Słynny komentarz Tomasza Zimocha i inne...

Tapety, bramki, filmy, kompilacje, grafiki - jednym słowem wszystko co związane z multimediami dotyczącymi Juventusu i nie tylko.
ODPOWIEDZ
DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 marca 2007, 11:20

Komentarz Tomasza Zimocha podczas meczu Broendby Kopenhaga-Widzew Łódź w el. do LM z 1995 roku

Zakładam ten temat z dwóch powodów. Po pierwsze, może jest taka osoba, która jeszcze nigdy w życiu tego nie słyszała. I dlatego musi to jak najszybciej nadrobić :smile: A po drugie, to podzielcie się swoimi wrażeniami jakie towarzyszyły Wam podczas słuchania tego jakże niesamowitego komentarza :wink: Może ktoś oglądał albo słuchał to na żywo, podczas tego meczu. Ja osobiście pierwszy raz słyszałem to dość niedawno. Znalazłem to dość przypadkowo, na jakiejś stronie o komentatorach sportowych. I muszę przyznać, że bardzo mi się spodobało. Jest to bez wątpienia najlepszy, najbardziej poruszający komentarz jaki kiedykolwiek słyszałem :!:
Ostatnio zmieniony 29 marca 2007, 13:37 przez DamKam, łącznie zmieniany 1 raz.

The_Sickness

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2007, 12:32

Dawno temu, gdy nie wszyscy mieli internet w domu, a youtube jeszcze raczkowało ten komentarz chodził w mp3 z dysku na dysk. Pierwszy raz mam okazje widziec to co działo się na boisku i w połączeniu z tym komentarzem znowu śmieszy:) Dawno zaden komentator tak nie przezywał w polskiej TV.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2007, 12:46

Urywek komentarza słyszałem najpierw podczas grania w jakąś gre piłkarska w której strzelało się karne. I tak, gdy się trafiło było słychać słynne: "GOOOL ,JEST JEST GOL! JEEEEEST", a gdy piłka mijała bramkę bądź bramkarz złapał to jeszcze słynniejsze : "GOOOL!? NIE MA! JEZUS MARIA , CO SIE DZIEJE!". Komentarz oczywiści wyborny żałuje że nie oglądałem tego meczu na żywo, na pewno jeszcze nie raz i nie sto ten komentarz będzie powalał na kolana ze śmiechu ;).

Gość

Nieprzeczytany post 21 marca 2007, 13:10

"kończ panie ahmed...." , "panie Turek ,niech pan kończy to spotkanie ..." , "Turku , kończ ten mecz! "
Ośmieszył sie na antenie :smile:

mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2007, 13:19

"KOŃCZ TURKU! Dlaczego nie kończysz!?" "Duńczyku, nie przeszkadzaj!" - nie mam pytań :prochno:

Jestem pod wrażeniem tego komentarza. Pierwszy raz miałem okazję go usłyszeć i muszę przyznać, że naprawdę robi wrażenie :)

Kiedy znowu będziemy się tak cieszyć? :think:
gabry$1987 II pisze:Ośmieszył sie na antenie :smile:
Po prostu wpadł w trans :smile:

M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2007, 16:47

Zimoch to fajter, bez dwóch zdań. Pamiętam jak zmuszony byłem słuchać audycji radiowych z Mistrzostw Świata w Korei i Japonii. Tomasz Zimoch tak barwnie opowiadał o przebiegu spotkania, że obraz nie był mi już potrzebny. A te wszystkie malownicze porównania i określenia. Polecam posłuchać kiedyś jego komentarza podczas konkursów skoków narciarskich (radiowa jedynka czy tam dwójka). Z innych komentatorów nad wyraz cenię Szpakowskiego i Szaranowicza.

:roll:
Gooray

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2007, 16:58

Zimoch jest bez wątpienia genialnym komentatorem! On nie zdaje relacji z meczu, on ją maluje. Myśle, że obok Ciszewskiego to legenda polskiego dziennikarstwa sportowego. Mecze komentowane z takim zacięciem, z takim wczuciem dodają jeszcze więcej emocji. Właśnie dzięki takiemu Zimochowi czy Szpakowskiemu jako dzieciak chciałem zostać komentatorem sportowym (zaraz obok piłkarza oczywiście), niestety to marzenie jest już raczej nie do zrealizowania... Więcej takich Zimochów, a nie jakichś tam Borków!

A pamiętacie portugalskiego komentatora na ME w Portugali? Który najzwyczajniej w świecie śpiewał stadionowe przyśpiewki. :lol:
Ostatnio zmieniony 21 marca 2007, 17:00 przez Gooray, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Bukol87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2007, 16:58

Hej ma ktos moze video z dwoma komentatorami wloskiej telewizji, z których jeden byl fanem Interu a drugi Milanu?? Wtajemniczeni beda wiedziec o co chodzi :-D

Posty na tym forum czytam sporadycznie. Nie wiem kim jesteście i mnie to nie interesuje. Jestem tu, bo każdy z was zasługuje by kiedyś przeczytać coś mądrego na temat piłki nożnej.
#TeamBukol
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2007, 17:04

