Mauro Camoranesi - do środka !

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ

Czy uważasz, że Camoranesi powinien zostać przesunięty na środek pomocy ?

Tak
63
41%
Nie
90
59%

Liczba głosów: 153
Buczus_JuveFan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2007, 01:30

Obrazek

Piękny mecz, piękne bramki, świetna gra Camora to wszystko widzieliśmy w ostatnim meczu z Lecce, ale zauważcie jedno Mauro zagrał z koniecznośći jako środkowy pomocnik, co zaowocowało pewnymi podaniami i jakby na nowo niczym FENIKS z popiołów Camoranesi się odrodził. Może to tam na środku jest jego miejsce ? Co o tym myślicie ? Wiem ze grał przez jakiś czas na tej pozycji, stąd nie musiałby się przystosowywać. Jak dla mnie bomba, po lewej Nedzio, na środku Camor i Paro/Marchisio/Zanetti, a po prawej Marchionni (swoją drogą niesamowicie go polubiłem, myśle nawet że na prawej flance jest niedozastąpienia, niewyobrażam sobie go na ławce w następnym sezonie, cieszy mnie też fakt, iż Gigli zaprzeczył wszystkim pogłoskom o jego odejściu). Wracając do Camora to bardzo bym chciał, żeby został i nie grzał ławki bo na środku pomocy może znowu wrócić do swojej świetnej formy sprzed lat. Wyniki są już widoczne. Mam nadzieje, że Didier to dostrzeże i nie będzie na siłe grał dwoma defensywnymi pomocnikami.
Ostatnio zmieniony 16 kwietnia 2007, 16:54 przez Buczus_JuveFan, łącznie zmieniany 1 raz.

Mister_Juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2007, 01:44

Moim zdaniem jest to fantastyczny pomysł. Dlaczego? Poniewarz Camor może grać w środku i dziś pokazał że gra tam bardzo dobrze. Moim zdaniem to on może być tym ofensywnym pomocnikiem do rozgrywania w Juve. Jest jeden warunek. Musi zostać na następny sezon. Ale po jego wypowiedziach nie jestem tego pewien :(

Czy jest dobrze czy jest źle za Juve oddam życie swe!!!
Gabryś1987

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2007, 02:32

Camoranesi w roli rozgrywającego ?!? hmm... :think: w takiej dyspozycji jak w meczu z Lecce jak najbardziej , wszystko mu wychodziło . Nie sądze ,żeby zarzad sprowadził jakiegoś lepszego zawodnika na tą pozycję , ale czy Camor zostanie z nami na przyszły sezon? :|

"Bo tego durnia mamy za prezydenta"
http://kabarety.tworzymyhistorie.pl/592 ... xpress.php
lukasz9013

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2007, 08:37

To byłby dobry pomysł w grach komputerowych ( PES 6) gram Camoranesim w środku

Obrazek

Spokój to kłamstwo. Jest tylko pasja.
Dzięki pasji osiągam siłę.
Dzięki sile osiągam potęgę.
Dzięki potędze osiągam zwycięstwo.
Buczus_JuveFan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2007, 08:51

lukasz9013 pisze:To byłby dobry pomysł w grach komputerowych ( PES 6) gram Camoranesim w środku
Nie wiem jaki ma charakter twój post i co miał wnieść do rozmowy (nie podałeś żadnego argumentu, wręcz wyssałeś z palca temat o Pro Evo), więc prosiłbym żebyś go bardziej rozbudował, by użytkownicy na forum mogli zobaczyć twoją opinie w pełni rozwiniętą. Sprowadzanie tematu do gier-video pokroju PES, bądz komputerowych (czyt. FM, CM), moim zdaniem jest bez sensu. Tymbardziej, że mówimy tu o piłkarzu z krwi i kości. Z niecierpliwością czekam na ożywienie dyskusji.

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2007, 09:35

Noo oczywiscie, ze mozna sprobowac, takie eksperymenty w pilce noznej moga dac na prawdę dużo a stracic mozna tyle co nic, bo przeciez Camor gdyby ta opcja byla nieodpowiednia dla niego zawsze moze wrócić na swoją nominalną pozycje.
Tylko teraz pytanie, czy ta dobra dyspozycja Camoranesiego wczoraj na meczu nie byla tylko jednorazowym przeblyskiem, a to ze akurat grał na srodku to takie zrządzenie losu. :think:

19tomek64

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2007, 09:40

ja tez mysle ze to jest dobry pomysł grac camorem na srodku bo moze napedzac zespół jak kiedyś nedved ale wątpie zeby dd sie zdecydował na taką opcje a w meczu z lecce camor zagrał na srodku z konieczności

GŁEBOKI UPADEK PROWADZI DO WIELKIEGO SZCZĘSCIA
MaxiLopez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2007, 10:11

Kurczak strzelił jedną efektowną bramkę, a wy już z niego rozgrywającego chcecie zrobić dajcie spokój. Temat bez sensu.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2007, 10:47

Szczerze mówiąc nie zbyt podoba mi się ten pomysł. Uważam, iż prawa strona pomocy to dla niego już optymalna pozycja. Co prawda wczoraj z konieczności musiał zagrać w środku i bardzo dobrze mu to wyszło, jednakże jest to przyczyna dobrej dyspozycji tego zawodnika. Łatwo zauważyć, że Mauro jest formie co dobitnie pokazują nam takie mecze jak z Napoli czy z Lecce czy nawet mecz reprezentacyjny Włochy kontra Szokcja gdzie nasz skrzydłowy zaliczył asystę i rozegrał doskonałą partię przeciw Szkotom.

