Moja pierwsza kompilacja - Zalayeta
- Gość
Chciałbym wam przedstawić moją pierwszą kompilację , której bohaterem jest Marcelo Zalayeta .
Jak do tej pory jedynie oglądałem kompilacje innych , ale ostatnio z nadmiaru wolnego czasu postanowiłem coś "spłodzić" , coś co by można było jako tako nazwać kompilacją. Jako ,że filmików przedstawiających gwiazdy Juve jest ochoho i jeszcze więcej , nie chciałem "rzucić na warsztat" Trezegueta,Del Piero ,Nedveda czy Buffona .
Wszyscy Juventini zawsze z zainteresowaniem obejrzeliby nowy utwór z wcześniej wymienionymi w rolach głównych ,ale ich akcje , bramki czy parady każdy z nas zna raczej na pamięć .Inaczej jest z Zalayetą , moim ulubionym czarnoskórym bianconerrim .
Niestety nie miałem zbyt wiele materiałów "jako takiej" jakości na jego temat
, udało sie zklecić kawałek długości 4 min 51 sek. , rozmiar 49,82 mb .
Tutaj do obejrzenia :
Niestety w małym ekraniku jakość jest momentami fatalna :doh: , o wiele lepiej to sie prezentuje po ściągnięciu i odtworzeniu Windows Media Player czy czymś innym .....
Jak ktoś by chciał :http://rapidshare.com/files/21991779/MA ... LAYETA.wmv
Kto oglądnie , nich wysili sie na małą ocenę , jakiś komentarz , zalety ,wady i porady .
Miłego ogladania

Jak do tej pory jedynie oglądałem kompilacje innych , ale ostatnio z nadmiaru wolnego czasu postanowiłem coś "spłodzić" , coś co by można było jako tako nazwać kompilacją. Jako ,że filmików przedstawiających gwiazdy Juve jest ochoho i jeszcze więcej , nie chciałem "rzucić na warsztat" Trezegueta,Del Piero ,Nedveda czy Buffona .
Wszyscy Juventini zawsze z zainteresowaniem obejrzeliby nowy utwór z wcześniej wymienionymi w rolach głównych ,ale ich akcje , bramki czy parady każdy z nas zna raczej na pamięć .Inaczej jest z Zalayetą , moim ulubionym czarnoskórym bianconerrim .
Niestety nie miałem zbyt wiele materiałów "jako takiej" jakości na jego temat

Tutaj do obejrzenia :
Niestety w małym ekraniku jakość jest momentami fatalna :doh: , o wiele lepiej to sie prezentuje po ściągnięciu i odtworzeniu Windows Media Player czy czymś innym .....
Jak ktoś by chciał :http://rapidshare.com/files/21991779/MA ... LAYETA.wmv
Kto oglądnie , nich wysili sie na małą ocenę , jakiś komentarz , zalety ,wady i porady .
Miłego ogladania
- MrWlodek
- Juventino
To może ja się wypowiem.
Specjalistą od kompilacji nigdy nie byłem i raczej nie będę ale jako obserwator - w tym jestem dobry
Najpierw plusy:
Jak na pierwszy raz jest naprawdę dobrze. Nie przesadziłeś z efektami które przeważnie w dużych ilościach utrudniają oglądanie kompilacji. Pokazałeś sporo (jak na Zalayetę
)bramek, no i chyba jego najważniejsze momenty w karierze (chodzi mi o inwidualne osiągnięcia), czyli pożegnanie Barcy i Realu w Lidze Mistrzów. Ja te momenty do dziś mam przed oczyma i grzechem byłoby nie pokazanie tych bramek. Fajnie to wszystko poukładane, video i zdjęcia.
Teraz minusy
:
Przede wszystkim MUZYKA! Nigdy nie przepadałem za techniawą i nigdy nie zacznę tego rodzaju "muzy" (?) słuchać. Techno bardziej mi pasuje do piłkarzy świetnie wyszkolonych technicznie, przebojowych, a Zalayeta takim nie jest. Więc po pierwszym przesłuchaniu z Twoim dźwiękiem, pooglądałem ją jeszcze raz, tyle że z moją ścieżka dźwiękową, dodam że to była alternatywna muzyka i o wiele bardziej mi się to wszystko podobało. Jak już pisałeś, podczas oglądania na YouTube, w niektórych momentach będzie fatalna jakość - i tak też było, m.in. przy bramce przeciwko Barcelonie. Nie ściągałem kompilki bo za Zalayetą nie przepadam więc jakości na surowo nie widziałem. Z minusów chyba tyle.
Trochę się rozpisałem ale ogólnie kompilacja mi się podobała (z własnym podkładem dźwiękowym
).
Specjalistą od kompilacji nigdy nie byłem i raczej nie będę ale jako obserwator - w tym jestem dobry

Najpierw plusy:
Jak na pierwszy raz jest naprawdę dobrze. Nie przesadziłeś z efektami które przeważnie w dużych ilościach utrudniają oglądanie kompilacji. Pokazałeś sporo (jak na Zalayetę

