Imiona do bierzmowania
- Negri
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Ja już miałem podobny dylemat. Fajne imię związane z Juve? Ja sobie wziąłem Paweł. Ładne, święte imię. W końcu brzydkiego bym sobie nie wybrał 8) Możesz wziąć jeszcze Aleksander - chyba nie trzeba mówić z którymi kopaczami wyżej wymienione imiona są związane.
- wloski
- Juventino
Ja na trzecie imie wziąłem sobie Paweł 8) , oczywiście ze względu na mojego idola Pavla Nedveda. Ale możesz jeszcze sobie wziąść Aleksander, Rafał, Grzegorz, Mateusz, Chrystian z tego, co pamiętam to np. Dawid (Trezeguet) niestety nie można sobie wybrać, bo Dawid to imie ze Stare Testamentu, ale warto do pewności zapytaćalex1897 pisze:za nieco ponad tydzień mam bierzmowanie i szukam jakieś fajne i świete imie, i chce by było troszke związane z Juve czy ktoś mi pomoże w wyborze imienia![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
bede bardzo wdzięczny
- Pilekww
- Juventino
No ja też w tym roku będę bierzmowany, chyba pod koniec maja. Ja wybrałem sobie imie Augustyn, pośrednio przez Juventus, bo jakis użytkowanik z Juvepoland miał podpis - ""Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą" - św. Augustyn". Piekny cytat więc wchodze na wikipedia szukam info o św. Agustynie i życiorys mi sie podobał więc wybrałem to imie na bierzmowanie!
Nasz ksiądz mówił zeby wybierać imie nie z fajności brzmienia tylko utożsamiania sie z tym świętym. Mało sie do tego stosuje
Nasz ksiądz mówił zeby wybierać imie nie z fajności brzmienia tylko utożsamiania sie z tym świętym. Mało sie do tego stosuje

"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
- CzarnyZkultury
- Juventino
na bierzmowanie wzialem sobie Euzebiusz, aczkolwiek zastanawialem sie nad kilkoma innymi. :twisted:
- Michael900
- Juventino
Coś wcześnie macie to bierzmowanie
Js będe miał dopiero we wrezśniu. Też zastanawiam się nad imieniem. Chyba wybiore Paweł 

Ciekawostki o Juventusie, które musisz znać - www.facebook.com/JuveCiekawostki
- leniup
- Redaktor
OOO Schickit jak ja Cie dawno nie czytałemEl Mass-turbo pisze:Jeśli nie można byłoby wybrać imienia "Dawid" to nie mozna by było ochrzcić tak dziecka.
Ja proponuje św. Kwadratus. <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> temat.

yyy co do tematu, dałem sobie Aleksander, moje dziecko też tak będzie miało na imię, mam nadzieję ze moja przyszła żona nie będzie miała żadnych obiekcji :]