Najlepsza Liga Świata

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ

Który z krajów ma najsilniejszą ligę?

Można wybrać tylko 1. opcję

Pokaż wyniki
wojtek_n89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2006, 07:21

Jaka waszym zdaniem jest najlepsza liga na świecie pod względem footbolu ale także kibicowania?

Moim zdaniem najlepszą ligą jest Premiership, ale nie lubie tej ligi, każdy klub ma właściciela miliardera :/ No wydaje mi się że lige włoską wyprzedza jeszcze La liga, a z Legą Calcio walczy jesze Francja. I tak najbardziej lubie lige Włoską, podoba mi się gra tzw. catenaccio. Podoba mi się gra obronna.

Jeśli chodzi o doping to nikt nie może się równać z Ligą argentyńską, późnioj wydaje mi się jest Calcio lub La liga ... Dobzi kibice są także w Polsce, nie pod względem ilości ale dopingi i oprawy nie są złe.

Jeśli macie jakieś zdjęcia lub filmiki z oprawami z meczy był bym bardzo wdzięcznty jeśli byście pokazali.

Forza Juve, Forza Wisła! Hail Celtic!
wino87

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 września 2006, 09:20

Jezeli chodzi o doping to dorzucil bym jeszcze lige grecka......tam to maja fanatycznych fanow :D Dla mnie Serie A zawsze byla idealem jezeli chodzi o to jak powinna wygladac najlepsza liga swiata i jej rozgrywki 8)

The_Sickness

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2006, 10:51

Wonki

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 września 2006, 15:58

No więc może, skoro taki temat już był, to obgadamy w tym temacie wątek poruszony przez Wojtka:
Jeśli chodzi o doping
czyli Jaki kraj ma najlepszych kibiców

ANGLIA
"Que sera sera" w wykonaniu angielskich fanów

POLSKA
Legia
Jagiellonia (25 minut! :whistle:)
Korona Kielce
Kielecki doping (piosenka ściągnięta od greckiego PAOKu ;) )
A tutaj wyjątkowo piękne wykonanie tej pieśni w mp3 :) POLECAM zainteresowanym!
Doping Lecha w Kielcach
Forza Lech
Lech Poznań
Korona znuff

NIEMCY
Bayern w Turynie
Werder

CYPR
Omonia Nikozja w Bukareszcie

CHORWACJA
Dynamo Zagrzeb
Dynamo Zagrzeb
Hajduk Split
Dinamo

SERBIA
Crvena Zvezda Belgrad (Red Star)

WŁOCHY
Manifestacja Juventini
Juventus

AUSTRIA
Rapid Wiedeń

RUMUNIA
Steaua Bukareszt

Może i mało ma to (1 2) wspólnego ze 'zdrowym dopingiem' ale video ciekawe. Prawdziwa wojna uliczna Juve vs Milan :shock: Jak usłyszałem ten dźwięk w 55 sekundzie to myslałem że mi gdzieś pod nogi koktail Mołotowa spadł :prochno:

No to tyle znalazłem, nie mam siły więcej ultrasu szukać :wink: Jak ktoś jest ciekawy to niech wpisze w jakąś wyszukiwarkę video 'ultras' i pokaże się multum nagrań tego typu.

No więc ja myślę, że największe wrażenie robi doping europejskich potentatów, pewnie ze względu na duże środki na oprawę meczów. Jednak jeśli chodzi o zaciekłość w dopingu, to dla mnie najlepsza jest liga polska i chorwacka :prochno: Oczywiście z tego co widziałem, jeśli ktoś znajdzie, to chętnie obejrzę doping w Grecji, Anglii, Hiszpanii i Francji :-D
Ostatnio zmieniony 17 września 2006, 18:11 przez Wonki, łącznie zmieniany 1 raz.

booyak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 września 2006, 16:03

Troche offtopic ale nie mogłem się powstrzymać jak zobaczyłem: " inny kraj (np. Polska, Szkocja, Brazylia, Rosja)" Looooooool Co to mialo znaczyc :D?

A zeby nie było tak całkiem poza tematem to uważam że jeśli chodzi o poziom to wszystkie 'wielkie' ligi Europy mają podobny, co do opraw kibiców to musiałbym usciąść przynajmniej na jednym stadionie każdej z lig w czasie meczu żebym mógł stwierdzić, bo widzieć to w tv a być tam i czuć to rózne rzeczy

★ ★ ★
kedzier

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 września 2006, 16:20

Wonki pisze:Parma w Turynie
To nie jest Parma w Turynie, ale w meczu u siebie. Przysłuchaj się co oni śpiewają i usuń ten link jak najszybciej. :|

Obrazek
Reggie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 września 2006, 18:10

Wonki pisze:No więc może, skoro taki temat już był, to obgadamy w tym temacie wątek poruszony przez Wojtka:
Jeśli chodzi o doping
czyli Jaki kraj ma najlepszych kibiców
Ja do Anglii dorzuciłbym jeszcze kibiców West Hamu i "I'm forever blowing bubbles"

