PRESEASON
- belial
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Witam!
Chcialem sie z wami podzielic swoja opinia na temat meczow przedsezonowych Juve. Otoz nie wiem ilu z was ma okazje je ogladac live badz z poslizgiem, ale bynajmniej mnie te mecze zenuja
akcja na boisku opisywana na tym nowym gadzecie Juvepoland wyglada w miare - jednak juz sama gra wyglada setki razy gorzej. Mialem okazje ogladac trofeo birra moretti, oraz dzisiejszy mecz z piacenza - na trofeo birra moretti w meczu z napoli momentami przysypialem, a dzisiaj po 30 minutach ogladania wolalem przelaczyc na naszych U21. Nawet Juvepoland nie podalo pelnego skladu Juve na trofea jak i na dzisiejszy mecz gdyz oprocz tych wypisanych grali jacys egzotycznie ktorych nei kojarze ani z nazwisk padajacych z TV, ani tym bardziej z wygladu. Teraz nasuwa sie pytanie - po co to wszystko? Przed trofeo myslalem ze jakis tam prestiz, ale po skladach szybko wywnioskowalem ze to tylko zabawa, mecze "kontrolne"? toz to nawet zabawa nie byla, to wygladalo jakby oni pierwszy raz ze soba grali...Nie wiem jak to wygladalo w poprzednich sezonach, ale taka gra niczego nie wnosi, a wrecz przeciwnie kibicie ktorzy przyszli na mecz zeby zobaczyc jak gra wielkie Juve przeciwko ich druzynie w polowie pewnie sie zastanawiaja czemu musza placic za ogladanie czegos takiego
ide o zaklad ze druga druzyna z Piacenzy utrzymala by taki bezbramkowy remis... Ci ktorzy powinni cwiczyc zgranie z nowymi zawodnikami ktorzy beda grac w pierwszym skladzie nawt nie biora udzialu w zgrupowaniu. Tego, ze transmisje z takich "meczow" pokazuja w TV (i to na zywo) obok takich szlagierow jak norewgia-brazyia (w tej chwili na tym samym kanale co pokazywal mecz juve) to pojac nie potrafie. takie jest moje prywatne zdanie na ten temat.
Chcialem sie z wami podzielic swoja opinia na temat meczow przedsezonowych Juve. Otoz nie wiem ilu z was ma okazje je ogladac live badz z poslizgiem, ale bynajmniej mnie te mecze zenuja

- Mr Cezary
- Juventino
Hehe, trafnie to ująłeś. W tamtym roku było podobnie, w meczu np. z Ceseną, a przecież mieliśmy pakę, jakiej "nigdy przedtem w Turynie nie było"Martin pisze:Cos mi sie wydaje, ze pierwszy raz w zyciu ogladasz mecze Juventusu w sezonie przygotowawczym....
- belial
- Juventino
no ale po co to wszystko? z punktu widzenia innych druzyn to fajne sa takie mecze, np 1 sklad piacenzy zremisowal z Juventusem, kibice i pilkarze podniesli swoje morale, zarzad zadowolony z zyskow ze sprzedazy biletow. a juve? dla kibicow zenada, dla zarzadu figa z makiem, bo pewnie za taki sklad piacenza zlamanego grosza nei dala.
- Marcin_FCJ
- Juventino
Chłopie zrozum, że mecz czy też turniej towarzyski jest przedewszystkim poto by sprawdzić różnych zawodników i różne ustawienia, służy to eliminowaniu błędów byś w meczach o stawkę nie musiał już oglądać tego typu spotkań.
- Mr Cezary
- Juventino
Po to, aby młodzi, niedoświadczeni piłkarze, a także niełapiący się na codzień do pierwszego składu, mogli się wykazać przed trenerem. Zapewne dla większości z nich, właśnie takie mecze są wyznaczkiem w przyszłość, czy warto pozostać w klubie, w którym będę mógł grać, czy może lepiej stąd uciekać, bo i tak nie zrobię tu furory.belial pisze:no ale po co to wszystko? z punktu widzenia innych druzyn to fajne sa takie mecze, np 1 sklad piacenzy zremisowal z Juventusem, kibice i pilkarze podniesli swoje morale, zarzad zadowolony z zyskow ze sprzedazy biletow. a juve? dla kibicow zenada, dla zarzadu figa z makiem, bo pewnie za taki sklad piacenza zlamanego grosza nei dala.
- alex_KiNiO
- Juventino
Mecze przed sezonem są właśnie po to aby sprawdzić tych młodszych i dać im szanse gry. Nie ma co oczekiwać że grając z teoretycznie słabszą drużyną, która chce się pokazać takim meczem wygramy 5:0!
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości.
Gianni Agnelli
Gianni Agnelli
- belial
- Juventino
zeby sprawdzic mlodych to sa przeciez druzyny primavera to raz, ustawienie? taktyka? przeciez jak wspomnial przedmowca oni wiecej juz w takim skladzie nie zagraja... ja bym sie wqrwil jakbym zaplacil za bilet na mecz juve i ogladal 3 sklad.
