Kolejny piłkarski skandal?
- gucio_juve
- Juventino
Szykuje się kolejny wielki skandal w historii futbolu. Tym razem jednak to nie Włosi znajdą się w jego centrum, ale Hiszpanie i piłkarze klubów Półwyspu Iberyjskiego. Huragan może pochłonąć zawodników, którzy dotychczas uznawani byli za tych, postępujących zgodnie z etyką sportową. W aferę może być zamieszanych wielu znakomitych piłkarzy z Zinedine Zidanem na czele.
Nie tylko kolarze, ale i piłkarze, tenisiści i inni sportowcy korzystali z usług hiszpańskiego medyka - Eufemiano Fuentesa, który praktykuje transfuzje (przetaczanie) krwi. Ten sam lekarz był bohaterem głośnego skandalu "Operacja Puerto", w który zamieszani byli bohaterowie Tour de France z Ivanem Basso na czele.
- Leczenie tylko kolarzy? Jestem oburzony z tego powodu. Pracowałem też dla innych sportowców: piłkarzy, lekkoatletów, tenisistów. Jest wiele nazwisk, z którymi miałem przyjemność współpracować - powiedział Fuentes.
Jeśli o nazwiska chodzi, to wymieniane są takie gwiazdy jak: Zinedine Zidane, Ronaldinho, Raul i David Beckham. Francuski pomocnik niemalże na pewno korzystał z zabiegu dotleniania krwi, o czym nieumyślnie poinformował francuski piosenkarz Johnny Halliday, który sam za namową właśnie Zizou udał się do Hiszpanii na podobny zabieg.
- Czemu zawdzięczam tak znakomitą formę? Dzięki Zidane’owi jeżdżę do hiszpańskiej kliniki na przetaczanie krwi - powiedział 2 czerwca w jednym z wywiadów francuski artysta.
Zabieg dotleniania krwi jest zabroniony w środowisku sportowym. Jest nie do wykrycia w żadnej kontroli antydopingowej.
Z niepotwierdzonych źródeł wiadomo, że Zidane mógł mieć powody, dla których korzystał z zabiegów przetaczania krwi. Podobno zawodnik cierpi na anemię śródziemnomorską, ciężką chorobę krwi.
sportowefakty.pl
Co o tym sądzice :evil: Jestem ciekawy czy zrobią coś tym piłkarzą !!! Napewno nie bo w to Ronaldinho jest zamieszany a to najlepszy piłkarz świata niby.
Nie tylko kolarze, ale i piłkarze, tenisiści i inni sportowcy korzystali z usług hiszpańskiego medyka - Eufemiano Fuentesa, który praktykuje transfuzje (przetaczanie) krwi. Ten sam lekarz był bohaterem głośnego skandalu "Operacja Puerto", w który zamieszani byli bohaterowie Tour de France z Ivanem Basso na czele.
- Leczenie tylko kolarzy? Jestem oburzony z tego powodu. Pracowałem też dla innych sportowców: piłkarzy, lekkoatletów, tenisistów. Jest wiele nazwisk, z którymi miałem przyjemność współpracować - powiedział Fuentes.
Jeśli o nazwiska chodzi, to wymieniane są takie gwiazdy jak: Zinedine Zidane, Ronaldinho, Raul i David Beckham. Francuski pomocnik niemalże na pewno korzystał z zabiegu dotleniania krwi, o czym nieumyślnie poinformował francuski piosenkarz Johnny Halliday, który sam za namową właśnie Zizou udał się do Hiszpanii na podobny zabieg.
- Czemu zawdzięczam tak znakomitą formę? Dzięki Zidane’owi jeżdżę do hiszpańskiej kliniki na przetaczanie krwi - powiedział 2 czerwca w jednym z wywiadów francuski artysta.
Zabieg dotleniania krwi jest zabroniony w środowisku sportowym. Jest nie do wykrycia w żadnej kontroli antydopingowej.
Z niepotwierdzonych źródeł wiadomo, że Zidane mógł mieć powody, dla których korzystał z zabiegów przetaczania krwi. Podobno zawodnik cierpi na anemię śródziemnomorską, ciężką chorobę krwi.
sportowefakty.pl
Co o tym sądzice :evil: Jestem ciekawy czy zrobią coś tym piłkarzą !!! Napewno nie bo w to Ronaldinho jest zamieszany a to najlepszy piłkarz świata niby.
