Wasze ulubione reklamy telewizyjne ?

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
juveman7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2006, 21:44

Temat trochę odbiegający od wszystkich wydarzeń mających miejsce wokół Juve. W tym temacie nie trzeba będzie wysilać się umysłowo, lecz można odpocząć od wszystkich afer związanych z naszym klubem.
Wracając do tematu. Na pewno każdy z Was ogląda telewizje, jedni mniej, inni więcej i zapewne każdy jest skazany na oglądanie reklam.
Istnieją świetne i do kitu. Moimi ulubionymi śą:

-reklama Play Station, kiedy to tłumy ludzi wskakując sobie na głowy tworzy ogromną piramidę na którą co jakiś czas wspina się jakiś człowiek, a do tego świetna muzyka.

-reklama Żywca, Prawie robi wielką różnicę, świetne porównania i muzyka

-reklama Heinekena, gdy pewien gośc spacerując wieczorem po ulicy napotyka pewien klub do którego wstępuje. Zaraża się od innych tańcem i prezentuje swoje umiejętności w klubie. Następnie wychodzi, i po reklamie :prochno:
A przy okazji, czy jest ktoś wśród Was który zna tytuł i wykonawcę piosenki, która jest w reklamie Heinekena? Bardzo mi przypadła do gustu.Bardzo proszę o pomoc jeśli ktoś wie :pray:

Jak sobie przypomnę inne reklamy to jeszcze napiszę.
Czekam na Wasze ulubione reklamy.

...kiedyś przyjdzie prawdziwy deszcz i zmyje cały ten gnój...
Alexa Del Piero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2006, 22:37

juveman7 pisze:-reklama Heinekena, gdy pewien gośc spacerując wieczorem po ulicy napotyka pewien klub do którego wstępuje. Zaraża się od innych tańcem i prezentuje swoje umiejętności w klubie. Następnie wychodzi, i po reklamie :prochno:
A przy okazji, czy jest ktoś wśród Was który zna tytuł i wykonawcę piosenki, która jest w reklamie Heinekena? Bardzo mi przypadła do gustu.Bardzo proszę o pomoc jeśli ktoś wie :pray:
chodzi o to? Heineken : Teddybears Sthlm & Mad Cobra - "Cobrastyle"
opis: Najnowszy spocik Heinekena - imprezka, i ludzie tanczacy electro.

http://reklamy.tv

Wracając do tematu to bardzo lubię reklame telewizorów Sony Bravia
Ostatnio zmieniony 06 czerwca 2006, 06:32 przez Alexa Del Piero, łącznie zmieniany 1 raz.

Fieri dopo la vittoria, fedeli dopo la sconfitta

FORZA JUVE !
mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2006, 03:43

hmmm... ciężko mi się wypowiedzieć bo telewizja nie jest moim ulubionym środkiem przekazu. Jeśli jednak miałbym wybrać ulubione reklamy, to:
- reklama Heyah z czerwonym kapturkiem. Rok temu naprawdę wymiatała przez całe wakacje. Bardzo mi się podobała i zawsze śpiewałem sobie podczas niej piosenkę Wodeckiego :D
- niektóre reklamy Plusa z kabaretem (zapomniałem nazwy, coś na "M"). Szczególnie na początku były dobre (i najśmieszniejsze)
- oczywiście nie można zapomnieć o reklamie Żywca. Myślę, że jest ciekawa ponieważ udało jej się stworzyć własny styl, a "prawie robi wielką różnicę" stało się "reklamowym przysłowiem" w mowie Polaków
- reklama Heinekena z gołąbkami, które "malują" boisko. Ciekawy pomysł i niezłe wykonanie. Poza tym nie ukrywam, że to jest moje ulubione piwo, więc podoba mi się każda reklama tego NAPOJU :wink:

Wyróżnię także moje NIE ulubione reklamy. Oprócz oczywiście wszystkich proszków do prania i płynów do płykania, gdzie kobieta nosi do kina swój ulubiony produkt, nienawidzę reklam TP. Przyznaję, że stoją one na wysokim poziomie. Są ciekawe i trafiają do odbiorcy, jednak mam osobisty antysentyment do tej firmy i dlatego wszystko, co oni pokazują odbieram w negatywnym świetle.

