Kiedy powrócimy na szczyt??

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2007, 20:06

Realnie zapatrując się na naszą obecną sytuację chciałbym poznać wasze zdanie odnośnie opinii na temat:Czas,po jakim Juve odzyska równowagę finansową,a także będzie gotowe walczyć o najwyższe trofea wśród najlepszych.Moim zdaniem realia są takie-czerwiec-awans do A,kolejny rok-walka o czołową trójkę ligi,2 lata-powolne podnoszenie się i uzyskiwanie pierwszych istotniejszych sukcesów.Założenie to jest nieco pesymistyczne,ale wolę nie robić sobie wielkich nadziei i potem za to się nie martwić.Tak podpowiada mi moja osobista rozwaga.Bo moje biało-czarne serce mówi mi tylko jedno-powrót do włoskiej elity=końcowi sukcesów milanu,interu i innych zespołów,z którymi od dawna toczymy walkę o prymat w Europie(no-może z tym interem przesadziłem... :rotfl: )

krzywy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2007, 20:51

wedlug mnie wydarzy sie to nieco szybciej...awansujemy do serie a i po zajeciu w kolenjym sezonie dobrej lokaty w seriea(premiowane gra w LM) damy o sobie przypomnieć;].moze nie koniecznie od razu wygrywajac jak to niektorzy fanatyczni fanatycy twierdza ale powalczymy

Pilekww

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2007, 21:05

Wszystko zależy od tego jakie będzie to i letnie okno transferowe. Jeśli zostaną kupieni trafieni zawodnicy a kluczowi nie zostaną sprzedani, to uważam, że powrót na szczyt przy dobrych wiatrach to rok. W takim sensie, że już w sezonie 07/08 moglibyśmy godnie walczyć o Scudetto! Później wiadomo pieniądze, ograny skład czyli już w kolejnym sezonie ostra koncentracja na Lidze Mistrzów. Jest to jednak bardzo optymistyczny wariant, któremu towarzyszy duże szczęscie.

Jeśli weźniemy pod uwage to że tego szczęscia, (którego w tych ostatnich latach nie mamy) ( :doh: ) mieć nie będziemy to sprawa przedstawia się inaczej. Myśle. W przyszłym sezonie czołówka. W kolejnym Scudetto i LM (ale średnio) a w kolejnym już pełen zestaw. To, jak sie łatwo można domyslić, ten mniej optymistyczny wariant.

Jednak wiadomo że wszytsko zależy od tego jak sie ułoży współpraca z zawodnikami, trenerem, zarządem. Czy nowi piłkarze się dobrze przyjmą.

Ja jestem dobrej myśli i wierze że Wielkie Juve (tzn. większe od obecnego wielkiego) już niedługo powróci mocniejsze ... z treningu.

"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2007, 21:47

Coz... Jesli beda jakies dobre zakupy w letnim Mercato, to tak jak powiedzial kolega wczesniej, juz w 07/08 mozemy powalczyc, przynajmiej o pierwsza trojke! A nawet na czwartym miejscu chyba bedzie szansa na LM (chyba jest tak ze trzeba sie zakwalifikowac, nie pamietam).

Byloby dobrze skupic sie takze na Coppa Italia.

Discordia

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2007, 22:20

Myślę, że awans do Serie A po tym sezonie jest tylko formalnością. Jak dalej potoczą się losy Juve? Wg mnie wszystko zależy od tego, jak będą wyglądały nasze transfery podczas letniego Mercato. Jeśli uda nam się zatrzymać Gigiego, Trezeguet i Camora a pozyskać przede wszystkim dobrych defensorów (np. Barzagli'ego) to w sezonie 07/08 będziemy walczyć o pierwszą trójkę, a może uda nam się nawet wygrać Scudetto :D Byłoby to naprawdę trudne, aczkolwiek nie niemożliwe :wink:
Co potem nastąpi - zobaczymy :wink: Na zajście wysoko w LM od razu bym nie liczyła, ale to kwestia kilku sezonów :wink:

Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2007, 22:26

juventina92 pisze:Myślę, że awans do Serie A po tym sezonie jest tylko formalnością. Jak dalej potoczą się losy Juve? Wg mnie wszystko zależy od tego, jak będą wyglądały nasze transfery podczas letniego Mercato. Jeśli uda nam się zatrzymać Gigiego, Trezeguet i Camora a pozyskać przede wszystkim dobrych defensorów (np. Barzagli'ego) to w sezonie 07/08 będziemy walczyć o pierwszą trójkę, a może uda nam się nawet wygrać Scudetto :D Byłoby to naprawdę trudne, aczkolwiek nie niemożliwe :wink:
Co potem nastąpi - zobaczymy :wink: Na zajście wysoko w LM od razu bym nie liczyła, ale to kwestia kilku sezonów :wink:
Wlasnie ja mysle na odwrot.

Przecierz w LM, jesli nie dostaniemy jakiejs super duper trudnej grupy, mozemy gdzies zajsc?

Bo nie sadze ze w grupie bedziemy z Chealsea, Barcelona i Lyonem.

Discordia

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2007, 12:58

Ibra_fan pisze:
juventina92 pisze:Myślę, że awans do Serie A po tym sezonie jest tylko formalnością. Jak dalej potoczą się losy Juve? Wg mnie wszystko zależy od tego, jak będą wyglądały nasze transfery podczas letniego Mercato. Jeśli uda nam się zatrzymać Gigiego, Trezeguet i Camora a pozyskać przede wszystkim dobrych defensorów (np. Barzagli'ego) to w sezonie 07/08 będziemy walczyć o pierwszą trójkę, a może uda nam się nawet wygrać Scudetto :D Byłoby to naprawdę trudne, aczkolwiek nie niemożliwe :wink:
Wlasnie ja mysle na odwrot.