- mesju
- Qualità Juventino
Jak na moje to zwykła plota. Ktoś tam coś tam powiedział, a dziennikarze rozdmuchali już "huragan"... Nie wydaje mi się, aby Zizu był w stanie zrobić coś takiego. Dla wielu jest on ostoją cnót wszelakich. Mało więc prawdopodobne, aby to było możliwe... Poza tym: skoro jest to niewykrywalne, to jak udowodnią piłkarzom, że brali udział w dotlenianiu krwi?
Plota.
Plota.
- Moonk
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Ta włąsnie o tym przeczytałem w dzisjejszym DZIENNIK'U....a nie jest to szmatławiec ty pu FUCKT
i jestem bardzo ciekawy jak zaraguja na tym odpowiednie instytucje...mowie tu o FIFA...UEFA....federacja hiszpańska....nie wiem co naprawde o tym wszystkim myslec z jednej strony mamy mundial i naszą kochana Italie w Finałe z drugiej strony sprawa korupcji we Włoskim football'u nawet szczerze powiedziawszy przy takim stanie rzeczy mało mnie to obchodzi...zbyt duzo mam ostatnio spraw na gowie by sie tym interesowac....
P.S i powiem jeszcze jedno Zizu na na jakims kolwiek dopingu, wspomagaczu...i tak na zatrzyma Włochów...w finałe jesli oczywiscie uporaja sie Francuzi dzis z Portugalią co myśle ze jednak sie stanie....
i jestem bardzo ciekawy jak zaraguja na tym odpowiednie instytucje...mowie tu o FIFA...UEFA....federacja hiszpańska....nie wiem co naprawde o tym wszystkim myslec z jednej strony mamy mundial i naszą kochana Italie w Finałe z drugiej strony sprawa korupcji we Włoskim football'u nawet szczerze powiedziawszy przy takim stanie rzeczy mało mnie to obchodzi...zbyt duzo mam ostatnio spraw na gowie by sie tym interesowac....
P.S i powiem jeszcze jedno Zizu na na jakims kolwiek dopingu, wspomagaczu...i tak na zatrzyma Włochów...w finałe jesli oczywiscie uporaja sie Francuzi dzis z Portugalią co myśle ze jednak sie stanie....
- Venomik
- Juventino
Dziennik nie jest szmatławcem, ale jego sportowa część wyraźnie odstaje od innych.
Zdaje sobie sprawę, że w futbolu może być tak, że wielu zawodników z czegoś korzysta. Może jest tak, że robią to słabsi i ambitni (albo przeważnie ci) a może i nie robi tego prawie nikt.
Dlatego czytam tę informację i na razie nie robię sobie z niej nic. Traktuję ją podobnie jak plotkę transferową. Głupstwa, jakich wiele wychodzi. Po prostu czekam.
Być może za kilka dni nikt już nie będzie o tym pamiętał.
Jednak sytuacji, że zostanie wszczęte śledztwo, które coś ujawni (niekoniecznie udowodni, to często nie idzie w parze). Pożyjemy - zobaczymy.
Egoistycznie mogę powiedzieć, że chciałbym tego śledztwa. Może skończyłaby się nagonka na Włochów, jak to są zakałą piłki bo tylko murowanie bramki i oszustwa.
Ten mundial, choć znakomity w wykonaniu błękitnych, niewiele w tym stereotypie zmieni. Nie łudzę się.
Natomiast taki skandal międzynarodowy mógłby.
Zdaje sobie sprawę, że w futbolu może być tak, że wielu zawodników z czegoś korzysta. Może jest tak, że robią to słabsi i ambitni (albo przeważnie ci) a może i nie robi tego prawie nikt.
Dlatego czytam tę informację i na razie nie robię sobie z niej nic. Traktuję ją podobnie jak plotkę transferową. Głupstwa, jakich wiele wychodzi. Po prostu czekam.
Być może za kilka dni nikt już nie będzie o tym pamiętał.
Jednak sytuacji, że zostanie wszczęte śledztwo, które coś ujawni (niekoniecznie udowodni, to często nie idzie w parze). Pożyjemy - zobaczymy.
Egoistycznie mogę powiedzieć, że chciałbym tego śledztwa. Może skończyłaby się nagonka na Włochów, jak to są zakałą piłki bo tylko murowanie bramki i oszustwa.
Ten mundial, choć znakomity w wykonaniu błękitnych, niewiele w tym stereotypie zmieni. Nie łudzę się.
Natomiast taki skandal międzynarodowy mógłby.
