Obecny zarząd Juventusu - ocena, ankieta, uzasadnienie.
- rado
- Juventino
Minęło już dobrze ponad pół roku odkąd mamy w Juve nowy zarząd. Interesuje mnie jak w Waszej ocenie on wypada i dlaczego?
Moim skromnym zdaniem jest on nieudolny i mało stanowczy... wiem, że przyszło mu pracować w bardzo trudnych warunkach (degradacja itp.) ale popełnił wiele błędów. Zarzucam mu przede wszystkim:
- niewłaściwą i beznadziejną postawę zeszłego lata podczas obrad trybunału - gdy nas degradowano. Juventus robił to samo co Milan, ale oni grają w LM a my w serie B, nie trzeba było rezygnować z drogi sądowej, której tak strasznie się bała federacja i UEFA bo zupełnie nic nie mieliśmy do stracenia, mogliśmy tylko wygrać, albo mieć to co mamy teraz.
- tagiczną politykę transferową - rozumiem, że niektórych graczy (jak m.in. Cannavaro) nie można było zatrzymać, ale przynajmniej można było wziąć za nich jakieś sensowne pieniądze. Taki Ibra jest wart więcej niż 50 mln euro (na pewno z racji wieku i talentu duuużo więcej niż Milan wziął za Schevę), a dostaliśmy od Interu (dlaczego takich piłkarzy sprzedaje się do drużyny z tej samej ligi????) nędzne 20 mln - to jest rozpacz
Moim skromnym zdaniem jest on nieudolny i mało stanowczy... wiem, że przyszło mu pracować w bardzo trudnych warunkach (degradacja itp.) ale popełnił wiele błędów. Zarzucam mu przede wszystkim:
- niewłaściwą i beznadziejną postawę zeszłego lata podczas obrad trybunału - gdy nas degradowano. Juventus robił to samo co Milan, ale oni grają w LM a my w serie B, nie trzeba było rezygnować z drogi sądowej, której tak strasznie się bała federacja i UEFA bo zupełnie nic nie mieliśmy do stracenia, mogliśmy tylko wygrać, albo mieć to co mamy teraz.
- tagiczną politykę transferową - rozumiem, że niektórych graczy (jak m.in. Cannavaro) nie można było zatrzymać, ale przynajmniej można było wziąć za nich jakieś sensowne pieniądze. Taki Ibra jest wart więcej niż 50 mln euro (na pewno z racji wieku i talentu duuużo więcej niż Milan wziął za Schevę), a dostaliśmy od Interu (dlaczego takich piłkarzy sprzedaje się do drużyny z tej samej ligi????) nędzne 20 mln - to jest rozpacz
- Medi
- Qualità Juventino
Słuszne spostrzeżenie (głosowałam na trzecią opcję).
Brak odwołania do Tar lub Tas uważam za największy i wręcz karygodny błąd. W najgorszym wypadku stracilibyśmy kilka punktów ale biorąc pod uwagę to jak wszyscy sie tego bali i czytając opinie ekspertów, można przypuszczać, że mieliśmy 99% szans na powodzenie.
Jeśli chodzi o transfery to Secco już żałuje sprzedaży Mutu , a oprócz zbyt niskiej ceny za Ibre, straciliśmy również na sprzedaży Vieiry. Ponadto martwi mnie polityka transferowa Juve i niebezpieczne (gdyż zbyt dobre) stosunki z Interem. Wcale bym sie nie zdziwiła gdyby im oddali Camora. Póki co jest więcej minusów niż plusów, i to sie niestety odbija na klubie.
Brak odwołania do Tar lub Tas uważam za największy i wręcz karygodny błąd. W najgorszym wypadku stracilibyśmy kilka punktów ale biorąc pod uwagę to jak wszyscy sie tego bali i czytając opinie ekspertów, można przypuszczać, że mieliśmy 99% szans na powodzenie.
Jeśli chodzi o transfery to Secco już żałuje sprzedaży Mutu , a oprócz zbyt niskiej ceny za Ibre, straciliśmy również na sprzedaży Vieiry. Ponadto martwi mnie polityka transferowa Juve i niebezpieczne (gdyż zbyt dobre) stosunki z Interem. Wcale bym sie nie zdziwiła gdyby im oddali Camora. Póki co jest więcej minusów niż plusów, i to sie niestety odbija na klubie.
