Zdrada...
- Lato1897
- Juventino
Wiem że pisząc te słowa wielu z was może równo pojechać po mnie,ale chce zobaczyć czy ktoś jeszcze jest podobnego zdania jak ja.
Mianowicie wielu z was rozpacza z powodu straty Zambrotty, Cannavaro czy Thurama, a ja powiem tyle że wcale nie rozpaczam! Ciesze się że pokazali ile znaczy dla nich Juve! Najłatwiej jest opuścić, odwrócić się od klubu który dał im wiele zamiast razem stawić czoła przeciwieństwom. Nie rozumiem jak zawodnicy którzy zdobyli już Mistrzostwo Świata tłumaczą się chęcią zdobycia jakiegoś sukcesu na koniec kariery, równie dobrze mogli by pomóc Juve,i zaskarbić sobie miłość kibiców. Dla nich liczyła się tylko kasa! Teraz wiem co czuli fani barcy gdy figo ich opuszczał! Zresztą nie wspomne jak nisko mam w poważaniu barce i real! Zaczynam cenić kluby angielski. Wiele dobrego Ci piłkarze zrobili dla Juve, ale widać wykonywali tylko swoją prace,dobrze płatną prace i odejdą tam gdzie tej kasy dostaną więcej...Szkoda słów...Zdrajcy Forza Prawdziwi Juventini
Mianowicie wielu z was rozpacza z powodu straty Zambrotty, Cannavaro czy Thurama, a ja powiem tyle że wcale nie rozpaczam! Ciesze się że pokazali ile znaczy dla nich Juve! Najłatwiej jest opuścić, odwrócić się od klubu który dał im wiele zamiast razem stawić czoła przeciwieństwom. Nie rozumiem jak zawodnicy którzy zdobyli już Mistrzostwo Świata tłumaczą się chęcią zdobycia jakiegoś sukcesu na koniec kariery, równie dobrze mogli by pomóc Juve,i zaskarbić sobie miłość kibiców. Dla nich liczyła się tylko kasa! Teraz wiem co czuli fani barcy gdy figo ich opuszczał! Zresztą nie wspomne jak nisko mam w poważaniu barce i real! Zaczynam cenić kluby angielski. Wiele dobrego Ci piłkarze zrobili dla Juve, ale widać wykonywali tylko swoją prace,dobrze płatną prace i odejdą tam gdzie tej kasy dostaną więcej...Szkoda słów...Zdrajcy Forza Prawdziwi Juventini

- LordJuve
- Juventino
Podpisuje sie pod twoimi slowami. Najbardziej nie rozumiem tych, ktorzy od lat grali w Juve, czyli Zambrotty czy Thurama, nie wiem, czy przez tak dlugi okres czasu mozna tylko wykonywac swoja prace bez wiekszego przywiazania. Nie wazne, ze przez tyle lat nosili barwy Juve, wazne, ze gdy nadszedl gorszy okres odwrocili sie od Starej Damy i uciekli jak szczury z tonacego statku. Najgorsze jest to, ze mowili wczesniej co innego(Canna, Thuram) a w efekcie i tak zmienili barwy klubowe.
- Gotti
- Juventino
A ja się nie zgodzę z wami. Zawodników którzy odeszli w pełni rozumiem.
Zambrotta - najlepszy lewy obrońca Europy miałby grać w Serie B? Na jego miesjcu też bym odszedł mimo że kocham Juventus.
Cannavaro bardzo lubię, ale od dawna wiadomo że to nie jest prawdziy Juventino, więc nie mozna mu mieć za złe że odszedł. Co innego Thuram, ma 34 lata i będzie powoli kończył kariere, więc mógł pomóc klubowi w tak trudnyh chwilach. A zważywszy na to że w piłce wygrał niemal wszystko(oprucz LM) to nie rozumiem czemu odszedł. Może chciał doświadczy czegośc nowego. Barcelona ma fantastyczny stadion i atmosfera jaka tam panuje podczas meczu nie może równąć się z Delle Alpi, może chcieli doświadczyć czegoś nowego.
Coś Zlatan sobie klubu nie może znaleźć...
Zambrotta - najlepszy lewy obrońca Europy miałby grać w Serie B? Na jego miesjcu też bym odszedł mimo że kocham Juventus.
