Skandalu ciąg dalszy: kolejne dwa zespoły zamieszane
- Bobson_wilk
- Romanista
jak myślicie o kogo chodzi???Trzysta stron kolejnych treści przechwyconych rozmów telefonicznych dotyczących skandalu korupcyjnego w calcio w sezonie 2004/05. Prokuratura w Neapolu wysłała do Federcalcio materiał, który obciąża konto dwóch zespołów Serie A, które dotychczas nie widniały na liście oskarżonych.
Nowe dowody w sprawie wskazują na istnienie powszechnego systemu, w który zamieszany jest cały świat calcio, a nie tylko zespoły przeciwko którym toczy się postępowanie.
Tym razem prokuratura strzegła z maksymalną powściągliwością operację, by uniknąć tego, co wydarzyło się w pierwszych dniach afery, kiedy cała dokumentacja trafiła w ręce mediów. Tak naprawdę jednak dziennik „Il Giornale” ma w posiadaniu tych 300 stron rozmów i zna nazwy dwóch zamieszanych klubów, które wkroczą w wir calciopoli w najbliższych dniach.
Prokuratorzy Beatrice i Nadrucci już od kilku dni byli gotowi z materiałami i czekali tylko na odpowiedni moment, by wysłać je do odpowiednich organów.
ROMA MIA - TI AMO
- blk01
- Juventino
No Inter Moggi ich wsypał coś mówił
nie chcę zeby scudetto zdobył Milan więc moze roma niech zostanie w serie A ? też źle 

http://euroislam.pl
Europa dla Europejczyków.
Europa dla Europejczyków.
- Tasak
- Juventino
Mam ogromną nadzieję, że inter i roma
Byłoby świetnie gdyby okazalo sie, ze granatowo-czarni, juz nawet zrobili sobie miejsce na koszulce, a to nici ze scudetta :lol:
A roma też by mogła spaść bo ich nie lubię.
Jak tak dalej pójdzie, to sezon zacznie się w listopadzie...
Byłoby świetnie gdyby okazalo sie, ze granatowo-czarni, juz nawet zrobili sobie miejsce na koszulce, a to nici ze scudetta :lol:
A roma też by mogła spaść bo ich nie lubię.
Jak tak dalej pójdzie, to sezon zacznie się w listopadzie...
- naros
- Juventino
Ja mysle i mam taka nadzieje ze jest to Inter :twisted: a ta druga druzyna to chyba Roma. Jak tak dalej pojdzie to sezon piłkarski we Włoszech zacznie sie od nowego roku 

Un capitano c'è solo un capitano!!!
- Michael900
- Juventino
Napewno jest to Roma. Jako drugi zespół typuje Chievo.
Ciekawe na jaką skale będzie to afera. Czyżby kolejne zespoły musiały witać się z Serie B?
Ciekawe na jaką skale będzie to afera. Czyżby kolejne zespoły musiały witać się z Serie B?
- wloski
- Juventino
Może to byc Roma, chodz ja stawiam na Inter i Parme.Bobson_wilk pisze:jak myślicie o kogo chodzi???
Widzę brudy wychodzą jak grzyby po deszczu. Zobaczymy za pare dni, kto jest kolejnym oskarżonym w ciagnącej sie sprawie Calciopoli. Widze, że jeśli sprawa się rozwija to kto wie czy Inter dostanie mistrzostwo za ostatni sezon? Może być tak, że poprzedni sezon i sezon 04/05 zostaną poprostu wykasowane i nie przyznane nikomu Scudetta.
Obstawiam zse inter i modle sie oby byl to ten klub ze wzgledu na zachowanie ich kibicow i ich przekonanie o czystosci ich klubu ale zwlaszcza ze teksty skierowane pod adresem Juve. Drugim klubem moze byc Roma ale wydaje mi sie ze prawdopodobne jest jeszcze Palermo i Siena.
- Vincitore
- Juventino
No ciekawie ciekawie , ja ze swojej strony typuję Cagliari, walczyli do końca o utrzymanie podobnie jak Parma może to akurat oni. Życzył bym sobie Inter i Rome, bo to dwa kluby których poprostu nie trawie. Powiem że robi się ciekawie , napewno start Calcio opóźni się. Jeżeli są faktycznie zamieszane w Calciopoli to powinni zostać ukarani i powinny zostać wyciągnięte konsekwencje 8)
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- BartekGajda9
- Juventino
Mam nadzieję, że tutaj mowa jest o Interze (już myślą, że są mistrzami Włoch). Bardzo dobrze by było, gdyby to byli oni. Drugiego zespołu nie będę typował choć jeśli to będzie Roma - nie zdziwię się. Forza
"To trochę dziwne, ale uwierzcie mi, w życiu nie popełniłem większego błędu", "Obecnie pracuję nad tym, żeby móc wrócić do Juventusu" - tak Canna WRACAJ !!
- Basiek
- Juventino
Ta cala afera rozpedza sie coraz bardziej. W koncu okaze sie ze wszyscy byli w to zamieszani. Mam szczera nadzieje ze jednym z tych klubow jest Inter i z calego serca zycze tego Interristom :twisted: Druga druzyna jest mi obojetna. Ciekawi mnie tylko dlaczego tak pozno to wyszlo 

BEZPŁATNE PRZELEWY DO PL I UK! -> http://www.england.pl/
- Tombalu
- Juventino
Jak chcecie sie zabawic w typowanie to bukmacherzy czekaja - co prawda nie przyjmują zakładów kto spadnie do Serie B, ale tam mozna zabawic sie w typowania.
Dajcie sobie spokój z tego typu wypowiedziami, podobnie jak piszac bede szczesliwy i radosny jak to bedzie Roma i Inter. Jesteśmy kibicami wielkiego klubu jakim jest JUVE i zachowujmy sie w sposób odpwiedni. Zajmijmy sie JUVE i dobym imieniem naszego klubu a takie wypowiedzi zachowajcie dla siebie.
Jezeli są kolejne 2 kluby w to zamieszane - uwazam ze cała Serie A jest w to zaplatana to jest problem kibiców np. Interu czy Romy a nie nasz. Wiecej spokoju i klasy!!!
Dajcie sobie spokój z tego typu wypowiedziami, podobnie jak piszac bede szczesliwy i radosny jak to bedzie Roma i Inter. Jesteśmy kibicami wielkiego klubu jakim jest JUVE i zachowujmy sie w sposób odpwiedni. Zajmijmy sie JUVE i dobym imieniem naszego klubu a takie wypowiedzi zachowajcie dla siebie.
Jezeli są kolejne 2 kluby w to zamieszane - uwazam ze cała Serie A jest w to zaplatana to jest problem kibiców np. Interu czy Romy a nie nasz. Wiecej spokoju i klasy!!!