Lippiego spowoduje, że w zespole pozostanie zarówno Gianluigi Buffon, jak i Mauro German Camoranesi. David Trezeguet z kolei miałby zostać sprzedany, a Francuza zastąpiłby Alberto Gilardino. Ponadto klub miałby wzmocnić: Pasqual, Almiron, Sissoko oraz Iaquinta. Sprzedany zostałby natomiast Marchionni i Balzaretti.

http://www.pilka.pl/?mid=1&show=71771

Wiec jeszcze jest nadzieja co do Lippiego :P

Mam nadzieje,ze Lippi przejmie nas a nie jakis Capello czy Erikson :pray:

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 maja 2007, 14:59

Hmm, przeczytałem w tym newsie, cos takiego "Znacie mnie nie od dziś. Czy kiedykolwiek zmieniłem podjętą już decyzję? Nie i tak samo jest teraz." - słowa M.Lippi'ego.

Czy aby na pewno panie Lippi? A obietnica pozbycia się włosów :?: :wink:

bladek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2007, 15:09

To co Eriksson zrobil z reprezentacja Angli to koszmar oby nie prowadzil Juve!!! :D

FORZA JUVE !!
Fifarulez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2007, 15:15

MaHeR pisze:Zdecydowanie Marcelo Lippi...!! ale jezeli nie on to chcialbym Beniteza :roll:
Ja także jestem za Lippim. Benitez raczej nie przyjdzie,wątpie, aby chciał trenować zespół, który nie gra w LM. Z L-pool'em to już drugi raz w ciągu trzech lat był w finale... Tylko Lippi!!! :-D

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 28 maja 2007, 15:48

Mati1990 pisze: Mówi się, że przybycie do Turynu Marcello Lippiego spowoduje, że w zespole pozostanie zarówno Gianluigi Buffon, jak i Mauro German Camoranesi. David Trezeguet z kolei miałby zostać sprzedany, a Francuza zastąpiłby Alberto Gilardino. Ponadto klub miałby wzmocnić: Pasqual, Almiron, Sissoko oraz Iaquinta. Sprzedany zostałby natomiast Marchionni i Balzaretti.
Zastanawiam się jak trzeba mieć nasrane w głowie, żeby wypisywać takie rzeczy :roll: Nie wiadomo w ogóle kto bedzie naszym trenerem, a śmieszna prasa już ustala nam sklad na przyszły sezon :lol: Poporstu żałosne, ale można do tego przywyknąć... szkoda tylko, że teraz prócz 40 nowych plotek transferowych dziennie, od ktorych osobiście mi się chce rzygać, bedzie pojawiać się 20 na temat naszego nowego trenera :roll: Lepiej nie możemy zacząć okresu transferowego, to jets już naprawdę męczące.

Obrazek
Buczus_JuveFan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2007, 16:16

Lord_ Juve pisze:Hmm, przeczytałem w tym newsie, cos takiego "Znacie mnie nie od dziś. Czy kiedykolwiek zmieniłem podjętą już decyzję? Nie i tak samo jest teraz." - słowa M.Lippi'ego.

Czy aby na pewno panie Lippi? A obietnica pozbycia się włosów :?: :wink:
Hehe no właśnie może to, że chce odpocząc latem to także ściema ? Oby oby ! Ja chce GRANDE MARCELO ! Ten njus dał mi trochę wiary, w to, że przyjdzie Lippuś ;).

PS. Nie zapominajmy, że mówiło się też, że Lippi może objąc stanowisko dyrektora czy coś takiego, ja osobiście wolałbym jednak jego na stanowisku coach'a :whistle: .

PS2. Co do tego, że wzmocniłby nas Pasqual, to byłby to bardzo dobry ruch, może on grać na środku jak i na lewej obronie. Apropos Viola w ost. latach ma/miała kilku dobrych obrońców (czyt. Chiellini, Daineli, Pasqual, Potenza). Z czego jeden jest u nas podstawowym graczem. Manuel też myśle, że stałby się mocnym punktem naszej obrony.

Włoskie media są przekonane, że Didier Deschamps zdecydował się podać do dymisji z powodu sporu z Alessio Secco. Wszystko wskazuje na to, że były już trener Starej Damy pokłócił się z dyrektorem sportowym klubu o transfery. Obaj panowie mieli odmienną wizję składu Bianconerich na sezon 2006/07.

EDIT:
Uuuu nie dobrze, jeśli Secco chce za Pasqual Balze i Marco to moim zdaniem to przesada !!!

Secco ponoć jest gotów oddać Violi Federico Balzarettiego oraz Marco Marchionniego w zamian za Manuele Pasquala. Deschamps z kolei nie chciał wyrazić zgody na odejście z zespołu zarówno lewego obrońcy, jak i prawego pomocnika, a ponadto wydaje się, iż uważał on sprowadzenie Pasquala za zbędne.

Teraz, kiedy francuski szkoleniowiec zdążył opuścić Juventus być może dojdzie do wspomnianej wymiany. Alessio Secco uważa, że defensor Fiołków byłby sporym wzmocnieniem dla Juve i dlatego jest w stanie oddać za niego nawet dwóch klasowych piłkarzy.

Bianconeri.pl Źródło: własne/Sports.it

luque10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 maja 2007, 16:40

Lippi to trener którego bym bardzo chcia³ w Juve :pray:

Eriksson nie jest dobrym rozwi±zaniem... dla mnie nie ma lepszego kandydata ni¿ Lippi- za jego czasów Juve gra³o porywaj±co i piêknie!!!

FORZA GRANDE JUVE!!!

Halupa

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 maja 2007, 17:21

Nie Tylko nie Erickson i Houlier. Tylko Lippi

Zablokowany