Przecierz w LM, jesli nie dostaniemy jakiejs super duper trudnej grupy, mozemy gdzies zajsc?

Bo nie sadze ze w grupie bedziemy z Chealsea, Barcelona i Lyonem.
Z grupy raczej wyjdziemy, ale nie sądzę by udało nam się zajść dalej. W 1/8 finału grają najmocniejsze kluby - możemy trafić właśnie na Chelsea, Barcę czy Lyon. A przeprawa z którąś z tych drużyn byłaby bardzo ciężka...

aSsItCh

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2007, 13:41

Z grupy raczej wyjdziemy, ale nie sądzę by udało nam się zajść dalej. W 1/8 finału grają najmocniejsze kluby - możemy trafić właśnie na Chelsea, Barcę czy Lyon. A przeprawa z którąś z tych drużyn byłaby bardzo ciężka...
ale nie niemożliwa! trzeba wierzyć :)

Co do tematu, to po mojemu Juventus tylko na ten jeden sezon spadł ze szczytu... to jest zbyt fenomenalny klub, żeby pozwolić sobie na walkę o co najwyżej 4 miejsce jak ktoś wcześniej wspomniał. Juventus jak tylko wejdzie do Serie A po tym sezonie, w co nie mam wątpliwości, znów będzie rywalizował z "największymi" o najwyższe cele!

Obrazek
Kwiat miłości rozkwita w świetle uczuć
I w nim też usycha...
Gdy nadejdzie czas by odbyć ostatnią podróż
Będę myślał o Tobie...
Discordia

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2007, 15:50

aSsItCh pisze:
ale nie niemożliwa! trzeba wierzyć :)
Nie powiedziałam, że taka przeprawa byłaby niemożliwa :wink:

Wierzę w Juve, ale staram się też patrzeć realistycznie :wink:

Pro Evo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2007, 14:01

Do czołówki Serie A trafimy szybko, i nie mówie tu o podium tylko 5-6 miejsce, przynajmniej w pierwszym sezonie. A na sukcesy w Europie to raczej poczekamy. Chyba że włodarze się pokażą i zmotają obrone! Tak ja myślę chociaż chciałbym żeby Juve było znowu najleprze ale bądźmy realistami...

blejzer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2007, 15:08

mysle ze gdy wejdziemy do serie A to odrazu juve nie bedzie na szczycie chodz mysle ze zakwalifikuje sie do LM :D

jt10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2007, 12:04

Według mnie przede wszystkim nie możecie nastrajać się od razu na zwycięstwa mecz za meczem i w seriea (do której po prostu musimy powrócić już w tym roku) i w cl. Nawet jeśli włodarze wzmocnią zespół obawiam się, że trzeba będzie czasu, żeby wszystkie tryby zaczęły funkcjonować tak jak Didier, Zarząd i my kibice sobie życzymy.
Dlatego myślę, że lokata dająca możliwość startu w Lidze Mistrzów będzie takim optymalnym celem do zrealizowania. A jak to zrobić? Przy założeniu że nikt nie odejdzie trzeba będzie wzmocnić przede wszystkim obronę co najmniej jednym światowej klasy środkowym obrońcą i jednym bocznym. Środek pomocy również przydałoby się wzmocnić. I wtedy walka o pierwszą trójkę - czwórkę powinna zakończyć się naszym sukcesem. Jeśli będzie Mistrz lub Wicemistrz to będzie super. A potem wracamy do Ligi Mistrzów: no i wyjście z grupy to absloutne minimum. Optimum: ćwierćfinał.
Podsumowując: teraz wszystko w rękach i głowach działaczy. Zobaczymy kto zostanie, kto przyjdzie. A mądrzejsi tak naprawdę będziemy dopiero po pierwszych 5 - 10 meczach przyszłego sezonu. W SerieA oczywiście:)
pozdr

Buffi-luki

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2007, 20:27

Za rok oczywiście bedziemy grać w Serie A . Jeśli wzmocnienia wypalą to powinniś my zając miejce 3-5. Oczywiście mam nadzieję że będziemy na podium. Jedno jest w przyszłym sezonie pewne a mianowicie to że NAPEWNO nie zajmiemy miejsc 1 i 2 , z prostej przyczyny: Inter i Roma są narazie za silne. Za dwa lata powinniśmy wyść z grupy CL i pózniej zawalczyć . Natomiast w Serie A minimum 3 lokata. Walczyć o mistrzostwo powinniśmy w sezonie 2009-2010. Smutne ale prawdziwe :angry:

FORZA JUVE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
da.pawel

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 lutego 2007, 21:57

jst jakaś możliwość gry juventusu w przyszłym sezonie w europejskich pucharach??
O ile się nie myle to jeszcze gramy o puchar włoch. Wygrana w tym pucharze daje możliwość gry w uefa cup?

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2007, 22:02

da.pawel pisze:jst jakaś możliwość gry juventusu w przyszłym sezonie w europejskich pucharach??
O ile się nie myle to jeszcze gramy o puchar włoch. Wygrana w tym pucharze daje możliwość gry w uefa cup?
Chłopcze odpadliśmy już dawno z Pucharu Włoch, przegraliśmy z Napoli :roll: .

http://www.juvepoland.com/news.php?id=6379

ODPOWIEDZ