Diego pisze:Z innych komentatorów nad wyraz cenię Szpakowskiego i Szaranowicza.
Szpakowski powinien dostać "order uśmiechu" za dawanie młodym ludziom nadziei. Skoro tak niekompetentny w swojej dziedzinie człowiek osiągnął taką karierę, to każdemu może się udać.
Dla tych którzy nie znają/nie byli do tej pory polecam stronkę: http://www.wpadki.com/

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Gooray

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2007, 17:11

bukol87 pisze:Hej ma ktos moze video z dwoma komentatorami wloskiej telewizji, z których jeden byl fanem Interu a drugi Milanu?? Wtajemniczeni beda wiedziec o co chodzi :-D
Oto słynny pojedynek "o mikrofon" :lol: E Andiamo!
I kolejny pojedynek Rossi (interista) - Crudeli (milanista)
Ostatnio zmieniony 21 marca 2007, 17:19 przez Gooray, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2007, 17:13

Diego pisze: Z innych komentatorów nad wyraz cenię Szpakowskiego i Szaranowicza.
Taa...

No i teraz Adam Malysz na belce."Lece bo chce, lece bo zycie jest zlem , lece bo wolnosc to zew"...LEC ADAM LEC! :lol:

Albo ostatni konkurs w Oslo kiedy kilku zawodnikow ( w tym nasz master) musialo ratowac sie przed upadkiem. Jeden z nich targniety gwaltownym podmuchem laduje na 90 metrze a szanowny pan Szaranowicz : "Ooo, bardzo slaby skok - widac ze nie jest w formie" . :roll:

Albo po skoku Malysza : "Fatalnie!"

Czasem ich komentarz boli no ale jak juz gadaja glupoty to zdecydowanie w lepszym stylu niz pan Kołtoń.

Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2007, 17:16

bukol87 pisze:Hej ma ktos moze video z dwoma komentatorami wloskiej telewizji, z których jeden byl fanem Interu a drugi Milanu?? Wtajemniczeni beda wiedziec o co chodzi :-D
proszę bardzo.

jaguar666

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 marca 2007, 17:28

mJaUcViEej pisze:Kiedy znowu będziemy się tak cieszyć? :think:
Pomyślmy - ten sezon już stracony, w następnym może się uda zając dobre miesjca, więc najwcześniej będziemy się tak cieszyć jesienią 2008

Szwarou

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2007, 18:22

zimoch rzadzi

tak sie sklad ze mialem okazje ogladac ten mecz - za bajtla - ale co wiecej tak samo to przezywalem ze podczas meczu ten komentarz mnie nie smieszyl a wrecz wprowadzil mnie w stan prawie ze szoku pourazowego :D szybkie bicie serca - patrzaly w telewizor i pazury w gebie :)

dobrze bylo

no a teraz to juz jest klasyka - tak jak ktos wspominal w starych czasach krazyla mp3 z tym wlasnie - ZIMOCH.mp3 tak chyba sie nazywala :]

Obrazek
M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2007, 18:46

Łukasz pisze:
Diego pisze:Z innych komentatorów nad wyraz cenię Szpakowskiego i Szaranowicza.
Szpakowski powinien dostać "order uśmiechu" za dawanie młodym ludziom nadziei. Skoro tak niekompetentny w swojej dziedzinie człowiek osiągnął taką karierę, to każdemu może się udać.
Dla tych którzy nie znają/nie byli do tej pory polecam stronkę: http://www.wpadki.com/
Skoro jest taki niekompetentny to proponuję, żebyś go zastąpił.
white_wolv pisze:No i teraz Adam Malysz na belce."Lece bo chce, lece bo zycie jest zlem , lece bo wolnosc to zew"...LEC ADAM LEC! :lol:
Ja nie widzę w tym nic śmiesznego :roll: .
white_wolv pisze:Albo ostatni konkurs w Oslo kiedy kilku zawodnikow ( w tym nasz master) musialo ratowac sie przed upadkiem. Jeden z nich targniety gwaltownym podmuchem laduje na 90 metrze a szanowny pan Szaranowicz : "Ooo, bardzo slaby skok - widac ze nie jest w formie" . :roll:
Podczas niedzielnego konkursu w Oslo rzeczywiście wiatr wyraźnie przeszkodził kilku zawodnikom, jednak nie zawsze to jest tak widoczne jak podczas próby Małysza. Skoro dany zawodnik zajmuje dalekie miejsce w klasyfikacji generalnej Pucharu Świata, słabo prezentuje się na treningach i oddaje skok, w którym nie widać wyraźnych podmuchów (nie mówię, że ich nie było w ogóle) to komentarz o jego nie najwyższej formie uważam za słuszny.
white_wolv pisze:Albo po skoku Malysza : "Fatalnie!"
Krótkie, ale trafne podsumowanie jednego skoku. Przez wiatr Małysz nie wygrał po raz szósty na skoczni w Oslo i stracił koszulkę lidera klasyfikacji generalnej (której już być może nie odzyska). Czyli po prostu fatalnie. Ale później Szaranowicz przyznał, że najważniejsze w tamtej chwili było zdrowie Adama. Dla porównania obejrzyj relację z Eurosportu :lol: .
white_wolv pisze:Czasem ich komentarz boli no ale jak juz gadaja glupoty to zdecydowanie w lepszym stylu niz pan Kołtoń.
No tam Kołtoń.

:roll:
ODPOWIEDZ