Jak oceniasz prace Didiera Deschampsa?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ

Jak oceniasz prace Didier Deschampsa?

1
6
5%
2
12
10%
3
29
25%
4
20
17%
5
13
11%
6
3
3%
Ocenie na koniec sezonu
33
28%

Liczba głosów: 116
Młody Wilk20

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2007, 22:52

Witam, chcę się dowiedzieć jak oceniacie prace Didiera Deschampsa w Juve. :P
Ja uważam, że DD ma narazie za mały warsztat trenerski jak na coach, który ma prowadzić taki zespół jak Juve, może kiedyś będzie z niego dobry trener. Poza tym nie pokazał żadnego pomysłu na grę zespołu, te wyniki, jakie osiągnął zespół to raczej dzięki indywidualnością jakie posiadamy, ale to za mało. DD nie żyje na ławce, nie potrafi z ławki podpowiedzieć zawodnikom co mają robić jak zespołowi źłe idzie. :angry: Nie czyta gry, nie reaguje zmianami w odpowiednim czasie. :płaczę: Widzę, że nie ma odwagi posadzić na ławie nasze gwiazdki ( mówię tu o Trezguet, Camoranesi). Kończąc co najbardziej mnie irytuje w DD to to,że nigdy nie przyznał tego, że on coś zawalił, ciągle znajduje głupie wymówki. :doh:
Może DD chce stworzyć wielkie Juve, ale niech to robi teraz a nie myśli o letnich wzmocnieniach, apropos tego zawodnikom na pewno nie gra się dobrze jak wiedzą, że na ich miejsce są szykowane zmiany.

Chętnie zobaczę co sądzicie o pracy DD, ja przedstawiłem swoje zdanie, czekam na Wasze.

:dance: FORZA JUVE :dance:

Juve, storia di un grande amore
Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2007, 22:59

Ja proszę o wprowadzenie do ankiety skali 6-stopniowej. Tak się nie można wypowiadać. Dobrze albo źle.
Ponadto sugeruję wprowadzenie odpowiedzi 'Ocenię na koniec sezonu' - bo to zdanie jest powtarzane, niczym mantra, przez wielu użytkowników.

Dirty mind
Pavciooo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 marca 2007, 23:06

Ludzie, dajcie Mu szansę, drużyny nie da się zbudować w pół sezonu :/

Potencjał trenerski ma, skoro Monaco doprowadził do finału LM...

Nie bądźmy Realem, który co pół sezonu zmienia trenera, "bo nie odnosi sukcesów"!!! To nie prowadzi do niczego.

Fakt, że nie jest dobrze, gdy przegrywamy w Serie B, ale czasem się zdarza, trzeba nad tym popracować. Ale oceniać DD można będzie nawet nie po tym sezonie, lecz po następnym, gdy zobaczymy jaką lokatę z nim zajmie Juve w Serie A, już po wzmocnieniach i wystarczającym czasie, by zbudować silny zespół.

mat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2007, 23:15

Ja te¿ my¶lê ¿e ankieta powinna mieæ wiêcej opcji do wyboru. Wstrzymam siê z ocen± pracy Deschampsa do koñca sezonu, bo wtedy bêdzie mo¿na co¶ podsumowaæ :wink:
Ostatnio zmieniony 11 marca 2007, 23:16 przez mat, łącznie zmieniany 1 raz.

Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2007, 23:16

Podobnie jak Venomik jestem za opcją 'ocenię na koniec sezonu'. Od początku powtarzam, że to jaką robotę wykonał Deschamps ocenię latem. Wiadomo, że naszym celem na ten sezon jest awans do Serie A. Na styl nie patrzmy, bo wiadomo, że zawodnicy w drugiej lidze nie mają takiej motywacji, by grać zawsze pięknie. Tu trener powinien jednak dbać o to, by rozluźnień nie było za wiele. Jak na razie mieliśmy kilka słabszych meczów, ale czy to rzeczywiście było dużo stwierdzę na koniec sezonu.

Cyba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2007, 23:17

Ponieważ się bardzo zbulwersowałem pisze ten post.