- PABLO
- Juventino
zaglosowalem na tak sobie. dlaczego ?? bo tak naprawde nie ma podstaw na ich ocene. zlych transwerow nie bylo, a zatrzymali w klubie najbardziej wartosciowych graczy. Zarzad mozna bedzie oceniac dopiero po letnim okienku lub za 2 lata kiedy bedziemy juz w LM 

- centek
- Juventino
Ja zaglosowalem na opcje numer 3 poniewaz:
mam takie intensywne wrazenie iz nasz nowy zarzad jak to sie potocznie mowi (prosze bez kartek tylko) `nie ma jaj` a to czemu?
- nie odwolali sie do sadu cywilnego co mogloby wiele zmienic, i byly duze szanse na sukces
- jak wspomniano juz, sprzedali niektorych graczy za smieszne pieniadze i kupili niezawodnego Boumsonga...
- Widzac stan naszej obrony nie chcieli rzucic 700tys ojro na Zdenka...
- wciaz patrzac sie na nasza obrone, interesuja sie tylko napastnikami
- a ogolnie to troche podstarzalymi graczami i najlepiej zeby byli za friko...
Moze zapunktuja u mnie w letnim mercado ale jakos nic na to nie wskazuje
mam takie intensywne wrazenie iz nasz nowy zarzad jak to sie potocznie mowi (prosze bez kartek tylko) `nie ma jaj` a to czemu?
- nie odwolali sie do sadu cywilnego co mogloby wiele zmienic, i byly duze szanse na sukces
- jak wspomniano juz, sprzedali niektorych graczy za smieszne pieniadze i kupili niezawodnego Boumsonga...
- Widzac stan naszej obrony nie chcieli rzucic 700tys ojro na Zdenka...
- wciaz patrzac sie na nasza obrone, interesuja sie tylko napastnikami
- a ogolnie to troche podstarzalymi graczami i najlepiej zeby byli za friko...
Moze zapunktuja u mnie w letnim mercado ale jakos nic na to nie wskazuje

- Łukasz
- Juventino
Zastanawiałem się nad "tak sobie" i "źle". Wybrałem jednak to drugie.
Dlaczego? Dlatego:
-sprzedany został Mutu
-wyrażamy zainteresowanie naprawdę słabymi piłkarzami (Metzelder, Crouch)
-nie słychać nic o planach sprowadzenia następcy Nedveda, a - jeśli mamy się znów liczyć w SerieA - jest to cel transferowy nr 1
+nie ma z nami Zlatana, za co jestem zarządowi wdzięczny
+wolny transfer Salihamidzicia
+działanie w sprawie Savioli (czy będzie skuteczne?)
Dlaczego? Dlatego:
-sprzedany został Mutu
-wyrażamy zainteresowanie naprawdę słabymi piłkarzami (Metzelder, Crouch)
-nie słychać nic o planach sprowadzenia następcy Nedveda, a - jeśli mamy się znów liczyć w SerieA - jest to cel transferowy nr 1
+nie ma z nami Zlatana, za co jestem zarządowi wdzięczny
+wolny transfer Salihamidzicia
+działanie w sprawie Savioli (czy będzie skuteczne?)
- Venomik
- Juventino
1. Brak odwołania.
Dla mnie to kwestia neutralna. Zwyczajnie nie mamy pojęcia jak było. Być może zarząd Juve zdążył się dowiedzieć, że mogą nam śmiało wrzucić karę 40 punktów na minusie w Serie A, a wtedy prawdopodobnie byłaby to nasza klęska a nie zwycięstwo.
2. Transfery.
Cóż, Ci zawodnicy koniecznie chcieli odejść. Pewnie nie mieliśmy zbyt wiele argumentów by podnieść cenę. Milan pewnie dawał więcej za Zambrottę, ale działacze woleli go sprzedać za granicę. Moim zdaniem słusznie.
Sprzedaż Mutu - tu ewidentny minus. Lubiłem tego chłopaka.
Pozyskanie (no, wypożyczenie z szansą na zakup) Bojinova - plus.
