Palladino czy on naprawde jest nam potrzebny ?
- Del Petro
- Juventino
Jak wszyscy wiemy Juventus jest bardzo blisko podpisania kontraktu z mlodym brazylijskim obronca Felipe. W skład tej transakcji ma wejsc takze napstnik Starej Damy Rafael Palladio. Spotkalem sie z wieloma głosami sprzeciwu na temat jego transferu . Ja jednak sadze ze mamy az 4 klasowych napastnikow : Zalayeta , Del Piero , Boijnov , i prawdopodobnie Trezeguet . Wiec zastanowmy sie czy nie lepiej zaplacic mniej za filipe i oddac Palladio. Wedlug mnie zarzad podejmuje słuszne kroki w tej sprawie . A co wy myslicie o tej wymianie.
- Venomik
- Juventino
Być może nie jest graczem niezbędnym juz teraz. Ale jest zawodnikiem obiecującym, który może zostać wielką gwiazdą.
W chwili obecnej jest to dla mnie czwarty napastnik, po Alexie, Bojinovie i Treze. Nawet jeśli Treze odejdzie to pewnie na jego miejsce zostanie ktoś ściągnięty, więc Palladino pozostanie tym czwartym.
Nie wiem czy jest gorszy od Zalayety, ale Zalayeta nie jest nikim wielkim i nic więcej już nie osiągnie. Palladino nie jest nikim wielkim, ale może nie jest jeszcze nikim wielkim.
Z tej dwójki wolę zdecydowanie młodego Włocha.
A czwórka napastników to optymalna ilość.
Tak na marginesie: według tego newsa nie jest on oddawany, ale przechodzi na współwłasność.
W chwili obecnej jest to dla mnie czwarty napastnik, po Alexie, Bojinovie i Treze. Nawet jeśli Treze odejdzie to pewnie na jego miejsce zostanie ktoś ściągnięty, więc Palladino pozostanie tym czwartym.
Nie wiem czy jest gorszy od Zalayety, ale Zalayeta nie jest nikim wielkim i nic więcej już nie osiągnie. Palladino nie jest nikim wielkim, ale może nie jest jeszcze nikim wielkim.
Z tej dwójki wolę zdecydowanie młodego Włocha.
A czwórka napastników to optymalna ilość.
Tak na marginesie: według tego newsa nie jest on oddawany, ale przechodzi na współwłasność.
Dirty mind
- mesju
- Qualità Juventino
Palladino to jeden z najbardziej obiecujących naszych zawodników, w którym duża część kibiców upatruje następcy Alexa. Szczerze mówiąc, nie miałem okazji widzieć jego gry (poza bramkami) i trudno komentować. Myślę jednak, że skoro tylu ludzi się nim zachwyca, to nie warto go sprzedawać. Najlepszym rozwiązaniem było by wypożyczenie, a tak znowu klub będzie musiał wykupić drugą część karty zawodnika, a z tym zawsze są problemy.
Wydaje mi się, że Zalayeta pogra u nas sezon, góra dwa. Później można z powrotem ściągnąć do nas Włocha
Wydaje mi się, że Zalayeta pogra u nas sezon, góra dwa. Później można z powrotem ściągnąć do nas Włocha

- morfeuszrejowiec
- Juventino
Jeżeli Palladino zostanie wypożyczony to sie zgadzam na to. Pogra w Serie A chociaż a nie w B
ale jeżeli go oddają definitywnie to ja tak niechce 

- Tom_my
- Juventino
no tak ale on już ma 22 lata (dla porównania Bożinow ma 20), niby to nie dużo, ale wielcy piłkarze w tym wieku już z powodzeniem radzą sobie w pierwszych jedenastkach wielkich klubów. wątpie żeby okazał się piłkarzem na miarę Del Piero czy Trezeguet
- Martin
- Juventino
Szukam w składzie Juventusu tego całego Palladio i nie moge sie go doszukac. Nie rozumiem jak mozna być fanem Starej Damy i przekręcać nazwiska piłkarzy ??Del Petro pisze:Jak wszyscy wiemy Juventus jest bardzo blisko podpisania kontraktu z mlodym brazylijskim obronca Felipe. W skład tej transakcji ma wejsc takze napstnik Starej Damy Rafael Palladio.

Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
- herr_braun
- Juventino
Palladino ma już 22 lata a w tym wieku ciężko mówić już o zawodniku obiecującym i na przyszłość. Gracz 22letni powinien już stanowić o sile zespołu, a tymczasem w ostatnim sezonie przeciętnego Livorno ten "talent" nie podbił. Mimo to nasze władze pozostawiają sobie furtkę do sprowadzenia go z powrotem do Juve w postaci współwłaścicielstwa i mnie takie rozwiązanie sastysfakcjonuje.
Myślałeś, że Juventini nie popełniają literówek :?Martin pisze:Szukam w składzie Juventusu tego całego Palladio i nie
moge sie go doszukac. Nie rozumiem jak mozna być fanem Starej Damy i przekręcać nazwiska piłkarzy ??
- Martin
- Juventino
Nie wydaje mi sie zeby to byla literowka. Literowka moze byc raz ale nie dwa-trzy razy. Poza tym blad zostal popełniony takze w imieniu.herr_braun pisze:Myślałeś, że Juventini nie popełniają literówek :?Martin pisze:Szukam w składzie Juventusu tego całego Palladio i nie
moge sie go doszukac. Nie rozumiem jak mozna być fanem Starej Damy i przekręcać nazwiska piłkarzy ??
A co do tematu. Ja bym zaryzykowal. Palladino jest bardzo kontuzjogenny i nie wydaje mi się, żebysmy mieli z niego jakis pożytek. 22-lata tak jak mowi to herr_braun to juz taki wiek, w którym pilkarz powinien, że tak powiem "się określić". W tym przypadku nie ma o tym mowy i ja go w Juventusie nie widze. Z drugiej strony wolałbym, aby wymiana była na kogoś innego. Czuje, ze ten Felipe to raczej bedzie ławę grzał...
Ostatnio zmieniony 11 sierpnia 2006, 08:43 przez Martin, łącznie zmieniany 1 raz.
Log in: 15.12.1997
- El Nino
- Juventino
ja również uważam że gdyby na prawde był to talent "na miarę Del Piero" to juz grałby w podstawowym składzie Juve lub nawet Livorno (w zeszlym sezonie nie zawsze wychodził w pierwszej jedenastce) ..
Wspołwłaścicielstwo to dobry krok - Juventus nadal bedzie mial szanse "odzyskac" tego zawodnika, gdy na przykład jego talent eksploduje w tym sezonie, jak rowniez pozbycia sie go przy slabej formie i jakims dlugim kryzysie..
Nie wiem czy jest to dobra transakcja, patrząc że do nas przyjdzie Felipe (tez młody i podobno zdolny) i jeszcze dopłacamy 5 mln euro, ale gdy płaci sie taką kwote za młodego zawodnika nie mogą być to pienadze wyrzucone w błoto i myśle ze zarząd wie co robi ..
Wspołwłaścicielstwo to dobry krok - Juventus nadal bedzie mial szanse "odzyskac" tego zawodnika, gdy na przykład jego talent eksploduje w tym sezonie, jak rowniez pozbycia sie go przy slabej formie i jakims dlugim kryzysie..
Nie wiem czy jest to dobra transakcja, patrząc że do nas przyjdzie Felipe (tez młody i podobno zdolny) i jeszcze dopłacamy 5 mln euro, ale gdy płaci sie taką kwote za młodego zawodnika nie mogą być to pienadze wyrzucone w błoto i myśle ze zarząd wie co robi ..
- robo11
- Juventino
Ja jestem przeciwny temu zeby Palladino odchodził. Widziałem go w akcji w jego poprzednich klubach i jestem pod wrażeniem jego gry naprawdę chłopak jest dobry i ma serce do walki. Jeżeli chdzi o wypożyczenie do klubu z SERIE A to owszem może być ale jeśli ma być sprzedany to szkoda bo to wielki talent!!!!!!
Jedna wiara jeden klub:JUVE TURYN AŻ PO GRÓB!!!!!!!!
- Bart
- Interista
Jako kibic również Salernitany mam o Palladino bardzo dobrą opinię i sądzę, że w rozgrywkach Serie B czuje się pewnie i powinien sobie poradzić, nawet w Juve. W Serie A może już trudniej, ale zasługuje na szansę w takim klubie.
inter Jest Bebe
- Pilekww
- Juventino
Patrzyałem na dane tego Felpie i wyglada imponująco, młody chłopak na obrońce idealne warunki. Myśle ze jest środkowym a my mamy tu pustkę oprócz Kovaca i Tudora, ten pierwsze nadaje się na gre w pierwzej 11 ale Tudor mnie nie przekonuje :? Myśle ze jakbysmy sciągneli Giveta i Felipe to możemy być spokojnie o obrone!
Jak ktos ogląda mecze Udinese to dobry jest ten Felpie?, przynajmniej obiecujący???
Co do tego Palladino to niewątpliwe ma talent i narazie nie chciałbym się go pozbywać dałbym mu jeszcze rok. Opcja z wypożyczeniem czy współwłasnościa narazie jest dobra!
Jak ktos ogląda mecze Udinese to dobry jest ten Felpie?, przynajmniej obiecujący???
Co do tego Palladino to niewątpliwe ma talent i narazie nie chciałbym się go pozbywać dałbym mu jeszcze rok. Opcja z wypożyczeniem czy współwłasnościa narazie jest dobra!
"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
- lukasz9013
- Juventino
Palladino powinien zostać dlatego że jest młody i zapowiada sie na dobrego napastnika