"Ludzie wybierają najczęściej rozwiązania pośrednie, które są najgorsze ze wszystkich, a to dlatego, że nie potrafią być ani całkiem źli, ani całkiem dobrzy." Niccolò Machiavelli
Wonki

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 września 2006, 18:15

kedzier pisze:To nie jest Parma w Turynie, ale w meczu u siebie. Przysłuchaj się co oni śpiewają i usuń ten link jak najszybciej. :|
Hmmm link usunięty, chociaż szczerze powiedziawszy do tej pory nie wiem co oni tam śpiewali (ot taki jakiś stadionowy bełkocik)
Reggie pisze:Ja do Anglii dorzuciłbym jeszcze kibiców West Hamu i "I'm forever blowing bubbles"
Przypomniało mi się od razu Hooligans i GSE 8)

gregor_g4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 września 2006, 18:58

wojtek_n89 pisze:Jeśli chodzi o doping to nikt nie może się równać z Ligą argentyńską
Byłeśna jakimś meczu, czy stwierdzasz tak na podstawie filmiku z youtube?

Jeśli chcecie obiektywnie ocenić doping danych kibiców to trzeba go usłyszeć na żywo w innym wypadku spekulowanie staje się śmieszne.

Z zagranicznych stadionów zwiedziłem tylko 2 więc nie mogę zbyt wiele na temat kibicowania w Europie powiedzieć. W Polsce byłem jednak na większej liczbie stadionów a największe wrażenie zrobił na mnie doping: 1. Widzew Łódź 2. Lechia Gdańsk 3. Jagiellonia Białystok
Wonki pisze: Korona Kielce
Kielecki doping (piosenka ściągnięta od greckiego PAOKu ;) )
A tutaj wyjątkowo piękne wykonanie tej pieśni w mp3 :) POLECAM zainteresowanym!
Wiele polskich ekip wzięło się za przerabianie tej pieśni ale wg mnie najlepszy tekst do niej ułożył Widzew.

A przy okazji polecam obejrzeć jak bawią się Turcy - Besiktas, To samo, tyle, że na lotnisku oraz Grecy - Panathinaikos
Panathinaikos 2

A tu macie jeszcze pare linków, wartych obejrzenia:
Crvena Zvezda:

Porto:

River Plate:
- bardzo fajna, melodyjna pieśń

Fenerbache:

Ascoli:

AEK Ateny:

Wonki

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 września 2006, 21:30

gregor_g4 pisze:Wiele polskich ekip wzięło się za przerabianie tej pieśni ale wg mnie najlepszy tekst do niej ułożył Widzew.
A masz może jakieś mp3 z tej pieśni albo chociaż tekst? Melodia naprawdę fajna. Do moich faworytów pod względem dopingu dorzucam jeszcze Grecję - pamiętam co było, kiedy grała Wisła w tym kraju przed rokiem... To było PIEKŁO :twisted:

gregor_g4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 września 2006, 21:55

Wonki pisze:
gregor_g4 pisze:Wiele polskich ekip wzięło się za przerabianie tej pieśni ale wg mnie najlepszy tekst do niej ułożył Widzew.
A masz może jakieś mp3 z tej pieśni albo chociaż tekst? Melodia naprawdę fajna. Do moich faworytów pod względem dopingu dorzucam jeszcze Grecję - pamiętam co było, kiedy grała Wisła w tym kraju przed rokiem... To było PIEKŁO :twisted:
Widzew
a tu to samo w wersji niemieckiej :smile: Klik

samozlo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 września 2006, 22:08

Ja zawsze biore pod uwage w tego typu głosowanich dokonania w LM i PUEFA a te w tym roku zdominowała Hiszpania.
I genialny doping na Camp Nou!!

Slobodan Bulka przejmnie władze w Imperium;]
Capitan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 września 2006, 22:45

Po degradacji Juve Serie A dużo straciła. Dlatego postawiłem Na premier league. Sa tam co najmniej 4 zespołu walczące o mistrzostwo, a do tego jeszcze zawsze znajdzie sie jakaś zaskakująco dobre grająca drużyna uważana za średniaka. W tym sezonie jest nią Porthsmoth.
Równeiż w Hiszpani liga jest mocna i wyrównana, jednak tam dominuję Barca i raczej z nią nikt nie może się równać.

MrWlodek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 września 2006, 15:27

Gdy w Serie A nie ma Juve to najlepszą liga jest Premier League.
A za rok najlepsza będzie znowu Seria A bo z Juventusem :D

Obrazek
Lucki85

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 września 2006, 14:19

no niestety musiałem zagłosowac na hiszpanską ligę, w dużej mierze dlatego, że JUve jest w serie B

ODPOWIEDZ