Dirty mind
- tabo89
- Juventino
- Ifrit23
- Juventino
No ja ogulnie jestem zawiedziony nowym skandalem :? Ale moge powiedziec, ze w "centrum skandalu" nie sa przynajmniej wlosi, a co wiecej takie "wielkie gwiazdy" jak Ronaldinho, Raul, Beckham, Zidane, a wiec szczescie w nieszczesciu

Audi, vide, tace, si vis vivere in pace - Słuchaj, patrz, milcz, jeśli chcesz żyć w spokoju.
- Martin
- Juventino
Nie chce nic mowic, ale o tym przetłaczaniu krwi to juz chyba z pare miesiecy temu mowili. Nie wiem czemu znow to wywlekli. Wtedy nic z tego nie wyszlo to czemu teraz mialoby wyjsc? 

Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
Log out: 31.03.2013
- Junakson
- Madridista
Wg mnie to plota wymyślona przez dziennikarzy. Było już kilka podobnych oskarżeń, ale zawsze szły w niepamięć. Pozatym po prostu nie wierzę, żeby Raul czy Zizou dopuścili się takiego czynu. Zidane to może jeszcze jak ma tę chorbę to wszystko tłumaczy... Zresztą jak to jest nie do wykrycia to dowodów i tak nie zdobędą 
- Pilekww
- Juventino
O tym dotlenianiu krwi juz słyszałem dawno. Jak wypowiedał się ten artysta, że Zidane korzysta z tego zabiegu. Ale jak tego się nie da wykryć w testach to o czym wogle mowa, nikt im nie udowodni, że poddawali się takim zabiegom.
Może to i wielka plota ale to kolejne potwierdzenie, że pragnienie zwyciestwa, prestużu i pieniędzy w większości kieruje footballem :!: Niestety
Może to i wielka plota ale to kolejne potwierdzenie, że pragnienie zwyciestwa, prestużu i pieniędzy w większości kieruje footballem :!: Niestety
"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
- Reggie
- Juventino
Zeznania lekarza i może paru innych osób pewnie by wystarczyły.Junakson pisze:Wg mnie to plota wymyślona przez dziennikarzy. Było już kilka podobnych oskarżeń, ale zawsze szły w niepamięć. Pozatym po prostu nie wierzę, żeby Raul czy Zizou dopuścili się takiego czynu. Zidane to może jeszcze jak ma tę chorbę to wszystko tłumaczy... Zresztą jak to jest nie do wykrycia to dowodów i tak nie zdobędą
Radził bym się nie cieszyć za bardzo ze to nie tylko włoska piłka jest zepsuta. Jeśli za pare dni będzie o tym głośniej to może jednak coś w tm jest.
Obawiałbym się, że we włoskiej piłce też są piłkarze którzy korzystali z takiego zabiegu, więc to byłoby jeszcze gorsze dla Serie A.
To, że Zidane miałby używać w pewnym sensie dopingu jest dla mnie szokiem, ale póki co się tym nie przejmuję bo nie wiadomo ile w tym prawdy. Trzeba poczekać
"Ludzie wybierają najczęściej rozwiązania pośrednie, które są najgorsze ze wszystkich, a to dlatego, że nie potrafią być ani całkiem źli, ani całkiem dobrzy." Niccolò Machiavelli
- Moonk
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Co rozumiesz przez słowo posypać??....przecież z mąki nie sa to się sypać nie będą...naros pisze:Ciekawa sprawa wydaje mi sie ze w Hiszpani tak jak u nas we Włoszech mogą posypac sie niektorzy piłkarze
Chyba ze chodzi ci o to ze moga odejsc z klubów...to nie sadze...bo ta afera ma narazie wielkość muchy która siedzi na moim parapecie...
- DamKam
- Juventino
Szczerze mowiac to ja pierwszy raz o tym czytam, wogule nigdzie indziej o tym nie pisza. A to moze wskazywac, iz sprawa jest naprawde bardzo watpliwa
Tak jak niektorzy, ja rowniez uwazam, ze moze to byc zwykla plotka. Poza tym jezeli nie jest to do wykrycia to zadnych konsekwencji z tego i tak raczej nie bedzie
I co do tego, iz rzekomy skandal dotyczy Hiszpani, to rowniez nie jest to jakby takie jasne. Przeciez tego typu proceder moze byc stosowany przez wielu pilkarzy na calym swiecie. Ale to wszystko "podobno", "mozliwe"