Juventus inwestuje w młodzież
- wojteceek
- Juventino
Kierownictwo Juventus Turyn sfinalizowało umowę z obrońcą Brno - Ondrejem Mazuchem.
18 - letni Czech znajdował się także na celowoniku Interu Mediolan oraz Arsenalu Londyn. Młody obrońca dołączy do Starej Damy podczas letniego mercato i powinien szybko się zaaklimatyzować w Turynie, gdzie gra juz jego rodak, Pavel Nedved, a kolejny, Zdenek Grygera, dołączy do juve także latem.
Przedstawiciele Juve pytali się działaczy Poli Ejido o dostępność świetnego nigeryjskiego pomocnika - Stephena Sunday'a.
18-latek, który jest posiadaczem hiszpańskiego paszportu, obserwowany był w niedzielę przez wysoko postawionego przedstawiciela Juve. Utalentowanym zawodnikiem interesują się także działacze hiszpańskich klubów, m.in.: Getafe i Valencii.
Nie od dziś wiadomo, że kierownictwo Juve chce odmłodzić drużyne, stąd zainteresowanie 22 - letnimi Francuzami : Jacquesem Faty'm ze Stade Rennais, Rio Mavubą, piłkarzem Girondis Bordeaux oraz 20 letnim zawodnikiem Olympique Marsyllia, Samirem Nasri.
Źródło: http://transfery.info/news-full-3374.html
Co o tym myślicie? Jeśli chodzi o młodego Czecha to jestem chyba za. Jeśli chodzi o Sunday'a to podobno podpisała już z nim kontrakt Valencia :x
18 - letni Czech znajdował się także na celowoniku Interu Mediolan oraz Arsenalu Londyn. Młody obrońca dołączy do Starej Damy podczas letniego mercato i powinien szybko się zaaklimatyzować w Turynie, gdzie gra juz jego rodak, Pavel Nedved, a kolejny, Zdenek Grygera, dołączy do juve także latem.
Przedstawiciele Juve pytali się działaczy Poli Ejido o dostępność świetnego nigeryjskiego pomocnika - Stephena Sunday'a.
18-latek, który jest posiadaczem hiszpańskiego paszportu, obserwowany był w niedzielę przez wysoko postawionego przedstawiciela Juve. Utalentowanym zawodnikiem interesują się także działacze hiszpańskich klubów, m.in.: Getafe i Valencii.
Nie od dziś wiadomo, że kierownictwo Juve chce odmłodzić drużyne, stąd zainteresowanie 22 - letnimi Francuzami : Jacquesem Faty'm ze Stade Rennais, Rio Mavubą, piłkarzem Girondis Bordeaux oraz 20 letnim zawodnikiem Olympique Marsyllia, Samirem Nasri.
Źródło: http://transfery.info/news-full-3374.html
Co o tym myślicie? Jeśli chodzi o młodego Czecha to jestem chyba za. Jeśli chodzi o Sunday'a to podobno podpisała już z nim kontrakt Valencia :x
- tabo89
- Juventino
- Drabik224
- Juventino
Bardzo dobrze 
Ci młodzi zawodnicy bedą mieli dużo czasu na zaklimatyzowanie się u nas,więc myśle że napewno bedą dobrze grali(oczywiście jeżeli nie zaczną balangować-ale jeśli nawet to Klub się nimi zajmie :lol: )w lidze oraz w przyszłości w CL
Oby transfery się udały

Ci młodzi zawodnicy bedą mieli dużo czasu na zaklimatyzowanie się u nas,więc myśle że napewno bedą dobrze grali(oczywiście jeżeli nie zaczną balangować-ale jeśli nawet to Klub się nimi zajmie :lol: )w lidze oraz w przyszłości w CL
Oby transfery się udały

- wit_juve
- Juventino
no ja tez sie bardzo ciesze z pozyskanie tego młodego gracza. na pewno za kilka lat bedzie dezydowal o sile JUVE 8) . bardzo dobrze ze dzialacze sprowadzaja młodych, nie bede oni grac na 100% w przyszlym sezonie ale bede mieli szanse sie rozwijac trenujac z piłkarzami Juve bądz zostana wypożyczeni
- Kamil_on
- Juventino
wojteceek pisze:Kierownictwo Juventus Turyn sfinalizowało umowę z obrońcą Brno - Ondrejem Mazuchem. :x
Co do tego pilkarza chce dodac ze ma on 190 wzrostu i gra na pozycji srodkowego obroncy, no wiec atrybuty fizyczne znakomite .

- Tharp
Ooo! Podoba mi się! tzn. owe atrybuty fizyczneKamil_on pisze:wojteceek pisze:(...) Ondrejem Mazuchem. :x
Co do tego pilkarza chce dodac ze ma on 190 wzrostu i gra na pozycji srodkowego obroncy, no wiec atrybuty fizyczne znakomite .

Ja osobiście jestem średnio przekonany do młodych graczy... Przyjdzie taki, pogra 2-3 lata, zrobimy z niego gwiazdeczke i ucieknie do Realu/Barcy/Interu...