Obrazek
Wonki

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2007, 10:51

Zawsze spróbować można. Choć Donadoni na pewno byłby przeciw bo Camor to etatowy prawy pomocnik reprezentacji :prochno: trudno mi jednak sobie wyobrazić, by po tylu latach ten zawodnik miał zmieniać coś, co jest dobre - wczoraj ta Jego super gra zależała bardziej od chęci a nie od pozycji - jak Mu się chce to wszędzie zagra dobrze (mecz z Napoli wcale nie był gorszy w Jego wykonaniu). Poza tym wcale nie wiadomo, jak długo Camor będzie jeszcze nasz więc zbytniej możliwości przesunięcia Go na środek raczej nie ma :think:
Buczus_JuveFan pisze:Wracając do Camora to bardzo bym chciał, żeby został i nie grzał ławki bo na środku pomocy może znowu wrócić do swojej świetnej formy sprzed lat.
Jeśli już zostanie to na pewno nie po to, żeby grzać ławę. A o jakiej Ty świetniej formie sprzed lat mówisz? Bo chyba nie o tej, kiedy grał w Juve piach i prawie się Go pozbyliśmy?
MaxiLopez pisze:Kurczak strzelił jedną efektowną bramkę, a wy już z niego rozgrywającego chcecie zrobić dajcie spokój. Temat bez sensu.
Jedna bramka to chyba nieźle jak na jednego pomocnika w jednym meczu :think:
Ostatnio zmieniony 15 kwietnia 2007, 11:00 przez Wonki, łącznie zmieniany 1 raz.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2007, 10:55

Z tego co pamiętam Lippi, kiedy sprowadził Argentyńczyka do Juve próbował go "przerobić" na rozgrywającego. Często w sparingach wewnętrznych Camor grał wtedy jako środkowy pomocnik. Kto wie, może to nie jest zły pomysł?

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
peste

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2007, 11:54

Jak dla mnie to bardzo dobry pomysl. Zwlaszcza, ze ofensywnych rozgrywajacych, grajacych na swiatowym poziomie nie mamy :( i niestety nie zapowiada sie bysmy mieli, choc zarzad ma pewne plany. Camor spokojnie moglby grac w srodku, tym bardziej, ze szkodaby bylo aby Marco grzal lawe (a bedzie jeszcze Hasan). Kiedys myslalem, ze moznaby DP ustawic za napastnikami, lub Pavla a na LM dac Kapo ( którego mam nadzieje, znowu zobacze w bialo-czarnej koszulce), wiec czemu Camor nie mialby grac w srodku... :whistle:

Buczus_JuveFan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2007, 12:04

MaxiLopez pisze:Kurczak strzelił jedną efektowną bramkę, a wy już z niego rozgrywającego chcecie zrobić dajcie spokój. Temat bez sensu.
Po pierwsze chodzi głównie o jego świetny występ jako środkowego pomocnika, akurat bramka ma tu najmniejsze znaczenie. Ogladałem ten mecz na Polsacie i naprawdę uważam, że byłby to znakomity pomysł. Camor często schodził też do boku w celu zacentrowania piłki w pole karne niezapominając jednak o środku pomocy, skąd strzelił bramke i obsługiwał partnerów podaniami.

Innym argumentem na tak jest też fakt, że Camor powinien grać na środku, bo o wiele lepiej na prawej stronie (oczywiście moim zdaniem) radzi sobie Marchionni. Zwrotniejszy, szybszy, i potrafi strzelić na bramkę, co zademonstrował w ost. meczu z Lecce. Marchionni to typowy ofensywny prawy pomocnik dobrze współgrający z Nedvedem. Dlatego byłbym w pełni szczęsliwy móc zobaczyć Juve w takim ustawieniu drugiej lini.
Wonki pisze:Jeśli już zostanie to na pewno nie po to, żeby grzać ławę. A o jakiej Ty świetniej formie sprzed lat mówisz? Bo chyba nie o tej, kiedy grał w Juve piach i prawie się Go pozbyliśmy?
Trochę źle sie wyraźiłem, mam na myśli oczywiście tylko te dobre momenty w Juve.

Swider10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2007, 12:07

zgadzam sie Camor rozegral 2 dobre mecze, gra na skrzydle i schodzi czesto do srodka takze bezsensem byloby umieszczanie go w srodku tym bardziej ze Camor czesto dosrodkowuje a jego centry sa dokladne dlatego on musi grac na skrzydle.

"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."

"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
Quake

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2007, 12:17

Najpierw musi zostać w Juve jeżeli nie odejdzie to nie widze przeszkód aby Camor mógł grać w środku

Forza Juve
ODPOWIEDZ