Grygera, Salihamidzić - dla mnie to pokaz dobrej postawy zarządu Juve. Nawet jeśli Bośniak nie będzie miałszansy pograć w pierwszym składzie, to mamy jednak kogoś, kto potrafi coś wnieść do gry. Nie tak jak za czasów Capello (gdzie był tylko Alex).
O Grygerze wspominać nie muszę.
Plotek transferowych oceniać nie zamierzam i osobiście uważam, że jeśli ktoś wziął plotki pod uwagę przy ocenie zarządu (a widać, że byli tacy) to radzę jeszcze raz przemyśleć swoje zdanie.
Dla mnie to kwestia neutralna. Zwyczajnie nie mamy pojęcia jak było. Być może zarząd Juve zdążył się dowiedzieć, że mogą nam śmiało wrzucić karę 40 punktów na minusie w Serie A, a wtedy prawdopodobnie byłaby to nasza klęska a nie zwycięstwo.
2. Transfery.
Cóż, Ci zawodnicy koniecznie chcieli odejść. Pewnie nie mieliśmy zbyt wiele argumentów by podnieść cenę. Milan pewnie dawał więcej za Zambrottę, ale działacze woleli go sprzedać za granicę. Moim zdaniem słusznie.
Sprzedaż Mutu - tu ewidentny minus. Lubiłem tego chłopaka.
Pozyskanie (no, wypożyczenie z szansą na zakup) Bojinova - plus.
Grygera, Salihamidzić - dla mnie to pokaz dobrej postawy zarządu Juve. Nawet jeśli Bośniak nie będzie miałszansy pograć w pierwszym składzie, to mamy jednak kogoś, kto potrafi coś wnieść do gry. Nie tak jak za czasów Capello (gdzie był tylko Alex).
O Grygerze wspominać nie muszę.
Plotek transferowych oceniać nie zamierzam i osobiście uważam, że jeśli ktoś wziął plotki pod uwagę przy ocenie zarządu (a widać, że byli tacy) to radzę jeszcze raz przemyśleć swoje zdanie.
Dirty mind
- Medi
- Qualità Juventino
Nie było takiej możliwości. W razie odwołania możliwe były dwa wyjścia: albo proces zostałby anulowany (bardziej prawdopodobne), czyli wszystko wróciłoby do stanu sprzed calciopoli. Albo zopstalibyśmy z Serie B i nałożono by nam dodatkową kare 3 punktów.Venomik pisze:1. Brak odwołania.
.
- juveluck
- Juventino
Zarząd na pewno się stara, jednak to trochę za mało. Pokazywanie sie przed kamerami w bluzach z wielkim napisem JUVENTUS nie pomoże nam w wygraniu Scudetto... Na chwile obecną nie mogę dobrze ocenić zarządu a moje argumentacja jest właściwie taka jak u Medi.
Brak odwołania, czego najzwyczajniej nie potrafię po dzień dzisiejszy zrozumieć. Jeżeli była chociaż najmniejsza szansa było trzeba walczyć do końca i nikim na około się nie przejmować. Nie wiem dlaczego Zarząd myślał inaczej...
Druga kwestia to transfery. Secco przyznał, że błędem było oddanie Mutu, to akurat jestem w stanie przeboleć. Błędy popełniał też Moggi (chociażby oddanie Henryego). Jednak oddanie, co tu dużo mówić piłkarzy wybitnych, zlatana i vieiry do bezpośredniego wroga interu i to za grosze to sprawa obok której nie można przejść obojętnie. Jestem niemal pewien, że Moggi zafundował by im zesłanie gdzieś w Anglii albo Hiszpanii, obecny Zarząd woła wzmocnić klub który przyczynił sie do naszej degradacji, niedopuszczalne.
Moim zdaniem jednak kwestią decydującą w ocenie Zarządu będzie letnie Mercato. Dobre transfery mogą odsunąć na bok błędy które na razie popełnili. Kiepskie transfery natomiast przechylić szale goryczy.
Podsumowując na chwile obecną źle oceniam poczynania zarządu, ale ostateczną ocenę wystawie im po Mercato.
Brak odwołania, czego najzwyczajniej nie potrafię po dzień dzisiejszy zrozumieć. Jeżeli była chociaż najmniejsza szansa było trzeba walczyć do końca i nikim na około się nie przejmować. Nie wiem dlaczego Zarząd myślał inaczej...