Teraz minusy

Przede wszystkim MUZYKA! Nigdy nie przepadałem za techniawą i nigdy nie zacznę tego rodzaju "muzy" (?) słuchać. Techno bardziej mi pasuje do piłkarzy świetnie wyszkolonych technicznie, przebojowych, a Zalayeta takim nie jest. Więc po pierwszym przesłuchaniu z Twoim dźwiękiem, pooglądałem ją jeszcze raz, tyle że z moją ścieżka dźwiękową, dodam że to była alternatywna muzyka i o wiele bardziej mi się to wszystko podobało. Jak już pisałeś, podczas oglądania na YouTube, w niektórych momentach będzie fatalna jakość - i tak też było, m.in. przy bramce przeciwko Barcelonie. Nie ściągałem kompilki bo za Zalayetą nie przepadam więc jakości na surowo nie widziałem. Z minusów chyba tyle.
Trochę się rozpisałem ale ogólnie kompilacja mi się podobała (z własnym podkładem dźwiękowym

- lukasz9013
- Juventino
Świetna kompilacja Swietny pomysł żeby zrobić kompilację z troszkę mniej znanym zawodnikiem Juve

Spokój to kłamstwo. Jest tylko pasja.
Dzięki pasji osiągam siłę.
Dzięki sile osiągam potęgę.
Dzięki potędze osiągam zwycięstwo.
- Gość
Dzieki za komenty , co do muzyki to raczej trudno jest trafić w gusta wszystkich 
Jak by ktoś mógł polecic jakis lepszy programik do kompili niż Windows Movie Maker
Jak by ktoś mógł polecic jakis lepszy programik do kompili niż Windows Movie Maker

- Bany89
- Juventino
Siemka
Najpierw zaczne od oceny:
Kompilacja nawet fajna, dość nietypowa zważywszy na tematykę. Przedstawiłeś nam niezbyt sławnego gracza, który mimow szytko związany jest z Juve od dawna i który pozostałw klubie mimo degredacji do serie b. Fajny mix zdjęć z najwąznijeszymi danymi piłkarza i video z jego bramek. Jedyne co tu nie pasuje to muzyka. Jak już chciałeś techno to mogłeś wybrać inny utwory, te były zdecydowanie za bardzo agresywne
NIe podobało mi sie tez powtarzanie tej samej piosenki, mogłeś wybrac wiecej utworów
Co do programiku to sam niedawno szukałem czegoś lepszego od stadnardowego Movie Makera. Chęctnie poziele się wiedzą. Programów jest pare, jednak najlepsze to:
Sony Vegas Studio
Adobre Premiere
Podobno dobry jest jeszcze VirtualDub, ale nie sprawdzałem i nie powiększałem mojej wiedzy na jego temat.
Pozdrawiam i zachęcam do tworzenia kolejnych montażówek

Kompilacja nawet fajna, dość nietypowa zważywszy na tematykę. Przedstawiłeś nam niezbyt sławnego gracza, który mimow szytko związany jest z Juve od dawna i który pozostałw klubie mimo degredacji do serie b. Fajny mix zdjęć z najwąznijeszymi danymi piłkarza i video z jego bramek. Jedyne co tu nie pasuje to muzyka. Jak już chciałeś techno to mogłeś wybrać inny utwory, te były zdecydowanie za bardzo agresywne

Co do programiku to sam niedawno szukałem czegoś lepszego od stadnardowego Movie Makera. Chęctnie poziele się wiedzą. Programów jest pare, jednak najlepsze to:
Sony Vegas Studio
Adobre Premiere
Podobno dobry jest jeszcze VirtualDub, ale nie sprawdzałem i nie powiększałem mojej wiedzy na jego temat.
Pozdrawiam i zachęcam do tworzenia kolejnych montażówek

- Bobeknaklo
- Juventino
Witam. Po pierwsze. Wiem conieco na temat virtual duba. Program ten do lacznie jest bardzo dobry ale jest tez ciezki do opanowania jak dla mnie. Do laczenia wystarczy tylko zaladowac pliki w krotkim czasie, i zapisac rowniez w krotkim czasie. Ale jest zasadniczy problem. Zeby polaczyc ze soba dwa video musza one byc zrobione w tym samym kodeku o identycznych parametrach. Np biezemy jakas bramke z juvepoland i chcemy ja polaczyc z np jakims wlasnym video. Nie da rady. Mozna np polaczyc bramki jednego meczu. Bo przewaznie bramki na juvepoland sa podawane z tego samego zrodla. czyli ktos to nagrywal wycial bramki i git. Czyli sa takie same. Moza to rozwiazac. Nalezy skompreowac kazda bramke. Ten sam kodek, parametry itp. Nie mam do tego cierpliwosci. Jak ktos by chcial ten programik to pisac. Zajmuje bardzo malo. Mam kilka wersji w tym Virtual Dub Mod. Jest on do edycji dzwieku.
- Bobeknaklo
- Juventino
A wracajac. Kompilacja jest bardzo przyzwoita. Dobrym pomyslem bylo zrobic o zalayecie. Del piero, buffon czy nedved- caly czas powstaja o nich filmiki. szczerze mowiac to juz mi sie nudza bo caly czas widze to samo. wszystko sie powoli zaczyna powtarzac. No z jakoscia nie jest najlepiej ale sama w sobie kompilacja jest na wyskoim poziomie. brawo!
- Gość
, pare osobom to sie udało.
Zrób tak: wejdz tu http://vixy.net/ , wklej adres , potem "start" , chwile czekasz i "download"
W ten sposób ściągniesz napewno

