Primavera Juventus młodzieżowym mistrzem Włoch!

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2006, 10:45

Primavera Juventus młodzieżowym mistrzem Włoch! Po finałowym meczu z Fiorentiną "Młode Zebry" zostały młodzieżowymi mistrzami Włoch. Był to ich czwarty tryumf w tych rozgrywkach. Bardzo ucieszyła mnie ta wiadomość bo miałem dziwne przeczucie ze przegrają a tu w pieknym stylu zwycięstwo 2:0. Oby tak dalej, oby za rok również zostali mistrzami. FORZA PRIMAVERA!!!
:D :D :D

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
alfonsoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2006, 11:38

Chyba każdy sięcieszy z tego że młodzi się wybijają i pokazują na co ich stać, niektórzy gracze chcą sie pokazać aby grać później w Juve, życze im jeszcze kilku takich sukcesów. Może Juve mogli by się powoli przystawiąć na odmłodzenie dróżyny jeżeli spadną, kilku dobrze grających młodzikówm by się przydało.

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2006, 11:59

Szczere moje gratulacje dla Juventus Primavery! Im się należało, odpokutowali przegraną w Coppa Carnavale [dla mnie jak wspomniałem w komentarzu do newsu, młodzieżowej LM], który to turniej przegraliśmy nie zasłużenie, bo "tneliśmy" przeciwników jak chcieliśmy i to oni się bali nas przez cały czas!

Cieszę się bardzo, że mistrzostwo Włoch powędruje do "Młodych Zebr" i tutaj u nich widać prawdzie zaangażowanie w nazwę "Juventus", która przecież znaczy "Młodość", pokazali, że ta młodość jest tak przebojowa, że potrafi wygrać ligę, która nie wygrywaliśmy od 12 lat, to tak jak Inter w seniorce, a my zaś w juniorce oczekiwaliśmy na to mistrzostwo.

Chcę jeszcze dodać coś od siebie. Mam wielką niekrytą nadzieję, na to, że do składu na przyszły sezon Juventusu, powędruje jakiś "Primaverczyk", a do tego oczekuje ściągnięcia takich piłkarzy do ekipy jak Masiello [Po mału śledzę jego karierę], Palladino czy Volpato. I bardzo chcę, abyśmy pokazali, że w Serie A to my mamy zdolną młodzież, anie Roma czy Parma!

Pozdrawiam.

PS. Przepraszam za wybuch emocji, ale nie potrafiłem się powstrzymać :smile: .

Wloski: Przekazuje głos do studia, DeeJay’u czy mnie słyszysz :prochno: 8) ?
Ostatnio zmieniony 09 czerwca 2006, 12:55 przez wloski, łącznie zmieniany 2 razy.

Pawełek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2006, 12:16

Młodzi Gniewni :lol: nie no gratulacje dla naszych młodzików :) oby tak dalej :) może ktorys z nich wyrosnie nam na podstawowego zawodnika Juve

Sky is the limit!
naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2006, 12:58

Camoranesi16 pisze:może ktorys z nich wyrosnie nam na podstawowego zawodnika Juve
Miejmy nadzieje, ja widze w tej ekipie kilku takich graczy np. Paolucci, Giovinco, Criscito albo Marchisio. Za kilka lat mogą być wielkimi piłkarzami. Wielkimi piłkarzami Juventusu a nie Romy czy Manchesteru :angry:

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
BartekGajda9

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2006, 14:38

Bardzo się cieszę ze zdobycia tytułu przez młodzieżową drużynę Juve. Jak widać mamy potencjalnych kandydatów na przejęcie drużyny seniorów. Cieszy napewno, iż mamy takie zaplecze. Oby jednak zostało ono graczami Juve...Pozdro

"To trochę dziwne, ale uwierzcie mi, w życiu nie popełniłem większego błędu", "Obecnie pracuję nad tym, żeby móc wrócić do Juventusu" - tak Canna WRACAJ !!
Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2006, 15:53

Czegoś tu nierozumiem. Nasza Primavera onosi regularnie sukcesy, a w pierwszym składzie Juventusu nie ma żadnego.. Dlaczego tym chłopakom nie daje się szans?! I niech nikt mi nie mówi, że Juve to wielki klub i muszą grać tylko najlepsi i najbardziej doświadczeni zawodnicy. A w MU, Barcie czy w Arsenalu to jak jest? Trochę więcej odwagi panie Capello! Wkońcu nazwa JuveSoccerSchool do czegoś zobowiązuje 8)

Swider10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2006, 16:14

Juventus z 29 Scudetto "Młode Zebry" z 4-tym tytułem Mistrza Kraju i jak tu zdegradować JUVE do Serie B ... ? Juventus rzadzi we Włoszech a od przyszłego sezonu rozpoczyna podbój Europy (licze bardzo na pozostanie Juve w SERIE A) !!!!