Druga kwestia to transfery. Secco przyznał, że błędem było oddanie Mutu, to akurat jestem w stanie przeboleć. Błędy popełniał też Moggi (chociażby oddanie Henryego). Jednak oddanie, co tu dużo mówić piłkarzy wybitnych, zlatana i vieiry do bezpośredniego wroga interu i to za grosze to sprawa obok której nie można przejść obojętnie. Jestem niemal pewien, że Moggi zafundował by im zesłanie gdzieś w Anglii albo Hiszpanii, obecny Zarząd woła wzmocnić klub który przyczynił sie do naszej degradacji, niedopuszczalne.
Moim zdaniem jednak kwestią decydującą w ocenie Zarządu będzie letnie Mercato. Dobre transfery mogą odsunąć na bok błędy które na razie popełnili. Kiepskie transfery natomiast przechylić szale goryczy.
Podsumowując na chwile obecną źle oceniam poczynania zarządu, ale ostateczną ocenę wystawie im po Mercato.

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
- Kuben
- Juventino
Naturalnie zagłosowałem na trzecią opcje. Dlaczego ?
:puck: Brak odwołania podczas afery Calciopoli które mogło mieć pozytywne skutki dla Naszego klubu,
:puck: Sprzedaż piłkarzy po aferze za marne pieniądze,
:puck: Kupywanie połowy karty zawodniczej mało znanego zawodnika za 7,5 mln ojro który i tak jeszcze z Nami nie gra, a niemozność wydania 700 tys na doświadczonego zawodnika, który niewątpliwie pomógłby Naszej obronie,
:puck: Powtóka z zeszłęgo sezonu kiedy to Juventus upatruje sobie tylko zawodników którym kończą się kontrakty w czerwcu i bedą mogli zasilić szerego Naszego klubu zgodnie z prawem Bosmana,
:puck: Wielkie dziury w obronie a Juve interesuje się Napastnikami:
-Toni: Dziadek któemu wyszły 2 sezony i już jest uważany za mega napastnika
-Klose: Niemiec, a tego narodu nienawidze, najchętniej bym wyrżnął cał (zresztąpewnie nie tylko ja
)
-Saviola: Znowu za darmo, i znając życie Barca zaproponuje mu nędzne warunki a On tak czy siak je przyjmie
Mógłbym tak jeszcze troche wymieniać...
Nic! Pozostaje Nam czekać do letniego Mercato i na decyzje o zwolnieniu DD... Poczekamy Zobaczymy...
Ps. Tyle osób zagłosowało pozytywnie, ciekawe dlaczego się nie wypowiadają
Pozder^
:puck: Brak odwołania podczas afery Calciopoli które mogło mieć pozytywne skutki dla Naszego klubu,
:puck: Sprzedaż piłkarzy po aferze za marne pieniądze,
:puck: Kupywanie połowy karty zawodniczej mało znanego zawodnika za 7,5 mln ojro który i tak jeszcze z Nami nie gra, a niemozność wydania 700 tys na doświadczonego zawodnika, który niewątpliwie pomógłby Naszej obronie,
:puck: Powtóka z zeszłęgo sezonu kiedy to Juventus upatruje sobie tylko zawodników którym kończą się kontrakty w czerwcu i bedą mogli zasilić szerego Naszego klubu zgodnie z prawem Bosmana,
:puck: Wielkie dziury w obronie a Juve interesuje się Napastnikami:
-Toni: Dziadek któemu wyszły 2 sezony i już jest uważany za mega napastnika
-Klose: Niemiec, a tego narodu nienawidze, najchętniej bym wyrżnął cał (zresztąpewnie nie tylko ja

-Saviola: Znowu za darmo, i znając życie Barca zaproponuje mu nędzne warunki a On tak czy siak je przyjmie
Mógłbym tak jeszcze troche wymieniać...
Nic! Pozostaje Nam czekać do letniego Mercato i na decyzje o zwolnieniu DD... Poczekamy Zobaczymy...
Ps. Tyle osób zagłosowało pozytywnie, ciekawe dlaczego się nie wypowiadają

Pozder^

Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
- klsmkr
- Interista
ROTFL i pisze to ta sama osoba, która swego czasu zamieściła tekst wyśmiewający Inter za kupno napastnika, który nie strzela bramek :lol:Medi pisze:a oprócz zbyt niskiej ceny za Ibre
PS. Tak na marginesie - trochę to dziwne: oceniać zarząd na podstawie plotek transferowych w gazetach.
