Nowy zarzad - pierwsze wrazenia ?!

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 lipca 2006, 14:09

Minelo juz kilka dni od wyboru nowego zarzadu Juve :!: Moim zdaniem mozna sie juz pokusic o pierwsza ocene Giovanni Cobolli Gigliego, Jean Claude Blanca czy Carlo Sant Albano. To chyba najczesciej uzywane nazwiska ostatnich dni, w naszym klubie. Jak oceniacie ich poczatki w Juve :?:
Moim zdaniem od razu widac znaczaca roznice miedzy nowym a starym zarzadem, i to na lepsze. Wydaje mi sie, iz nowi wlodarze sa bardziej otwarci na media i na kibicow, z czego nalezy sie cieszyc :bravo: Tego moim zdaniem wlasnie brakowalo starej triadzie. Mam nadzieje, ze teraz nie bedzie juz takich pomyslow jak chocby cisza prasowa i ze nie bedzie juz dochodzic do konfliktow na lini klub - kibice :pray: Jak pewnie nie tylko ja zauwazylem, znaczaco zmienila sie rola Prezydenta klubu. Przynajmniej jak narazie tak to wyglada :wink: Giovanni Cobolli Gigli (przyznam szczerze, iz mam jeszcze problem z zapamietaniem nowych nazwisk) jest chyba jak narazie najaktywniejsza postacia Bianconerich. Chcialbym zauwazyc kilka faktow, ktore w moich oczach bardzo pozytywnie wplywaja na jego ocene:
- podobala mi sie jego wypowiedz jak przejal stanowisko Prezydenta klubu, w ktorym to wyrazil chec odnowy klubu, polegajacej przede wszystkim na takich wartosciach jak otwartosc, uczciwosc...
- wyszedl i przemowil do tlumow na niedawna manifestacje kibicow...
- juz slychac o planowanych zmianach w przebudowie Delle Alpi i zwiekszeniu liczby miejsc, co jest wyraznym gestem w strone kibicow, ktorzy sie tego domagali...

Jak narazie to chyba byloby na tyle. Zobaczymy co bedzie dalej :whistle:

Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2006, 14:30

W sumie, to nie dziwię się temu zjawisku, pozytywnego odbierania nowego zarządu. Wreszcie coś nowego! Po kilku latach, oschłości i zimna, następuje coś, o czym myślę wielu kibiców od dawna marzyło: atmosfera wielkiej rodziny, tj. klub>>piłkarze>>kibice. Zarząd tak naprawdę nie ma innego wyjścia, jak robić wszystko, by kibice się od klubu nie odwrócili, bo w panującej sytuacji, potrzebuje ich najbardziej. Gigli jest otwarty w Ich stronę, i z tego powodu się bardzo cieszę :wink: Odważne decyzje, jak wyjście w stronę przechodniów marszu, czy poparcie kibiców w walce o większa pojemność nowego stadionu, tylko przysparzają mu sympatii. Życzę mu, żeby zapisał nową, całkiem odmienną w stosunku do ostatnich lat (także sukcesów w Europie :| ) historię. Było by pięknie, gdyby klub ponowinie stanął na równe nogi dzięki umiejętnej polityce i zarządzaniu. Jednak nawet to nie pomoże, gdy nie będzie kibiców na stadionie. A pierwsze kroki ku zmienieniu tej sprawy zostały już podjętę. Jestem za tym optymistą :happy:

Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2006, 15:09

A mnie się osobiście wydaje że jeszcze za wcześnie na ocenę.
Każdy by szukał kontaktu z mediami na ich miejscu.Szczerze mówiąc nasunęło mi się porównanie z wyborami do sejmu.PiS też się otworzył i obiecywał.Bracia wychodzili do ludzi, wiele obiecywali.A teraz co mamy? Sami wiecie.
Absolutnie nie mówię że nowy zarząd jest zły.Wydaje mi się że to co teraz robią to normalna kolej rzeczy, wolę poczekać z oceną aż w końcu zrobią coś poważnego.

DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 lipca 2006, 18:10

mati__________ pisze:A mnie się osobiście wydaje że jeszcze za wcześnie na ocenę.
Każdy by szukał kontaktu z mediami na ich miejscu.Szczerze mówiąc nasunęło mi się porównanie z wyborami do sejmu.PiS też się otworzył i obiecywał.Bracia wychodzili do ludzi, wiele obiecywali.A teraz co mamy? Sami wiecie.
Absolutnie nie mówię że nowy zarząd jest zły.Wydaje mi się że to co teraz robią to normalna kolej rzeczy, wolę poczekać z oceną aż w końcu zrobią coś poważnego.
W sumie tez racja :think: Tak naprawde, to nawet nie wiem jak wygladaly poczatki pracy Moggi - Giraudo - Bettega. A jak skonczyli to kazdy wie :roll:
Ale i tak mam wielka nadzieje, ze z nowej wladzy bedziemy w przyszlosci zadowoleni i nie skonczy sie na samych zapowiedziach, tak jak to ma miejsce np. w polityce o ktorej wspomniales :pray:

mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2006, 19:08

Może i za wcześnie na ocenę, ale chodzi o "pierwsze wrażenie" (jak to napisano w temacie), a te jest jak najbardziej pozytywane. Muszę się zgodzić, że nowy zarząd stara się, aby utrzymać jak największą liczbę fanów przy klubie. Myślę, że nikogo to nie powinno dziwić, ponieważ inne kroki z pewnością tylko zaszkodziłyby zespołowi. Nie ukrywam, że patrzę na przyszłość z optymizmem. Mam nadzieję, że nawet w wypadku degradacji pozostaną w Turynie nasi ulubieńcy. Wymieniać ich chyba nawet nie muszę :wink: Myślę, że prawdziwym sprawdzianem dla zarządu będzie cały proces oraz decyzje po wydaniu wyroku. Wtedy warto będzie odświeżyć temat :)

Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2006, 20:52

mJaUcViEej pisze:Może i za wcześnie na ocenę, ale chodzi o "pierwsze wrażenie" (jak to napisano w temacie),
Rzeczywiście źle zrozumiełem temat.Tak więc bez oceny, wrażenie :
Tak jak u was jak najbardziej dobre.Nowe plany, nowa wizja klubu no i ludzie związani z Juve w zarządzie.Na pewno może to nas napawać optymizmem, ale z oceną zarządu się wstrzymam, bo szczerze mówiąc PiS zapowiadał tanie państwo itp. i też miałem pozytywne wrażenie :P.
Mam nadzieję że nowy zarząd stanie na wysokości zadania.

Martin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2006, 08:21

Temat troche dziwny. Pierwsze wrazenie? A kto nie robi dobrego pierwszego wrazenia? Chyba tylko Janas wygladał na zagubionego :smile:
Sytuacja jest taka, ze zarzad bylby od razu skreslony gdyby w ostatnch dnaich nie zareagował tak jak oczekiwano.
To tak jakby oceniać zespół po pierwszej połowie pierwszego meczu sezonu, tłumacząc się, że chodzi o "pierwsze wrazenie".

Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
Pilekww

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2006, 09:26

Wiadomo ze pierwsze wrażenie musieli zrobić dobre! Mam nadzieje ze ta jakośc "pierwszego wrażenia" przeciagnie sie jeszcze długo, długo.
Jeśli chodzi o polityke transferową można sie narazie ograniczyc do pochwalenia rozmów z zawodnikami któtrzy chyba są na grawędzi ucieczki i stranania się by pozowstali w Juve.

Jednak najbardziej mi się podoba zwiększenie liczby miejsc na stadionie tak jak chcieli kibice :wink:

Jak narazie to chyba tyle poczekamy po marcato może wtedy będzie można coś powiedzieć więcej.

"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
adammac

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2006, 09:50

Martin - jestem tego samego zdania. Nowo zaangażowane władze z reguły na początku starają się maksymalnie 'przypodobać', by wyrobić sobie dobrą opinię i później z niej korzystać. Miejmy nadzieję, że w naszym przypadku, pozytywne działanie zauważymy przez cały sezon.