- DHL
- Juventino
Taka wlasnie powinna byc taktyka transferowa nowego Juve. Za pieniadze ze sprzedazy Nedveda, Del Piero a przede wszystkim Treze, Buffona i Camoranesiego mozna by kupic z setke mlodych i niezwykle utalentowanych zawodnikow.
Mavuba, Faty i Nasri to w przyszlosci beda wielkie gwiazdy. Co do czecha jakos nie jestem przekonany. Nie sadze zeby zaistnial w futbolowym swiecie - raczej skonczy na poziomie takiego Grygery. Sunday wydaje sie miec duzy potencjal ale do nigeryjskich graczy trzeba podchodzic ostroznie...
Mavuba, Faty i Nasri to w przyszlosci beda wielkie gwiazdy. Co do czecha jakos nie jestem przekonany. Nie sadze zeby zaistnial w futbolowym swiecie - raczej skonczy na poziomie takiego Grygery. Sunday wydaje sie miec duzy potencjal ale do nigeryjskich graczy trzeba podchodzic ostroznie...
"Na ręce nam patrzą a nie widzą swoich..." - O.S.T.R.
- Alizee18
- Juventino
Bardzo dobrze wkoncu Juve zacznie sprowadzac młodych utalentowanych tak jak robia to wielkie inne kluby bo za 2 czy 3 sezony ci zawodnicy moga byc jednymi z najlepszych na swiecie. To jest naprawde dobra rzecz ze działacze chca odmłodzic druzyne
- Buri
- Juventino
@DHL Ciekawe na jakiej podstawie mówisz, że z tego Czecha bądzie piłkarz pokroju Grygery. Widziałeś jak gra ?
Opierając się na grze CM można powiedzieć, że Sunday i Nasri w przyszłości będą wspaniałymi piłkarzami ale nie koniecznie. Fakt jest faktem, że potrzebne sa inwestyczje w młodzież żeby w przyszłości zastapić takie gwiazdy jak DP, Treze, Nedved, Gigi czy Camoranesi.
Opierając się na grze CM można powiedzieć, że Sunday i Nasri w przyszłości będą wspaniałymi piłkarzami ale nie koniecznie. Fakt jest faktem, że potrzebne sa inwestyczje w młodzież żeby w przyszłości zastapić takie gwiazdy jak DP, Treze, Nedved, Gigi czy Camoranesi.
"Kocham te barwy i nie wstydzę się tego powiedzieć. Kocham je i wszystko, co z nimi związane." - Alessandro Del Piero
- JaPs
- Juventino
Jestem za odmłodzeniem skladu, jak kazdy. Ale nie za tym zeby wypozyczac utalentowanych zawodnikow do klubow Serie B. Najlepszym dowodem jest Domenico Criscito. Fakt, ze sie wypromowal ale rownie dobrze moglby grac w naszych szeregach. Zwlaszcza, ze czesto mielismy dramat w obronie. Teraz jest najlepszy okres na odnowienie składu.
- hara
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Nie rozumiesz, że starszyzna, a szczególnie tak wybitna jest niezbędna do wygrywania ? Sama młodzież nic nie zdziała, co pokazuje przykład Ajaxu, na którego wszystkich graczy(heitinga, grygera, huntelaar, sneijder, maduro itd) polują wielkie firmy, a jednak ajax z nimi w składzie nie zdołał do LM się zakwalifikować...DHL pisze:Taka wlasnie powinna byc taktyka transferowa nowego Juve. Za pieniadze ze sprzedazy Nedveda, Del Piero a przede wszystkim Treze, Buffona i Camoranesiego mozna by kupic z setke mlodych i niezwykle utalentowanych zawodnikow.
Co do odmładzania składu, to jest to dobra metoda, ale powinno to polegać na sprowadzaniu graczy, którzy po paru latach mogliby zastępować wielkie gwiazdy, imo najlepsi są gracze w wieku 24-29 lat, bo jeszcze młodzi, ale już na tyle doświadczeni, żeby zdobywać najwyższe trofea i tacy powinni grać(z wyjątkiem jakichś wielkich talentów, którzy mogliby grać wcześniej już, czyt. nie bożinow)
Ostatnio zmieniony 26 kwietnia 2007, 10:58 przez hara, łącznie zmieniany 1 raz.
Capo di tutti capi
- Gabryś1987
- Juventino
Ja też jestem za odmładzaniem drużyny ,ale nie w taki sposób ,że sprzedaje się najlepszych i najbardziej doświadczonych graczy.Na jakim Ty świecie żyjesz skoro chcesz sprzedać Buffona?!?!DHL pisze:Taka wlasnie powinna byc taktyka transferowa nowego Juve. Za pieniadze ze sprzedazy Nedveda, Del Piero a przede wszystkim Treze, Buffona i Camoranesiego mozna by kupic z setke młodych i niezwykle utalentowanych zawodnikow.

Widziałes go chociaż raz w akcji?!?! po czym go tak oceniasz ??Wielki znawca młodych talentów sie znalazłDHL pisze:Co do czecha jakos nie jestem przekonany. Nie sadze zeby zaistnial w futbolowym swiecie - raczej skonczy na poziomie takiego Grygery...

"Bo tego durnia mamy za prezydenta"
http://kabarety.tworzymyhistorie.pl/592 ... xpress.php
http://kabarety.tworzymyhistorie.pl/592 ... xpress.php
- DHL
- Juventino
Tzn ze jestes za odmladzaniem skladu poprzez sprzedaz najmniej doswiadczonych zawodnikow?? Mysl!Gabryś1987 pisze:a też jestem za odmładzaniem drużyny ,ale nie w taki sposób ,że sprzedaje się najlepszych i najbardziej doświadczonych graczy
"Na ręce nam patrzą a nie widzą swoich..." - O.S.T.R.