Kolejne odwołanie.
- matimat1
- Juventino
Już 10 sierpnia poznamy kolejny wyrok w sprawie odwołania Juventusu. Wszyscy mamy nadzieję, żę wkońcu ktoś znajdzie się mądry
i zmniejszy nam wyrok, bo albo wszyscy w serie b, albo zaden. Zawsze wierni Juve.
Tylko Juventus!
- Aniolek
- Juventino
- Swider10
- Juventino
Napewno bylo by SUPER gdybysmy wrocili do Serie A ale sam szczeze w to watpie bede zadowolony jezeli bedziemy w Serie B bez zadnych ujemnych punktów, i to jest chyab cel naszego prawnika.
"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."
"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
- Medi
- Qualità Juventino
Szczerze mówiąc wątpię żeby się coś zmieniło. Trybunał Arbitrażowy podlega pod CONI, prezydent CONI Petrucci wybrał Rossiego , więc wszystko w rodzince. Już nawet media spekulują, że żadnych zmian nie będzie.
Jedyną naszą nadzieją jest TAR, który mógłby ten cały proces w cholere anulować i musieliby robić od początku nowy.
Jedyną naszą nadzieją jest TAR, który mógłby ten cały proces w cholere anulować i musieliby robić od początku nowy.
- Venomik
- Juventino
Zwiększyć karę mogą tylko na podstawie odwołania prokuratury - a nie Juve.
Co innego gdyby TAR anulował cały proces i nakazał kolejny proces (co się niemal na pewno nie stanie) - wtedy jak najbardziej kara mogłaby być bardziej surowa.
Co innego gdyby TAR anulował cały proces i nakazał kolejny proces (co się niemal na pewno nie stanie) - wtedy jak najbardziej kara mogłaby być bardziej surowa.
Dirty mind
- mesju
- Qualità Juventino
Jakoś nie wydaje mi się, aby coś uległo zmianie. Już przy pierwszym odwołaniu nasz prawnik mówił, że nic na nas nie mają, ale my wciąż jedną nogą jesteśmy w SerieB :roll: Co prawda zminiejszyli nam karę, ale w porównaniu z innymi drużynami, nam przypadł ochłap
Oczywiście, musimy czekać, ale coś mi się nie chce wierzyć (patrząc realnie), że przywrócą nas do pierwszej ligi. Za dużo hałasu by się narobiło i cały proces stałby się bez sensu dla wszystkich oglądających...

Oczywiście, musimy czekać, ale coś mi się nie chce wierzyć (patrząc realnie), że przywrócą nas do pierwszej ligi. Za dużo hałasu by się narobiło i cały proces stałby się bez sensu dla wszystkich oglądających...
- Pilekww
- Juventino
Szczerze mówić to nie licze na Serie A, najwyżej B ze zmniejszona liczba punktów ujemnych i tyle. To ze nas potraktowano nie równo to chyba wie każdy ale we władzach włoskiej piłki i sądzi sportowego nie ma równowagi
Spoko damy rade za trzy sezony Alex podniesie Puchar Mistrzów. Ja to wiem!

Spoko damy rade za trzy sezony Alex podniesie Puchar Mistrzów. Ja to wiem!
"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
- JUVEFANE_10
- Juventino
A ja liczę że po odwołaniu nic nie bedzie ale jak odwołają się do TAR to unieważnią cały proces i bedą musieli zaczynać od nowa.I wtedy wyjdą na głupków,zresztą głupków już i tak z siebie sąd zrobił!Smieje się z nich cała Europa! :rotfl:
- jt10
- Juventino
No właśnie... Była lekka burza trzasło gdzieś blisko mojego domu tak, że aż modem od Neostrady poszedł się walić, poza tym byłem na wakacjach i jakoś tak nie miałem okazji wypowiedzieć się o całej tej aferze.
Można by ją określic jednym słowem: żenująca. Afera jak afera ale wyroki! Co do Juve: rozumiem. Jeśli działacze naszego klubu robili jakieś przekręty (a robili) należała nam się surowa kara. Chcę patrzeć na mecze, patrzeć na zwycięstwa Juventusu i mieć 100% pewności, że są one wynikiem tylko i wyłącznie zdrowej rywalizacji. Ale to co Sądy zrobiły z Milanem to już jest kpina i kolejny skandal porównywalny z tym ostatnim! Z tego co mi wiadomo: Galliani wiedząc, co wyrabia Moggi stworzył system który działał tak samo jak ten Moggiego tylko skierowany był w Juve i miał na celu pokonanie Starej Damy przy pomocy jej własnej broni. I to wszystko zostało udowodnione, jest pewne na 100%. Dwa główne zarzuty dwóch wielkich klubów i co? Jeden spada do Serie B ma 17 pkt na minusie i traci dwa tytuły a drugi? Gra w Serie z minus 8 punktami? No i jeszcze LM dochodzi!?! Śmieszne i żałosne zarazem. Bo tak naprawdę Milan praktycznie nic nie ucierpiał nic mu nie zrobiono! Przy utrzymaniu kary dla Juve ACM też powinien siedzieć w Serie B z co najmniej 10 pkt karnymi. No ale teraz to my jesteśmy ofiarą układów, układzików itp. Nie wierzę, że np osoba Berlusconiego nie miała najmniejszego wpływu na wyroki. Nie wierzę i nikt mi tego nie wmówi. Jedno jest pewne: nie liczmy na wielką rewolucję po 10 sierpnia... Co najwyżej zmniejszą nam liczbę punktów ale nic wiecej nie zrobią. Już cały Mediolan o to zadba...