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 04 lipca 2006, 11:09

Zgadzam się z większością, że na razie zawczęsnie by oceniać prace nowego zarządu. Mimo wszystko cieszy na pewno fakt, iż w tak trudnym dla klubu momencie bardzo angażują się w poprawę sytuacji. Na pewno rokuje to duże korzyści dla wszystkich i powoli buduje rodiznną atmosferę.

Cieszy mnie bardzo, że nowy prezydent wyszedł do kibicow podczas pochodu i poparł ich manifestację. Drugą rzeczą, ktorą mi zaimponował to zwiększenie liczby miejsc na stadionie, o czym wspomnial już kolega. Od poczatku przerażala mnie marna liczba 35 tys. Cieszę się bardzo z tej zmiany. Jak wiemy z poprzednim zarządem a kibicami relacje nie były dobre. Cóż, czas pokaże co dalej...

Obrazek
Martin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2006, 12:06

Z tym, ze zwiększenie pojemnosci opozni na pewno wykonanie stadionu. Trzeba bedzie wykonac nowy projekt, zatwierdzic itp itd. Obysmy nie czekali na niego wiecej niz dwa lata.

Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2006, 12:27

Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze:Od poczatku przerażala mnie marna liczba 35 tys. Cieszę się bardzo z tej zmiany. Jak wiemy z poprzednim zarządem a kibicami relacje nie były dobre. Cóż, czas pokaże co dalej...
Mnie także cieszy zwiększona pojemność starego/nowego stadionu. Pozwoli to na zmniejszenie ceny biletów, które obecnie przy 70 tysięcznym Delle Alpi, wynoszą krocie - świetna wiadomość.

Kibice mieli z poprzednim zarządem problemy, bo tamci byli już dość starzy i bardzo konserwatywni w swoich poczynaniach i integracji z kibicami. Obecna władza to młodzi, energiczni "goście", którzy w tej bardzo ciężkiej chwili chcą opierać się na kontaktach z fanami "Starej Damy", co mnie się bardzo podoba :wink: .

Spitfire

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2006, 12:29

Martin pisze:Z tym, ze zwiększenie pojemnosci opozni na pewno wykonanie stadionu. Trzeba bedzie wykonac nowy projekt, zatwierdzic itp itd. Obysmy nie czekali na niego wiecej niz dwa lata.
tak jak na kolejne scudetto :wink: nowy zarząd jak na pierwsze wrażenie sprawia dobre wrażenie. Secco i spółka wzięli się chyba ostro do pracy, szkoda tylko Pessotto, bo mógł z niego byc prężny menago, na razie nie będzie a jak długo to zobaczymy. Generalnie działania( chociaż jeszcze mało widocznych efektów) można zaliczyć in plus

tylko margaryna mleczna jest na ciążę skuteczna
wojti-s

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 lipca 2006, 14:32

Martin pisze:Z tym, ze zwiększenie pojemnosci opozni na pewno wykonanie stadionu. Trzeba bedzie wykonac nowy projekt, zatwierdzic itp itd. Obysmy nie czekali na niego wiecej niz dwa lata.
A kto wie czy przy projektowaniu poprzedniego stadiony, całym przetargu na jego budowe itd. nie miało troche kasy wpaść do kieszeni Giraduo lub Moggiego ( wkońcu oni z kasą też nasz klub zrobili w konia :? ) :|

Co do nowego zarządu to zbyt wcześnie na ocenę. Owsze, pierwsze wypowiedzi bardzo cieszą. Jednak wszystko zweryfikuje czas :wink:

DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 lipca 2006, 09:36

A no pewnie tak bedzie :think: No ale coz. Jak to mowia: lepiej pozno niz wcale :wink: Wogule na temat przebudowy Delle Alpi pojawia sie bardzo malo informacji, zdecydowanie za malo. Dobrze by bylo jakby nowy zarzad cos o tym wspomnial. Przy okazji zaskarbil by sobie kolejnego plusa u mnie 8)

ODPOWIEDZ