Cannavaro bardzo lubię, ale od dawna wiadomo że to nie jest prawdziy Juventino, więc nie mozna mu mieć za złe że odszedł. Co innego Thuram, ma 34 lata i będzie powoli kończył kariere, więc mógł pomóc klubowi w tak trudnyh chwilach. A zważywszy na to że w piłce wygrał niemal wszystko(oprucz LM) to nie rozumiem czemu odszedł. Może chciał doświadczy czegośc nowego. Barcelona ma fantastyczny stadion i atmosfera jaka tam panuje podczas meczu nie może równąć się z Delle Alpi, może chcieli doświadczyć czegoś nowego.
Coś Zlatan sobie klubu nie może znaleźć...
- white_wolv
- Juventino
Dokladnie - pamietajmy takze ze Zambrotta nigdy nie zdobyl trofeum LM a wyrok w sprawie Calciopoli oddala taka mozliwosc o co najmniej 2-3 lata.Kto wie w jakiej formie bedzie wtedy Zambro ?Marq_ pisze:Zambrotta - najlepszy lewy obrońca Europy miałby grać w Serie B? Na jego miesjcu też bym odszedł mimo że kocham Juventus.
Wlasnie. Nie zapominajmy ze jeszcze 2 lata temu gral dla naszego smiertelnego wroga wiec trudno bylo sie spodziewac dozgonnej milosci do Juve. Inna sprawa ze niepotrzebnie skladal obietnice pozostania..Marq_ pisze:Cannavaro bardzo lubię, ale od dawna wiadomo że to nie jest prawdziy Juventino, więc nie mozna mu mieć za złe że odszedł.
Z calym szacunkiem ale mysle ze Thurama trzeba bylo sie pozbyc poki pora. Cenie go i bardzo lubie ale patrzac od strony ekonomicznej to z sezonu na sezon nie byl juz taki pewny wiec trzeba bylo wykorzystac ostatnia chwile aby dostac za niego jakies pieniazki. Co prawda moglby stanowic filar naszej nowej obrony ktorej sklad zmienil sie w 90% ale trudno..Marq_ pisze:Co innego Thuram, ma 34 lata i będzie powoli kończył kariere, więc mógł pomóc klubowi w tak trudnyh chwilach.
Wydaje mi sie ze ww. pilkarze mieli chec zostania w Juve nawet pomimo degradacji. Jednak ujemne punkty ktore nam sie dostaly(a ktorych liczba jest w mojej opini jawna kpina i obelga) zmusily ich do ponownej analizy sytuacji i podjecia innej decyzji. Nie mam pretensji (moze tylko do Canny za to ze obiecywal i nie dotrzymal)..powodzenia w nowych klubach.
Cannavaro w koszulce Realu...chyba tego nie przezyje.
Trudno sie dziwic po jego fenomenalnym sezonie i wystepie na WC2006.Marq_ pisze:Coś Zlatan sobie klubu nie może znaleźć...
- Mały10
- Katalończyk
Nie porównywałbym odejścia Luisa Figo z Barcelony do odejścia Zambrotty czy Thurama. Po pierwsze Barcelona nie została wtedy zdegradowana za przekręty. Po drugie Ci piłkarze nie opuścili drużyny na rzecz największego rywala (chyba każdy wie jakie zawsze były stosunki między Realem a Barcą).
Gydby Zambrotta chciał odejść tylko i wyłącznie dla kasy to nie byłby dzisiaj piłkarzem Barcelony tylko Realu lub Chelsea bo Barcelona nawet teraz nie jest w stanie zaoferować swoim zawodnikom takich pensji jak te drużyny.
Gydby Zambrotta chciał odejść tylko i wyłącznie dla kasy to nie byłby dzisiaj piłkarzem Barcelony tylko Realu lub Chelsea bo Barcelona nawet teraz nie jest w stanie zaoferować swoim zawodnikom takich pensji jak te drużyny.
- buffon.bk
- Juventino
Tak teoretycznie to lepiej jest chyba zarobić sporo na piłkarzach, którzy za sezon lub dwa zakończyli by kariere i pożegnali się z klubem "za darmo".