"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."

"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
juveman7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2006, 17:14

Ooo tak. We Włoszech wszystko co związane z piłką to wygrywa Juventus. DOMINACJA. Strasznie nie potrzebny ten skandal, który zepsuł nam opinie ale cóż, dla mnie to jest bodziec aby jeszcze bardziej kochać biało-czarne barwy. Trzeba szybko wyłapać młode talenty z primavery i wziąśc do Juve, bo zapewne mistrzostwo przez nich zdobyte skłoni działaczy innych klubów do obserwowania poszczególnych zawodników.
Strasznie się ciesze z wygranej "młodzików" ponieważ jest to wielkie wydarzenie opiewające chwałą Wielki Juventus.

...kiedyś przyjdzie prawdziwy deszcz i zmyje cały ten gnój...
mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2006, 17:22

Wydaje mi się, że nasza młodzieżówka nie mogła wybrać sobie lepszego momentu na sukces niż obecnie. Jeśli nas wywalą z SerieA to młodzież w połączeniu z doświadczeniem zawodników, którzy zostaną może okazać się wybuchową mieszanką :D

Szczere gratulacje dla naszej Primavery. Jestem ciekaw co teraz powiedzą przeciwnicy... Moggiego nie ma od dłużeszgo czasu w klubie, więc mecze raczej nie były kupowane... może ktoś wreszcie pogodzi się z faktem, że Juventus jest NAJLEPSZY... :twisted:

DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2006, 11:16

Mr Cezary pisze:Czegoś tu nierozumiem. Nasza Primavera onosi regularnie sukcesy, a w pierwszym składzie Juventusu nie ma żadnego.. Dlaczego tym chłopakom nie daje się szans?!
No ja rowniez nie raz zadaje sobie to samo pytanie :doh: Przeciez ewidentnie mamy najlepsza mlodziez od kilku sezonow we Wloszech i dlaczego nikt nawet nie probuje tego wykorzystac w 1 druzynie Juventusu :? Moze po zmianie zarzadu ktos sie wkoncu opamieta i zaczniemy korzystac z tych wspanialych chlopakow :pray: Przykladow na to, iz sie oplaca jest mnustwo... np. wczorajszy wystep takich graczy jak Lahm czy Schweinsteiger na MŚ, ktorzy juz sa etatowymi graczami w Bayernie i kreuja sie na najjasniejsze postacie rep. Niemiec :!: Warto dodac, iz obydwaj ci mlodzi gracze sa wychowankami Bawarskiego klubu.

GRANDE PRIMAVERA JUVE :bravo:

Ziolowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2006, 12:57

Bardzo dobra wiadomosc :D Miejmy nadzieje, ze wyrosna z nich prawdziwi i wierni Juventini :D Zgadzam sie z DamKamem i Mr Cezary moze w Juventusie powinni wystepowac mlodzi :think: Moze by to ozywilo nasz gre :) Ale ten problem zostawiamy trenerowi :P
Szczere gratulacje dla naszej Primavery :D Ten sezon nalezal do Juve :!:

Jak zabrac Scudetto legendzie włoskiej pilki?
Zapytajcie na San Siro...
Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2006, 12:57

DamKam pisze: Moze po zmianie zarzadu ktos sie wkoncu opamieta i zaczniemy korzystac z tych wspanialych chlopakow
Również mam taką nadzieję. Secco już pogratulował młodym tryumfu. A że sam jest młody, to może z większą chęcią będzie sięgał po wychowanków.

kedzier

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2006, 13:40

naros pisze:
Camoranesi16 pisze:może ktorys z nich wyrosnie nam na podstawowego zawodnika Juve
Miejmy nadzieje, ja widze w tej ekipie kilku takich graczy np. Paolucci, Giovinco, Criscito albo Marchisio. Za kilka lat mogą być wielkimi piłkarzami. Wielkimi piłkarzami Juventusu a nie Romy czy Manchesteru :angry:
Widziałeś w ich wykonaniu chociaż jeden mecz, skoro twierdzisz że akurat oni są tacy wspaniali :?: :lol:

Obrazek
ODPOWIEDZ