To chyba wszystko. Jeśli coś mi się przypomni to dopiszę. Kończę bo już prawie 4 rano (coś tu jest nie tak z czasem na JP) :/

naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2006, 14:43

Najfajniejsza reklama jest ta Coca Coli "Daleki wykop piłka leci, leci, leci ....." :D

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2006, 14:54

Dla mnie najlepsza reklama to "głupia" reklama...
Przykładowo dla mnie to reklamy :
- Plusa
- Biedronki ( "Ruchy kluchy leniweee" :smile: )

Jeśli chodzi o inne reklamy, które mi się podobają to:
- Żywiec
- Heineken

A piszę to wszystko po to żeby spytać czy posiada ktoś może te wymienione reklamy ( oprócz Plusa ) i mógłby podać do nich linki?

alfonsoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2006, 14:58

Mi się strasznie podoba reklama Pepsi z Bekchamem a oto link:

http://www.maxior.pl/?p=index&id=18645&0

Michael900

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2006, 17:29

alfonsoo pisze:Mi się strasznie podoba reklama Pepsi z Bekchamem a oto link:

Hehe, niezła reklama.
Mi najbardziej podoba się reklama Heinekena. Muzyczka niezła :)

ULAT

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2006, 15:57

Meine faworite reklama to oczywiście: Del Piero reklamujący skutery 8)
a tak na serio to podobają mi się reklamy Żywca, Dog In The Fog oraz Plusa. Jeśli miałbym wymienić te, które mnie irytują i zmuszają do zmiany kanału to są to Sami Swoi ( ze "wspaniałym" Michałem W. :/ ) oraz Fruti-reklama jakiegoś nowego napoju Hoopa....dosłownie porażka.

Mrówa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2006, 20:22

Ja osobiście nie znosze reklam ,ale takie jak ta mnie po prostu rozbrajają :wink: http://piwo.zastapi.wszystko.patrz.pl/ :rotfl:

Obrazek
Negri

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2006, 20:49

Jeśli już miałbym wybierać ulubioną reklamę, choć wcale ich nie lubię. to byłaby reklama Hoopa. To nieprawda, że Busz nie lubi hop Koli. :wink: Podobają mi się jeszcze reklamy Heinekena, no i oczywiście Joga Bonito, jeśli można to nazwać reklamami.

EDIT:
nordahl pisze:Khan
Mam nadzieję, że to literówka.
Ostatnio zmieniony 16 czerwca 2006, 13:35 przez Negri, łącznie zmieniany 1 raz.

nordahl

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2006, 22:28

Podoba mi sie reklama ze stajni Adidasa [Jose]. Dwa podrostki prawdopodobnie w Hiszpanii na jakims podworku zamierzaja zagrac w gałe. Trzeba zauwazyc, ze na boisku nie ma nikogo oprocz nich [jesli to wogole mozna nazwac boiskiem, bo tak naprawde to uklepane i popekane podloze miedzy jakimis dwoma blokami].

I tak wybieraja sklad wymieniajac nazwiska znanych pilkarzy. Najlepsze jest to, ze Ci pilkarze truchtem wybiegaja zza blokow, nie wiadomo skad zreszta i ustawiaja sie odpowiednio za swoimi kapitanami. [wsrod pilkarzy m.in. Kaka, Nesta, Zidane, Ballack, Khan, Defoe, Drogba, Lampard].
Nagle jeden z nich wymienia nazwisko F.Beckenbauer'a. Drugi ze zdziwieniem smieje mu sie w twarz. Jeszcze lepsza mine mozna u niego zobaczyc, gdy Niemiec naprawde wbiega na boisko [w wieku, gdy jeszcze gral oczywiscie]. Drugi z nich wymienia nazwisko Platiniego, ten pojawia sie i zaraz wita sie z Zizou.
Potem meczyk, troche sztuczek i wogole. ;-) Impossible is nothing.

btw. nie zapewniam, ze reklama byla pokazana w Polsce, jak znajde na necie gdzies, to zapodam link.

"840 meczów w barwach Milanu? Chcę powiedzieć, że ta koszulka jest "zrośnięta" z moim ciałem. W wieku 10 lat założyłem ją po raz pierwszy i nawet, gdy ją ściągam na moim ciele pozostają czerwono-czarne barwy."
Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2006, 22:49

Owszem była ta reklama pokazywana w Polsce, i jest nadal pokazywana. A żeby nie było offtopa to mi się podobają wszystkie spoty Joga Bonito, Impossible is Nothing, Puma oraz reklamy Żywca :wink:

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 czerwca 2006, 21:11

E tam , to jest najlepsza reklama, znaczy była :

Obecnie bardzo podoba mi się reklama Harnasia "Bo Jo Cie Kochom" :wink: , ogólnie wszystkie reklamy Harnasia są przednie.

322

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 czerwca 2006, 23:20

cudowna...i ta muzyczka...wie ktos co to za piosneka ?

Obrazek
jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2006, 16:36

alfonsoo pisze:Mi się strasznie podoba reklama Pepsi z Bekchamem a oto link:

:rotfl: Naprawdę niezła :rotfl:

Ja osobiście lubię reklamy:
-Sprite (ja sprite, ty pragnienie :-D )
-Oraz chyba Pepsi czy Cola ( Chce usłyszeć brawa dla... :-D )

ODPOWIEDZ