Zakładacie takie głupie posty tylko wtedy kiedy Juve przegrywa :angry: no ku..... mać wczoraj zagrali do de ale to nie znaczy że DD jest złym trenerem fajnie że jak Juve wygrywa to pojawią się komentarze o dobrze DD :angry:. Juventus to nie jest klub który tylko wygrywa na 26 meczy przegrał 2 Treze został. Kurde a to że przegrali jeden mecz to się nic wielkiego nie stało i moim zdaniem DD odwala kawał dobrej roboty może czasem te zmiany ale to jest pikuś jesteśmy nadal liderem i to jest najważniejsze, pozatym jeśli mam mieć pretensje to tylko do piłkarzy za ostatni mecz.

pozdrawiam

ps tam w te kropki trzeba wstawić DE :D

Ps 2 już jest post na temet pracy DD

Obrazek
Młody Wilk20

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2007, 23:52

Nie pisałem tego postu, bo Juve przegrało ale napisałem co myśle o pracy DD i stylu w jakim prowadzi zespół. Każdy ma swoje zdanie. Rozumię jak zespół przegrywa po walce, miał jakikolwiek pomysł na gre ale mu nie wyszło, a pytam się jak wygląda gra Juventusu?

Ludzie i co Wy ciągle podniecacie się, że DD doszedł z Monaco do finału LM? Zaczyna to przypominać jakąś mantre. I co jeszcze osiągnął jako trener?

W ankiecie pytam się jak na chwilę obecną oceniacie prace DD więc myślę, że 2 warianty starczą.

Juve, storia di un grande amore
Bartas_01

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 marca 2007, 00:22

Młody Wilk20 pisze:
Ludzie i co Wy ciągle podniecacie się, że DD doszedł z Monaco do finału LM? Zaczyna to przypominać jakąś mantre. I co jeszcze osiągnął jako trener?

W ankiecie pytam się jak na chwilę obecną oceniacie prace DD więc myślę, że 2 warianty starczą.
NIe starczy to ze wcale nie majac az tak BARDZO mocnego skladu doszedl zajal drugie miejsce w Europie eliminujac po drodze w pieknym stylu chociazby Real?? wedlug mnie losy tego finalu potoczylyby sie zupelnie inaczej jezeli kontuzji zaraz na poczatku nie nabawil by sie najlepszy ich gracz Giuly.
Ja ocenie prace trenera po zakonczeniu nastepnego sezonu w Serie A bo wtedy dopiero bede mogl powiedziec jaki kawal roboty DD odwalil. a teraz co mozna powiedziec? coz majac 9pkt ujemnych jestesmy juz liderem serie b i zmierzamy po awans wiec narzekac na wyniki nie moge.

paruf

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 marca 2007, 00:41

[quote="Młody Wilk20"]
Ludzie i co Wy ciągle podniecacie się, że DD doszedł z Monaco do finału LM? Zaczyna to przypominać jakąś mantre. I co jeszcze osiągnął jako trener?quote]

a uwazasz ze z jego stazem trenerskim to moznaby osiagnac duzo wiecej? Ja oceniam jego prace jako bardziej niz poprawna i najwazniejszy jest awans do serie A, po czym nastapia wzmocnienia i gra przeciwko najlepszym we wloszech. Na wpojenie zespolowi swojej koncepcji potrzeba czasu i trzeba byc cierpliwym. Pozatym nie wyobrazam sobie sytuacji, ze Juventus zatrudnia trenera tylko na 1sezon majac swiadomosc ze on nie jest odpowiedni na to stanowisko a jednoczesnie liczac na to ze awansuje on do serie A. Skoro na niego postawili to wierzyli w to ze on poprowadzi zespol do 1ligi i nie straci sezonu. Glowa do gory i dajcie czlowiekowi szanse. Zbyt wiele widzialem juz zmian trenerow w wielkich klubach, ktore nic nie zmienily a zespoly te jak nic nie graly tak nie graja.

ps. na marginesie i poza tematem ciesze sie ze Capello odszedl.

Siewier

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 12 marca 2007, 00:50

Opcje w ankiecie zostały zmienione zgodnie z Waszymi sugestiami.