Zrób tak: wejdz tu http://vixy.net/ , wklej adres , potem "start" , chwile czekasz i "download"
W ten sposób ściągniesz napewno
- -Lucas-
- Juventino
Doszedłem nie dawno do wniosku, że skoro zwykłem oceniać kompilacje osób, które trudzą się w tym fachu od dłuższego czasu to dlaczego nie miałbym skomentować pracy użytkownika który dopiero co zaczyna zabawę z multimediami. Często bywa tak, że w drugim przypadku słowa te mogą mieć o tyle większą wartość ponieważ mogą stanowić motywację do dalszej pracy.
Muszę przyznać, że po oglądnięciu kompilacji byłem mile zaskoczony. Praca stoi na przyzwoitym poziomie mimo, że był to debiut, bardzo udanie zaprezentowałeś się na arenie kompilatorów. Podobał mi się motyw ze zdjeciami, które umieściłeś pomiędzy bramkami. Filmik dobrej jakości, bez zbędnych fajerwerków, o ciekawej tematyce i orginalnym wstępie.
Teraz druga strona medalu. Uważam, że nie udało Ci się idealnie dopasować muzyki do kompilacji ale tę umiejętność powinieneś nabyć z czasem. Lubię niektóre utworki techno ale te które umieściłeś nie zgrywają się z brameczkami. Zabrakło ciągłości muzyce, są chwile kiedy w ogóle nic nie słychać a to wybija z rytmu podczas oglądania, w pewnym momencie miałem wrażenie, że to juz koniec kompilacji aż tu nagle wyskakuje Zalayeta z piłką
Natomiast największego minusa masz za to, że nie zaglądnołeś do zbiorów JP po bramkę którą Zalyeta strzelił Barcelonie. Wpakowałeś kawałek o najgorszej jakości kiedy tym czasem na serwerze siedzi sobie brameczka o nienagannej przejrzystości 
Filmik oceniam na 4

Muszę przyznać, że po oglądnięciu kompilacji byłem mile zaskoczony. Praca stoi na przyzwoitym poziomie mimo, że był to debiut, bardzo udanie zaprezentowałeś się na arenie kompilatorów. Podobał mi się motyw ze zdjeciami, które umieściłeś pomiędzy bramkami. Filmik dobrej jakości, bez zbędnych fajerwerków, o ciekawej tematyce i orginalnym wstępie.
Teraz druga strona medalu. Uważam, że nie udało Ci się idealnie dopasować muzyki do kompilacji ale tę umiejętność powinieneś nabyć z czasem. Lubię niektóre utworki techno ale te które umieściłeś nie zgrywają się z brameczkami. Zabrakło ciągłości muzyce, są chwile kiedy w ogóle nic nie słychać a to wybija z rytmu podczas oglądania, w pewnym momencie miałem wrażenie, że to juz koniec kompilacji aż tu nagle wyskakuje Zalayeta z piłką

Filmik oceniam na 4

- Sylessio
- Juventino
Zaczne od tego, ze podoba mi sie sam pomysl. Zalayeta to swietny, niedoceniany pilkarz i bardzo ciesze sie, ze zdecydowales sie zrobic film o nim wlasnie. Kompilacja jest czytelna i przejrzysta, co bardzo mi sie podoba, klasyczna, bez zbednych, czesto utrudniajacych ogladanie fajerwerkow. Szkoda jedynie, ze nie umiesciles bramki z Dynamem Kijow.
- Gość
Bramki Zalayety z Dynamem nie udało mi sie niestety znalezć , bramke strzelona Barcelonie znalazłem dopiero na Youtube.com , stąd taka fatalna jakość . Bardzo starałem sie zgrać muze z obrazem , ale chyba nie wyszło to aż tak tragicznie
, szczególnie moment gdy wali brameczke Barcelonie i Realowi , gdy piłeczka ląduje w siatce - muza gwałtownie przyśpiesza , myślałem ,że o to w tym chodzi :doh:
Dzienki bardzo za wszystkie komenty i uwagi

Dzienki bardzo za wszystkie komenty i uwagi
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Kompilacja całkiem niezła. Przedewszystkim doskonały temat. Ogólnie praca jak na nowicjusza to całkiem dobra. Mam nadzieję, że na tym nie zaprzestaniesz
A masz coś dobrego dla Win 98'??

Sony Vegas Studio
Adobre Premiere
A masz coś dobrego dla Win 98'??