Można by ją określic jednym słowem: żenująca. Afera jak afera ale wyroki! Co do Juve: rozumiem. Jeśli działacze naszego klubu robili jakieś przekręty (a robili) należała nam się surowa kara. Chcę patrzeć na mecze, patrzeć na zwycięstwa Juventusu i mieć 100% pewności, że są one wynikiem tylko i wyłącznie zdrowej rywalizacji. Ale to co Sądy zrobiły z Milanem to już jest kpina i kolejny skandal porównywalny z tym ostatnim! Z tego co mi wiadomo: Galliani wiedząc, co wyrabia Moggi stworzył system który działał tak samo jak ten Moggiego tylko skierowany był w Juve i miał na celu pokonanie Starej Damy przy pomocy jej własnej broni. I to wszystko zostało udowodnione, jest pewne na 100%. Dwa główne zarzuty dwóch wielkich klubów i co? Jeden spada do Serie B ma 17 pkt na minusie i traci dwa tytuły a drugi? Gra w Serie z minus 8 punktami? No i jeszcze LM dochodzi!?! Śmieszne i żałosne zarazem. Bo tak naprawdę Milan praktycznie nic nie ucierpiał nic mu nie zrobiono! Przy utrzymaniu kary dla Juve ACM też powinien siedzieć w Serie B z co najmniej 10 pkt karnymi. No ale teraz to my jesteśmy ofiarą układów, układzików itp. Nie wierzę, że np osoba Berlusconiego nie miała najmniejszego wpływu na wyroki. Nie wierzę i nikt mi tego nie wmówi. Jedno jest pewne: nie liczmy na wielką rewolucję po 10 sierpnia... Co najwyżej zmniejszą nam liczbę punktów ale nic wiecej nie zrobią. Już cały Mediolan o to zadba...
- Slim
- Juventino
Za trzy sezony to Alexa juz nie bedzie w Juve, chyba ze w zarzadzie... Podobnie z Nedvedem...Pilekww pisze:Spoko damy rade za trzy sezony Alex podniesie Puchar Mistrzów. Ja to wiem!
A co do apelacji, to wyrok juz mi wisi... teraz moga sie cmoknac... Zniszczyli nas na tyle ze juz mi nie robi kolejne odwolanie nic... zostanmy juz w tej Serie B bo w obecnej sytuacji jakbysmy zostali przywroceniu do Serie A to od razu bysmy polecieli do B mamy za slaby sklad jak narazie...
Mnie najbardziej szkoda tego ze zawodnicy odeszli a nie ze Juve jest w nizszej lidze... bardzo mi brakuje Zambrotty i Cannavaro, a co do reszty chcieli to poszli...
- Wicior
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Najlepszym rozwiązaniem byłoby zniwelowanie tych 17 punktów na starcie.Zaakceptowałbym grę Juve w Serie B. Mogłoby to być świetne przetarcie dla kompletnie nowego zespołu i trenera.Kiedyś wkońcu będzie trzeba wyjść z cienia.
Dodałoby to siły zawodnikom i przkonało co niektórych do pozostania w klubie. A jezeli nic sie nie zmieni to i tak awansujemy, choć z wiekszym trudem.
Dodałoby to siły zawodnikom i przkonało co niektórych do pozostania w klubie. A jezeli nic sie nie zmieni to i tak awansujemy, choć z wiekszym trudem.
- BartekGajda9
- Juventino
Mysle, ze zniwelowanie -17 pkt do 0 byloby dobrym posunieciem. Nie licze na powrot do serie A, poniewaz mysle ze zbytnio szans na tytul nie mielibysmy. druzyna praktycznie nowa, bez kluczowych zawodnikow, ktorzy tworzyli jej trzon. Teraz kiedy bysmy sezon zagrali w Serie B zawodnicy ograliby sie ze soba i w nastepnym mercato mozna sprowadzic zawdonikow ktorym juz gra w Serie A bedzie bardziej odpowiadac. Forza Juve
"To trochę dziwne, ale uwierzcie mi, w życiu nie popełniłem większego błędu", "Obecnie pracuję nad tym, żeby móc wrócić do Juventusu" - tak Canna WRACAJ !!