A tak w praktyce to naprawde szkoda że nie zakończą kariery w Juventusie.
A tak w praktyce to naprawde szkoda że nie zakończą kariery w Juventusie.
FORZA JUVE !!! AVE ITALIA !!!
- mat
- Juventino
Dok³adnie to samo chcia³em powiedzieæMa³y10 pisze:Nie porównywa³bym odej¶cia Luisa Figo z Barcelony do odej¶cia Zambrotty czy Thurama. Po pierwsze Barcelona nie zosta³a wtedy zdegradowana za przekrêty. Po drugie Ci pi³karze nie opu¶cili dru¿yny na rzecz najwiêkszego rywala (chyba ka¿dy wie jakie zawsze by³y stosunki miêdzy Realem a Barc±).
Mia³em jednak nadzieje ¿e przynajmniej jeden z tak do¶wiadczonych pi³karzy (Cannavaro, Thuram, Zambrotta) pozostanie w Turynie...

- gregor_g4
- Juventino
Czy Ty wiesz co piszesz? Przez lata kariery zarobili tyle, że mogą zapewnić luksusowy byt kilku swoim następnym pokoleniom. Racja, po spadku z Juve do Serie B, ich pensje by zmalały ale ciągle zgarnialiby wiele ojro od sponsorów. Zrozumcie, że nie tylko pieniądze sie liczą. Ci piłkarze mają ambicję i chcą wygrać najbardziej cenione w europejskiej piłce trofeum. W pełni rozumiem ich decyzję.Lato1897 pisze:ale widać wykonywali tylko swoją prace,dobrze płatną prace i odejdą tam gdzie tej kasy dostaną więcej...Szkoda słów...Zdrajcy Forza Prawdziwi Juventini
śmiem wątpić...Marq_ pisze:Barcelona ma fantastyczny stadion i atmosfera jaka tam panuje podczas meczu nie może równąć się z Delle Alpi,
Lepiej w koszule Realu niż Violi ...white_wolv pisze:Cannavaro w koszulce Realu...chyba tego nie przezyje.
Ostatnio zmieniony 24 lipca 2006, 13:47 przez gregor_g4, łącznie zmieniany 1 raz.
- Zdun
- Juventino
Ja byłem pewny po ogłoszeniu wyroku, że opuszczą nas Emerson Vieira Canavaro Zlatan bo jak oni mogą byc przywiązani do tego klubujak niedawno przyszli, powinni zostać Buffon Alex Nedved Camor Treze i Thuram Zambro ale Ci niestety już odeszli
- LordJuve
- Juventino
Piszecie o milosci do klubu a zaraz dodajecie dalej, ze rozumiecie decyzje. Gdyby ich milosc do Juventusu byla dostatecznie wielka to nie mieliby problemu z zostaniem nie baczac na swoje osiagniecia, bo nawet w Serie B Juventus zaplacilby im kupe kasy. Del Piero nie mial zadnych watpliwosci co do tego gdzie ma dalej grac.
Wiec nie stawiajcie w jednym szeregu milosci do klubu i zarazem zrozumienia dla tych zawodnikow poniewaz jedno wyklucza drugie. Albo sie kocha barwy Starej Damy, albo nie...
A jesli chodzi o ambicje. Czy ci ktorzy pozostali maja mniejsze ambicje niz ci, ktorzy odeszli?
Wiec nie stawiajcie w jednym szeregu milosci do klubu i zarazem zrozumienia dla tych zawodnikow poniewaz jedno wyklucza drugie. Albo sie kocha barwy Starej Damy, albo nie...
A jesli chodzi o ambicje. Czy ci ktorzy pozostali maja mniejsze ambicje niz ci, ktorzy odeszli?
- Pirlo
- Juventino
To chyba słabo kochasz...Marq_ pisze:Zambrotta - najlepszy lewy obrońca Europy miałby grać w Serie B? Na jego miesjcu też bym odszedł mimo że kocham Juventus.

Cannavaro był dla nas niezbedny, a gdyby tego było mało Deschamps prosił go aby został... a on odszedł jeszcze przed apelacją... :roll:Marq_ pisze:Cannavaro bardzo lubię, ale od dawna wiadomo że to nie jest prawdziy Juventino, więc nie mozna mu mieć za złe że odszedł.