Jak dla mnie to i tak brakuje opcji "ocenie po pierwszym sezonie spędzonym w Serie A" :P

Simi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 marca 2007, 06:54

Ja sie wstrzymam z głosem,wg mnie powinno sie trenera wyliczac na koniec sezonu ;)

Szejku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 marca 2007, 08:48

ja z jego przyjściem miałem nadzieje że drużyna będzie grała porywający footbol tak jak to był za czasów jego pracy w Monaco
ale po tym co zaespół pokazał w weekend jestem bardzo zawiedziony, bo jeżeli trener w przerwie meczu nie potrafi spowodować aby drużynya grała lepiej to dla mnie jest lipnym trenerem!!!!!
gdybym był hiszpanem pomachał bym mu białą chusteczką

Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 marca 2007, 09:32

Narazie bym naszemu trenerowi wystawił ocenę krytyczną, jednak trenera ocenia się pod koniec sezonu więc wstrzymam się od głosu :roll: .

Mrówa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 marca 2007, 13:20

Co prawda jestesmy liderem, odrobilismy 9 punktowa strate z poczatku sezonu i jestesmy najlepsza druzyna w lidze. Ale jest kilka rzeczy ktore DD powinien przemyslec z druzyna i zmienic.
Przede wszystkim kiepska postawa w meczach wyjazdowych, na Olimpico radzimy sobie swietnie, ale na boiskach rywali co najmniej kiepsko. Nie wiem czym to jest spowodowane, ale najwyzszy czas cos z tym zrobic, bo nikt nam awansu nie podaruje, musimy go wywalczyc sami.
Druga sprawa, praktycznie brak jakielkowiek rotacji w skladzie, na poczatku sezonu mowiono o odmlodzeniu skladu. No tak, niby sa mlodzi zawodnicy w kadrze Juve, ale co z tego skoro praktycznie nie dostaja szans gry. Widzac jak gra Boumsong, az prosi sie zeby sprobowac postawic na Piccolo, ktory juz dobrze sie zaprezentowal w tym sezonie. Ale o tym chyba nawet nie mozemy pomarzyc. Wiec bedziemy dalej ogladac ta lamage na boisku i tracic po kilka bramek w meczu. Kolejny zawodnik to GG, na lawce siedza Marchisio i Paro, a ten podstarzaly kiepski pilkarz psuje nam gre w srodku pola. Cos tu jest chyba nie tak. O De Ceglie to nasz trener juz chyba wogole zapomnial.
Sprawe Bożinowa znamy wszyscy, ciezko jest sie zprezentowac z dobrej strony kiedy sie wchodzi na 5, 10 czy 15 minut. A wydaje mi sie ze Waleri jest pilkarzem ktory musi grac zeby byc w formie, a nie jokerem ktory wejdzie na chwile i strzeli decydujaca bramke. Niestety DD ma inne zdanie widocznie.

Bardzo jestem ciekaw na kogo postawi w ataku w obliczu kary nalozonej na Treze. 3 mecze bez niego to szansa dla Bożinowa albo Palladino, choc obserujac "wyczyny" DD boje sie ze w imie taktyki " jeden maly, drugi duzy" na boisku zobaczymy Zalayete.

Nawet w przypadku awansu do Serie A, bede za tym aby mu podziekowac za prace. Nie uwazam go za trenera ktory jest gotowy prowadzic Juve w meczach o najwyzsze cele. Na jego miejscu widze ioczywiscie Lippiego, i moze dobrze by bylo gdyby Deschamps byl drugim trenerem w takim razie.

Obrazek
wojtas_JuveFan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 marca 2007, 14:31

Hmmm spodziewałem się czegoś lepszego :? dałbym mu ocene 2+ jak narazie mam do nieo mieszane uczucia chodz na poczatku wierzylem w neigo bardzo mocno no cóz zobaczymy jak bedzie dalej mam nadzieje ze poprawi styl dry drużyny bo inaczej będzie dowidzenia D.D. :? A kto przyszelby wtedy?? (może Lippi :twisted: )

ODPOWIEDZ