- The_Sickness
- Juventino
To kupiłbyś bilet nie wiedząc na co idziesz? Oczywiste jest ze w meczach towarzyskich przed sezonem gra się mozliwie jak największą ilością zawodników, rzadko kiedy zespoły grają podstawowym składzie. Na szczęście są ludzie którzy chcą takie spotkania oglądać i nie robi im róznicy czy grają gwiazdy czy młodzi, bo przyszli tam dla klubu a nie dla idoli. Nie rozumiem co cie tak w tym wszytskim bulwesuje. Ktoś ci karze na siłe te spotkania oglądać? Nie chcesz to nie oglądaj. Widocznie takie spotkania są potrzebne, skoro organizuje je masa druzyn. A ze leci to w TV, co złego? Ja mam okazje dzięki temu przyjzec się naszej druzynie i jestm wdzięczny Sport Italia, ze wykupiło prawa do transmisji.belial pisze:zeby sprawdzic mlodych to sa przeciez druzyny primavera to raz, ustawienie? taktyka? przeciez jak wspomnial przedmowca oni wiecej juz w takim skladzie nie zagraja... ja bym sie wqrwil jakbym zaplacil za bilet na mecz juve i ogladal 3 sklad.
Ehhh ... wypociłem się, ale musiałem, bo wkurzasz mnie belial
- Mr Cezary
- Juventino
No ale czego Ty się spodziewałeś? Przecież było wiadomo, że część pojedzie na mecze reprezentacji, a część dopiero co wróciła z urlopów po MŚ. Chciałbyś ich wszystkich zatrzymać na siłę i kazać im grać, bo wybierasz się na mecz? :lol:belial pisze:zeby sprawdzic mlodych to sa przeciez druzyny primavera to raz, ustawienie? taktyka? przeciez jak wspomnial przedmowca oni wiecej juz w takim skladzie nie zagraja... ja bym sie wqrwil jakbym zaplacil za bilet na mecz juve i ogladal 3 sklad.
- damiano ziębotta
- Juventino
Nie ma co nawet z gościem gadać! Skąd Ty sie w ogołe urwałeś?! :doh: Ty w ogołe jesteś kibicem Juve, czy moze jakimś Milanistą, że tak krytykujesz nasz klub?! :evil: Krytykujesz sprawy, które są zupełnie normlanie i oczywiste, to jest stary przygoyowanie, a nie właściwy sezon, tu się klaruje drużyna, tu sie trenuje, próbuje, sprawdza, a nie trzepie kasę!! :evil:
- Martin
- Juventino
Coz... wydaje sie, ze belial zyje dla samych zwyciestw nawet w meczach towarzyskich, a jak jego druzyna (Juventus?) nie zaprezentuje wspanialego futbolu nawet w meczu kontrolnym to juz porazka i melancholia.. Zrozum, ze mecze przedsezonowe są miedzy innymi po to zeby sprawdzic pilkarzy: w jakiej są formie, na jakiej pozycji moga grac, jak współpracuja podczas meczu i po prostu po to aby dać pograć tym piłkarzom, zeby nie nudzili się dwumiesięczną pogonią za piłką podczas treningow. Czy to takie trudne do skumania? 

Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
Log out: 31.03.2013
- belial
- Juventino
jakbyscie czytali uwaznie, to byscie doczytali rowniez koncowke:
"takie jest moje prywatne zdanie na ten temat.". jezeli kibicowanie dla was opiera sie tylko na zauwazaniu tego co dobre to chyba macie problem... uwazam, ze jako kibic (tak, Juve, i tylko Juve) mam prawo do komentowania rowniez slabych stron - troche obiektywizmu panowie. Z tego co widze, to kazdy ktory jest choc troche krytyczny wobec jakiejs sytuacji zwiazanej z klubem odrazu jest uwazany tutaj za interniste/milaniste itd...
"takie jest moje prywatne zdanie na ten temat.". jezeli kibicowanie dla was opiera sie tylko na zauwazaniu tego co dobre to chyba macie problem... uwazam, ze jako kibic (tak, Juve, i tylko Juve) mam prawo do komentowania rowniez slabych stron - troche obiektywizmu panowie. Z tego co widze, to kazdy ktory jest choc troche krytyczny wobec jakiejs sytuacji zwiazanej z klubem odrazu jest uwazany tutaj za interniste/milaniste itd...
- OskarG
- Juventino
belial pisze:zeby sprawdzic mlodych to sa przeciez druzyny primavera to raz, ustawienie? taktyka? przeciez jak wspomnial przedmowca oni wiecej juz w takim skladzie nie zagraja... ja bym sie wqrwil jakbym zaplacil za bilet na mecz juve i ogladal 3 sklad.
A tam odrzau interista milanista wielu ludzi ma tu krytyczne zdanie na poczynania Juve szczególnie obecnie.belial pisze:jakbyscie czytali uwaznie, to byscie doczytali rowniez koncowke:
A na mecze przed sezonowe trzeba patrzeć inaczej.
1. Na takie mecze przychodzi malo ludzi.
2. Bilet sa duzo tansze zapewne (nie byłem wiec nie moge byc pewien xD)
3 Jak ktos idzie na taki mecz to mu8si sobie zdawac sprawe ze nie zagra pelny podstawowy sklad - ze trener bedzie probowal roznych rozwiazan i ze bedze to mecz o nic i zapewne nic ciekawego.
Dodac trzeba ze po mistrzostwach cześć pilakrzy ma wolne wiec wiadomo ze nie zagraja.
Do takich meczy trzeba miec poprostu inne podejscie i tyle.
Tak samo jak do pierwszych meczy w sezonie - gdzie niekoniecznie wszystko juz musi grac na 100% - bo na to potrzeba czasu a nie tylko pare tygodni przygotowan - szczegolnie ze w skladzie zaszlo sporo zmian.