Stracił szacunek wielu kibiców i juz go nieodzyska...
Szkoda tylko ze taki klub zachowuje sie jak sęp i czerpie korzysc z trudnych chwil innego wilekiego klubu..Marq_ pisze: Barcelona ma fantastyczny stadion i atmosfera jaka tam panuje.

A moze w przeciwienstwie co do niektórych poczeka najpierw na koncowy wyrok... a moze zostanieMarq_ pisze: Coś Zlatan sobie klubu nie może znaleźć...

Ambicje to ma Bojinov i Chiellini... a Canna i Thuram chce wykorzystac ostatnie lata sławy i popularnoscigregor_g4 pisze: Ci piłkarze mają ambicję i chcą wygrać najbardziej cenione w europejskiej piłce trofeum. W pełni rozumiem ich decyzję

Ostatnio zmieniony 24 lipca 2006, 13:59 przez Pirlo, łącznie zmieniany 2 razy.
- gregor_g4
- Juventino
Nie stawiaj w jednym szeregu Del Piero i Cannavaro. Ten pierwszy to Juventino, ten drugi to jeden z wielu piłkarzy jacy przewinęli się przez Juve.Lord_ Juve pisze:Wiec nie stawiajcie w jednym szeregu milosci do klubu i zarazem zrozumienia dla tych zawodnikow
Del Piero wygrał w klubowej piłce wszystko, Buffon, mając 28 lat ma jeszcze czas by wraz z Juve powrócić do wielkiej piłki, a dla Cannavaro i Thurama jest to ostatni dzwonek.Lord_ Juve pisze:A jesli chodzi o ambicje. Czy ci ktorzy pozostali maja mniejsze ambicje niz ci, ktorzy odeszli?
Zresztą nie rozumiem tak wielkiej Waszej rozpaczy po odejściu tych piłkarzy. Wiem, że darzyliście ich wielką sympatią, ale to tylko piłkarze. Nie zapominajcie, że jesteśmy kibicami klubu ...
- Italia6
- Juventino
Gregor prawie we wszystki co napisałeś Cię popieram.
Żal mi tych piłkarzy.Zambrotta grał u nas kilka dobrych lat.Zdążył się człowiek do niego przyzyczaić.Canny też mi żal , bo jest moim ulubionym piłkarzem ( a do takich strat człowiek podchodzi zupełnie inaczej)
Należy jednak pamiętać i odróżnic ten fakt ,że to my jesteśmy kibicami tego lubu , a oni "jedynie" jego piłkarzami , którzy wcale nie maja obowiązku go tak fanatycznie kochać jak my.A to zasadnicza rożnica.
Żal mi tych piłkarzy.Zambrotta grał u nas kilka dobrych lat.Zdążył się człowiek do niego przyzyczaić.Canny też mi żal , bo jest moim ulubionym piłkarzem ( a do takich strat człowiek podchodzi zupełnie inaczej)
Należy jednak pamiętać i odróżnic ten fakt ,że to my jesteśmy kibicami tego lubu , a oni "jedynie" jego piłkarzami , którzy wcale nie maja obowiązku go tak fanatycznie kochać jak my.A to zasadnicza rożnica.
FORZA JUVE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
FORZA ITALIA !!!!!!!!!!!!!
FORZA ITALIA !!!!!!!!!!!!!
- farmer16
- Juventino
Tu nie zawsze panowie chodzi tylko o sprawy sercowe piłkarzy Juventusu. Del Piero został bo owszem ma dobre serce itp., ale widzieliście by dostał jakąś oferte z gigantycznego klubu?. Ja zbytnio nie widziałem słyszałem że interesowało się nim Palermo. Del Piero został no serce nakazuje mu zostać. Poprostu ten klub chyba będzie służył mu do końca swej kariery. Możliwe, że gdyby Cannavaro, Thuram, Zambrotta, Emerson spędzili tyle samo czasu w Juve co Alex to prawdopodobnie też by zostali. Ja się im nie dziwe, że odeszli bo mało piłkarzy wyraża chęc grania dla zdegradowanego klubu.
Alessandro Del Piero 202 gole! i wszystko jasne !