- wErOn
- Juventino
wez ty sie chlopie otrzasnij ... :doh:[RA]MACIUS pisze: -Toni: Dziadek któemu wyszły 2 sezony i już jest uważany za mega napastnika
-Klose: Niemiec, a tego narodu nienawidze, najchętniej bym wyrżnął cał (zresztąpewnie nie tylko ja)
Wybralem opcje 'tak sobie'. Poki co zarzad pokazuje ze poprostu nie ma jaj. Secco i spolka to nie wielki Moggi ktory potrafił przy transferach zrobic w balona kazdy klub (Cannavaro sciagniety z interu to hit [umiejetnosci Lucka czy glupoty morattiego?:prochno:] i sciagał wielkich za grosze. O braku odwolania szkoda pisac. Podobnie jak koledzy wyzej poczekam do letniego mercato, mam nadzieje ze zaskocza mnie .. pozytywnie.
(..)z każdą godziną, z każdą minutą uczę się ciebie człowieku.. z każdą sekundą i z każdą chwilą jestem głupszy(..)
Wolność i kapitalizm!
Wolność i kapitalizm!
- MrWlodek
- Juventino
Bo nie chcą pisać takich bzdur jak Ty. Nie wiem skąd masz takie uprzedzenia co do Toniego, Klosego i Savioli? Pierwszy raz w życiu słyszę bezpodstawne narzekanie w tak żałosnym stylu.[RA]MACIUS pisze:Ps. Tyle osób zagłosowało pozytywnie, ciekawe dlaczego się nie wypowiadają![]()
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Zagłosowałem na "tak sobie" bo wydaje mi się że po pół rocznej pracy nie można oceniać jeszcze zarządu.
Popełnili kilka wpadek: sprzedaż Mutu i przede wszystkim nie walczyli do końca w sprawie afery "Calciopolli". To są Ich największe, moim zadaniem, minusy.
Plusów nie było prawie wcale ale to dopiero pół roku. Zobaczymy co się będzie działo po wywalczeniu awans do Serie A.

- Kuben
- Juventino
Lukasz_JUVE pisze:Bo nie chcą pisać takich bzdur jak Ty. Nie wiem skąd masz takie uprzedzenia co do Toniego, Klosego i Savioli? Pierwszy raz w życiu słyszę bezpodstawne narzekanie w tak żałosnym stylu.[RA]MACIUS pisze:Ps. Tyle osób zagłosowało pozytywnie, ciekawe dlaczego się nie wypowiadają![]()
Buahahaha... ale z Ciebie Łeb.. :rotfl:
Do Savioli nie mam uprzedzeń ale tak czy siak nie wkomponuje się w Lige włoską a poza Tym nie chce żeby zarząd brał znowu piłkarzy za darmo, co do Klosego to poczytaj sobie dawniejsze Newsy... połowa ludzi któa się wypowiadała na ten temat Jego transferu do Juve napisała 'Tylko nie Niemiec', albo 'Niemiec ;/' nie lubie dziada i Tyle... Toni, daj mi chociaż jeden powód Dla którego powinniśmy wywalić z 20 mln Euro (jak nie więcej) na piłkarza który ma 30 lat, który tak pogra w Juve z 3 lata góra i nie napuka Tyle bramek co Treze w Tym czasie... Zakładam oczywiście, że wtedy Treze odejdzie z Juve bo mamy przecież Toniego...
:doh:
Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
- Zawidowianin
- Juventino
Ale to w ,,najgorszym wypadku" - czyli odjęcie jeszcze 3 punktów to liczymy od -30, bo chyba tyle wtedy mieliśmy kary w Serie BMedi pisze:Nie było takiej możliwości. W razie odwołania możliwe były dwa wyjścia: albo proces zostałby anulowany (bardziej prawdopodobne), czyli wszystko wróciłoby do stanu sprzed calciopoli. Albo zopstalibyśmy z Serie B i nałożono by nam dodatkową kare 3 punktów.Venomik pisze:1. Brak odwołania.
.